Köydeki evi restore ettirmek/ iyileştirmek fikirlere ihtiyaç var.

Tabi bu fiyat verenler yıkıp yeniden yapma fiyatı verdiler. Tadilat değil.
Yeniden yapım fiyatı 80 binse iyiymiş. Evin m2 az da ondan mı bu fiyatı verdiler? Bize sıfırdan 2+1 için 100 bin demişlerdi. Tabi içinde izinler için verilecek tutar yoktu.

Evet yeni ev yapmak için izin almanız lazım. Ev kadar tutarmı bilmiyorum.

Yeniden yapım fiyatı 80 binse iyiymiş. Evin m2 az da ondan mı bu fiyatı verdiler? Bize sıfırdan 2+1 için 100 bin demişlerdi. Tabi içinde izinler için verilecek tutar yoktu.

Evet yeni ev yapmak için izin almanız lazım. Ev kadar tutarmı bilmiyorum.
Kaba inşaat olarak 80 bine yaparız dedi adam hesap vs vs yapti.. Kendi temelini kullanacakti sanırım ondan olabilir fiyatın öyle çıkmasi

Sizin kararınız ama önce tapuyu almaya çalışsanız daha iyi olmaz mı. Evi yaptırmaya harcayacağınız enerjinizi imzalar için ayırsanız sonra kendi yerinize rahat rahat yaptirsaniz. Ev yapılıp oralar güzellesince hisse si olan herkes hak iddia edebilir canınız sıkılır bosyere.
Bizim başımıza geldi çünkü. Satılsa ellerine 1000tl falan düşecekti. Ama birkac kişi daire istedi imza atmak için. Apartman yapılmıştı.

Eminim yapılınca çok güzel olacak. Resimlerde güzel görünüyor

Sizin kararınız ama önce tapuyu almaya çalışsanız daha iyi olmaz mı. Evi yaptırmaya harcayacağınız enerjinizi imzalar için ayırsanız sonra kendi yerinize rahat rahat yaptirsaniz. Ev yapılıp oralar güzellesince hisse si olan herkes hak iddia edebilir canınız sıkılır bosyere.
Bizim başımıza geldi çünkü. Satılsa ellerine 1000tl falan düşecekti. Ama birkac kişi daire istedi imza atmak için. Apartman yapılmıştı.

Eminim yapılınca çok güzel olacak. Resimlerde güzel görünüyor
Maalesef tapuyu müstakil olarak almak imkansız. yasa buna zaten müsade etmiyor yoksa para dökmeye hazırım. 8 dönümlük bir alan var ve bunun 2 dönümü zaten hisseli olarak bize ait ve harita mühendisi getirilip kağıt üzerinde yerler belirlendi sadece bunun müstakil olarak tapusunu almaya yasalar izin vermiyor. Diğer 6 dönümlük alanlarda da evler var amcamlar yaşıyor. Evet ilerde biri dava açabilir ama o dava açma kabiliyeti kimse de yok çünkü onu açmak da Para :) en kötü hadi biri dava açtı çeker krediyi tüm yeri alirim🙃
Zaten ustalar ile konuşuldu tadilat yerine yeni yapmayı öneriyorlar. Bakalım hayalimi gerçekleştirebilirsem paylasicam❤️

Maalesef tapuyu müstakil olarak almak imkansız. yasa buna zaten müsade etmiyor yoksa para dökmeye hazırım. 8 dönümlük bir alan var ve bunun 2 dönümü zaten hisseli olarak bize ait ve harita mühendisi getirilip kağıt üzerinde yerler belirlendi sadece bunun müstakil olarak tapusunu almaya yasalar izin vermiyor. Diğer 6 dönümlük alanlarda da evler var amcamlar yaşıyor. Evet ilerde biri dava açabilir ama o dava açma kabiliyeti kimse de yok çünkü onu açmak da Para :) en kötü hadi biri dava açtı çeker krediyi tüm yeri alirim🙃
Zaten ustalar ile konuşuldu tadilat yerine yeni yapmayı öneriyorlar. Bakalım hayalimi gerçekleştirebilirsem paylasicam❤️
İnşallah herşey tam istediğiniz gibi olur. Hayırlı olsun diyelim o zaman.:KK200:

Merhaba hanımlar,
Hemen konuma geçiyorum. Şehre 10 km uzaklıkta konumu gayet iyi köyde 2 dönümluk yerimiz var içinde 30 senelik ev hayvan ağılı zeytin ve meyve ağaçları üzüm bağları var. Annem ben ve kardeşime ait. ama bana kalacak. Aslında yer toplamda 8 dönümlük ve hisseli tapu maalesef. 12 tane falan hissedarı var şimdilik. Bize düşen kısmı 2 dönüm orası net. Fakat hisseli tapu bilenler bilir birşey yapayım desen tüm hissedarlar dan imza topla vs vs çok zor satsan satılmaz müstakil Tapu olarak alayim desem devlet müsade etmiyor yasalar çok karışık.
Neyse ben köy evini restore edeyim diyorum aşırı masraf etmeden çünkü yıkıp yenisini yapmak baya masraflı izin olayları deseniz cabası ev kadar izin için para alıyorlar. Hissedarlar dan imza toplamak ölüm zaten.
Evin duvarları sağlam yani apartmandaki gibi değil pot pot ses gelmiyor dolu dolu ses geliyor. ben diyorum ki çatıyı komple yenileyelim. ic dış tüm duvarlara baştan bir sıva boya atalım pencere kapılar değişecek laminat parke olacak mutfak dolabı yapılacak. Evin içinde tuvalet yok tuvalet banyo yapılacak.
Hayvan agillari vs onları da kaldircez ağaç dikeceğiz oralara. Yazları işte bunaldigimizda evladimizi arkadaşlarımızı götüreceğimiz bir yer olsun diye böyle geçiyorum içimden ben köyde büyüdüm tavuk köpek ne bileyim doğa seviyorum ben evladimiz ve bizim için böyle bir plan yaptım. Ne kadara mal olur evini restore eden vs var mı. Veya bana tavsiye de bulunacak olan şurasını şöyle yap burası böyle olsun şu malzemeyi kullan gibi.
Şu an için elimizde para yok. Ev ve araç kredisi ödüyoruz ama annem ben destek olurum diyor en kötü kredi çekilecek tekrar dan. Siz ne düşünüyorsunuz. Evin fotoğraflarını ilerleyen zamanlarda koyarım fikir verirsiniz belki.
Şimdiden teşekkür ederim.
otantik döşenebilir. şömine falan

X