• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Kötü kesimden kurtulma çabası - Saç Uzatma Yolculuğum

Lillian

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
175
76
318
Çok uzamış ve şekilsizleşmiş saçımı 3-4gün önce kestirdim ve şu an ne yazık ki kuaförlerin kafasına eseni yapma kurbanı olan tuhaf, şekilsiz katlara sahibim.

Amacım saçımı mümkün olduğu kadar hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatmak. İnternette okuduğum çok fazla kür var. Besleyici yağ masajını denemeyi düşünüyorum. Hint yağı, biberiye yağı, e vitamini, c vitamini ve hoş koku vermesi için biraz lavanta yağını karıştırıp sıcak yağla haftada 1 ya da 2 kez masaj ve maske uygulayacağım. Gelişmeleri burada paylaşacağım. Yağ ve vitaminleri bugün satıl almayı düşünüyorum, ilk uygulamadan sonra denediğim miktarı ve süreyi yazarım.

Saçımın şu anki boyunu akşam fotoğraf olarak ekleyeceğim, önce-sonra farkını kendim de takip edebileyim diye. Şimdilik bu kadar. Önerisi olanları beklerim. Umarım işe yarar. :mad:

NOT: Doğum kontrol hapının çok işe yaradığını bir sürü yerde okudum ama ben hormonal müdahalede bulunmak istemiyorum, şimdilik doğal yağ ve kürlerle fark görecek miyim onu deniyorum.

Bugün kullanacağım yağları aldım.

Hint yağı
Biberiye yağı
Lavanta yağı

Şimdilik vitaminler yok çünkü eczanede bulamadım. Marka önerisi olan var mı? Ellerinde sadece tablet vardı, onun kullanışlı olacağını sanmıyorum.

İlk uygulamayı bugün yaptım.

Karışım: (ölçü kullanmadım, göz kararı)
Bir kase içine 1 parmak zeytinyağı (bunu her şeyi karıştırıp sürmek kolay olsun miktar çoğalsın diye kullandım)
1 kapak hint yağı
6-7 damla biberiye yağı
6-7 damla lavanta yağı

karışımı karıştırıp mikrodalgadan 10 saniye kadar ılıttım daha iyi karışsın diye. sonra elimi batırarak, arada elime dökerek, dibinde kalanı ise lavabo üstünde bütün saçıma dökerek dağıttım ve masaj yaptım deriye ulaşsın diye. daha sonra kurutma makinesi tuttum biraz, sıcak daha iyi nüfuz etsin diye. sonrasında da o otellerde verdikleri poşet bonelerden kafama geçirdim ve 2,5 saat bekledim. yıkayıp kuruttum. pantene aqua light kullanıyorum, her zamanki şampuanım. sorunsuz çıkardı, yağlı ya da ağır bir his yok. şimdilik yumuşatma etkisi var. lavanta ve biberiye yağlarının kokusu oldukça güçlü. bir dahaki sefere biberiye yağını biraz daha az koyacağım. lavanta rahatsız etmiyor, güzel bir koku verdi zira hint yağının kokusunu sevmedim ama biberiye biraz keskin. bir dahaki uygulamayı cumartesi akşamı yapıp kafamı sarıp sabaha kadar yatmayı, olmadı en kötü yine bir 3 saat tutmayı planlıyorum. o kullanıma evigen (evin) ve bemix de karıştıracağım.

Bu malzemelerin icine bence sarimsak yagi da ekle cunku sarimsak daha kuvvetli bende sacimi uzatmaya çalışıyorum ben direk hc nin yagini aldim oda fena değil ... inşallah uzatiriz yaza kadar senin cokmu kisa

fotoğraf çektim ama tembellik, daha yükleyemedim :) çok kısa değil, omzumdan biraz uzun ama benim asıl sorun kesimin berbat olması :( önceden sırtımın ortalarını geçiyodu, saçım pek az değil o yüzden başa çıkamıyodum mecburen kestirdim. hızlı hızlı uzasa da gidip düzelttirsem diye sabırsızlanıyorum. bu halde gidip düzelttirmeye kalksam daha da kısalıcak. sarımsak yağını da duymuştum, kokusu nasıl, kuvvetli mi?

bugün bemix aldım onu da ekleyeceğim içine ama evigen/evin bulamadım hala, epeydir gelmiyor dediler. onun yerine e vitaminimi yemeklerden alacağım artık. bir de günde 1-2 fincan ısırgan çayı içmeye başladım.

Benim de aynen sirtimin ortalarıni geçen oldukça uzun saçım vardı. Uclarindan çok az almasını söyledim. Kat atma dedim. Sonra da kafasına göre ara makas, kar ne varsa yaptı. Arkadan 15 cm kisaltti yine o sorun değil de. Sağ on de kar bile diyemedigim ve ara makastan dolayı zayıf duran garip bir kesim oldu. Kasım başında başıma geldi. Aynen benim de uzatmam lazım. Uzunca bir süre kestirmeyi düşünmüyorum ilk olarak. 2016ya kadar. Bol bol da bakım yapacağım. Bu sene her tip kuaför kazığı ile tanıştım

Aynen canım aynen :( bunlar işe yarasa da hemen kurtulsak.. bilmediğim kuaföre gidersem iki olsun. zaten kesim öncesi burnuna tuhaf tuhaf serumlar bilmemneler dayıyorlarsa, keserken şekilli mekilli hareketler yapıp bir havalara giriyorlarsa bil ki yandın.

İkinci yağ uygulamasını bu akşam yapıyorum, bir de becerebilirsem haftasonu gece uygulayıp boneyle uyumayı deneyeceğim, muhtemelen cmt gecesi. Onun dışında ısırgan çayına devam. (tadı berbat, haşlanmış çimen gibi ama alışılıyor) Isırgan çayını sallama poşet değil de aktarda satılan yaprak halde olanından aldım, benimki istanbul baharat diye bir marka ama fark edeceğini sanmıyorum.

Ben hindistan cevizi yağı ile dax supergro'yu karıştırıp kullanacağım. Umarım uzamayi hızlandırır. Moralim berbat. 1.5 senede ancak kendine gelir bu saç :( Nasıl o kuaföre gittim! Ben çok iyi kuaförum diye konuşmaya başlamıştı ki saçımi rezil etti.

Kendini övenden korkucan zaten :KK70:

İkinci yağ uygulamasını bugün yaptım. İçerik aynı: zeytinyağı, hint yağı, lavanta yağı, birkaç damla biberiye yağı, 1 bemiks ampul. Bugün evde olduğum için saçıma sabahtan uyguladım, saat 11 civarı, biraz sonra yıkıyorum.

saçımın "önce" hali (ve şimdiki hali) budur. aralık sonuna ne halde olacak bakalım:

4vn0k1.jpg

Sacimin sağ tarafina verdiği sekilsiz kat buna benziyor. Yalnız kat değil, hatalı kesim. 36 cm kadar. 10 cmlik uzama lazım acil. Ara makas yokmuş. Zayıflık bu kattan kaynaklanıyor. Yanlışlıkla kısa kesti o kısmı :( hiç başına böyle bir şey gelen var mıdır acaba :( saç boyu ile arasında 11 cm olan kısa kalmış bir bölge. Kat desen değil. :( Ben en az eylüle kadar makas degdirmeyi düşünmüyorum. Uzasin öyle. Uzadıkça göze batmaz zaten. Şimdi oldukça kısa. Diğer yerlerde kat yok bende.
Bakım olarak dax supergro ya başladım. Hızlı uzaması şart

İlk uygulamayı bugün yaptım.

Karışım: (ölçü kullanmadım, göz kararı)
Bir kase içine 1 parmak zeytinyağı (bunu her şeyi karıştırıp sürmek kolay olsun miktar çoğalsın diye kullandım)
1 kapak hint yağı
6-7 damla biberiye yağı
6-7 damla lavanta yağı

karışımı karıştırıp mikrodalgadan 10 saniye kadar ılıttım daha iyi karışsın diye. sonra elimi batırarak, arada elime dökerek, dibinde kalanı ise lavabo üstünde bütün saçıma dökerek dağıttım ve masaj yaptım deriye ulaşsın diye. daha sonra kurutma makinesi tuttum biraz, sıcak daha iyi nüfuz etsin diye. sonrasında da o otellerde verdikleri poşet bonelerden kafama geçirdim ve 2,5 saat bekledim. yıkayıp kuruttum. pantene aqua light kullanıyorum, her zamanki şampuanım. sorunsuz çıkardı, yağlı ya da ağır bir his yok. şimdilik yumuşatma etkisi var. lavanta ve biberiye yağlarının kokusu oldukça güçlü. bir dahaki sefere biberiye yağını biraz daha az koyacağım. lavanta rahatsız etmiyor, güzel bir koku verdi zira hint yağının kokusunu sevmedim ama biberiye biraz keskin. bir dahaki uygulamayı cumartesi akşamı yapıp kafamı sarıp sabaha kadar yatmayı, olmadı en kötü yine bir 3 saat tutmayı planlıyorum. o kullanıma evigen (evin) ve bemix de karıştıracağım.
tşkler :)

yılbaşından sonra aşağı yukarı 1 aylık uzamayı görmek için after fotosu koyacağım ama şimdi saçımı adam gibi ölçmediğime pişmanım çünkü fotoğraflarda her zaman belli olmuyor :/ bugün ön kısmın en kısa katın uzunluğunu ölçüp buraya not düşeceğim akşam, bundan sonraki uzamasının hesabını tutmak kolay olur en azından

Son uygulamayı cuma akşamı yaptım 2 gün önce. Klasik zeytinyağı, hint yağı, lavanta yağı, biberiye yağı. Bu sefer bemiks katmayı unuttum, bu hafta içi bi kere daha yapabilirim kürü.

Bemiks ampulünü kolay kırmayı beceren var mı? Camı parçalamadan ortalığı batırmadan nasıl açıyorsunuz, son seferinde elimi kesmeyi başardım. :(

Kuaföre koşan aklıma tükürdüğüm günlerden biri, aynaya bakmaya tahammülüm yok. Saçımı hala ölçmedim ama bana pek fark var gibi gelmiyor, sanırım yaklaşık 3 hafta oldu. Bir daha bilmediğin kuaföre kesim, başkasından methini duydun diye gitmek, yeni kesim denemek TÖVBE. Ağzımın payını aldığım yetti.

Cumartesi akşamı tekrar kürü yaptım. Her seferinde ayrı ayrı yağ hazırlamaktan bunaldığım için bir kavanozda %30 hint yağı, %70 zeytinyağı olacak şekilde karışım yaptım, içinde 4 kapsül bemiks kırdım (bu 3 hafta daha götürecek), sonra da bemiks ve hint yağı kokusundan kurtulmak için lavanta yağını ekledim.

Karışıma çam terebentin de katmayı düşünüyorum, faydasını gören varsa.

ben yağ karışımlarını uyguladıktan sonra çok kaşınmaya başladım ve çabuk yağlanıyor :/ napsam ki

Muhtemelen tam yıkamamışsındır, kalıntı saç derisini rahatsız edebilir, kökler gıcırdamıyorsa yağ kalıntısı var demektir, tekrar yıkamanı öneririm. Ama iyi gelmiyorsa başka bir kür dene; doğal da olsa her malzeme herkes için iyi olmayabilir. :/

Aralık sonundan beri kürü uygulamadım, bu hafta yağlarımı yeniden stoklayıp devam ediyorum. 2 ay sonraki uzamadan pek bir şey anlamadım desem yalan olmaz. İlk kestirdiğimde saçımı ölçmediğim için tam cm farkını bilmiyorum. Fotoğrafta uçlar tam omzumdayken şimdi biraz geçiyor, ama ne kadar kısmından emin değilim:

r9qrrs.jpg

Saçımın en önünün ortasından ölçtüm, şu anda 30 cm. Bundan sonra uzamayı buna göre ölçeceğim.

Ayda 5 cm uzamış olması mümkün değil ama şu anki ölçüm 35 cm görünüyor, eve gidince cetvelle doğru düzgün tekrar bakacağım.

O akşam tekrardan ölçtüm, 34 cm idi, 1 ayda uzamasında bir yanlışlık yoksa 4 cm sonuç :) Saçım çok yavaş uzayan bir saç tipi değil ama yine de memnunum sonuçtan. Kürü 2 haftada 1 yaptım (yani 2 kere) çünkü stoğum bitmişti ve yenilemeye üşendim. Bunun dışında yumurtayı oldukça sık tükettim ve saç diplerime aklıma geldikçe hafif masaj yaptım.

Ancak, saçımı yeniden kestirdim. Önceki sorunum esas kesimin kötülüğünden kaynaklandığı için bu sefer pişman değilim. Saçım düzeltilecek kadar uzamıştı, ben de fırsat bilip kırıklardan kurtulup şekil verdirttim. Şu an saçımın en önü ve ortası en kısa yeri, 22 cm. Amacım belime kadar uzatmak değil ancak 5-6 cm daha uzatıp biraz daha rahat kullanaileceğim bir boya gelmesini istiyorum. Birkaç ay içinde yani yaza kadar istediğim noktaya gelmiş olur sanırım. Bundan sonra da maceralı kesimlere paydos. Kırık aldırıp şekle sokmak dışında uğraşmayacağım bile.

Önceki yağ küründen şikayetçi olmadım hiç ama hazırlaması zahmetliydi, ne yalan söyleyeyim. Ve Bemiks-Hint Yağı karışımı kokusu rahatsız edici olmasa da, saçımın etrafa değmemesi için kullandığım klipslere ve tokalara sindi, o da pek hoş kokmuyor zaman geçtikçe. Bu sefer karışımları boş verip, hindistancevizi yağı maskesine geçiş yapıyorum. Marketlerde hiç görmediğim için internetten (life co, merak eden varsa) sipariş verdim, pazartesi teslim alacağım. Eskisi gibi haftada bir maske uygulayıp fazla yüklenmemeyi planlıyorum.

Back