Kötülükte yarışmalara katılacak bir kaynanam var. Anlatmam için sayfalar, okumanız için saatler gerek, bu da imkansız. Özetle şunu söyleyim ki, ikiz bebek doğumumu ve şimdi ikiz bebek bakımı denen zorlu sürecimi daha da zehrediyor! Taa başlara dönersek, nişanlıyken anneme telefonda bağırdı, sırf bazı eşyaları onunla bakmaya gidiyoruz diye, niye kendisi çağrılmıyomuş. Ama ne bağırma, önce bağırdı, sonra oğlunu aradı ağladı. Ayrılmadım nişanlıyken çünkü aşıktım. Bir de kaynana sonra pişman rollerine büründü, ağladı falan güya başka sorunları varmış da... Evliliğimizin ilk günlerinde de annemlere ne zaman yemeğe gitsek, eşime çok kilo alıyorsun bizde yemek yiyin derdi telefonda, tabi benim duymadığımı sanarak. Hamile oldum, bir tas çorba getirmedi, bize gelip yemek yedi, evdeki hazır şeyleri tüketti. Doğum yaptım zehretti sözle saldırdı bana, doğum yaptığım gün ve ertesi üç gün erkeklerin kalmasının yasak olduğu hastanede eşim yerine kalıp bana sözlü saldırılarda bulundu, o dönemde eşimi benden uzaklaştırdı, beni tehdit etti sizi ayırırım diye (sebebi annemlere yakın mahallede oturmamız), sonra da mağdur rolünde sinir krizi geçirdi. Kadın tansiyon hastası ve bunu kullanıyor. Doğumum sezeryandı, o kadar kötü geçti ki, ağrılarım, idrar sorunlarım aylar sürdü. Bebeklerim 5 aylık, ben hala her gün ağrı kesici alarak onlara bakabiliyorum. Aynı şehirde ama uzak semtlerde yaşıyoruz. Doğumdan sonra anneme ve bana saldıran bu kadın, bir gün bir tas çorba getirmedi doğumdan sonra da. Şimdi sürekli haber vermeden evime gelip, beni görmezden gelip koşa koşa bebeklerin yanına gidiyor. Birine (oğluna benzettiğine) canım güzelim diye saldırarak çıldırmış gibi severken, diğerine (bana benzettiğine) şişko diyip duruyo ve hep ona daha uzak. Bu arada bu ikizleri görenler tek yumurta sanıyor, ama kadın gerçekten hasta. Eşim; annem rahatsız takma, boşver diyip duruyor, güya taraf tutmuyor, ama beni üzen şu ki annesinin nasıl bir kötü ruhlu insan olduğundan bihaber. Ne kadar anlatsam da bilmiyor çünkü kadın onunla yanında beni seviyor rolü yapıyor, eşim de boşver zaten uzağız takma diyor. Annesiyle de günde 2 kez konuşur haberleşir mutlaka. Kadın facebook’tan oğlunun fotoğraflarının altında “I love you” yazıyor, evine gittiğimizde gördüm, yattığı yerin başucunda oğlunun gençlik fotoğrafları var. Bir de ona benzettiği ikizime çok benzeyen bi bebeklik fotoğrafını bulmuş, onu çerçeveletmiş. Takıntılı, ve çok kıskanç olan bu kadınla ne yapacağım ben bilmiyorum. Sırf ondan kurtulmak için ayrılmayı çok düşündüm ama ailem iki bebekle beni kabul etmedi, bebeklerin benim kadar babaya da ihtiyaçları varmış. Kadını takmıyım diyorum, çat kapı kapımda, eli boş. Zaten evde yemek pişmiyor, ikiz bakımı çooook zor gecesi gündüzü ayrı dert, açlıktan sütüm azalıyor, bir de eli boş gelip buzdolabını karıştırıyor, eksik arıyor. Bir de görümcem var ki bunun küçük modeli. Herşeyi bilir, bir tek yeğenlerine sevgi göstermeyi, insanlığı bilmez. Bana saldıracak yer arar durur, hiç konuşmam yüz vermem. Annem hep Allah iyilerle karşılaştırsın diye dua ederdi bana ama olmadı. Ne yapacağım bu aileyle ben...