• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü kalpli bir insanım

Merhaba.beni zaten bilenler biliyor.insanların linç ihtiyacını tek başıma karşılıyorum resmen sitede 😄 yıllar yılı aşamadığım sorunum kıskançlık.kendimi insanlardan hem üstün buluyorum hem de kıskanıyorum.özellikle eşi, partneri istekli olan insanları.haa bende yok olarak algılanmasın.benim hayatımda da fazla fazla istekli partnerler oldu ama nedense başkasından duyunca sinir ve kıskançlık basıyor.biri mesela kocam çok istekli, en az iki günde bir yapıyor, ilişkimiz çok yolunda dese bile sinirleniyorum.stres basıyor.en sevdiğim konular isteksiz koca konuları.zaten burada da sık sık böyle olduğum için linçleniyorum.sanki bazı şeyler bana özel olmalı.bir türlü doymuyorum.sevgilim, partnerim varken bile bundan ayrılırsam da başkasını hemen bulabilir miyim diye strese giriyorum.karşımdaki insana da yeterince saygı duymuyorum.sırf diğer kadınlardan aşağı kalmama yarışı gibi düşünüyorum.bir dönem cinsel hayatım olmasa aşağılık kompleksine giriyorum.beğenmediğim kendime göre çirkin, gösterişsin bulduğum kadınların bile(!) çok mutlu ilişkileri, evlilikleri olmasına gıcık oluyorum.bu kadınla birlikte olacak kadar yoklukta mısınız falan diyorum içimden.neden bu kadar kötü kalpliyim.bazen telkinlerle iyi düşünüyorum ama sonra yine eski tas eski hamam.kötü biri olmaktan nasıl kurtulabilirim? Düşünce sistemini kalıcı olarak değiştirmenin bir yolu var mı ?
Kurtulamazsınız zira yaradılışınız bu. Mizacınızı kabullenin ve en azından düşünceler doğrultusunda insanlara zarar verecek söz ve davranışlarda bulunmayın.

Zevk almadan yaptığım da çok oluyor.erkek istedi mi benim ne düşündüğüm önemli değil

Bence cidden bu düşüncelerinizin temelinde kendinize değer vermemeniz yatıyor olabilir. Erkek kim ki sizin önünüze geçsin? Siz neden size zevk vermeye çalışmayan biri için zevk almadığınız bir duruma değerli vaktinizden veresiniz? Tabi ilişkilerinizi vs hiç bilmeden yapıyorum bu yorumları yanlış anlamayın. Tabi ki herkesin ilişkisinde sevgilisini mutlu etmeye çalıştığı zamanlar olmuştur oluyordur karşılıklı olarak ona da bir şey demiyorum ama sanki ben sizden hayatınızdaki erkeği kendinizden daha değerli daha önemli görüyormuş gibi bir izlenim aldım. Yani siz sevgilisiz oturup yıllar boyu seks yapmayıp televizyon da izleseniz değeriniz oneminiz azalmaz sadece canınız sıkılır belki o kadar başkasının ne düşüneceğini takıyor gibi geldiniz bana. Ben de öyleyim biraz (başka konularda seks konusunda değil) o yüzden bana tanıdık geldi bu durumlar.

Genelde küçük yaşlardan kendimize yöneltilen eleştirileri hatta bazen şakaları ve alayları içselleştirip iç sesimiz yaparız ve dünyayı o filtrelerden değerlendirmeye başlarız. Mükemmelliyetçi ebeveynler veya zorba akranlar, kıyas yapan akrabalar vs. Sizin de algınızın maruz kaldığınız olaylar sonucu bu şekilde sağlıksız örüntülendiğini ve çarpıklaştığını düşünüyorum.
Özdeğerinizi cinsel ilgiye bağlamışsınız, ne kadar arzu edilirsem ne kadar aktif yaşarsam o kadar değerliyim gibi bir denklem oluşturmuşsunuz. Ama bu şekilde değerli hissetmeye çalışmak da aşırı yorucu aslında ve kendinizi yetersiz görmeye çok müsait. Bu yüzden de başkalarını küçümseyip daha kıymetli olduğunuzu kendinize ispat peşinizdesiniz.

Düşünüp de ifade edemediğim her şey bu yorumda. 😊

Merhaba.beni zaten bilenler biliyor.insanların linç ihtiyacını tek başıma karşılıyorum resmen sitede 😄 yıllar yılı aşamadığım sorunum kıskançlık.kendimi insanlardan hem üstün buluyorum hem de kıskanıyorum.özellikle eşi, partneri istekli olan insanları.haa bende yok olarak algılanmasın.benim hayatımda da fazla fazla istekli partnerler oldu ama nedense başkasından duyunca sinir ve kıskançlık basıyor.biri mesela kocam çok istekli, en az iki günde bir yapıyor, ilişkimiz çok yolunda dese bile sinirleniyorum.stres basıyor.en sevdiğim konular isteksiz koca konuları.zaten burada da sık sık böyle olduğum için linçleniyorum.sanki bazı şeyler bana özel olmalı.bir türlü doymuyorum.sevgilim, partnerim varken bile bundan ayrılırsam da başkasını hemen bulabilir miyim diye strese giriyorum.karşımdaki insana da yeterince saygı duymuyorum.sırf diğer kadınlardan aşağı kalmama yarışı gibi düşünüyorum.bir dönem cinsel hayatım olmasa aşağılık kompleksine giriyorum.beğenmediğim kendime göre çirkin, gösterişsin bulduğum kadınların bile(!) çok mutlu ilişkileri, evlilikleri olmasına gıcık oluyorum.bu kadınla birlikte olacak kadar yoklukta mısınız falan diyorum içimden.neden bu kadar kötü kalpliyim.bazen telkinlerle iyi düşünüyorum ama sonra yine eski tas eski hamam.kötü biri olmaktan nasıl kurtulabilirim? Düşünce sistemini kalıcı olarak değiştirmenin bir yolu var mı ?
Onjektif bir özeleştiri yapabilidğinize göre değişim, başlamış demektir. Zaten hayatınızı keyifle dolu dolu yaşayıp güzel anılar biriktirmenize engel bu durumu sizde bırakmak istediğinize göre burakabilirisniz muhtemelen

beğenmediğim kendime göre çirkin, gösterişsin bulduğum kadınların bile(!) çok mutlu ilişkileri, evlilikleri olmasına gıcık oluyorum.bu kadınla birlikte olacak kadar yoklukta mısınız falan diyorum içimden.
Bu düşüncede bir arkadaşım vardı. Hatta burada anlatmıştım. Ondan daha kilolu ve ona göre çirkin olduğum için yıllardır sevilmeme şaşırıyor dile getiriyordu. Kendisi aldatılmıştı. Çocukluk arkadaşım diye bir yere kadar idare ettim psikolojisi iyi değil dedim. Sonra bitti ilişkimiz onunla. Evlenince de böyle imaları oldu.
Sizin bu konularda iyi olmadığınız zaten belliydi. Cinsellik olarak hiç sorunum yok. Gerçi geçen birisi fazla ıslanıyorum eşimde etkileniyor bazen hissedemiyorum dememi sizde cinsel sorunlarınızı halledin olarak yazmış ama neyse 😂
Tek sorun bazen fazla ıslanmam. Onu da bir peçete ile silince geçiyor yani sıkıntılı bir durum değil. O konuşmada defalarca bu çok iyi bir şey demiştiniz. Size öyle olmadığını bunun da bazen sıkıntı doğrulabileceğini anlatmaya çalışıp anlatamayınca içimden cinsel olarak sıkıntısı bir konuşa eksikliği var demek ki ikna olmuyor diye geçirmiştim.
Doğruymuş.
Kendinizi eleştirmeniz harika bence. 2. Adım psikoloğa gitmek olmalı. Zaten kendinizi eleştirmeden psikoloğa gidemiyorsunuz.
Birde bazen hislerimizi kontrol edemeyebiliriz. Baktığınızda kötü düşüncelerimizden Allah da bizi dinen sorumlu tutmaz. Bunların dile vurması yada faaliyete geçmesinden sorumluyuz.

yalnız iki günde bir yapınca çok istekli olmuyo o erkek uyandırayım :*
"günde" en az 2 kere falan olması lazım aşırı istekli olduklarının anlaşılması için
nerden mi biliyorum, nazar değdirirsin söyleyemem :dondurma:

not: işin ciddi boyutu da; senin gibi zihin yapısına sahip insanların (çevremde ne yazık ki böyle biri vardı zar zor kurtuldum) bir yerlere kapatılması gerektiğini düşünüyorum zira bu fesatlık ve kıskançlıkla kendi tabirinle kötü kalpçiklilikle insanlara eminim psikolojik verdiğin zararlar kadar fiziksel de zarar verebilirsin, umarım ciddi anlamda tedavi olursun.

Hayatında fazla fazla istekli partnerlerin olduğuna özellikle çoğul kısımlara hiç inanmıyorum Ferhans. Aksine hayatın boyunca ilgi gören, tercih edilen biri olmadığın için tecavüz saldırısından son anda kurtulan, Esra Erol'da o kocadan bu kocaya kaçan, yıllar önce kadın olarak değil sadece erkekleri rahatlamak ve doğurmak üzerine cinsellik yaşamak zorunda bırakılıp sürekli çocuk doğuran kadınları kıskanmazsın.
Ayrica konu tek başına cinsellik değil mutlu olan insanlar tümüyle rahatsız oluyorsun.
Kötü kalplilik seni tek başına ifade için yetersiz bana kalırsa.

Genelde küçük yaşlardan kendimize yöneltilen eleştirileri hatta bazen şakaları ve alayları içselleştirip iç sesimiz yaparız ve dünyayı o filtrelerden değerlendirmeye başlarız. Mükemmelliyetçi ebeveynler veya zorba akranlar, kıyas yapan akrabalar vs. Sizin de algınızın maruz kaldığınız olaylar sonucu bu şekilde sağlıksız örüntülendiğini ve çarpıklaştığını düşünüyorum.
Özdeğerinizi cinsel ilgiye bağlamışsınız, ne kadar arzu edilirsem ne kadar aktif yaşarsam o kadar değerliyim gibi bir denklem oluşturmuşsunuz. Ama bu şekilde değerli hissetmeye çalışmak da aşırı yorucu aslında ve kendinizi yetersiz görmeye çok müsait. Bu yüzden de başkalarını küçümseyip daha değerli olduğunuzu kendinize ispat peşinizdesiniz.
Ama bu fiksasyonlar sizi mutsuz eder kendinizi kendiniz olduğunuz için sevmenizi engeller.
Şahane anlatmışsınız.hayran kaldım size. Ben kendimi bu kadar iyi anlatamam.

ben sizi erkek veya aşkolandın larin sanıyordum. birkaç defa şikayet ettim hesabını. helal et.

bence de genel bir kıskançlık durumu var. aileden başlıyor bu. baskıcı bir ailede mü büyüdünüz, ya da çok mu resmilerdi sevgi gösteriyorlar mıydı?

tedavi şart.

bir kadının evlenmesi için aşırı güzel olmasına gerek yok. kalpten seviliyor insan gerçekten.

bu arada kızlar iyi şeylerinizi yazmayın nazar değiyor. hepinize nazar boncuğu attım. allah nazarlardan korusun.

Bence bu halinizden çok memnunsuz. Kötü kalpli olduğunuzu falan da düşünmüyorsunuz sadece gelecek yorumları yumuşatmak için yazmışsınız. En iyisi olduğunuza ve herkesten daha çok en iyiyi hak ettiğinize gönülden inanıyorsunuz. Öyle olmasaydı gelip marifet gibi yazmak yerine profesyonel yardım almayı seçerdiniz.
Karşınıza çıkacak insanlara benden birer felak-nas 🤲🏻

Ne kadar saçmalıyorsunuz ya??? Muhafazakar nedir kastınız ne? Türkiye de p kadar muhafazakar kesim var siz ne demek istiyorsunuz ?
Bütün dünyada genelde böyle oluyor çünkü....hem kadinlar hem erkekler için çok net ve doğru bir tespit...siz niye bu kadar sinirlendiniz ki?

Hayatında fazla fazla istekli partnerlerin olduğuna özellikle çoğul kısımlara hiç inanmıyorum Ferhans. Aksine hayatın boyunca ilgi gören, tercih edilen biri olmadığın için tecavüz saldırısından son anda kurtulan, Esra Erol'da o kocadan bu kocaya kaçan, yıllar önce kadın olarak değil sadece erkekleri rahatlamak ve doğurmak üzerine cinsellik yaşamak zorunda bırakılıp sürekli çocuk doğuran kadınları kıskanmazsın.
Ayrica konu tek başına cinsellik değil mutlu olan insanlar tümüyle rahatsız oluyorsun.
Kötü kalplilik seni tek başına ifade için yetersiz bana kalırsa.
Cinselliğe takıntılı çünkü karşı cinsi cinsellik dışında bir şeyle elde edemiyor. E adam isteyince sevişmezse adam yanında kalmıyor. Yanında kalan adam da cinsellikten sıkılınca ya da başkasında sadece cinselliğe dayalı olmayan bir ilişki kurma ihtimali bulunca gidiyor.

Çoklu partnerleri var mıdır bilmem, maalesef ülkemizde cinsellik hala tabu ve cinsellik yaşamaya müsait, seçicilik kavramı olmayan, her hıyarı olana tuzluğuyla koşan kadınların namı erkekler arasında çok hızlı yayılyor. Üzgünüm ama bu böyle. Mesele cinsellik yaşamak değil her önüne gelenle sevişen kadın olarak nam salmak.

Back