• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Görümceliğe terfi ettim

basileopator

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2023
12
8
6
herkese merhaba. öncelikle bu tarz bir olayın içinde olacağım aklımın ucundan geçmezdi. maalesef benim için pahalı ve acı bir tecrübe oldu. yaşadığım tecrübeyi bu işlerin içine giren ve girmeye hazırlananlara kılavuz olması için yazacağım.

yaklaşık 1 yıl önce kardeşim bizi kız arkadaşıyla tanıştırdı evlilik kararı almışlar

başlarda ılımlı olan kızımız, kendi ailesi işin içine dahil olunca yorucu ve yıpratıcı birine dönüştü.

ilk sıkıntı aileler arasında yüzük takılacağı gün yaşandı. evlerinin küçük olduğunu söyleyerek fazla kalabalık gelmememizi istediler. bizde çekirdek ailem ve kardeşimin yakın arkadaşıyla beraber çıktık yola. annem, babam,kardeşim ve arkadaşıyla beraber 5 kişiyiz. giderken de çikolata, çiçek ne icab ediyorsa aldık ve apartmana girdik. asansörün kapısı açılınca merdivenlere dizilmiş ayakkabıları gördük ve bütün moralimiz bozuldu. neyse içeri girdik. içerisi nasıl desem yani anlatamıyorum yazarken bile sinirim bozuldu. ortada koşuşan çocuklar vardı. kızın babası "şo delevizyonu gapatın la" diye bağırıyordu. kadının biri yere oturmuş ağlayan çocuğunu ayağında sallıyordu falan. ortam akıl hastanesinin bahçesi gibiydi resmen. bir ara gerçekten her şeyin rüya olmasını istedim. neyse içeri geçtik. sohbet, muhabbet faslı devam ederken gözüm masadaki getirdiğimiz çikolatalara takıldı. traşlarını babaları yapmış bir sürü patates kafalı çocuk gidip gelip çikolatanın içinden geçtiler ve kimse ne yapıyorsunuz evladım demedi. sonuç olarak yüzükler takıldı fakat ailesiyle ilgili olumsuz bir intiba oluştu bizde

geçen zaman içinde ufak ufak nişan hazırlıkları yapmaya başlandı. daha bir kaç ay önce dayısının köydeki mallara çökmesinden dolayı aile içinde çok büyük bir kavga ettiklerinden, aralarının bozuk olduğundan falan konuşmuştuk. sonra ne olduysa bir an da dayısından çok kıymetli biriymiş gibi bahsetmeye başladı. dayısına hediye olarak tween'den gömlek almamızı istedi. bir şekilde orta yolu bulup dayılara, halalara yapılacak bohça işini tatlıya bağladık.

bu arada ismini duyduğumuz fakat bu zamana kadar geçen süreçte işinden dolayı başka şehirde yaşayan ablası çıktı ortaya. ortalığı iyice karıştırdı çok afedersiniz. kıyma makinesi resmen. o derece dedikodu meraklısı ve evlerden ırak bir tip.

neyse çok uzattım kusura bakmayın ama yazınca insan gerçekten rahatlıyor.

kardeşim anlattı , bir gün arkadaşlarıyla beraber iş çıkışı bir cafede sohbet ederken sevgilisi aramış. ablası geliyormuş, otogardan alınması lazımmış. babanla, abin almayacak mıydı deyince onların işi çıktı demiş. ben arkadaşlarla oturuyorum önce beni al öyle gidelim demiş. ki arkadaşlarıyla planı olduğunu biliyordu. arabaya atlayıp sevgilisini almaya giderken çok tatsız düşünceler içine girmiş. yanındaki kızlara bakın tek lafımla ayağıma getiriyorum havasını atmıştı, babası veya abisinin yapması gereken işi de ona kitlemişti.

neyse otogara gelmişler. ablasıyla tanışırken elinin ucuyla tokalaşmış. ki kardeşimin en sevmediği harekettir. genelde bunu karşısındaki insanı küçük gören, kibirli insanlar yapar diye düşünür.! yolda uyuz uyuz konuşmaya, ne kadar büyük bir aile olduklarını vurgulamaya başlamış. kız kardeşime bişey olursa karşında beni bulursun falan gibi kral fm'den şarkı isteyen konfeksiyoncu kız jargonuna girince kardeşim dikiz aynasından gözlerine bakarak "abla yolculuk kötü mü geçti çok gerginsin" demiş. öyle deyince sevgilisi yandan elini cimciklemiş ve susmuş.

gergin bir atmosferde onları eve bırakmış ve arabayı bir yere yanaştırıp uzun uzun düşünmeye başlamış. arkadaşları dağılmamışlar tekrar yanlarına gidip onlarla konuşmuş. dertleşmiş kafası çok karışmış. başında tanıdığım kız aynı değildi sanki diyor. çocuklarla masadayken telefonu çalmaya başlamış. kız arkadaşıymış arayan. efendim der demez sinirli bir şekilde "nerdesin sen??" diye bağırmış çok utanmış, telefon hoparlörde değil ama herkes duydu diyor. hareketlerinden, mimiklerinden anladım diyor. yanlarından ayrılıp "çocuklarla birlikteyim neden bağırıyorsun?" deyince başlamış saydırmaya. işte ablasına büyük saygısızlık yapmışta, eve bırakırken yukarıya çıkıp anasına, babasına selam vermemiş de, zaten ailesine değer vermiyormuşuz da ağzına geleni saymış. ablasına saygısızlık dediği de, ablası valizini almadan arabadan inmiş yürümeye başlamış. kardeşim özel şoförü değil. valizi kaldırıma koyup yoluna devam etmiş nedense iki kardeş valizi kardeşimin taşıyacağı konusunda çok eminlermiş. neyse alttan almaya çalışıp, mevzunun uzamaması için uğraşmış ama her alttan alışında üstüne daha da üst perdeden konuşunca sabrının sonuna gelmiş ve "senin ablanı şeytan sikmiş" deyip kapatmış telefonu.

ayrılar tabi.

bir süre sonra aileler olarak bizler müdahil olup süreç içinde bu tarz tatsızlıklar olur, ortada büyük bir emek var diyerek tekrar konuşmaları hususunda ricacı olduk. onlarda üstlerindeki agresif duygulardan sıyrılarak birbirlerine tekrar bir şans verdiler ve nişanlandılar.

mevzu da çeyiz sandığı yüzünden koptu. zaten büyük bir olay çıkacağını biliyorduk sandık sebebi oldu. çeyizi almaya gittiğimizde adettir sandığın üstüne küçük bir çocuk veya kardeşi, kuzeni falan oturur. sandığı almak için odaya girdiğimizde sandığın üstünde şeytan tarafından istismara uğramış ablasını gördük. Hemen araya girdim ve çıkarıp 2 bin lira verdim. az buldu. bin daha verdim yine tatmin olmadı. bin daha verdim yine tatmin olmadı. bu sefer desteyi avucumun içine koyup düğünlerde şov yapan görgüsüzler gibi suratına suratına saydırıp "yeter mi?" dedim. ağlamaya başladı tabi. mevzu da koptu zaten. bağırış çağırış derken kardeşim aileden kim var kim yok herkesi topladı bizi çıktık evden.

Sonra sevgilisi beni aradı bende kardeşim ablasıyla muhatap olsaydı çok daha kötüsü olurdu ben iyi olsun diye araya girdim ama bu kadar aç gözlü olunmaz dedim küfürleştik.

Neticede ayrıldılar ama sağda solda onda o abla varken zor evlenir diyormuş daha görümce olmadan adım kötü görümce oldu

nedenshoulders

Son düzenleme:
İki tarafın da anlattıklarını okumadan size bir şey diyemeyiz ki,belki siz taraflı baktınız olaya ne malum?
Bunca sene iyi olup da hep iyi kalmaya devam edeceksiniz diye bir kural yok. Neticede ayrılık zamanı çoğu insan çirkinleşebiliyor

Herkese merhaba ;
Açıkçası ailesel bir konuyu buraya taşımak ne kadar doğru bilemesem de aklı akıldan üstündür benim atladığım bir konu vardır diye sizlere de danışmak istedim.
Erkek kardeşimin 11 yıllık evliliği ve 3 çocukları var bende 14 yıllık evliyim 2 çocuk sahibiyim.
Kardeşim de eşi de kamu çalışanı ve şehir dışında yaşıyorlar bir süredir aralarında sorunlar vardı ben annem babam hatta eşim bu meseleye dahil olmadan iki tarafı da kırmadan sorunun çözülür olup olmadığını anlamaya çalıştık ancak gelinen son noktada ayrılacakları kesinleşti.
Ben bu süreçte iki tarafı da dinledim ve anlatılanlar arasında ciddi tutarsızlıklar olduğunu gördüm maalesef kardeşimin eşi olayları eksik ve çarpıtarak anlatıyor insan fıtratı gereği kendini haklı gösterme çabası içine giriyordu.
Yine de yüzüne vurmadan durumu idare etmeye çalıştım sonra ailesi araya girdi konu maalesef çirkinleşti paraya döndü ve maalesef kardeşimin eşinin de tavırları ciddi anlamda değişti.
Beni kardeşime destek olmakla onun tarafı olmakla suçlayarak iletişimi kesti. Bunca yılın hatırına ve gerçekten kırgınlık tatsızlık olmasın diye aradım yetmedi kalktım yaşadıkları şehire gittim ama maalesef kendini kapattı.
Beni taraf olarak suçlamasının sebebi olayları kendi açısından görüp eksik anlattığını söylemiş olmam ve kardeşimle daha sık görüşmemmiş.
Bunca yıldır hiç bir sorunumuz olmadı insan olarak severim bu noktaya gelmiş olmamız beni şaşırtıyor.
Hiç bir boşanma kırmadan dökmeden olmuyor mu diye düşünüyorum.
Kardeşiniz eşiyle ayrıldığı anda zaten ortada bir görümcelik kavramı da kalmıyor. Dolayısıyla iyi görümce veya kötü görümce diye bir durumda kalmayacak, eski görümce kavramı ortaya çıkacak.

Boşanan onlar, siz neye kırıldınız tam olarak ?

Boşanma sebepleri ne ?
Malum kadınlarımız kolay kolay boşanmıyor( keşke yapabilseler) üç çocukla on bir yıl sonra boşanacağım diyorsa bir kadın aksi olmadıkça yüzde seksen haklıdır bence.
Evet onu eklemeyi unutmuşum boşanmak isteyen kardeşim sebebini bize geçimsizlik olarak anlattılar süreçten çocuklarda etkileniyor diye böyle bir karar vermiş. Ve eşi de böylesi daha doğru olur diye kabul etmiş. Bize son döneme kadar yansımamıştı ama uzun süredir araları iyi değilmiş.

Herkese merhaba ;
Açıkçası ailesel bir konuyu buraya taşımak ne kadar doğru bilemesem de aklı akıldan üstündür benim atladığım bir konu vardır diye sizlere de danışmak istedim.
Erkek kardeşimin 11 yıllık evliliği ve 3 çocukları var bende 14 yıllık evliyim 2 çocuk sahibiyim.
Kardeşim de eşi de kamu çalışanı ve şehir dışında yaşıyorlar bir süredir aralarında sorunlar vardı ben annem babam hatta eşim bu meseleye dahil olmadan iki tarafı da kırmadan sorunun çözülür olup olmadığını anlamaya çalıştık ancak gelinen son noktada ayrılacakları kesinleşti.
Ben bu süreçte iki tarafı da dinledim ve anlatılanlar arasında ciddi tutarsızlıklar olduğunu gördüm maalesef kardeşimin eşi olayları eksik ve çarpıtarak anlatıyor insan fıtratı gereği kendini haklı gösterme çabası içine giriyordu.
Yine de yüzüne vurmadan durumu idare etmeye çalıştım sonra ailesi araya girdi konu maalesef çirkinleşti paraya döndü ve maalesef kardeşimin eşinin de tavırları ciddi anlamda değişti.
Beni kardeşime destek olmakla onun tarafı olmakla suçlayarak iletişimi kesti. Bunca yılın hatırına ve gerçekten kırgınlık tatsızlık olmasın diye aradım yetmedi kalktım yaşadıkları şehire gittim ama maalesef kendini kapattı.
Beni taraf olarak suçlamasının sebebi olayları kendi açısından görüp eksik anlattığını söylemiş olmam ve kardeşimle daha sık görüşmemmiş.
Bunca yıldır hiç bir sorunumuz olmadı insan olarak severim bu noktaya gelmiş olmamız beni şaşırtıyor.
Kardeşiniz büyük ihtimalle olayları size hep kendi haklıymış gibi anlattı. Ve en kötüsü kadına evde ne şekilde manipulasyonlar yapıp işi boşanmaya kadar getirdi bunları kardeşiniz size tüm şeffaflığı ile anlatıyor mu ? Siz 1 sene bile dolmadan kardeşinize yeni eş arayışlarına gireceksiniz büyük ihtimalle veya kardeşiniz kendine bir sevgili bulmuştur bile belki. O kadıncağız çocuklarıyla ne yapacak , baba evine mi dönecek, yapayalnız hayat mücadelesi mi verecek . Çarpışıyor demek size kolay , aynı yollardan geçmeden onu anlayamazsınız. Bence gelininize daha çok destek olup , çuvaldızı kardeşinize batırın belki o zaman yuvaları bile kurtulur

En nihayetinde siz de dahil olmuşsunuz. Taraflar boşanırken sadece tek tarafa eksik ya da yanlış diyemeyiz. Belki kardeşiniz konuyu eksik anlattı, kardeşiniz olduğu için de tarafsız kalamıyorsunuz. Bundan nasıl emin olabilirsiniz ki ? Hem eksik ya da tek taraflı ne fark eder ? İki kişinin kendi arasında halletmesi gereken bir konu.

Evet onu eklemeyi unutmuşum boşanmak isteyen kardeşim sebebini bize geçimsizlik olarak anlattılar süreçten çocuklarda etkileniyor diye böyle bir karar vermiş. Ve eşi de böylesi daha doğru olur diye kabul etmiş. Bize son döneme kadar yansımamıştı ama uzun süredir araları iyi değilmiş.
Kardeşiniz üç çocuktan sonra mı anlamış geçinemediklerini? Yoksa evlilik hayatından sıkılıp geçmişte zaten var olan ve umursamadığı problemleri bahane edip başından atmaya mı çalışıyor?

Kardeşiniz eşiyle ayrıldığı anda zaten ortada bir görümcelik kavramı da kalmıyor. Dolayısıyla iyi görümce veya kötü görümce diye bir durumda kalmayacak, eski görümce kavramı ortaya çıkacak.

Boşanan onlar, siz neye kırıldınız tam olarak ?
11 hatta öncesini de sayarsak 16 yıldır hayatımda olan sevdiğim bir insan benim için. Ayrılıyor olabilirler biz neden kötü olmalıyız diye düşünmüştüm aslında. Arada çocuklar var bağımız devam edebilir gibi gelmişti. Kırılmadım aslında o kırıldı.

evet bende bu konuda sizin gibi düşünüyorum arada olan çocuklara oluyor ama neticede ikisinin de ortak verdiği bir karar gibi olmuş. Çünkü eşi sürecin başında o bu adımı atmasa ben atacaktım çok yıpranıyorduk demişti. Tabi gurur yapmış ya da sinirle söylemiş olabilir bilemiyorum.

İyi niyetle yapılsa da, arabuluculuk yapmanın sonu iyi bitmiyor.
İki taraftan en az biri ile bozuşmak çok olağan bir durum.
Netice de yetişkin insanlar bir karar veriyorlar, dışarıdan dahil olan bir de hakemvari doğruyu hatayı ayıklayayım deyince daha ne beklenebilir ki aslında?

Tarafsızca dinlemişsiniz de ne tesadüf gelin çarpıtarak yada eksik anlatıyormuş….
Konuyu da anlatsaydınız keşke hurrraa hak sizin diyemeyiz zaten nedense hep gelinler suçlu
detay verip uzun yazmak istemedim ama kardeşimin maddi bir desteği olmadığını söyledi. Kardeşime çok kızdım ve hesap sordum o da öyle olmadığını anlattı internet bankacılığından ay ay havale dekontlarını çıkardı ve eşinin maaşından daha yüksek tutarda her ay para göndermiş olduğunu gördüm ödenen faturaları gördüm. Ve buna benzer 3-4 farklı konu daha
Aslında ben kardeşimin eşini suçlamıyorum sadece böyle olsun istemezdim.

İyi niyetle yapılsa da, arabuluculuk yapmanın sonu iyi bitmiyor.
İki taraftan en az biri ile bozuşmak çok olağan bir durum.
Netice de yetişkin insanlar bir karar veriyorlar, dışarıdan dahil olan bir de hakemvari doğruyu hatayı ayıklayayım deyince daha ne beklenebilir ki aslında?
O kadar haklısınız ki hiç istemediğim bir pozisyonda buldum kendimi baştan o çembere girmemeliydim. Ama belkiye tutundum düzelir diye umut ettim.

Herkese merhaba ;

Olayları eksik ve çarpıtarak anlatanın kardeşiniz değil de eşi olduğuna nasıl bu kadar eminsiniz?
Olaylar yaşanırken yanlarında mıydınız?
Gelin hanımın da kardeşiniz dururken onunla daha fazla görüşmenizi bekleyip küsme bahanesi olarak kullanması gülünç geldi.
Kardeşim sonuna kadar haksız olsun isterse iş boşanmaya gitti gelin yine el kişisi olacak kardeşim kalacak geriye.

Back