• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü giden evliliğim hakkında yorumlariniza ihtiyacım var

"çocugum babasına cok düskün" hayatımda duydugum en buyuk bahane. cocugunun ileride senin yasadıklarını yasasın ister misin? aynı evde kalmaya devam ettiginiz surece kızının da psikolojisi alt ust olacak ve kocan ileride ona da sana uyguladıgı siddeti uygulayacak, kızın sonrasında genc bır kadın oldugunda ister istemez babası gibi tipleri cekecek hayatına, kendisi de siddet gorecek ya da babasından kacmak ıcın babasından gormedigi sevgiyi gordugu ıcın yaslı zamparalara evli adamlara sıgınacak. bunu ben yasadım, biliyorum. yapma. bahaneler uydurma. kendini dusunmuyorsan cocugunu dusun. bosan.

ilk bir kac satirdan sonra okuyamadim.. belli ki kendi ezik.. senin altinda eziliyor. seni de kendi seviyesine indirmeye calisiyor. bos beles bir adam ancak oyunla zaman geciriyor.. cocugunun annesine kiymet vererek cocugunu dogru duzgun egitebilir bunun bilincinde bile degil. ama zaten cocugu dogru duzgun yetistirmek gibi bir kaygisi da yok gibi.

yorumlarda cocugun babasina duskun oldugu gozume carpti.. henuz dogruyu yanlisi ayiramiyor da ondan baba diye bir sey saniyor adami. yarin ne kadar bos bir insan oldugunu, size eziyet ettigini gorse sogur babasindan. cocukla vakit bile gecirmiyor adam..

Çocuğunuzu bırakıp hayatınızı sonlandırmayı ölmeyi düşünüyorsunuz ama boşanıp eşi bırakmaya cesaretiniz yok. Pes diyorum. Ben en çok çocuğunuza üzüldüm açıkçası çünkü siz kendi iradenizle yaşıyorsunuz bu hayatı. Boşanmayacaksanız eğer ki öyle görünüyor, eşinizi ve ailesini takmamayı öğrenin çocuğunuzun eğitimine odaklanın eşinizi de besleyin köşesinde oynasın oyununu, faydası yok konuşup çirkinleşerek zararı dokunmasın bari.

siz olunce o cocuk ne yapacak.ılk bosanan da sız olmayacaksınız.kotu ortamda daha dogrusu sızın mutsuz oldugunuz asagılandıgınız bır ortamda o cocugun mutlu olması mumkun degıl ve durumları anlamaya basladıgında daha kotu.Aılenız ıyı hıc kafaya takmayın kabul etmıyorum derlerse o zaman agla sızla..ayrıca psıkıyatrı psıkolog lutfen acılen destek alın zaman zaman herkesın ıhıtıyacı olabılır

Önce bir destek alın çünkü psikolojiniz bayağı bayağı bozulmuş. Böyle rezil bir adam için hala seviyorum diyebiliyorsunuz. Bu kadar aşağılanmaya karşılık hala cesaret edemiyorsanız bayağı dibe vurmuşsunuz.
Boşanmalısınız. Başka bir çare yok.

Ayrıca çocuğunuz düşkünmüş vs vs

Yahu adam oyun oynamaktan ve seviye geçemediği zaman sizin canınıza okumaktan başka ne yapıyor çocuğu için? Bu çocuk hangi ara babasına bu kadar düşkün oldu? Sizde düşkünlüğün sözlük anlamı nedir??

Soranlar olmus,kvalidemle yakın oturuyoruz aynı evde değiliz.psikolojim gerçekten iyi değil.saglikli dusunebilsem bile harekete gecemiyorum.basima gelen şeylerden dolayı kendimi suçladığım için ozguvenim daha da dipte.cok anlamsız bir şekilde bu evde durmaya devam ediyorum.anlami yok yani.kocam da kocam diyen biri değilim ama nasıl oldu da bu kadar çaresiz hissedecek şekle geldim bilmiyorum.Bu arada goruntume laf eden kocam obez kategorisinde sisman bir birey. ancak sismanlarla alay eden biri.

Şu an çocuğun çok mu iyi sanki? Mutsuz bir evlilikte büyüyen çocukların nasıl travmalar yaşadığını ve tüm hayatlarını nasıl etkilediğini biliyor musun? Böyle bir evliliği devam ettirdiğin için en az sen de eşin kadar suçlusun. Hiç değilse çocuğunu düşünerek boşan!

Yarıya kadar okudum devamını gerek duymadım çünkü boşanmak için sebepler 1 elin parmaklarını geçtiği için okumak için gerek duymadım. Saygının sevginin olmadığı yerde evlilik olmaz sizdeki evlilik maalesef değil bu insanı adam etmek kolay değil olacağı da meçhul boşanın hazır özgüveniniz de gelmişken ayrılın bu....

merhaba ben 7 yıllık evliyim 4 yasinda da bir çocuğum var.esimle iliskim son 2 yılda çok bozuldu.Cok fazla oyun oynuyor,yüzümüze bakmıyor ve bize hakaret edip kavga çıkarmaya çalışıyordu.ilk başlarda bu konudaki sorunum kızına ve bana vakit ayirmamasiydi.simdiyse ondan vakit falan istemeyecek noktaya geldim.cunku sürekli hakaret ediyor,küfür ediyor.Bunu çok sebepsiz yapıyor.mesela oyunda bir seviyeyi geçemedi mi yine bize küfür yağıyor.goruntum hakkında kırıcı konuşuyor.cok kilo verdim ve vermeye devam ediyorum.ilk kez özgüvenimin yükseldiği daha doğrusu kendimi sevmeye başladığım bir dönem yaşadım.iki ay sürdü.cunku bana sen kadın misin,zayıfladın da kadın mı oldun gibi şeyler söylemeye başladı.ayi,manda gibi kelimeler kullanıyor bana karşı.son zamanlarda yüzüm hakkında hakaretlere başladı.bu sebeple çıkan tartışmaları,çok ağır boyutlara getirip anneme kız kardeşime cinsel içerikli küfürler ediyor sonra da kendi ailesinin yanına gidip benim hakkımda uyduruyor beni suçlu çıkarmak icin.ailesi her zaman onun her şeyini savunuyor.kufur bile haklı cikabiliyor.benimse ne anneme saygı duyuluyor ne bana.annemi kendi evime davet edemiyorum çünkü annem geldiğinde onun annesi bize gelip ya beni kotuluyor ya anneme laf sokuyor.hatta bir kere akşam üstü annem ve kiz kardesimle, kızımı parka goturmustuk dönüşte kendi evinden doğru anneme bağırdı ne işiniz var parkta diye annemi tersledi sokak onun sesi ile cinladi resmen.annem terbiyesini bozmamak için bir şey demedi.ailesinin bana evlendigimiz günden çocuğum dogdugu zamana kadar yaptığı bir sürü kötü şey var ama bu konularla kendimi daha fazla üzmek istemiyorum.onlara kizmadan hayatimi sürdürmeye çalışıyorum.ama artık yük tasiyamayacagim hale geldi.
benim yaşadığım yerde hiç arkadaşım yok ,ulaşım sıkıntılı,çocuğum huysuz..pandemi döneminden önce de karantina gibi bir hayatımız vardı bizim için değişiklik olmadı.sadece senede iki veya üç kez gezmeye gidebiliyorum.gezmek dediysem başka şehire tatile değil.bildiginiz yaşadığım şehrin kent meydanına gitmek,anneme gitmek... Anneme Max 4 kez giderim aynı sehirdeyiz yakın sayılırız..bu yasadiklarimi ailemden gizliyordum ilk defa anlattım çok şaşırdılar mutlu bir evlilik yaptığımı zannediyorlarmis.durumun beni ne kadar etkilediğini annem üzülmesin diye çok belli etmemeye çalıştım ama ben artık yaşamak istemiyorum.uykum uyku değil,aldığım nefes ciğerlerime batıyor.su içerken bile bogularak öldüğümü hayal ediyorum . Nasıl sakat kalmadan ölürüm diye düşünüyorum.burada yazmadigim bir çok şey var beni haksızlığa uğramışlik hissine boğan, onları yazamam hangi birini yazayım ama artık nefes falan almak istemiyorum.bosanmam gerekiyor cesaretim yok.kizim babasına da bana da çok düşkün.ayri odalarda oturmamiza bile tahammül edemiyor.annemin kapım açık demesine ragmen bu yüzden bosanamiyorum.adami seviyor muyum desem evet belki seviyorum belki de alışkanlık.ama onun gözlerinden bana karşı bir nefret seziyorum.beni sevdiğini söylerken çok samimiyetsiz olduğunu gorebiliyorum çünkü onu çok iyi tanıyorum.canim çok yanıyor .tek umudum calismakti.cocuga bakan yok,krese vermek istiyorum bulduğum işlerin saatine uymuyor,uysa haftasonu bakacak olan kimse yok.cikmazdayim.ozguvenim sıfırın altında.hic bu kadar perişan ve umutsuz hissetmemiştim.lutfen bana akıl verin ben ne yapayım?
Hiç bişey ve hiç kimse canımızdan daha değerli değil kendine eziyet edilmesine izin verme uzaklaş ondan emin ol kendini toparlıycaksın

merhaba ben 7 yıllık evliyim 4 yasinda da bir çocuğum var.esimle iliskim son 2 yılda çok bozuldu.Cok fazla oyun oynuyor,yüzümüze bakmıyor ve bize hakaret edip kavga çıkarmaya çalışıyordu.ilk başlarda bu konudaki sorunum kızına ve bana vakit ayirmamasiydi.simdiyse ondan vakit falan istemeyecek noktaya geldim.cunku sürekli hakaret ediyor,küfür ediyor.Bunu çok sebepsiz yapıyor.mesela oyunda bir seviyeyi geçemedi mi yine bize küfür yağıyor.goruntum hakkında kırıcı konuşuyor.cok kilo verdim ve vermeye devam ediyorum.ilk kez özgüvenimin yükseldiği daha doğrusu kendimi sevmeye başladığım bir dönem yaşadım.iki ay sürdü.cunku bana sen kadın misin,zayıfladın da kadın mı oldun gibi şeyler söylemeye başladı.ayi,manda gibi kelimeler kullanıyor bana karşı.son zamanlarda yüzüm hakkında hakaretlere başladı.bu sebeple çıkan tartışmaları,çok ağır boyutlara getirip anneme kız kardeşime cinsel içerikli küfürler ediyor sonra da kendi ailesinin yanına gidip benim hakkımda uyduruyor beni suçlu çıkarmak icin.ailesi her zaman onun her şeyini savunuyor.kufur bile haklı cikabiliyor.benimse ne anneme saygı duyuluyor ne bana.annemi kendi evime davet edemiyorum çünkü annem geldiğinde onun annesi bize gelip ya beni kotuluyor ya anneme laf sokuyor.hatta bir kere akşam üstü annem ve kiz kardesimle, kızımı parka goturmustuk dönüşte kendi evinden doğru anneme bağırdı ne işiniz var parkta diye annemi tersledi sokak onun sesi ile cinladi resmen.annem terbiyesini bozmamak için bir şey demedi.ailesinin bana evlendigimiz günden çocuğum dogdugu zamana kadar yaptığı bir sürü kötü şey var ama bu konularla kendimi daha fazla üzmek istemiyorum.onlara kizmadan hayatimi sürdürmeye çalışıyorum.ama artık yük tasiyamayacagim hale geldi.
benim yaşadığım yerde hiç arkadaşım yok ,ulaşım sıkıntılı,çocuğum huysuz..pandemi döneminden önce de karantina gibi bir hayatımız vardı bizim için değişiklik olmadı.sadece senede iki veya üç kez gezmeye gidebiliyorum.gezmek dediysem başka şehire tatile değil.bildiginiz yaşadığım şehrin kent meydanına gitmek,anneme gitmek... Anneme Max 4 kez giderim aynı sehirdeyiz yakın sayılırız..bu yasadiklarimi ailemden gizliyordum ilk defa anlattım çok şaşırdılar mutlu bir evlilik yaptığımı zannediyorlarmis.durumun beni ne kadar etkilediğini annem üzülmesin diye çok belli etmemeye çalıştım ama ben artık yaşamak istemiyorum.uykum uyku değil,aldığım nefes ciğerlerime batıyor.su içerken bile bogularak öldüğümü hayal ediyorum . Nasıl sakat kalmadan ölürüm diye düşünüyorum.burada yazmadigim bir çok şey var beni haksızlığa uğramışlik hissine boğan, onları yazamam hangi birini yazayım ama artık nefes falan almak istemiyorum.bosanmam gerekiyor cesaretim yok.kizim babasına da bana da çok düşkün.ayri odalarda oturmamiza bile tahammül edemiyor.annemin kapım açık demesine ragmen bu yüzden bosanamiyorum.adami seviyor muyum desem evet belki seviyorum belki de alışkanlık.ama onun gözlerinden bana karşı bir nefret seziyorum.beni sevdiğini söylerken çok samimiyetsiz olduğunu gorebiliyorum çünkü onu çok iyi tanıyorum.canim çok yanıyor .tek umudum calismakti.cocuga bakan yok,krese vermek istiyorum bulduğum işlerin saatine uymuyor,uysa haftasonu bakacak olan kimse yok.cikmazdayim.ozguvenim sıfırın altında.hic bu kadar perişan ve umutsuz hissetmemiştim.lutfen bana akıl verin ben ne yapayım?
Yaa ne alışkanlığı ne sevgisi ya neeeeeeeeeeee diye bağırıyorum şuan ya yapmayın kendinize bunu ya aynı odada küfür hakaret eden pislik bir koca var çocuğunuz bunu mu görsün ayrılmama sebebinize bakar mısınız? Çocuk böyle istiyor. Çocuk mutlu olmak ister güzel bir yuva ister bu anlattığınızu değil. Cesur olun insani davranın okuduktan sonra dedim ki kesin boşanacağım der ama seviyor alışkın okudum yaaa nr olur bu ne yaa

Yarıya kadar okudum devamını gerek duymadım çünkü boşanmak için sebepler 1 elin parmaklarını geçtiği için okumak için gerek duymadım. Saygının sevginin olmadığı yerde evlilik olmaz sizdeki evlilik maalesef değil bu insanı adam etmek kolay değil olacağı da meçhul boşanın hazır özgüveniniz de gelmişken ayrılın bu....
Özgüveni mş gelmiş sonunu okuyun seviyorum alışkanlığım var diyor şok

Anne babaya cocuklar düşkün olur zaten. Buraya sizin gibi konu açan butun kadinlar "babaya düşkün" yaziyor, yazmayanini hatirlamiyorum.

Ama anneniz kapım açık demiş, calisirken kreş düşünmek yerine aile evine gitseniz daha rahat olur sanki. Babaya düşkün diye bu hayati çekmeye değmez, adam oyundan başini kaldirmiyormuş zaten cocukla 7/24 ilgilenmiyordur eminim. Ayri evlerde de olsaniz cocugunuz babasiyla gorusebilir.
Biraz da siz boşanmak istemiyor gibisiniz.

Bu okuduklarıma çok çok üzüldüm
Çocuğunuz babaya çok düşkündür inanıyorum ama çocuk büyüdükçe babanın hakaretleri kufurlerini duyacak anlayacak ve o çok düşkün olduğu babaya sevginin yanında nefret duyacak Bu onda travma yaratacak
Bırakın çocuğa bunu yasatmayin

Ah be güzelim daha fazla kendıne yazık etme. Bak ailen arkanda o adamın suratını çekene kadar ailemin kuru ekmegını yerim daha iyi. İşe girersin annen bakar evladına.

Arkadaşlar esasen sorun şu , annem de boşanmış bir kadın yıllar önce boşandı.basina bir sürü olay geldi üzücü şeyler yaşadı yıllar sonra gitti açıktan okulunu okudu üniversite sınavına girdi kazandı tercih sonucunu bekliyor.ustelik maddi durumu iyi de değil.o kadar uğraştan sonra onun hayallerini mahvetmis olarak vicdan azabı çekmek istemiyorum.tercih sonuçlarını bekliyorum.annem 17 yıllık evlilik sonucunda boşandı öyle olmak istemiyorum yol henuz yakınken bosanmak istiyorum ama anneme de yük olmak istemiyorum.bosandiktan sonra dimdik ayakta durup hayatıma kendimi geliştirerek devam etmek istiyorum.bosanmayi bir yıldır düşünüyorum ama benim amacım iş bulup para biriktirerek ayrilmakti.cocuga kimse bakmadığı için kabul edildigim işlere gidemedim bunun yuzunden de ayrıca bunalım yasadim.kotu de olsa insan içinde bulunduğu duruma malesef bir süre sonra alışıyor.seviyor muyum alışkanlık mi dediğim ise kafa karışıklığı ve çaresizlik duygusundan geliyor zaten.bu şekilde birini sevmek zaten aptallık .bunun bilincindeyim.ama annemin de maddi durumu ve sağlığı çok iyi olmadığı için ve üniversite durumu sebebiyle hemen toplanıp anneme gideyim diyemiyorum.universiteye bu sene kardeşim de girecek.orada iş bulana kadar anneme yük olacağım.iyice belini bukecegim.elimi kolumu biraz da bu durum bağlıyor.eger birikim yapabilseydim hemen giderdim zaten.önumu göremiyorum.yorumlariniz benim için gerçekten dusundugunuzden daha önemli çünkü içinde bulunduğum durumu algılayacak dermanım kalmadı."bu evlilik değil " şeklinde gelen yorumlar gözümü açmaya başladı.kendimi suçlamayı birakabilecegim sonunda.bu sayede moralim düzelir ve daha güçlü
hissedebilirim diye düşünüyorum. Eşim tarafindan sevilmemek ,aşağılanmak,hakarete uğramak çok yıprattı.hazmedemiyorum hala inanamıyorum yani severek evlenip bu şekle gelmeyi kabullenmek benim için çok zor. İnsanlar kilo verince eşi tarafından daha fazla ilgi gorur, ben kilo verince tam tersi oldu.sismanken prensestim gözlerinin içi sevgi doluydu ya her şey o kadar saçma ki..

Back
X