• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Kotu bir tecrube ve yardim istegi

Sizlerde tecrubelerinize dayanarak, bana bu gelinligi yapabilecegine inandiginiz bi kac modaevi verirseniz cok sevinirim. Cevaplarinizi bekliyorum :)

canım cok üzüdümm...gercekten kötü bir deneyim yaşamışsın.ben izmirdeyim burada olsan cok yer öneririm.benim de 9 eylülde düğünüm o yüzden acele etmiyorum.ama istanbulda gelinlik 21 dye bir yer olduğunu ve cok iyi iş çıkardıklarını ayrıca 3000 kadar model bulunduğunu duydum.arkadaşımın önerisyle internetten baktım ve modellere gözattım.gercekten cok güzl gelinlikler var.bir bak istersen.iyi düşün,cok takma,moralini de bozma her şey cokkkk güzell olurrrr......:16::16::16:

kızlar bende ankara keçiörende bir kaç şubesi olan iyi bi moda evinde diktiriyorum gelinliğimi kadın cemil ipekçiden falan ödül almış bana çok güvenilir geldi hani yapamıcağı şeyi söyler gibi umarım benimkinde böyle bi facia yaşanmaz Allah korusun aminnnn

Ben tunaliz modada diktiriyorum, yine kadıköy. götürdüğüm modelin aynısını yapıyor, malzemelerim de gerçek fransız danteli ve ipek organza. malzeme ve dikiş kalitesinden memnunum. benimki kapalı bir gelinlik olduğu için ve kol, yaka vb. hassas ölçüleri olduğu için beni 10 kere provaya aldı nerdeyse, içime sinmeyen yerleri sabırla değiştirdi, denemek istediğim başka versiyonları üzerime iğneledi gösterdi vs. anlayacağın bayağı nazımı çeken bir terzi. senin için bu sabah mail attım ona, cevabını yolluyorum:

"Modeldekinin aynısı olur. Onda hiçbir sıkıntı çekmeyiz biliyorsun garantisini veriyorum. Malzemelerini biiyorum canım.daha önce bir gelinlikte kullanmıştık.Yalnız ordaki tüyler hem maliyetli hemde çok emekli.Tek tek tutturuluyor. Üst kısmında da dantel aplikler var.Ve üzerinde yoğun işlemelr var.Alt kumaşı ziberlin.Astar olarakta amerikan saten kullanıyorum biliyorsun canım.Nezaman gelecğini bildirir ise biz onun geleceği günlere prova almayız tüm personel onun gelinliğine odaklanırız.Ve yetiştiririz.Böyle bir gelinliğin tüm aksesuarlar dahil satış fiyatı 3.500TL.
burda kaldıkları süre çok önemli. Nekadar çok zaman olursa benim için daha iyi olur."

Minines, cok tesekkur ederim tavsiyen icin. Kismetse Haziran basinda Turkiye'ye gelmeyi dusunuyorum. Mutlaka ugrayacagim kendilerine. Hem kendimde gormus olurum neler yaptiklarini. Bu defa daha dikkatli davranacagim. eger guven verirlerse diktirecegim, olmazsa dediginiz gibi hazir bir gelinlik bakacagim. Gunlerdir bakmadim dergi magazin kalmadi fakat bu gelinlikten vazgecemiyorum :)
Insallah sende kazasiz belasiz guzel gelinligine sahip olursun. Mutluluklar dilerim.

gelinlik diktirmek büyük risk bence, bende diktirmek istiyordum fakat gittiğim gelinlikçinin 69 olan bel ölçümü garanti olsun diye 75 yazmasıyla fikrim tamamen değişti. yerinde olsam beğendiğim gelinliği değil üzerinde deneyip kendine en çok yakışan gelinliği satın almalısın.

Ben mağazadaki gelinliğin 36 bedenini giydim tam üzerime göre oldu ve aynı bedeni sipariş verdiler, hiçbir sorun yaşanmadı

gelinlik diktirmek büyük risk bence, bende diktirmek istiyordum fakat gittiğim gelinlikçinin 69 olan bel ölçümü garanti olsun diye 75 yazmasıyla fikrim tamamen değişti. yerinde olsam beğendiğim gelinliği değil üzerinde deneyip kendine en çok yakışan gelinliği satın almalısın.

Evet haklisin ama eger begendigin gelinlik, hazir varsa kesinlikle hazir almalisin. Ama Eger hazir gelinlikler icinde istedigini bulamiyorsan tek alternatif diktirmek. Ama sana yakisanin ne oldugunu bilipte, bilincli bir sekilde diktirmek. Ozellikle vucudunu iyi tanimak ve uzerine neyin daha guzel yakistigini bilerek hareket etmek...Ben bu konuda bilincli olduguma inaniyorum. Ve bence gelinlirimizinde bu konuda fikir sahibi olmasalar bile bilenlere danismasini tavsiye ederim. Cunku bazen resimlerde goruyorum vucut sekli ile cok orantisiz gelinlikler giyinip hic ho olmadiklarini.
Benim nacizane fikrim tabii... :)

terzini daha önceden denemek yada denemiş birinden öneri almak çok çok önemli, terzinin hangi kumaşı kullanacağını herşeyi önceden belirlemen lazım, terziye gelinlik diktirip memnun kalan çok az arkadaşım var, Allah kolaylık versin :)

kızlar ama üstüne giyip begensen bile sıfır dikiyorlarmıs magazdakıler numune die bılıyorum:26:

çok doğru bir noktaya parmak bastınız. sonuçta, mağazadan hazır diye aldığınız gelinlikler de aslında insanlar tarafından aynı süreçlerle dikiliyor. makineye sokup klonlamıyorlar ki.

mesele, üstünüzde benzerini görmediğiniz orijinallikte bir modeli, benzerini diktiğini görmediğiniz acemilikle bir terziye diktirince çıkar. kağıtta gördüğünüz modelinkiyle sizin vücudunuz farklıysa, bu yüzden gelinlik üstünüzde aynı durmazsa burada terzi suçlu değildir. aynı şekilde, istediğiniz gelinliğin kalitesinde, benzer işçilikte hiç gelinlik dikmeyen bir terziye gidip, ona pronovias göstererek de doğru bir sonuç olmayı bekleyemezsiniz...(sizin vakanız farklı özlem hanım, sizde yetiştirmek için yalancılık var)

diktirmeyi bu kadar karalamayalım. kendimize, bilgimize güveniyorsak, bilinçli davranıp takip edebileceksek diktirilebilir de gayet...

Son düzenleme:
Back