• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Kotu bir tecrube ve yardim istegi

Smyrnaist

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
42
5
286
Merhaba kizlar,
Maalesef gordugum kadari ile kimse yasadigi kotu tecrubeleri burda paylasmiyor. Ve bir cogumuzun aklinda acaba benim gelinligimi vermeyi tasarladigim modaevi guvenilirmi degilmi diye bir suru soru kaliyor.
Belki bi kac kisiye faydasi olabilir diye ben gecen hafta yasadigim gelinlik tecrubemi sizlerle paylasmak istiyorum ve sonrasi icin yardimlarinizi bekliyorum :)
Ben Ingiltere'de yasadigim ve dugunumu 2 Eylul'de Istanbul'da yapmayi planladigim icin gelinligimide yine Istanbul'da yaptirmaya karar verdim. Kadikoy ve Bagdat caddesinde bir suru modaevi gezdim. Aslinda basindan beri begendigim gelinlik idi. Asagiya linkini ekledim. Ama modeli balik oldugu ve bana balik yakismadigi icin alamadim. Sonra bu gelinligi Kadikoy'de bir gelinlikçide gorunce cok mutlu oldum. Cunku burda balik degilde basenden calismislardi. Turkiye'de kalis surem kisitli oldugu icin bana bu gelinligi 10 gunde yapmalarini istedim, onlarda bana o zaman elimizdeki prova gelinligi yapalim dediler. Ben buna itiraz edince bana yenisini 10 gunde yapma sozu verdiler. iki kez gittigim provalarda sadece kalibini cikardilar. iki gun sonra terar provaya gittgimde, ustundeki butun islemeler ve tuyler dikilmisdi!!! gelinlik bitmisti, fakat istedigim hic bicbirsey dogru duzgun yapilmamisdi ve ayrica gelinligin ici dekolte kismi tamamenn kirliydi. Prova gelinligin nerde oldugunu sordugumda da satildigini soylediler. Ve beni ikna etmeye gelinligin benim icin dikildigini ama ama ustunde cok is oldugu icin ellerinin kirini bulastirdiklarini soylediler. Buna ragmen gelinligi giyip denedigimde gordumki guzelim gelinlik bir felaketti. Acikcasi prova gelinligi alip benim istedigim gibi degistirmeye calismislar ve ellerine yuzlerine bulastirmislardi. Gozyaslari icinde ayrildim ordan, parami geri verdiler. Ama hayal kirkligimi, Turkiye ye gelmek icin isyerimden aldigim zamani ve parami bana geri vermeleri mumkun degil. Ertesi gun tatilim bitti ve ben Ingiltere'ye elim bos dondum. Simdi isyerimden ucretsiz izin alip,yaz donemi icin uygun fiyata ucak bileti bulmam gerekiyor. Yani ben bu paraya Avrupanin en iyi modaevlerinden gelinlik alabilirdim. ve boylesinede strese girmezdim. Gelin adaylari dikkatli olun. etrafta profesyonellememis ve ve sizi kandirmaya calisan bir suru kisi var.
xxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizlerde tecrubelerinize dayanarak, bana bu gelinligi yapabilecegine inandiginiz bi kac modaevi verirseniz cok sevinirim. Cevaplarinizi bekliyorum :)

off offf bir gelinlik faciası da ben yaşıyorum. nolursa olsun kızlar gelinliğinizi hazır alın. paraya kıyın. ben de 300 lira için bin defa pişan oldum. nişanlım pahalı buldu gelinliği diktirmeye kalktım. bir sürü aksilik oldu. terzi dikiyor birşeyler ama beğeneceğimden emin değilim.

Sayfa acıldıgında cıkan gelinlikse model gercekten cok güzel ve favorim olan gelinliklerden biridir. Diktirme islemi biraz riskli bir islemdir maleseff hele de bu tarz modeller de.. Vallahi gelinlikciler tanıyorum amaaa bu modeli dikebileceklerinden emin degilim. :26:

Çok çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü..
Ben gelinliğimi yine Kadıköyde lady moda evine diktiriyorum(Candan Moda evine çok yakın) ilgi,alaka harika çokta güzel bir iş çıkıyor fiyatıda makul isterseniz orada Hilal Hanımla bir görüşün derim.Daha önce 5 arkadaşım da oraya diktirdi herkes çok çok memnun kalınca ben de orayı tercih ettim.

Çok geçmiş olsun canım. Bende böyle bişey yaşamaktan korkuyorum. O yüzden burada daha önce gelinlik diktirip, beğenen kişilerin gittikleri yerleri not aldım. Öncelik sıram oralar olacak. Burada İstanbulda olan çok kişi var, eminim sana yardımcı olacaklardır.
Peki İngilterede uygun değilmi gelinlikler, ordan neden almayı düşünmedin:44:

Ben gelinliğimi yine Kadıköyde lady moda evine diktiriyorum(Candan Moda evine çok yakın) ilgi,alaka harika çokta güzel bir iş çıkıyor fiyatıda makul isterseniz orada Hilal Hanımla bir görüşün derim.Daha önce 5 arkadaşım da oraya diktirdi herkes çok çok memnun kalınca ben de orayı tercih ettim.

bende orda diktirdim ve çooookkkkkkk güzeldi nette bulmuştum ilk oraya gittim arasam daha güzelini bulamzdım bende tavsiye ederim

Sayfa acıldıgında cıkan gelinlikse model gercekten cok güzel ve favorim olan gelinliklerden biridir. Diktirme islemi biraz riskli bir islemdir maleseff hele de bu tarz modeller de.. Vallahi gelinlikciler tanıyorum amaaa bu modeli dikebileceklerinden emin degilim. :26:

hayir ilk acilan degil. Buraya ekledim Fidji model gelinligi.

$pronovias-fidji_02.jpg$pronovias-fidji.jpg

Cok tesekkur ederim. Tamam not aliyorum.

Çok geçmiş olsun canım. Bende böyle bişey yaşamaktan korkuyorum. O yüzden burada daha önce gelinlik diktirip, beğenen kişilerin gittikleri yerleri not aldım. Öncelik sıram oralar olacak. Burada İstanbulda olan çok kişi var, eminim sana yardımcı olacaklardır.
Peki İngilterede uygun değilmi gelinlikler, ordan neden almayı düşünmedin:44:

Ingiltere'de biraz daha pahali, Turkiye'ye nazaran sanirim. Ama Turkiye'de de ithal gelinlikler cok pahali. Benim sorunum parasindan cok, burda gelinlik dikme olayinin Turkiye'de oldugu gibi yaygin olmamasi. Begendiginiz gelinligi sizin olculerinize gore duzeltiyorlar. Bunun icin bile 5-6 ay oncedinden siparisinizi vermenizi gerekiyor.

Merhaba ,

Bence Türkiye'ye geldiğinizde Akay yada Pronovias gibi hazır gelinlik bulabileceğiniz kaliteli mağzalara gidin, hazırda olan gelinliklerden birini mutlaka beğenirsiniz ve kısa zamanda üzerinize göre hazırlarlar ...Dert etmeyin birazda fazla ödersiniz belki ama eminim istediğiniz gibi olur , tekrar moda evlerine diktirme riskine girmeyin derim zaman kısıtlı...

Üzüldüm sizin için, çok sinir bozucu bir tecrübe olsa gerek. Ama gelinlikçinin suçu becerememiş olması değil, size hile ile hazır gelinliği yutturmak istemeleri. yoksa zaten 10 gün süre içinde hiçbir yer bir gelinliği güzelce, özenle dikip teslim edemez. hele ki böyle bir gelinliği. beğendiğiniz gelinliğin modeli değil ama malzemesi hiç kullanılmayan bir şey. bunun gibi bir görüntüyü şahsen sadece hazırını satın alarak elde edebileceğinizi düşünüyorum malesef. bence de bir kere daha diktirmeyi denemeyin...umarım istediğiniz gibi bir gelinliği hazır bulursunuz...

yaa gercekten cok uzuldum... bende hazda turkiyeye gidecem ve dugunum temmuzda olucak, gelinligimide turkiyeden almayi dusunuyorum, ve benimde en cok korktugum sey bu!!! umarim bi daha ki sefere trye gittiginde icine sinen ve istedigin hazir bi model bulursun.

merhaba canim..
bende yurtdisinda kaliyorum ve istanbulda dügünüm olucak kismetse eylülde.. yilbasinda 1 hafta istanbula gelmistim nikah icin.. ozaman gelinligimi sectim.. hazir modellere baktim cünkü dikimi hayatda 1 haftada yapamazlardi.. kötülemek amacli söylemiyorum ama türkiyenin isi biraz karisik.. bugün yapar yarin veririm diyorlar, sonra bi bakmissinki hic bisey bitmemis.. bu nedenle hazir modellerden begenerek gelinligimi sectim..
okadar güzel modeller varki.. bence hazirlardan bakmalisin..

Üzüldüm sizin için, çok sinir bozucu bir tecrübe olsa gerek. Ama gelinlikçinin suçu becerememiş olması değil, size hile ile hazır gelinliği yutturmak istemeleri. yoksa zaten 10 gün süre içinde hiçbir yer bir gelinliği güzelce, özenle dikip teslim edemez. hele ki böyle bir gelinliği. beğendiğiniz gelinliğin modeli değil ama malzemesi hiç kullanılmayan bir şey. bunun gibi bir görüntüyü şahsen sadece hazırını satın alarak elde edebileceğinizi düşünüyorum malesef. bence de bir kere daha diktirmeyi denemeyin...umarım istediğiniz gibi bir gelinliği hazır bulursunuz...

sebgili Minenes, Cok tesekkur ederim, Gelinlik konusunda tecrubeli gibi konustunuz. Yani bir bilginiz varmi gercekten gelinlik dikimi ve malzemeleri konusunda yoksa tahmin mi yuruterek soyluyorsunuz.

sebgili Minenes, Cok tesekkur ederim, Gelinlik konusunda tecrubeli gibi konustunuz. Yani bir bilginiz varmi gercekten gelinlik dikimi ve malzemeleri konusunda yoksa tahmin mi yuruterek soyluyorsunuz.

Ben şu an gelinlik diktiriyorum. Diktirmeden önce bayağı bir gezdim, annemle birlikte. annem tekstil mühendisi, aynı zamanda çok iyi dikiş diker o yüzden onun tecrübelerinden yararlandım. ayrıca bu forumda oldukça fazla zaman geçirdim. görmediğim model türü kalmadı diyebilirim :D gelinlikçime karar vermeden de istanbulda kadıköy, ümraniye ve fatihi gezdim ve aşağı yukarı hangi trendlerde dikim yapılıyor gözlemledim. gelinlikçimi seçtikten sonra da onunla samimi olup malzemeler ve modeller hakkında sohbet ettim. tecrübeli sayılırım yani :D malesef sizinkinin malzemesinde gelinliğe hiç rast gelmedim. daha biz türkiyede kumaştan şifon çiçeklerin yapıldığı gelinliklere bile geçemedik. sizinkine en benzer malzeme olarak, kuş tüyüne benzeyen bir şeyin yapıştırılarak kullanıldığını gördüm. onu da sadece küçük bölgelerde uyguluyorlar, mesela göğüs üstünde, etek bitişinde vs.

bu arada, eğer pronovias almak istiyorsanız ama bütçeniz yeterli değilse optimum outletteki vakkoya bir bakın. çok uygun fiyata -1600-2500 arası- pronovias görmüştüm. ama biraz hırpalanmış gibiydiler, bilemedim...

Son düzenleme:
eger bütceniz uygunsa bende herhangi bir moda evine gidip diktirmenizi önermiyorum. kaliteli iyi marka hazir gelinlik satan yerlerde kötü dikilme riski daha az oluyo. benim iki arkadasim evlendi ordan biliyorum.

Gelinliğin malzemesine daha yakından bakmak isteyenler için ekliyorum. Sanırım o alttaki tüyler tek tek dikilmiş veya yapıştırılmış çünkü etekten gövdeye geçişte herhangi bir dikiş görünmüyor. Tüyler tek tek yapılacağından zaten eteği yapmak haftalar alacaktır, bu yüzden muhtemelen size yetiştiririz diyip hazırı vermeye kalktılar.

Üstteki çiçekler de sanki tamamen taş işleme. Çok ilginç ve orijinal. Birçok gelinlikçinin bu malzemeyi gördüğünden şüpheliyim.

Fidji.jpg

Fidjib.jpg

Fidjic.jpg

Son düzenleme:
Ben şu an gelinlik diktiriyorum. Diktirmeden önce bayağı bir gezdim, annemle birlikte. annem tekstil mühendisi, aynı zamanda çok iyi dikiş diker o yüzden onun tecrübelerinden yararlandım. ayrıca bu forumda oldukça fazla zaman geçirdim. görmediğim model türü kalmadı diyebilirim :D gelinlikçime karar vermeden de istanbulda kadıköy, ümraniye ve fatihi gezdim ve aşağı yukarı hangi trendlerde dikim yapılıyor gözlemledim. gelinlikçimi seçtikten sonra da onunla samimi olup malzemeler ve modeller hakkında sohbet ettim. tecrübeli sayılırım yani :D malesef sizinkinin malzemesinde gelinliğe hiç rast gelmedim. daha biz türkiyede kumaştan şifon çiçeklerin yapıldığı gelinliklere bile geçemedik. sizinkine en benzer malzeme olarak, kuş tüyüne benzeyen bir şeyin yapıştırılarak kullanıldığını gördüm. onu da sadece küçük bölgelerde uyguluyorlar, mesela göğüs üstünde, etek bitişinde vs.

bu arada, eğer pronovias almak istiyorsanız ama bütçeniz yeterli değilse optimum outletteki vakkoya bir bakın. çok uygun fiyata -1600-2500 arası- pronovias görmüştüm. ama biraz hırpalanmış gibiydiler, bilemedim...

Cok tesekkur ederim cevabin icin. Sorun para olayi degil. Sorun benim bu model disinda baska bir sey istememem. Ama bu modelde de gordugunuz gelinlik tam balik modeli. Ben uzun boylu olmadigim icin etegin daraldigi ve tuylerin basladigi ve diz boyuma geliyor yani yakismiyor bana. Aslinda Candan Modanin elindeki prova gelinligi gayet guzel yapilmisti. Sadece benim icin duzeltmeye calisirken mahvettiler. Kisaca boyle yani. :)
Kadikoy'de Songul Sarpbas, Ozgul Moda ve Lady Moda ile ilgili guzel seyler duyuyorum internetten arastirdigim kadariyla. Ama kimse kotu bisey yazmiyor tabiki herkes iyi deneyimlerini yazdigi icin insanin ister istemez aklinda soru isaretleri kaliyor.

Siz nerede yaptiriyorsunuz gelinliginizi sorabilirmiyim?

Cok tesekkur ederim cevabin icin. Sorun para olayi degil. Sorun benim bu model disinda baska bir sey istememem. Ama bu modelde de gordugunuz gelinlik tam balik modeli. Ben uzun boylu olmadigim icin etegin daraldigi ve tuylerin basladigi ve diz boyuma geliyor yani yakismiyor bana. Aslinda Candan Modanin elindeki prova gelinligi gayet guzel yapilmisti. Sadece benim icin duzeltmeye calisirken mahvettiler. Kisaca boyle yani. :)
Kadikoy'de Songul Sarpbas, Ozgul Moda ve Lady Moda ile ilgili guzel seyler duyuyorum internetten arastirdigim kadariyla. Ama kimse kotu bisey yazmiyor tabiki herkes iyi deneyimlerini yazdigi icin insanin ister istemez aklinda soru isaretleri kaliyor.

Siz nerede yaptiriyorsunuz gelinliginizi sorabilirmiyim?

Ben tunaliz modada diktiriyorum, yine kadıköy. götürdüğüm modelin aynısını yapıyor, malzemelerim de gerçek fransız danteli ve ipek organza. malzeme ve dikiş kalitesinden memnunum. benimki kapalı bir gelinlik olduğu için ve kol, yaka vb. hassas ölçüleri olduğu için beni 10 kere provaya aldı nerdeyse, içime sinmeyen yerleri sabırla değiştirdi, denemek istediğim başka versiyonları üzerime iğneledi gösterdi vs. anlayacağın bayağı nazımı çeken bir terzi. senin için bu sabah mail attım ona, cevabını yolluyorum:

"Modeldekinin aynısı olur. Onda hiçbir sıkıntı çekmeyiz biliyorsun garantisini veriyorum. Malzemelerini biiyorum canım.daha önce bir gelinlikte kullanmıştık.Yalnız ordaki tüyler hem maliyetli hemde çok emekli.Tek tek tutturuluyor. Üst kısmında da dantel aplikler var.Ve üzerinde yoğun işlemelr var.Alt kumaşı ziberlin.Astar olarakta amerikan saten kullanıyorum biliyorsun canım.Nezaman gelecğini bildirir ise biz onun geleceği günlere prova almayız tüm personel onun gelinliğine odaklanırız.Ve yetiştiririz.Böyle bir gelinliğin tüm aksesuarlar dahil satış fiyatı 3.500TL.
burda kaldıkları süre çok önemli. Nekadar çok zaman olursa benim için daha iyi olur."

Back