Kötü anne miyim?

neeoglakmigeliyor

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2018
374
401
53
27
Merhaba hanımlar.18 aylık kızım var.Kızımı çok seviyorum.Elimden geldiğince kendimce okuyarak araştırarak onu büyütmeye çalışıyorum.Paylaşımcı,oyun sever,sarılmayı çok sever öper.Kızım çok hareketli bi çocuk ve de zayıf.Mesela kaydırağı var kaymak yerine en tepeye çıkıp dönüyor,tahtıravallisi var üstüne oturmak yerine üstüne çıkıp bi bölmeden diğer bölmeye geçiyor.Komidinin çekmecesini açıp şifonyere tırmanıyor.Çöp kocasını klozetin önüne koyup kapalı klozetin üstüne çıkıyor.mutfakta kiler gibi dolabım var raflara tırmana tırmana en üste çıkıyor.Koltuğun 10-15 cmlik başına çıkıyor Çok heyecanlı hareket ediyor ve sürekli düşüyor.Ayağı kayıyor,kafasını vuruyor.bu yaptıklarını yaptığı yerleri kapalı tutuyorum.Bugün misafirlerim vardı.Yaşıtı bebek vardı.Sürekli hareket halinde düşüyor kalkıyor engel olmaya çalışıyorum ağlıyor felan ama bende elimden geldiğince peşindeyim.Hizmet mi edeyim çocuğa mı bakayım .Gelenler " çok rahatsın ben çocuk bakarken hiç bişey yapmam,benim ki uyanınca gözümden ayırmam".gibi şeyler söylediler.Çok üzüldüm.Eşimle büyük kavga etmiştim dün onun üzüntüsü bi yerden çok kötü çok umursamaz bi anneymişim gibi hissettirdiler.Sizce de öyle miyim ? Ne yapmalıyım?

-------Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.Gerçekten üzüntümü giderdiniz Allah razı olsun Rabbm dert vermesin.Gelenlerden birisi de ben çocuğa evdeki bibloları süsleri bozmamayı öğrettim benimki ellemes başkası gelincede toplarım dedi.Hiç bi zaman öyle düşünmedim.Ben en pahalı en gösterişli süsleri her zaman bulurum ama onu bu yaşına bi daha getiremem.Ya işte evden çıkmıyorsun hiç gözükmüyosun bizede gel dediler.Bende ben doğduğundan beri hiç bişey den kısıtlamadım bu evde istediği yere istediği gibi girer dedim.Gittiğim yerde çocuğun haraketlerine bakıyolar bende rahatsız oluyorum diyince AA ben öyle laf etmem felan dediler.Çocuğum biraz daha büyüyünceye kadar annem ve kayınvalidem hariç kimseye gitmeyi düşünmüyorum.Çok şükür kızım maması varsa önc karşısındakinr yedirir kim olursa olsun oyuncağını da paylaşır.Tekrar teşekkür ederim içine su serptiniz.

Son düzenleme:
Benim kücük oglumu görseniz kiziniza benzer dersiniz. Dünyanin en kücük poposu ile cikmadigi, tirmanmadigi yer yok. Onda büyük ogluma göre 3 kat dikkat ediyorum, cünkü hic beklenmedik yerleri cikabiliyor. Ikiside benim cocugum ama huylari farkli. Kücügün bacaklari morluklar dolu. Düs, kisa agla, hop kalk tekrar. Zamanla daha bilincli oluyorlar zaten. Kendinizi üzmeyin baskalari yüzünden. Bende cok dillat ederim, ama birseyleri denemesine de izin veriyorum, cünkü benim gibi "pisirik" olmasini istemiyorum ilerde

İnsanların eleştirisi bitmez. Gözün çocuk üstünde olur bırak çocuğu oynasın derler kendi haline bırakırsın çocuğa bakmıyor derler. Bence çok takılmayın. Çocuğunuz hareketli bir çocuk. Ona zarar verebilecek şeyleri azaltmaya çalışın. Elbette düşücek,ağlayacak,zıplayacak. O da öğrenecek her şeyi. Benim kardeşim yürümeye başladığında evde soba vardı. Annem sobaya dokunmasın diye hep dikkat ederdi. Ama kardeşim kaşla göz arasında sobaya dokundu eli yandı. Bir daha da ona dokunmaması gerektiğini öğrendi. Ama annem kötü bir anne değil sonuçta. Sizde öylesiniz bence kötü bir anne değilsiniz.

Öyle diyene kadar bir totolarini kaldırıp hizmet beklemek yerine size faydalı olsalardı oyle oturdukları yerden bilmişlik taslayana kadar.

Tam bu tarz dertten bende şimdi konu açtım arkadaşım ama ben o insanları nasıl bozabilirim diye yardim istedim kk arkadaşlarımızdan. Neden insanlar böyle oldular bilmiyorum insanı üzüyorlar ya :/

Küçük hele hareketli çocuğu olan bir yakının evine gidince hizmet beklemez "normal" insanlar. Eve gelecek kadar samimi olan anneliğinize laf edeceğinize kalkıp yardım etseymiş ya da çocuğunuzla ilgilenseymiş siz mutfaktayken.

Hiç kafanızı takmayın sözlerine.
Yanında rahat olamayacağınız insanları da misafir etmeyin kızınız biraz büyüyene kadar.
Kötü anne falan değilsiniz.

Çocuğun hareketleri gayet normal. Şu an kendi sınırlarını öğreniyor. Tehlikeyi, acıyı, düşmenin ona zarar verebileceğini, her şeyi sırayla öğrenecek. Tam koltuk tepelerinde gezme zamanı yani.

Bir odada yalnız bırakılmayacak kadar küçük. Buna dikkat edin. Dört yaşından önce bir odada yalnız bırakmayın. Bir eşyayı üstüne çekebilir, bulduğu küçük bir parçayı ağzına atabilir.

Gelenler de kazma yani, küçük çocuklu eve gidiyorsunuz, çay kahve ikram bekliyorsunuz sonra ben benim çocuğu gözümün önünden ayrımam yeaaa .. nasıl olcak o?

Konuya geleyim sürekli çocuğun ensesinde gezmek iyi annelik değil, aksine bırakın çocuk kendi seçimlerini uygulasın, keşfetsin, etfaı öğrensin. Diğer türlü onu yapma, buraya gitme dur sus şeklinde takılırsanız becerisiz ve güvensiz bir birey yetiştirirsiniz. Sizin kız bayağı cevval bir insan olacak sankim, umarım günnü birinde CEO/girişimci tarzı bir meslek edinir

Kötü bi anne olsaydınız bunu kendinize dert etmezdiniz buraya yazdığınıza göre takmışsınız az da endişe oluşmuş.
İyi bi Annesiniz insanlara çok takılmayın severler onlar Akıl vermeyi.
Çocuğunuz hareketli sadece hepsi bu . Hiperaktif yani ..

Bebekken kendimi beşikten yere atıyormuşum annemle babam bir şey olur korkusuyla yer yorgan seriyorlarmış.Annem sobanın kenarına tohum koyuyormuş. Onları gözetliyormuşum almak için. Bir gün burnuma bir şey kaçmış . Ben bebek bebek diyormuşum. Annemler fasulye kaçtı herhalde demişler. O gün hemen doktora gitmşler. Meğer bebeğin emziğiymiş bunlar sadece birkaçı ve annemin kötü bir anne olduğunu düşünmüyorum.

Gerızekaglı onlar boş verın.Hepsı harika bir biz kötüyüz.Çocugunuz zor bır cocuksa mısafır kabul etmeyın.Kımse cocugunuzdan onemlı deıl

Kötü bir anne değilsiniz tabi ama 18 aylık hareketli bir bebeğiniz varken neden misafir ağırlıyorsunuz ki? O konuda hatalısınız. Çocuklar düşe kalka büyürler, kısıtlamayın ama tehlikeli şeyleri kaldırın ortadan.

Şimdi bunların hepsi ebeveynlik kitaplarında yazıyor.

18 aydan sonda bebekler her tür beşikten tırmanıp atlayabilir o yüzden beşikte yatırılmaz.
4 yaşından önce çocuk bir odada yalnız bırakılmaz
Tuvalet kağıdı rulosunun içinden geçecek kadar küçük oyuncaklar çocuklara verilmez.

Eskiden yoktu. Annem babam üniversite mezunu, hayatlarında bir tane çocuk gelişimi kitabı okumamışlar. Konu sahibi okuyorum demiş. Buna rağmen misafirler saçmalamış.

Bebeğin emziği dediğim bebeğin elindeki başparmağı yerine emzik yeri varmış onu koparmışım. Benim annem babamda üniversite mezunu fakat dediğiniz gibi hayatlarında çocuk gelişim kitabı okumamışlar.Şimdi daha yaygın ve ebeveynler daha bilinçli bu konulara karşı.

Ay su çok bilgili analar heryerde var demekki. Başkasının lafına bakıp kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz benim kızımda aynı aylarda oda aynı tutabildigim kadar tutuyorum. Öyle peşindede gezmiyorum düşe kalka büyürler sonuçta. Bı zaman snra bırakıyorlar öle tirmanmalari. Eşimle sıraya koyduk resmen yine tepeye çıkmış sen al bu sefer diye. Okadar panikte yapmıyorum denize düşmeyecek ya çok şükür buzamana kadarda öle aman aman canı yanmadi odaların kapılarını kapıyorum bı koridora bı kendi odasına gidiyor dönüp salona yanımıza geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…