Doğuma Hazırlık Kötü anlamli ve anlami yanlış bilinen isimler (Ecrin, Aleyna, Irem, vs)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba kızlar.çağan'ın anlamını tam olarak bilen var mı?biz bayram,şenlik, mutlu gün diye oğlumuza koymuştuk.artık birşey de değişmeyecek ama burayı okuyunca merak ettim. gerçekte kötü birşey değildir inş....

doğru bildiğim yanlışlarıda öğrenmiş oldum faydalı bilgi teşekkür ederim bu isimlerden etrafımda cok var özellıkle ecrınden

bu bilgileri paylaşan arkadaşa teşekkürler ne kadar çok anlamları yalnış bilinen isimler varmış.. işin entresan ve komik tarafı son 10 yılda türeyen ne kadar kız ismi varsa hepsinin anlamı cennetle ilgili olduğu söylenmesi değişik bir isim duysam anlamı nedir diye sorarım hep aynı cevaplar cennet çiçeği, cennet ağacı cennette yağan yağmur yok cennet kapısı, cennet bahçesi, Allahın hediyesi gibi illaki cennet anlamını taşıyor olduğunu söylemeleri sanki asırlardır insanlar bu isimleri keşfedememişler bilmiyorlarmış gibi yeni nesil çok KUR'AN KERİM okuduğu için biliyormuş gibi kulaktan dolma bilgilerle saçma sapan isimler koyma hevesindeler

Son düzenleme:
Ozellikle son yillarda Ecrin ve Ceylin isimlerindeki patlamadan ben de cok hosnutsuzluk duyuyorum keske anlamina emin olmadan isim verilmese cocuklara, 5 yil sonra ayni sinifta bir suru Ecrin Ceylin vs olacak hem de anlamsiz bir sekilde...

Çok teşekkürler arkadaşım güzel paylaşımın için
internette birsürü isim cennet kapısı,cennet çiçeği diye yutturuluyor
iyice araştırmak lazım zira anne babanın evladına karşı ilk görevi ona güzel anlamlı bir isim koymak...

bu ecrin ısmının ne cok begenenı varmıs boyle .
zevk meselesı tabı ama ,
kulaga cok ıtıcı gelıyor .
telafuz ederken de bu "c" harfı alt dıslerıme takılıp kalıyor
hıc begenmıyorum bu ısmı .begenenlerı var tabı .

ben kızım olursa ismini berla koymak istiyordum ama...anlamı lale yaprağı.(lalenin özel bi yeri var aşkımız için bu yüzden seviyoruz bu çiçeği)bizim bildiğimiz tabi!başka anlamı varmı bilmiyorum.
bi fikri olan var mı nasıl isim güzel mi?

dünkü duydguğum kızın ismine cok üzüldüm (

kızına kur an da geçen -yeda- koymuş

yeda tebbet suresinde gecer ve anlamı ellerin kurusun demektir, düşünsenize kızınızı her cagırdığınızda , ELLERİN KURUSUN diye seslendiğinizi

hepsini bilmem ama burda yazdığınız kuranda geçen bikaç isimin anlamını bir hocaya sormuştum vede burda yanlış diye belirttiğiniz anlamın aslında doğru olduğunu söylemişti siz bunu neye dayanarak veya nereden alıntı alarak yazdınız bildirirseniz sevinirim belkide sizin alıntı aldığınız yer yanlış biliyordur emin olmak için soruyorum yanlış anlaşılmasın...

esila asila diye okunmuyor. Arapça bilmeden yazmış. Bari bilmeyenlere yanlış bilgi verme. Orda elifin e si ve üstün işareti var . Yani esila diye okunuyo.
21 haftalık hamileyim kızıma esila koyucam inşallah

Rabbinin adını sabah akşam an demek burdaki akşam yani zeval vaktinden grup vaktine kadar olan demek anlatıyor . Anlamı güzel insan süresi fetih süresi furkan süresi ahzab sürelerinde geçiyor.

Evet, Esila Asila olarak okunmuyor, buna katiliyorum canim, ama senin verdigin bilgiler de tam olarak dogru degil.
Esila Rabbinin adini sabah aksam an anlamina gelmiyor çünkü. Esila sadece aksam demek.

Ayette bu yaziyor: Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ
Türkçede bu ayet bu anlama geliyor: Sabah akşam Rabbinin adını an
Esila ise bu anlama geliyor: akşam

amanııın okuyunca ne kadar anlamsız veya kötü anlama gelen isimlermiş
ben şaştım kaldım kuzenim Sude koymuştu kızının adını benim kızım Ayçanur doğduğunda çok modaydı Sude ismi
dövülmüş,sürülmüş,terleyen falan anlamına geliyomuş
bi uydurma anlam yüklüyolar"cennette açan bir çiçek" veya "cennete düşen ılık yağmur pıtırcığı"
yok efendim "cenneten gelen falan fişman kokusu" illa cennet bişeyi anlamı yüklenmiş saçma sapan isimler
son zamanlarda çok değışık ısım bulma telaşı var malesef çok değişik olacak dıye.iıyıce anlamsız kelımeler ısım olarak konmaya başlandı
Buğlem:
Internette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek (illa cennet bişeysi)
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut' anlamı güzelmiş gene de ama kızılderili dili mi???

benim kuzenim olacak bi kaç güne kadar melis koymayı düşünüyordu kardeşim
melis: şişman tembel kişi demekmiş
hemen haber vermeliyim....

bu konuyu açan arkadaşa çook teşekkür ederim

Benim ismim Allah'ın isimlerinden konmaması gerekirdi. Ailemin cahilliği değil, annemler özlem koymak istediği halde bu isimde ısrar eden hocanın cahilliği. Her kurumdaki belli görev başındaki kişiler sorumluluklarının farkında olabilse keşke..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…