Koşu bandında aç karnına mı yoksa tok karnına mı yürünmeli?

basakk600

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
190
1
kosu bandı aldım zayıflamak icin .peki sabah ac karnınamı yoksa tok karnınamı yürünmeli bilgisi olan var mı

Aç karna daha iyi diye duymuştum canım ama spor yapcak enerjiyi nerden bulcaz tabi o da merak konusu :)

aç karnına iyi oluyo ama pek sağlıklı olmuyo. en iyisi birz hafif bi kahvaltıdan 1 saat sonra başla. akşam yemeğinide az ye. yatmadan önce yine yap. aslnda ki hissettiğin zamanlardada yapabilirsin. bende çok istiyorum başak koşu bandı almayı bana göre süper bişey. bende mekik aleti aldım taşınabilir sağlam ve faydalı bişey. katlanılabilir koşu bandı olsa alırım da olmaz şimdi zamanı değil. kıbrısa taşınıcaz yaza. oraya götüremeyiz. sana kolay gelsin şekerim

Ac karna elbette, karin tok iken vucut sindirim ile ugrasir. Tum isi oraya gider. O mesgulken spor yapmasak daha iyi : )

Yalniz sabah su icmeyi sakin unutma ve birden kendini yorma, yavas yavas temponu ve sureni arttir her gun. Onceleri yuru sadece hizli ve tempolu, sonra kosarsin ; ) (Biliyorsundur zaten)...

Sevgiler

ark uzay yürüyüşü denilen spor aletini kullanan varmııı ....koşu bantımı daha etkili bumu karar veremiyorum hangisini alacağımaaa

kesinlikle ac karnina..
cok yararli keske bende yapabilsem ..
ardindan hemen kahvalti etmende senin yararina olur

Ben sizlere katılmıyorum spor yapan biri olarak. Spor hocalarına görede spor başlamadan 1 -2 saat önce yemek yemeli ve karnınızın aç olmaması lazım. Zaten yeteri kadar efor sarfediyorsunuz karnınızda aç olunca, tansiyonuz düşme ihtimali çok yüksek. Ve spordan sonra yemek yemeyiniz.Özellikle akşam yemeğinden sonra koşmanız çok faydalı olacaktır

ben yıllardır spor merkezine gittim evdede yürüyüş bandım var.spor hocası hep der aç olmakta iyi değil tok olmakta.yani yemekten 2 saat sonrası ideal. ve şunuda bilirkişiden duydum koşmak değil,önemli olan sokakta yürüyüşümüzün biraz daha hızlını yapmakmış. o zaman yağlar daha kolay eriyomuş.cidden doğruhihoyyyt

Bazi arkadaslarin dedigi gibi yemekten 1-2 saat sonra spor ideal.
Ac karnina enerjiniz olmaz, tansiyonunuz dusebilir, ve hatta ac oldugunuz icin spora konsantre olamaz, yemek dusunursunuz. Spordan sonra acliktan cok asiri yemek yemek riski de var.

Yemekten hemen sonra da olmaz, rahatsizlik cekersiniz. Yemekten 1-2 saat sonrasi guzel.

Karnınızı tam doldurmayın.Koşu yapmanıza yetecek kadar yeseniz yeter..Fazla doyunca çabuk yorulursunuz.tam doyduktan sonra spor yapmakta vücuda zararlı

Güzelim 6 aydır düzenli olarak kullanıyorum Ramazan dolayısıyla şimdilik bıraktım..Yemek yedikten 1 veya 2 saat sonra yürüyorum en doğrusuda buymuş Ender Saraç tarafından onaylı..Zaten çok toksan veya çok açsan mide bulantısı ve baş dönmesi oluyor..

Yemekten 1-2 saat sonra en iyisi:) kolay gelsin

Aç karnına spor yapılmaz, insulin dengeniz bozulur !

Doğrusu şudur, sabahları spor yapılacaksa hafif bir kahvaltı edilir, kahvaltıdan 1 saat sonra yürünmeye başlanır, eğer söz konusu olan öğlen ve akşam yemeği ise bekleme süresi 2 saate çıkar burada amaç yarı tok olmaktır...Vucuda gıda vermezseniz, insulin seviyesini normal hale getirmezseniz metabolizmanız yavaşlar, metabolizma yavaşlarsada normalde 1 ayda 5 kilo verecekseniz ancak yarısını verebilirsiniz...Biraz mantıklı olun lütfen, biz profesyonel sporcular hangimiz maça aç bilaç çıkıyoruz? Lütfen dikkat edin kızlar, zayıflamaya kalkarken böyle böyle sağlığınızdan olmayın...

Bu şekilde aç karnına spor yapıp gözü kararan arkadaşlar, düşen tansiyonunuz değil, kan şekeriniz düşüyor bilginize...

ama şöyle bir durum var sabah kalkınca spora giden biri kahvaltı yapıp bir saat nasıl beklicek bende ac karna yaptım ama kararsız kalıyor ınsan böyle duyunca..
birde şu var yürümeye basladıktan ne kadar sonra sonuc almaya basladınız arkadaslar dhaa once 3 defa gırısımım oldu ama 3 hafta falan gecmesıne ragmen her sefernde sonuc alamadım hatta kılom fazla bıle cıktı ben acaba bı yerde yanlısmı yapıyorum

Sabah daha erken kalkıp kahvaltı edecek canım, ayrıca yürüyüş evet çok etkilidir ama vucudun yağ yakımına başlaması için nabzın belli bir seviyeye gelmesi gerekir, nabız o seviyeye gelmediği sürece yağ yakamazsınız ve zayıflayamazsınız...Tempolu, yürür ile koşar arası bir tempo gerek...

işim zor desene ben 10 da falan kalkan biri olarak yeni yeni 8 e alıştım daha erken kalkmak dusunemıyorum :S
bunu bilmiyordum tempolu yürüyorum ama cok cok hızlı değil tabiii
o yüzdenmı sonuc alamamıstım acaba o donemde
sımdı yenıden basladım ınsallah sonuc alabılırm

Canım sende spora azıcık geç yap o zaman, özelikle o saati tercih etmenin bir sebebi mi var? Sadece spor konusunda değil, evden hiç bir şekilde aç çıkmayın, tamam bende kahvaltıdan nefret eden bir insanım ama mecburen bir şeyler yiyorum her sabah...

Nabız konusuna açıklama getireyim diyelim ki 35 yaşında bir bayansın
220-35=185 maksimum nabız sayın yani 1 dakika içersindeki kalp atış sayısı(bu hesaba göre 185 üzeri nabız 35 yaşındaki bir kişi için kalp krizi riski doğurur)
buna göre yağ yakım nabzın %45 ile %65 arasındaki kısımdır yani 185 nabzın %45 i 83, %65 i ise 120 dir yani nabız atım hızını 83-120 arasına çıkarttığın an yağ yakmaya başlarsın...Daha alt nabızda ve daha üst nabızda yağ yakımı durur...

Bana doktorum günde yarım saat yürü şimdilik heralde sonra çogaltır kilom çok ben 6 hızda yürüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…