• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kosgeb kadın girişim

kuzutavuk35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
1
0
1
61
Uzun süredir okuyucuydum sitede, ama bir niyetim var bunla ilgili bilgi almak istedim bilgi sahibi arkadaslardan

Kendim 57 yaşında ev hanımıyım. İnternet üstünden e-ticaret sitelerine sanal magaza acarak ayakkabı satmak istiyorum.
Kosgeb bu konuyla ilgili yardımcı olur mu ? Ne yapmam gerekiyor ? Hiç bir fikrim yok . Konuyu biraz araştırdım ama anlamadım .

Bu zamana kadar hiç çalışmadım artık kendimi gerçekleştirmek istiyorum. Bu yaştan sonra başkasının yanında çalışmak da zor benim için.

Durum böyle arkadaşlar, inşallah güzel ve hayırlı yollar çıkar cümlemizin karşısına. Kosgeb ne gibi destekler veriyor kadın girişimciler için ?

Buradan görebilirsiniz desteklenen sektörleri.

Ancak öncelikle girişimcilik kursuna gidip tamamlamalı, iş planınızı oluşturmalı, kosgebde sunum yapmalısınız. İş planınızı parayla başkasına yaptırsanız da sunumu kendiniz yapacaksınız, mülakata kendiniz gireceksiniz. O yüzden bence kendiniz yapmaya çalışmalısınız. Uygun bulurlarsa kabul ederler. Cebinizde işinizi kuracak kadar paranız da olmalı çünkü kosgeb elinize para saymaz. Siz harcamaları yaparsınız faturaları gösterir uygun bulunursa ödemenizi bulunduğunuz şehire ve şartlarınıza göre oranlarlar ve 90 gün içinde alırsınız. Yani kosgeb zorlu bir süreç. Ben geldim para verin olmuyor.

Kosgebde kadınlar için ayrı bir destek yok öncelikle, imalatçı değilseniz max 5000 tl destek alırsınız o da kuruluş giderleriniz için. Öncesinde online bi kurs var onu tamamlamanız lazım bilgisayar üzerinden. Fatura karşılığı vs başka destek alamazsınız (hizmet sektöründeyseniz tabi, üretim yapacaksanız makinenize de destek olurlar). Kadın erkek aynı desteği aynı oranlarda alır. Bütçe olduğu sürece paranızı almanız 1 aydan fazla sürmez, ile göre değişir bu küçük şehirde çabuk alırsınız. O 5000 lirayı aldığınızda kosgebin bazı bankalarla sıfır faizli kredi anlaşması var, banka verirse 70.000 tlye (erkekse 50.000 tl) kadar kullanabilirsiniz ama şu ortamda kredi almanızı tavsiye etmem. Zaten bu para kosgeb desteği değil normal banka kredisi kosgeb sadece faizini öder.

Bir de ablacığım siz bilirsiniz elbet ama çok anladığınız bir iş değilse bu dönemde vergi kaydı açmayın, kuruluş masrafı ayrı, muhasebecisi ayrı, aylık fix 1000 lira zaten bağkur masrafın olur, işyeri tutacaksanız kirası vs sabit gideriniz çok fazla olur. Yakın çevrenize veya sosyal medya üzerinden ufak sermayeyle satış yapmayı denemeniz daha mantıklı şu aşamada.

Benim bugüne kadar gördüğüm KOSGEB değişik projelere kredi veriyor. Mesela şehrimde gastronomi okumuş ve yurtdışı kurslara katılmış bir kıza cupcake pastanesi için destek verdiler. Kız sadece cupcake be butik pasta yaptı. Siz ayakkabı demişsiniz ama bunun özelliği ne olacak kosgeb biraz buna bakar. Üreticiden alıp , e ticaret olarak satacaksanız direk hiç sanmıyorum destekleyeceklerini.

Kosgeb kredisi almak için özgün bir proje bulup, derinlemesine araştırıp , detaylı bir hazırlıkla sunmanız gerekiyor.

Back
X