Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Köşe Koltuk Alacak Arkadaşların Dikkatine!!!!

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

angel77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
104
3
96
47
Uşak
değerli arkadaşlarım,
köşe koltuk almak isteyen arkadaşlarıma fikir vermek istedim. biz bayanlar bazen eşyalarımızın güzelliğine, estetiğine önem verirken kullanım özelliğini gözardı edebiliyoruz. kendi tecrübelerim doğrultusunda aşağıda köşe koltukların kullanım özellikleri bakımından birkaç madde sıralayacağım.
1 - Eğer kalabalık misafir kabul ediyorsanız (mesela 4 kişi ve üzeri) tam köşe kısımda kişilerin bacakları birbirine değebiliyor ve daha fazla kişi hatta kendinize bile yer bulamayabilirsiniz.Resim 1, A ve B bölgeleri
2 - Bu köşe koltuğun köşe dönüşü simetri olduğu için hem misafirlerinizin rahat oturmasını hemde daha fazla kişiyi üzerinde ağırlamanızı sağlar. Resim 2
3 - Köşe takımının oturulan ve sırt dayanan kısımdaki yerlerin minder olmasına dikkat ediniz. Eğer üzerine herhangi bişey dökerseniz veya leke olursa sildiğiniz kısımın rengi atacaktır. Hele birde çıkması zor bir leke için kimyasal leke çıkarıcı kullanırsanız silinen bölümün rengi değişecek ve kötü bir görüntü oluşturacaktır. Yada koltuğu komple silmeniz gerekecek. Resim 3 (Benim kullandığım köşe koltuğum sadece rengi kırmızı).
4 - Tavsiye edilen model Resim 4. Minderleriniz bir şekilde leke olduysa yada herhangi birşey döküldüyse çıkarıp yıkayabilirsiniz ve küçük bir leke için bütün koltuğu silmek zorunda kalmazsınız.
5 - Son olarak köşe kısmının montajına dikkat ediniz. Diyelim sağ tarafından montajlı bir koltuk aldınız. Odanızın şeklini yada koltuğun yerini değiştirmek istediğinizde köşe parçasını sla geçirdiğinizde sağ taraftaki koltuğa sabit montaj aparatı görünecektir.Eğer köşe kısmını bir pufla uzatma yaparsanız dekorasyon konusunda köşe takımınız sizi kısıtlayamayacaktır. Resim 5
Umarım kendi tecrübelerim doğrultusunda edindiğim bilgilerin siz değerli site üyelerine bir faydası dokunursa ne mutlu bana opuyorumnanaktan

Eklentiler

• $Resim_1.jpg
    $Resim_1.jpg
    9,7 KB · Görüntüleme: 274
  • $Resim_2.jpg
    $Resim_2.jpg
    19,1 KB · Görüntüleme: 301
  • $Resim_3.jpg
    $Resim_3.jpg
    8,3 KB · Görüntüleme: 250
  • $Resim_4.jpg
    $Resim_4.jpg
    5,8 KB · Görüntüleme: 265
  • $Resim_5.jpg
    $Resim_5.jpg
    8,3 KB · Görüntüleme: 255
gayet faydalı bilgiler canım bende aynı fikirdeyim birde kalabalık misafirlerde hem yer kalmıyor hem insanlar rahat olamıyor tren gibi diziliyorlar kaydirigubbakcemile3 hoş olmuyor görüntü :1:

2. takıma bayıldımm.. Bilgiler için teşekkürler...

2. takıma bende bayıldım. yazımda dediğim gibi köşe koltuk kullanıyorum edindiğim tecrübeler doğrultusunda dezavantajları var ama bir daha takım alacak olsam yine köşe alırım ama bu sefer tecrübelerimi gözönüne alarak. Yine de 2. takımdan mutlaka bir gün alacağım :1:

bende 2. takımı çok sevdım ama ben oturma odam için düşünüyorum köşe takımını. benım için en önemli özelliği yatak olabilmesi hatta sandıklı olursa cok daha güzel olur. zaten ıkı kişi oturcaz o koltukta genelde :))

en büyük hevesim köşe koltuk takımları.ben de ikinci takımı beğendim.oturma odamızın içinden salona geçiliyor.ben ona oturma odası diyemiyorum bile:gitme: ... köşe koltuğu da çok istiyorum.salona normal koltuk takımı yerine resimdeki gibi bi köşe takımı alsam mantıklı olur mu? hem oturma odası hem de misafir odası olarak kullanılacak.hangisini tavsiye edersiniz?

verdiğin bilgiler için teşekkürler
ama anlatımın için daha çok teşekkürler
ne güzel numaralı resimli bir anlatım yapmışsın=))

salonda köşe takımı güzel ve kullanışlı olmuyor bence...
biz oturma odasında kullanıyoruz, misafiri salona aldığımızdan sorun olmuyor.

Back