Biz de koruyucu aile olmayı istiyoruz. Çocuklar başta hevesli değildi. Şükür şimdi onlar da tamam. Bu hafta sosyal hizmetlere gidip görüşeceğiz. Ayrıntılı bilgi alacağız hayırlısı bakalım. Çok heycanlıyım.
merhabalar ben koruyucu aile adayıyımbir oğlum var ve şimdi koruyucu aşle olmak istiyorum,biz başvurumuzu yaptık.bugün veya yarın ev ziyaretimiz olacak bir aksilik olmazsa.ben bir yanlışı düzeltmek istedim o yüzden yazıyorum.koruyucu ailelikte çocuk devamlı sizinle kalıyor,onu yuvaya götürmüyorsunuz.sadece çocuğun bir arayanı ve soranı varsa, o da kurumun öngördüğü şartları yerine getirmişlerse çocuk kendi ailesinin yanına gönderilebiliyor,yok kimse arayıp sormuyorsa çocuk sizde kalıyor....gönüllü ailelikte ise haftasonu ve tatillerde yanınıza alabiliyorsunuz,sonra yuvaya geri bırakıyorsuz.ben de sizinle hemfikirim bu durumda çocukların psikolojileri çok etkilenir. ben de zaten buna dayanamam diye koruyucu aileliği seçtim
![]()
başvuru yaptıktan sonra sürekli yuvaya gittiler üstüne düştüler bir an önce verilmesi için
daha sonra 2 bebek çıktı önden söylediler şu rahatsızlığı var diye onu ablam istemedi
sonra da şimdiki çocukları var o sağlıklı 1 aydır gidip geliyor
haftada 2 defa yuvaya gidip çocukla vakit geçiriyorlar
çocuğun alışması için başvuru ile almaları hemen hemen 2 ayı buldu
ayrıca 1 hafta önce de kurumdan gelip ev ziyareti yaptılar
en önemli kısım eş ile birlikte yuvaya gidilmesiymiş
sizin çocuğunuz var mı
merhaba arkadaşlar,
koruyucu aile adayları ile karşılaştığıma çok sevindim. benim çocuğum yok (olmuyor) bu nedenle ben hem evlat edinmek hem de koruyucu ailelik için başvuracağım. sosyal hizmetlerle görüştüm her iki hizmete birden başvuru yapılabiliyomuş. sizlerden evrak olarak neler istediler? koruyucu aileliğin resmi sitesinde sağlık raporunun ve sabıka kaydının koruyucu ailelik devam ettiği sürece 2 yılda 1 yenilenmesi gerektiği yazıyor, size bu konuyla ilgili bir açıklama yaptılar mı? bir de ev ziyaretinde nelere dikkat ettiler? biz de şu anda sosyal hizmetlerin kriterlerine uygun ev arıyoruz. benim bildiğim kriterler okula, çocuk parkına, sağlık ocağına yakın olması. evin güneş görmesi ve rutubet olmaması, çocuğa ayrılabilecek bir odanın olması. evde çocuk için tehlikeli bir durum olmaması. ama mesela evin bulunduğu kat önemli mi? ya da sitede süs havuzu (deriliği 1m kadar) bulunması tehlike sayılıyor mu? vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler. inşallah bu süreçleri biran önce atlatıp, çocuklarımızla olan ilişkilerimizi konuşmaya başlarız :)
Son düzenleme: