Koruyucu aile olmak istiyorum

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için simdi biraz çekindim doğrusu (((
Eger geri alinirsa kalbim dayanmaz gibi dusunceleriniz varsa aman diyeyim,koruyucu aileligi degil de evlat edinmeyi dusunun. Annesiz babasiz cocugu secebiliyorsunuz o zaman.

http://www.koruyucuaile.gov.tr/mevzuat/koruyucu-aile-yonetmeligi
Peki evlat edinme hakkinda bilginiz var mı.ben bize evlat vermiyorlar diye biliyorum.koruyucu aile şartları daha bir kolay ama evlat edinmek için çok zorluyor devlet malesef((

Aynı şeyi söyledim,sonuçta 3-5 yıl emek verecek,sevecek,bağlanacak..bu seçenek konu sahibinin anlatımına istinaden travma ile sonuçlanabilir,Allah korusun.
Elbette. Beklentiye bagli bir de. Benim biri 8 digeri 17 yasinda iki cocugum daha var bu sekilde. Ama surekli bende kalmiyorlar belirli gunleri var. Birlikte geziyoruz,kutuphaneye gidiyoruz ama onlarin aileleri var sonucta. Bana anne demiyorlar,ama keyifleri cok yerinde. Bursla okuyorlar,ben de kiyafet ve kirtasiye yardimi yapiyorum. Beraber yemek yapiyoruz,oglumla oynuyorlar. Bir gun gidecekler. Buyugu bu sene universiteye yerlesecek insallah. O zaman telefonla gorusuruz diyoruz.

>3 Allah sizden razı olsun,fakat konu sahibinin hiç çocuğu yok anladığım kadarıyla,ve kendi çocuğu gibi sahiplenmek istiyor,o yüzden koruyucu ailelik yarın birgün konu sahibine travma olabilir diye düşündüm.Rabbim hepimizin gönlüne göre versin.

Ben sizin yerinizde olsam once koruyucu aile olur sonrasinda da cocugun biyolojik ailesiyle anlasip evlat edinme yolunu secerdim. Devlet evlat edinme icin maddi kosullara bakiyor agirlikli olarak

Evlat Edinmek Üzere Başvurmaya Karar Vererek Başvuranlardan Hazırlanması İstenilecek Belgeler:
Evlât edinmek üzere başvuran kişi veya eşlerden aşağıdaki belgeler istenir:
  • Nüfus müdürlüğü tarafından düzenlenen nüfus olayı kayıt örneği,
  • Başvuran ve birlikte yaşadığı aile fertlerinin 25/5/2005 tarihli ve 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu kapsamında yer alan silinmiş kayıtlar da dâhil sabıka kayıtları,
  • Mal varlığını, gelir ve sosyal güvenlik durumunu gösterir belgeler,
  • Kimlik Paylaşımı Sisteminden belge üretebilen muhtarlıklardan veya nüfus müdürlüklerinden alınacak yerleşim yeri belgesi,
  • Öğrenim durumunu gösterir belge,
  • Fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir engelinin, sürekli bakımı gerektiren, bulaşıcı veya süreğen bir hastalığının bulunmadığını, ayrıca alkol veya uyuşturucu madde bağımlısı olmadığını belirten sağlık kurulu raporu,
  • Türkiye’de yaşayan yabancı ülke vatandaşlarından veya yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından oturma izin belgesi ve küçüğün kabul eden ülkeye girmesine ve orada sürekli ikametine izin verildiğine veya verileceğine dair belge.

Cok tesekkur ederim amin insallah. Yani asiri duygusal insanlar icin zor bir surec bu evlat edinmek,koruyucu aile olmak. Sartlar yerine gelince is bitmiyor karsinizda bir birey var ve size bakis acisi cok farkli olabiliyor maalesef kotu ornekler de var

Şu hayatta o kadar şanssızim ki inanın bana bir çocuk baksam koruyucu aile olarak dediginiz gibi biyolojik aile ile anlaşmak istesem inanın ki o çocuk kıymete biner onların yanında .niye çünkü ben benim olması için çaba harcıyor olacam.ben benim için ne istesem olmadı şu hayatta.ne istesem çok ama çok zor sahip oldum ne şans var bende hala anlamış değilim(((

Aslinda butun bu sorularinizi koruyucu aile dernegini arayarak sorabilirsiniz. Korucuyu aileyi yayginlastirmak ve desteklemek icin kurulmus bir dernek. Diger illeri bilmiyorum ama istanbul ve izmirde subeleri var. Sosyal medyadan da bulabilirsiniz sayfalarini.

Lütfen böyle düşünmeyin,Rabbim gönlünüze göre versin,bu hayatta ne kadar çabalarsak çabalayalım,bazı şeyler de olacağına varıyor,Herşey gönlünüzce olsun,Sevgiler.

Ya oyle dusunmeyin. Hassasiyetinizi duygusalliginizi anliyorum ama cocuklar hepimizin. İclerinden birine bir kalem alip verseniz bakarsiniz dunyalar onun olur. Cocuklar agaca benzer. Topraga sizin sayenizde temas ederler. Bakar buyutursunuz, kocaman olurlar. Ama o agac sizin degildir, hic bir zaman sizin olmaz. O agac toplumun agacidir. Dunyaya faydasi olur. Siz onun surekli yaninda olamazsiniz ama orada oldugunu bilirsiniz.

Ben 2 yil kadar once cok buyuk maddi sorunlar yasadim. O zaman karar verdim durumum duzelsin cocuk okutacagim dedim. Siginma evinde gonullu calisanim simdi. Kadinlar cocuklarini bagirlarina basip geliyorlar,o cocuklarla ilgileniyorum,seviyorum. Her seyden cok sevilmeye ihtiyaclari var. Cunku fiziksel veya ruhsal siddetten kacip gelmisler. Siz bence boyle bir ise girseniz de olur. Doya doya seversiniz cocuklari. Onlar icin bir seyler yaparsiniz,elinizden ne gelirse. Kermesse kermes,burssa burs. Ne yapabilseniz kardir topluma.

Veya etrafinizda yoksul aileler varsa onlarin cocuklarina yardimci olabilirsiniz. Onumuz ramazan. Ac cocuklar var. Alin 3-5 erzak paketi gidin kapilarina. Boyle aileler etrafta cok var. Koylerde tanidik es dost akraba varsa onlara sorun. Yoksa da sorun sorusturun,muhtarliga kaymakamliga gidin. Arastirin. Bir dikili agaciniz olsun. İlle o cocukla ayni evde yasamak zorunda degilsiniz ozetle. İlle size anne demek zorunda degil. Emekleriniz asla karsiliksiz kalmaz. Doner dolasir iyilik sekline donusur sizi yine bulur

Sevgili darkmore bende izmirdeyim,gönüllü annelik ,ablalık yapmak istiyorum çocuk esirgeme kurumunda bana yardımcı olabilir misiniz? Nereye,nasıl başvurmam gerekiyor? Evlatlık,koruyucu ailelik değil,sadece gönüllü annelik ,ablalık...inanın çok sevinirim,insan nereden,nasıl başlayacağını bilmiyorum çünkü

Son düzenleme:
Çok haklısınız bu aralar çok duygusal bir çöküntü içindeyim ne yapsam da Anne olsam diye bir duygu ya kapildim gidiyorum(( bu evde bir çocuk olsun da nasıl olursa olsun diyorum( gerçekten bu sene çok zor olmaya başladı hayat benim için(( 7 yıl olacak nerdeyse evde büyük bir eksik var ((

Elbette ,aile ve sosyal politikalar il veya ilce mudurluklerine sahsi basvuru yapabiliyorsunuz. Oncesinde adli sicil kaydinizin olmadigina dair bir belge ve saglik raporu( nereye vereceginizi mutlaka soyleyin) alip kimlik numaranizla beraber basvurabilirsiniz. Nerede gorev yapmak istediginize dair bir form veya dilekce yazarsiniz orada sizi yonlendirirler. Ne mutlu size gercekten bunu isteyen fazla insan yok inanin cok zevkli bir is.

Yerden goge haklisiniz,lutfen yazdiklarimi yanlis anlamayin,varsin evin icindeki cocuk sizin olmasin,ara sira gelsin ama sizinle mutlu olsun. Ne anneler var kendi cocugunun dokup sactigina katlanamayan, yuk olarak goren. Ben bile bazen dayanamiyorum kucuk ogluma. Sonra kendimi toparliyorum inanin. Hayatinizdaki eksikligi tamamlamanin yuz binlerce yolu var inanin bana. Onlar icin bir seyler yaptikca ruhunuz nasil ferahlayacak,icinize nasil huzur dolacak goreceksiniz.

Bu cocuklarin aile ortamina ihtiyaclari var. Koruyucu aile ne annedir ne de bakicidir
Koruyucu aile koruyucu ailedir. Eve aldiginiz cocuga hem misafir oldugunu bilerek hem de evde kendini evinde gibi hissettirerek davranacaksaniz yapmalisiniz. Cocuk ayriligin olasiligindan haberdar olmali.
Koruyucu ailelik malesef meslek olarak yapiliyor cocuga gercekten sevgi ve aile ortami verebilecek kisilerse cocuk geri alinacak korkusuyla bu ise hic girmiyor. Ya da evlat edinme yerine tercih ediliyor ve ayrilislarda cocuk icin de aile icin de buyuk dramlar ortaya cikiyor.
Hakkiyla yapilabilse cocuklar icin o kadar iyi olur ki.

Ben çok sahiplenen ve anaç bir insanım dedigim gibi eğer bir çocuk verir ve bir süre sonra başka bir aileye veya anne babasina verilmek üzere benden alınırsa buna dayanağımi sanmıyorum ve biliyorum ki bu benim için çok büyük bir bunalım sebebi olur ((

Sizin icin en guzeli gonullu calisan olmak o halde.

O kadar zor bir durum ki başına gelmeyen bilemez.sahiplenmek ve sonra elinden alınması ihtimali insanı hergün yer bitirir .ben hergün acaba bugün yada yarın bu yavruyu alırlar mı korkusu yasamak istemem açıkçası ((

Iste sahiplenmemek lazim. Koruma mantigiyla davran!ak lazim. Ben eskiden isterdim ne kadar cocuga aile ortami sicakligi versem kardir diye dusunurdum. Ama kendi cocugum olunca anladim ki cocuk bakmak cok zor garibim cocuga aile ortami yerine savas ortami olur simdi alsam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…