Koruyucu aile olmak istiyorum

Asil asil asil

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
126
187
18
35
Selam arkadaşlar yine ben size danışmak istediğim bir şey var.dün Sabah çok ilginç bir şey oldu uykudan kalktım ve aklımda tek bir şey vardı.Koruyucu aile olmak.eski konumu bilen bilir eşimin azosiperm olması nedeniyle çocuğumuz olmuyor.bu hiç olmayacağı anlamına gelmez ki inanıyorum inşallah bir gün olacak.benim çocuğum ilerde olsun olmasın ben karar verdim koruyucu aile olmak istiyorum.size danışmak istediğim aranızda yada tanıdığınız biri koruyucu aile var mı ve nasıl bağlantıları kendilerini anne baba olarak kabul etmişler mi.çocuk aileyi benimsemiş mi sadece bu düşünce var kafamda.ve araştırmalarım sonucunda herşey bize uyuyor tek şey uygun değil gelir belgesi.esim evi iyi geçindiriyor fakat sigorta yok serbest meslek bize sadece bu konu engel olacak gibi (( ne yapmam lazım fikir vemenize ihtiyacım var.herkese şimdiden çok teşekkür ederim

eşinizin neden sigortası yok? ilerde nasıl emekli olacak? sağlık sorunlarını nasıl hallediyorsunuz? yapsın kendisine bi sigorta madem evi iyi geçindiriyor.

koruyucu aile konusunda işe darkmore sanıyrum yardımcı olabilir. buralarda öyle bi mesajını görmüştüm.

Selamlar
C captain price tesekkurler canim.

Koruyucu aile olmak icin sartlari sagliyorsunuz. Sosyal guvence olmadan da gelir tesbiti ile kazancinizi belgeleyebilirsiniz.
Kimler koruyucu aile olabilir?
Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.

• TC vatandaşı iseniz
  • Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız
  • 25-65 Yaşları arasındaysanız
  • En az ilkokul mezunu iseniz
  • Düzenli gelire sahipseniz
  • Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz

Evli ya da bekâr, çocuklu ya da çocuksuz herkes
Koruyucu aile olmak üzere ikamet ettiği ilde bulunan il müdürlüğüne başvurabilir.

Eşlerin birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Özellikle çocuğun yakın çevresinde olan akrabalar, komşular ya da aile dostları tercih edilmektedir.
Akrabaların koruyucu aile olmak istemesi halinde yapılacak sosyal inceleme sonucuna göre yaş ve eğitim koşulları değerlendirilmektedir.

Koruyucu aile adaylarının yaşı değerlendirilirken, eşler arasındaki yaş farkının on yaş veya daha az olması halinde yaşı küçük olan eşin yaşı, bunun haricindeki durumlarda eşlerin yaş ortalaması esas alınır. Adayların başvuru ve çocuğun yanlarına yerleştirildiği tarih itibarıyla belirlenen yaş aralığında bulunmaları, çocuğun yaş dönemine uygun davranış gösterebilme becerisi ve çocukla aralarında birebir ebeveyn-çocuk ilişkisi sağlanması esasları göz önünde bulundurulmaktadır.

Uzmanlaşmış koruyucu aile ya da geçici koruyucu aile modellerinde belirtilen başvuru şartlarına ek olarak; yanlarına yerleştirilecek çocuklara yardımcı olabilecek Bakanlıkça belirlenen lisans eğitimi almış veya eşlerden biri en az ilköğretim düzeyinde olmak üzere temel ana-baba eğitimleri, koruyucu aile birinci ve ikinci kademe eğitimlerini almış olmak gerekmektedir.

Koruyucu aile olmak isteyen kişi bekâr ise yerleştirilecek çocuğa diğer ebeveynin yoksunluğunu hissettirmeyecek akraba ilişkilerine sahip olması konusuna özellikle önem verilmektedir.

Merhaba inanirmisin dunden beri bu dusunce bendede var. Benim kuzenim aile sosyal politikalar bakanliginda , bakanin danismani, onunla gorustum sabah bu konuyu koruyucu aile olmayi devlet artik esnetmis bulanmaktaymis. Fakat cocuga koruyucu aile oluduktan sonra cocuk aileye alisiyormus bu surecte devamli gitmek gerekebilirmis cünku ordaki cocuklar üzülüyormus.. eger koruyucu aile olmaya devam ederseniz ilerleyen zamanlarda cocugu evlat bile edinebiliyormusun. Pazartesi gunu kuzenim bana haber verecek bizdr ona gore yol izleyecegiz.

merhaba. benim de uzaktan tanıdığım bir aile var korucu aile olan, prosedürleri tam bilmiyorum ama bildiğim kadarını söyleyeyim, çocuğun anne babası ya da ikisinden biri hayatta ise çocuk ailesiyle belli dönemlerde kurumda görüşebiliyor. çocuk kendi soyadını kullanıyor ve koruyucu aileye gittiğini biliyor. benim tanıdığım aile sanıyorum 4 yaşındayken almışlardı çocuğu ve biraz sıkıntı çektiler alışma döneminde. çok hırçındı. şimdi 7-8 yaşında ve iyiler.ayrıca devlet koruyucu aile olan kişilere çocuk için aylık bağlıyor ve yılda iki kez giyim yardımı ve bir kez de kırtasiye yardımı yapıyor diye biliyorum.

İnsallah rabbim hayırlısi ile nasip eder canım sanada banada

Ahh bir bilsem niye çalışmıyor sigortalı bir işte anlamis değilim.

Gelir tesbiti nasıl yapılır benim bir bilgim yok ve çok teşekkür ederim yardımlarınız için yazıyı okudum dediğim gibi sadece gelir belgesi eksiğim var((

Gelir tesbiti nasıl yapılır benim bir bilgim yok ve çok teşekkür ederim yardımlarınız için yazıyı okudum dediğim gibi sadece gelir belgesi eksiğim var((
Aile ve sosyal politikalar il mudurluklerine sahsi basvuru yapmalisiniz esinizle birlikte. Orada durumu anlatirsaniz size bilir kisi tayini yapiyorlar ve geliriniz tesbit ediliyor. Misal esiniz esnafsa ondan bazi bilgiler istiyorlar vergi levhasi 4 aylik mizan vs gibi. O belgeleri toplayip goturuyorsunuz. Esinizin isyerine mufettis gonderebilirler zorunlu durumlarda. Siz il mudurlugune bir gidip gorusun mutlaka.

Koruyucu aileliği bende araştırmıştım,yalnız bunda şöyle bir handikap var,ailesi çocuğu 3-5 yıl sonra geri almak isteyebilir,ya da çocuk evlatlık verilebilir..bu da tabi ki sizin için travma olabilir..koruyucu aileden ziyade evlatlık bana daha risksiz geliyor,sonunda üzülmek,depresyona girmek var

Allah razı olsun sağ olun en kısa zamanda baş vuru yapacaz inşallah hayırlısı ile evimize bir neşe gelir

Çocuk bizdeyken bir anda alıp evlatlık verebilirler mi diyorsunuz yok artık buna kalbim dayanmaz ((

Birşey daha danışmak istiyorum.cocuk aldık diyelim 1 yıl geçti aradan devlet benden geri alıp başkasına evlatlık verecez diyor mu böyle bir şey olur mu? 2.bir sorum da şu olacak.ben koruyucu aile için görüşmeye gidince onlara ben anne babası ölmüş bir çocuk istiyorm ilerde gelip almak durumunu düzeltip çocuğumu almak istiyorum diyen aileler oluyormuş ben bunun yaşanmaması için anne baba olmayan bir çocuk diye tercih etme şansım var mı? Şimdiden teşekkür ederim

Koruyucu aile olmak ile evlat edinmek farkli durumlar. Sizin bahsettiginiz annesi babasi olmayan cocuklari alabilmeniz icin evlat edinmeniz lazim. Koruyucu ailelikte cocugun bir anne babasi veya vasisi bulunuyor. Lakin bu cocugun bir baska aileye evlat edindirilmesi icin eger ki yasi buyukse rizasinin alinmasi gerekiyor. Yani diyelim 8 yasinda bir evlat icin koruyucu aile oldunuz. O evladin ailesi cesitli sebeplerden o cocuga bakamamis ve devlete vermistir. Ve 8 yasindaki bu cocugu devlet baska birine evlat edindirmeden once sorar cocuga istiyor musun diye. Bakin ilgili adresler var bununla ilgili link vermek yasak mi bilmiyorum ama kopyaladim sizin icin

Sosyal hizmet alanlarından biridir; çocuk. Evlât Edinme de "Koruyucu Aile" gibi bu alanın alt alanlarından biri. Bu iki alanın bazı ortak özellikleri olsa da en önemli ayırıcı özellik çocuğun velayeti hususudur. "Koruyucu Aile" işleyişinde velayet çocuğun biyolojik ailesindedir ve çocuğun bakım, yetişme ve eğitim sorumluluğunu devlet belli esaslar çerçevesinde koruyucu aileyle paylaşır.

Durumu evlat edindirilmeye uygun bir çocukla, durumu evlat edinmeye uygun kişi/eşler arasında hukuki bağlar sağlanarak çocuk ebeveyn ilişkisinin kurulduğu "Evlât Edinme" işleyişinde ise çocuğun bakım, yetişme ve eğitim sorumluluğu tamamen aileye aittir.

Eger geri alinirsa kalbim dayanmaz gibi dusunceleriniz varsa aman diyeyim,koruyucu aileligi degil de evlat edinmeyi dusunun. Annesiz babasiz cocugu secebiliyorsunuz o zaman.

http://www.koruyucuaile.gov.tr/mevzuat/koruyucu-aile-yonetmeligi

Çocuk bizdeyken bir anda alıp evlatlık verebilirler mi diyorsunuz yok artık buna kalbim dayanmaz ((
Koruyucu aile demek öz ailesi olan ve ailesi tarafından bakımı sağlanamayan çocukların kısa veya uzun süreli olarak bakımlarının sağlanmasıdır. Sizin dediğiniz evlatlık edinme olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…