• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Koruyucu aile ile ilgili bilgisi olan?

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sosyal hizmetler çocuk çok büyümeden açıklayacakmış inşallah sorun çıkmaz biz onu çok benimsedik annesinin gelme ihtimali bile çok üzüyor
Umarim sorunsuz olur.Hem o çocuk için hem de iki aile için en hayırlısı hangisi ise o olsun.Gerçekten bağ kurmak ve sonrasında kaybetme ihtimalinin olması çok üzücü.Ben de bu sebeple farkında olan bir çocuk istedim.Anne babası olmadığımı bilsin,ilişkimiz sevgimiz buna göre şekillensin.Yeter ki aile ortamımda yetişsin ve mutlu olsun

Evlatlik alınca çocuğun hakları da oluyor ama yani sıra gelirse verebilirler dedim. Bir de bebekler daha çok tercih edildiği için, nedenini tam bilmiyorum okuduklarımdan öyle anladım, bebekleri evlatlık vermeyi tercih ederler belki diye düşündüm. Zaten arkadaşın kardeşinin bebeğinin annesi evlatlık vermeme koşulu sunmuş. Ondan olabilir.
Bu kadar ayrıntı bilmiyordum 🙈 Burdan bilgi edinmiş olacağım.Biz memur bey ile görüşürken soylemisti koruyucu aile olmak isteyenler genelde bebek ve kız olmasını istiyormuş.Bizim istediğimiz yaş aralığında (3-4-5) şansımız yüksekmiş.Tabi öncesi süreç çok uzun.Beklemek zor oluyor

Bu kadar ayrıntı bilmiyordum 🙈 Burdan bilgi edinmiş olacağım.Biz memur bey ile görüşürken soylemisti koruyucu aile olmak isteyenler genelde bebek ve kız olmasını istiyormuş.Bizim istediğimiz yaş aralığında (3-4-5) şansımız yüksekmiş.Tabi öncesi süreç çok uzun.Beklemek zor oluyor
Ben de bilmiyorum sadece daha önce burda acılan konu vardı orda okudum bir şeyler. Baya da sayfası var onu bulup daha çok fikir sahibi olabilirsiniz. Hangi bölümde unuttum onun için link atamayacağım.

Ben de bilmiyorum sadece daha önce burda acılan konu vardı orda okudum bir şeyler. Baya da sayfası var onu bulup daha çok fikir sahibi olabilirsiniz. Hangi bölümde unuttum onun için link atamayacağım.
Araştıracağım o zaman,teşekkürler😊

Eşim razı gelse ben de kızıma arkadaş olarak koruyucu ailelik yapmak istiyorum
Keşke mümkün olsa,Maddi manevi ve ruhsal olarak kendine güvenen herkes elinden geleni yapsa.Araştırıp eşinize anlatırsanız belki zamanla ikna olur.Benim eşimin ikna olması 4 sene sürdü.O çevredekilerin düşüncelerinden çekiniyordu

Bu arada kızlar başvuru yapmak isteyen olursa e devlet üzerinden yapılıyor,kuruma gitmeye gerek yok.Onlar sonrasında size ulaşıyor.Evrak işlemleri,çocukla buluşmadan önce danışmanlarla bir çok görüşme yapılıyormuş,sonrası çocukla kurumda birkaç görüşme vs.Sürec baya uzun.Düsünen olursa ilk adımı atsın zaten zaman alıyor

hayatta yapmak istediğim ve henüz yapamadığım tek hayalim bu kaldı, 2 evladım var ( allahım esirgesin hepsini de ) ama ben 1 tane çocuğa daha anne olabilmek çok istiyorum, vaktiyle çok araştırdım ama rahat 5-6 sene oldu, gerekli şartları tutuyordum ama başvuru işini ( çocuğa kendim bakamayacağım için ) çalıştığım için erteledim, ama kalbimde hala çok ama çok isteyerek hayalini kurduğum bir şey bu, lütfen deneyimlerinizi adım adım bizimle de paylaşın, çok ama çok mutlu oldum kendim olmuşum gibi :KK200:

Bu arada kızlar başvuru yapmak isteyen olursa e devlet üzerinden yapılıyor,kuruma gitmeye gerek yok.Onlar sonrasında size ulaşıyor.Evrak işlemleri,çocukla buluşmadan önce danışmanlarla bir çok görüşme yapılıyormuş,sonrası çocukla kurumda birkaç görüşme vs.Sürec baya uzun.Düsünen olursa ilk adımı atsın zaten zaman alıyor

Üniversite yıllarımdan beri koruyucu aile olma fikrim vardi.Evlenince eşim de isterse başvuru yapmak istiyordum.Evlendik,çocuk sahibi olamadık henüz.Çevreme koruyucu aile fikrini ne zaman açsam sürekli hevesimi kursağımda bıraktılar.Amaaa bundan birkaç ay önce başvuru yaptık ve ön görüşme için çağrıldik.Şimdi evrak işleri var onları tamamlayacağız.Sonrasinda da en aşağı 5 6 aylık süreç varmış galiba.Koruyucu aile olanlar anlatabilir mi biraz,bilgi verebilir mi.Şimdilik eşim,ben,abim biliyor durumu.
bu gün işyerinde bunu konuştuk süreç uzunmuş biraz ama niyeiniz varsa size uzun gelmez

hayatta yapmak istediğim ve henüz yapamadığım tek hayalim bu kaldı, 2 evladım var ( allahım esirgesin hepsini de ) ama ben 1 tane çocuğa daha anne olabilmek çok istiyorum, vaktiyle çok araştırdım ama rahat 5-6 sene oldu, gerekli şartları tutuyordum ama başvuru işini ( çocuğa kendim bakamayacağım için ) çalıştığım için erteledim, ama kalbimde hala çok ama çok isteyerek hayalini kurduğum bir şey bu, lütfen deneyimlerinizi adım adım bizimle de paylaşın, çok ama çok mutlu oldum kendim olmuşum gibi :KK200:
Daha yolun başındayız biz de.umarım hızlı ilerler ve burdan yazarım belki cesaret edemeyen de cesaretini toplar 🥰 Ben şu an ev kadınıyım,çocuğum da yok henüz o yüzden yapabilir miyim diye aklıma geliyor sonra olumlu yönleri daha çok heycanlandıriyor.Belli bir yaş aralığı seçebilirsiniz,çocuğu aldıktan sonra kreş,etüt,eğitim vs masrafı devlet karşılıyor çoğunu zaten.Çalısırken de sorun olmaz sizin için.E devlet üzerinden başvurunuzu yapın,ilk görüşmeye kuruma gittiğinizde tüm sorularınızı sorun.çok güzel ilgileniyor ve açıklıyorlar.

Keşke mümkün olsa,Maddi manevi ve ruhsal olarak kendine güvenen herkes elinden geleni yapsa.Araştırıp eşinize anlatırsanız belki zamanla ikna olur.Benim eşimin ikna olması 4 sene sürdü.O çevredekilerin düşüncelerinden çekiniyordu
Neden buna toplumda çekingen bakılıyor ben anlayamıyorum o çocukların suçu nedir

Neden buna toplumda çekingen bakılıyor ben anlayamıyorum o çocukların suçu nedir
Ben de anlam veremiyorum.Eşim başkası ne düşünür diye çekiniyordu galiba.Uzun bir tedavi sürecimiz oldu çocuk sahibi olmak için,henüz zamanı değil ki daha kısmet olmadı.Insanlara kalsa başkasının çocuğuna bakmak yerine kendimizin tedavi olup çocuk sahibi olması.Çok yanlış düşünceler ama malesef böyle.Ben kendi tedavimi bıraktım şimdilik bu konuya yoğunlaşmak istiyorum.Herkes çocuk doğurmak zorunda değil,ama her çocuk mutlu bir aile ortamında büyüsün.Elimden geleni yapacağım

zaten bütün bunları araştırdım, kalbim gümbür gümbür çarpıyordu, fakat benim çocuklarıma babaanneleri bakıyor, bir çocuğun daha bakımını ona veremezdim, bu nedenle de vazgeçtim, yani erteledim, çünkü bir çocuğa daha anne olmak istiyorsam eğer bunu kendi ellerim ve kendi kalbimle yapmalıyım, babaanne doğal olarak kendi torunlarına aşık zaten ama o yavruya farkında olmadan 2.plana atılmış gibi davranabilir ve ben bu manevi yükten çok korktum...
uygun zamanı beklliyorum, umarım ben de yapacağım, sizi gönülden tebrik ediyorum, etrafımda bebek sahibi olamayan ama buna asla sıcak bakmayan ebeveynler var maalesef, kalbinize sağlık :KK200:

Daha yolun başındayız biz de.umarım hızlı ilerler ve burdan yazarım belki cesaret edemeyen de cesaretini toplar 🥰 Ben şu an ev kadınıyım,çocuğum da yok henüz o yüzden yapabilir miyim diye aklıma geliyor sonra olumlu yönleri daha çok heycanlandıriyor.Belli bir yaş aralığı seçebilirsiniz,çocuğu aldıktan sonra kreş,etüt,eğitim vs masrafı devlet karşılıyor çoğunu zaten.Çalısırken de sorun olmaz sizin için.E devlet üzerinden başvurunuzu yapın,ilk görüşmeye kuruma gittiğinizde tüm sorularınızı sorun.çok güzel ilgileniyor ve açıklıyorlar.

Çok heyecanlıyım o yüzden bilgi almak,koruyucu aile olanlardan duygularını öğrenmek istiyorum merak ediyorum.Benim eşim de ilk sıralar kendine güvenemedi.Insallah kısmet olur.kaç yaşında kardeşinizin aldığı çocuk.kız mi erkek mi
Merhaba ben de şubatta başvuru yaptım ve sanırım bu hafta koruyucu aile onayımız çıkacak sonrasında da çocuk eşleşmesi yapılacak .Sormak istedikleriniz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.Çok hayırlı bir karar vermişsiniz Allah mahçup etmesin.Bir yavrunun aile değerleri işe bğyütülmesinden daha kutsal ne olabilir ki?

Merhaba ben de şubatta başvuru yaptım ve sanırım bu hafta koruyucu aile onayımız çıkacak sonrasında da çocuk eşleşmesi yapılacak .Sormak istedikleriniz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.Çok hayırlı bir karar vermişsiniz Allah mahçup etmesin.Bir yavrunun aile değerleri işe bğyütülmesinden daha kutsal ne olabilir ki?
Canım bizim ev ziyaretimiz kaldı ne zaman gelirler

Back