• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruyucu aile bilgisi tecrübesi olan var mı

Zehra_mda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
2.990
6.306
158
Merhabalar hanımlar bi süredir koruyucu aile olmak için başvuru yapmayı düşünüyorum. Eşim önceleri çok net bi şekilde karşı çıkıyordu bu düşünceme ama benim çok istediğimi anladığı için şu aralar daha ılımlı bakmaya başladı.
Aranızda koruyucu aile olan var mı. Bu süreç nasıl işliyor. Koruma altına aldığınız çocukla bağlarınız nasıl zorlandınız mı nasıl bağ kurdunuz? Çevrenizin tepkisi ne oldu? Olumsuz tepkileri nasıl aştınız? Bunları merak ediyorum. Bilgi sahibi olup benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim..

Sadece bir yakınım var koruyucu aileydi çocuk büyüyünce malesef şimdi başlarına bela oldu.durmadan para istiyormuş ikide bir ariyormus sorun cikariyormus mahvoldular.Halbuki ne kadar da ugrasmislardi onun için ama şans tabi.bu kötü bir örnek tabi

Baktım o adrese koşulları falan okudum. Görünürde şartlarımız uyuyor. Benim merak ettiğim bunu deneyimlemiş insanların düşünceleri. Bizim şuan çocuğumuz yok tüp bebek tedavisi gördüm ama başarısız oldu. Hem bi çocuk yetiştirip topluma kazandırmak hem de kimsesiz bir çocuğun sevgi eksikliği çekmeden aile ortamında büyümesini sağlamak. Kafamı kurcalayan şeyler etraftakilerin oluşabilecek olumsuz bakışları bunlara nasıl tepki vermek gerek. Çocuğa anne baba gibi mi yoksa abi abla gibi mi davranmak gerektiği gibi şeyler.
Öncelikle tebrikler. Daha önce çocuk esirgeme kurumunda annelik yaptim ama koruyucu ailelik yapmadim. Yalniz su adrese bakmadiysaniz bakmanizi tavsiye ederim. www.koruyucuaile.gov.tr

Öncelikle tebrikler. Daha önce çocuk esirgeme kurumunda annelik yaptim ama koruyucu ailelik yapmadim. Yalniz su adrese bakmadiysaniz bakmanizi tavsiye ederim. www.koruyucuaile.gov.tr
Çocuk esirgeme kurumunda annelik nasıl yapılıyor. İş olarak mı yaptınız bunu yoksa gönüllü olarak yardım amaçlı mı yaptınız. Gönüllü olarak yapılan bişeyse ben de yapabilirim aslında.

Çocuk esirgeme kurumunda annelik nasıl yapılıyor. İş olarak mı yaptınız bunu yoksa gönüllü olarak yardım amaçlı mı yaptınız. Gönüllü olarak yapılan bişeyse ben de yapabilirim aslında.
Gönüllü olarak yaptim. Belirlenen günlerde gidip çocuklarla çeşitli aktiviteler yapiliyordu. Ankara keçiören deki yurtta. Halen bu uygulama var mi bilmiyorum. Koruyucu ailelik tabii ki çok farklı. Ama sosyal hizmetlerin sayfasından da ayrintilu bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bilgi sahibi falan değilim ama şunu söylemek istiyorum:Hiç kimsenin tepkileri umrunuzda bile olamasın hayat sizin.İstediğinizi yapabilirsiniz çocuk sahibi olmak sizin de hakkınız eminim ki onu doğurandan daha iyi bakacaksınızdır.

Koruyucu aile oldugunuz cocuk sadece sizin evinizde misafir ,3 cocuga kadar alabiliyorsunuz ,cocuk basi 400 kusur tl maddi destek veriliyor ,ayda 1 kontrole geliniyor ,
Misafir ettiginiz cocuk,basdka bir aileye evlatlik verilebilir ,ozellikle belirtiyim alisirim ayrilamam gibi bir durum varsa ,evlatlik almanizi onerirtim ,
Verilen cocuk sizin yas grubunuza uygun veriliyor ,merak ettiginiz birsey olursa destek olurum

Koruyucu aile oldugunuz cocuk sadece sizin evinizde misafir ,3 cocuga kadar alabiliyorsunuz ,cocuk basi 400 kusur tl maddi destek veriliyor ,ayda 1 kontrole geliniyor ,
Misafir ettiginiz cocuk,basdka bir aileye evlatlik verilebilir ,ozellikle belirtiyim alisirim ayrilamam gibi bir durum varsa ,evlatlik almanizi onerirtim ,
Verilen cocuk sizin yas grubunuza uygun veriliyor ,merak ettiginiz birsey olursa destek olurum
Evlatlık almak da isterim aslında ama eşim buna karşı çıkıyor. Koruyucu aile olmaya biraz ılımlı bakmaya başladı. Birde evlatlık almanın prosedürü biraz daha fazla sanırım. Şuan alışırım ayrılamam diye bi düşüncem yok ama o sürece girince bağ kurulunca nasıl olur orasını kestiremem tabi ki. Benim yaşım 30 eşimin 32 0-3 yaş grubu ya da 5 yaşa kadar olsun isterim heralde yaşlarımız bunun için uygundur. Birde cinsiyet seçebiliyormuyuz onu merak ettim.
Başvuru yaptıktan ne kadar sonra dönüş yapılıyor acaba. İlk başta saatlik sonra günlük görüşme oluyor yazıyor internet sitesinde. Başlıklar halinde yazmışlar sınıflandırma yapmışlar haftasonu ailede kalıyor falan yazılmış tam detaylı inceleyemedim ama biraz kafam karıştı.

Evlatlık almak da isterim aslında ama eşim buna karşı çıkıyor. Koruyucu aile olmaya biraz ılımlı bakmaya başladı. Birde evlatlık almanın prosedürü biraz daha fazla sanırım. Şuan alışırım ayrılamam diye bi düşüncem yok ama o sürece girince bağ kurulunca nasıl olur orasını kestiremem tabi ki. Benim yaşım 30 eşimin 32 0-3 yaş grubu ya da 5 yaşa kadar olsun isterim heralde yaşlarımız bunun için uygundur. Birde cinsiyet seçebiliyormuyuz onu merak ettim.
Başvuru yaptıktan ne kadar sonra dönüş yapılıyor acaba. İlk başta saatlik sonra
günlük görüşme oluyor yazıyor internet sitesinde. Başlıklar halinde yazmışlar sınıflandırma yapmışlar haftasonu ailede kalıyor falan yazılmış tam detaylı inceleyemedim ama biraz kafam karıştı.
Cocugunuzun hic bir ihtimalle olmama durumunda ,evlat edinme gerceklestiriyorlar ,
Cocugu olan bir ailede olsaniz koruyucu olabiliyorsunuz ,yani bir nevi kendi evinizde kurumun bakici gibi oluyorsunuz ,
7\24 sizde kaliyor ,
Cinsiyet secebiliyorsunuz ,zaten once kurumdaki cocuklarlari goruyorsunuz ,size uygun yas araliklarini gosteriyorlar ,kurum icinde saatlik goruysmeleer yapiyorsunuz ,sonra size misafir gelmeye basliyor ,onun icin oda vs hazirliyorsunuz ,
Evlat edinme icin bebek alabilecek yastasiniz ,bebeklervdaha cok talep gordugu icin daha farkli yas gruplarini koruyucu aileye veriyorlar ,
Nacizane tavsiyem esinizle kurum ziyaretine gidin hatta bos vaktiniz varsa gonullu calisin,esiniz belki bu fikre daha sicask bakacaktir ,bende gonullu calisiyoirum hafta da 2 gun gidip bebeklerle ilgilenip ,cocuklara ders calistiriyorum ,
Boylelikle misafir mi evlat mi istediginize karar verirsiniz ,
2 aylik bir bebegi 3 yasinbac getirip ,evlat edinme karari alip kurum trarafgindan red alan birde bebegi baska aileye vermek zorunda kalan bir yakinim var ,

Cocugunuzun hic bir ihtimalle olmama durumunda ,evlat edinme gerceklestiriyorlar ,
Cocugu olan bir ailede olsaniz koruyucu olabiliyorsunuz ,yani bir nevi kendi evinizde kurumun bakici gibi oluyorsunuz ,
7\24 sizde kaliyor ,
Cinsiyet secebiliyorsunuz ,zaten once kurumdaki cocuklarlari goruyorsunuz ,size uygun yas araliklarini gosteriyorlar ,kurum icinde saatlik goruysmeleer yapiyorsunuz ,sonra size misafir gelmeye basliyor ,onun icin oda vs hazirliyorsunuz ,
Evlat edinme icin bebek alabilecek yastasiniz ,bebeklervdaha cok talep gordugu icin daha farkli yas gruplarini koruyucu aileye veriyorlar ,
Nacizane tavsiyem esinizle kurum ziyaretine gidin hatta bos vaktiniz varsa gonullu calisin,esiniz belki bu fikre daha sicask bakacaktir ,bende gonullu calisiyoirum hafta da 2 gun gidip bebeklerle ilgilenip ,cocuklara ders calistiriyorum ,
Boylelikle misafir mi evlat mi istediginize karar verirsiniz ,
2 aylik bir bebegi 3 yasinbac getirip ,evlat edinme karari alip kurum trarafgindan red alan birde bebegi baska aileye vermek zorunda kalan bir yakinim var ,
Çocuğum hiç bir ihtimalle olmaz gibi bi durum yok şuanda 4.5 yıllık evliyiz 1 sefer tüp bebek denedik olmadı ama normalde olmamasını gerektirecek bi sağlık sorunumuz yok raslantısal olduğunu söyledi doktorumuz.
Son yazdığınız örnek te çok kötü olmuş.Allah sabır versin.Evlat edinme prosedürünü geçen yıl okumuştum sanki önce koruyucu aile olarak aileye veriliyor daha sonra evlat ediniliyor gibi kalmıştı aklımda. Demek yanlış hatırlıyorum.
Evlat edinmeye eşim dini açıdan karşı çıkıyor ve ikna edebileceğimi zannetmiyorum. Koruyucu ailelik için fetvaları diyanet ve sosyal güvenliğin ortak çalışmalarını okuttum öyle ılımlı bakmaya başladı.
Siz gönüllü olarak hangi ilde çalışıyorsunuz. Ben şuan çalışmıyorum hayli de boş vaktim var. Nereye nasıl başvurucaz. İlla çocuk benim evimde kalmak zorunda değil öyle de bi faydam dokunsa mutlu olurum.

Çocuğum hiç bir ihtimalle olmaz gibi bi durum yok şuanda 4.5 yıllık evliyiz 1 sefer tüp bebek denedik olmadı ama normalde olmamasını gerektirecek bi sağlık sorunumuz yok raslantısal olduğunu söyledi doktorumuz.
Son yazdığınız örnek te çok kötü olmuş.Allah sabır versin.Evlat edinme prosedürünü geçen yıl okumuştum sanki önce koruyucu aile olarak aileye veriliyor daha sonra evlat ediniliyor gibi kalmıştı aklımda. Demek yanlış hatırlıyorum.
Evlat edinmeye eşim dini açıdan karşı çıkıyor ve ikna edebileceğimi zannetmiyorum. Koruyucu ailelik için fetvaları diyanet ve sosyal güvenliğin ortak çalışmalarını okuttum öyle ılımlı bakmaya başladı.
Siz gönüllü olarak hangi ilde çalışıyorsunuz. Ben şuan çalışmıyorum hayli de boş vaktim var. Nereye nasıl başvurucaz. İlla çocuk benim evimde kalmak zorunda değil öyle de bi faydam dokunsa mutlu olurum.
Bulundugunuz ildeki herhangi bir cocuk esirgeme kurumuna basvurabilirsiniz ,size yardimci olucaklardir

Merhabalar hanımlar bi süredir koruyucu aile olmak için başvuru yapmayı düşünüyorum. Eşim önceleri çok net bi şekilde karşı çıkıyordu bu düşünceme ama benim çok istediğimi anladığı için şu aralar daha ılımlı bakmaya başladı.
Aranızda koruyucu aile olan var mı. Bu süreç nasıl işliyor. Koruma altına aldığınız çocukla bağlarınız nasıl zorlandınız mı nasıl bağ kurdunuz? Çevrenizin tepkisi ne oldu? Olumsuz tepkileri nasıl aştınız? Bunları merak ediyorum. Bilgi sahibi olup benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim..
Elalemi bosverin kendi mutlu ugunuzu dusunun bence bebekkken alın annesi babasi olun onlarin aileye ihtiyaci var abiye ablaya değil

Sizin gibi düşünen insanların çoğalmasını dilerim, benim de bir oğlum var ama gerçekten koruyucu aile olmak istiyorum, eşim çok soğuktu önceleri şimdi çocuk büyüsün sonra moduna geçti. Bence zamanla sizin eşiniz de ılımlı bakabilir. Ben açıkçası evlat edindikten sonra hamile kalan çok insan duydum, sebebi bence o yavruya yaptıkları iyilik.

İnstagramda dedomimu ve nolii var koruyucu ailelik yapan , mutlu tönbekici eski gazeteci , koruyucu ailelik hakkında konuşmalar yapıyor , dernekleri de var bildiğim kadarıyla.

ben de byadır bu konuda eşimin beynini yiyorum. Kuralları, sistemin işleyişi, şartlar v.s. bi sürü form okutuyorum. Ama pek yanaşmıyor. Yani böyle istiyo ama korkuyo sanki . Fakat tam bir gerekçe de sunmuyor...
4 yaşında kızım var. Tek çocuk.. ikinciyi düşünmüyorum. Ona arkadaş olur diyorum. İlerde bi hal hatır soranımız olur diyorum. Yok.. Hiç heveslenmiyor.. Delircem....
Geçen hafta artık ben isyan moduna girdim. Bu hafta evraklarımızı hazırlayıp başvuru yapıyoruz dedim. Yine isteksiz isteksiz peki dedi.. Sanki evlatlık alcaz yaaa, alt tarafı haftasonları bizimle olacak sıcak yuva görcek!!! dedim.. Ay demez olaydım. Meğer adamın derdi buymuş. Evlat edinsek iyi, Pazar akşamları onu yuvaya geri götürdüğünde, kendi kızın yanında ama o kürkçü dükkanına dönüyor. Düşünemiyor musun o çocuğun ne hissedeceğini, ben de kalmak istiyorum dediği zaman nasıl bırakıcan hiç mi için acımayacak dedi. Aman allahım ben bir kötü oldum. Hiç bişey diyemedim. Haklıydı... O çocuk asla bizim kızımızın sahip olduğu imkanlara sahip olamayacak belki de bunun için ağlayacaktı. o kalıyor ben neden kalamıyorum diyecekti. Bu sefer biz de bırakamayacaktık. Ama kurallar gereği bırakmak zorundasın. Ağlayarak gidecek sen o vicdanla nasıl geçireceksin o haftayı... Artık vazgeçtim ben de.. Kocam haklı çünkü:cry:

Back