- Emoji Skoru
- 70.808
- Puanlar
- 798
Hormon olmasa icinde adeti duzene sokmazlar. Bunu bana diyen doktor zaten. Birde ilerde gogus kanseri riskini arttiriyor bu haplar. Yani dediklerin dogru olabilir, fakat iyi bir yani varsa kotu yanida vardir. Ama korunmayi karsi tarafa birakiyorum demek banada yanlis geliyor tabii, heleki kadinsan.. cunku tasoyacak doguracak sensin. Buarada bir ayligina adet olmuyorsun ama hamile kalma ihtimalide yok dimi?Hormon hapları ayrı ve herkese kolay kolay verilmiyor. Doğum kontrol haplarının hormon haplarının yanındaki cürmü okunmaz. mezuniyet balosunda adet olmak istemeyen genç kızlar bir aylığına kullanabiliyorlar.
...
Avrupa'yı örnek gösteren insanları hiç sevmem ama bakın orda erişkinliğe ulaşmış kızlara aileleri bizzat Doğum kontrol hapını veriyor, bilinçlenmek kendini korumak en doğalı. Biz hala yalan yanlış bilgilerle Doğum kontrol hapını ve hormon hapını karıştırıyoruz, Doğum kontrolü hakkında bilgimiz yerlerde. Halbuki bu haplar bilinçsiz üremeyi durdurduğu gibi kist sökücü etkiyede sahiptir ayni kist oluşumunuda engelliyor ve ameliyata gerek olmayan durumlardaki yok ediyor. Herkesin kendi korunmasından kendinin meshul olduğunu düşünüyorum. Karşı tarafa bırakıyorum gibi düşünceler çok saçma geliyor bana, tabi buda benim fikrim katılmayan katılmaz, benide ilgilendirmez.