- Konu Sahibi Papatyaa_35
Sendemi taktıracaksın canımDoğum yapmadan spiral takımı çok acıtıyor mu birde kanama vs yaptı mı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sendemi taktıracaksın canımDoğum yapmadan spiral takımı çok acıtıyor mu birde kanama vs yaptı mı
Çok büyük bir cesaret gerçektenYani aslında mantığu oydu başta. Takvim yöntemi uygulayıp geri çekilmek. Fakat bir müddet sonra o da unutuldu. Hatta bir defasında çok uzun süre ayrı kaldık, ardından tatile çıktığımız ilk gün tam 8 kez birlikte olduk(ilk ve son bu sayı). Tam en doğurgan günde geri çekilmeyle 8 kez. Allahtan bir şey olmadı. Belki de bir sağlık sorunumuz vardır çocuğumu olmuyordur diye bile düşündüm yani o kadar riskliydi.
Evet düşünüyorum çünkü her ay stres yaşıyorumSendemi taktıracaksın canım
Gittik. Evlendikten sonra ben uzun bir süre çocuk düşünmüyorum bir sıkıntı var mı ne kadar erteleyebilirim diye doktora gitmiştim. Şükür bir sorun görülmedi. Eşim de tip 1 diyabet olduğu için her yıl kontrollerinde bu açıdan da değerlendiriliyor. O da 2 ay önce falan gitti, bir problem yok. Ha yine de çocuğumuz olmayabilir tabi onu bilemem.Çok büyük bir cesaret gerçekten
Hiç doktora gittiniz mi bir sıkıntı var mı diye
Allah herkese istediği zaman nasip etsin inşallahGittik. Evlendikten sonra ben uzun bir süre çocuk düşünmüyorum bir sıkıntı var mı ne kadar erteleyebilirim diye doktora gitmiştim. Şükür bir sorun görülmedi. Eşim de tip 1 diyabet olduğu için her yıl kontrollerinde bu açıdan da değerlendiriliyor. O da 2 ay önce falan gitti, bir problem yok. Ha yine de çocuğumuz olmayabilir tabi onu bilemem.
Hahha bizde hala o kafadayız. Evliliğimizin ilk gününden beri yumurtalama günlerinde korunarak, haricinde olanlar günlerde de geri çekilmeyle oluyordu o zaman da gebelik ihtimali düşük. Ve uzun zamandır o düşük ihtimal hiç gerçekleşmediYahu ben sevgiliyken sadece geri çekilme kullandım. Kafaya bakın neredeyse 1,5 sene boyunca nadiren prezervatifi başından sonuna kadar takılı tutardık. Eşim yarısında çıkarır atardı. Yürek yemişiz. Neyse kazaya gelmedik. Şimdi evlendik korkudan hap+prezervatif+geri çekilme+spiral+adamı hadım etme falan uygulayacağım neredeyse
Vallahi böylede yaşıyosun canım stesi yaşamamanın tek yolu ilişkinin olmamasıEvet düşünüyorum çünkü her ay stres yaşıyorum
Amiiinn inşallah istediği zaman gönlünden geçirdiği zamn hayırlısıyla inşallah diyelimmAllah herkese istediği zaman nasip etsin inşallah
1 aylık canım 27 yaşındayım. Stressiz ve %100 işe yarayan bir koruma yöntemi olmalı artıkVallahi böylede yaşıyosun canım stesi yaşamamanın tek yolu ilişkinin olmaması
Kaç yıllık evlisin ve kaç yaşındasın canımm?
Ne kadr çok doğru söyledin spiral iyi koruyor diğer koruma oranlara göre ama ara sıra kasık ağrısı yapıyor tabi bu bünyeden bünyeye değişir birşey Aklımda kaydımı ettimi şeyisi oluyor arada eşim geri çekiliyor ama çekilmediği zamanlar tedirginlik oluyor işte acaba spiral işlevini gördümü diye aahh ahh ne zor işler1 aylık canım 27 yaşındayım. Stressiz ve %100 işe yarayan bir koruma yöntemi olmalı artık
Anladım canım off kadınlar stres oluyor hep erkekler rahat eşim hiç takmıyor bir şey oldu mu vs diyeTakarker doğum yapmış kişilere göre biraz daha çok ağrıyor bence rahim geniş olmadığı için ilk zamanlar kanama falan oldu ama artık taktıralı 1 buçuk sene oldu bünye alıştı kahverengi akıntı dışındahap kullanmak istiyorum ama kilo yapıyor o yüzden kullanmakda istemiyorum
Tarım düşündüğümüz kadar kötü yollardan geçmiyor dediniz değil mi küçük bir örnek vereyim efenim yakın bi akrabam kelemin dış yapraklarını tavuklara verdi ertesi gün tavuklar öldü sizce şuan tarım faaliyetleri çok masum mu? İlaçlardan daha çok gıdalardan hormon alır olduk maalesef kiSabah sabah bu ne gerginlik direkt olarak benim mesajima satasmissiniz,gereksiz geldi.Birincisi herkesin kendi tercihi, ikincisi gebelik riskini goze alip dogum kontrol hapi kullanmyacak kadar kendini dusunen kisi saydiginiz ufak seylerin fazlasini yapiyordur zaten.
Ne ilacli urunler yiyorum ne inorganik besin tuketiyorum.Durumum buna musait, allah olmayanlara da versin. Bu arada tukettigim urunler hakkinda bilgim var yuksek lisans yapmis tarım muhendisiyim halihazirda ankara universitesinde doktora egitimim devam ediyor siz suni gıdalar tuketmeyin diye calisiyoruz,buyrun gelin tarim dusundugunuz kadar kotu yollardan gecmiyor konusalim.
Ki saglikli yasam suni yemli tavuk yememeyle olmuyor. Stres,uzuntu tum asagi ceken psikolojik etmenlerden de uzak kalmak lazim.Soyledikleriniz nereye kime gidiyor dusunmeden konusuyorsunuz sanal ortam diye, gerek yok bunlara.
Ayneen oyle dedim isin uzmani olarak 10 sene akademik hayatin ardindan. Bostandan bahceden yola cikarak bi ulkenin topragina uretimine yorum yapmak dogru degil, bi akrabam diyorsunuz yani akrabaniz mi yön veriyor tarimin iyi yoluna kotu yoluna? :)Tarım düşündüğümüz kadar kötü yollardan geçmiyor dediniz değil mi küçük bir örnek vereyim efenim yakın bi akrabam kelemin dış yapraklarını tavuklara verdi ertesi gün tavuklar öldü sizce şuan tarım faaliyetleri çok masum mu? İlaçlardan daha çok gıdalardan hormon alır olduk maalesef ki
Yıllarca yasmin kullandım. Evlilik öncesi de tedavi amaçlı kullandım. Çocuk istediğimiz ay oldu. Her ikisi de. Hormon ilaçlarındaki sorun şu bir çok kadın ya çok geç hamile kalıyor ya da hiç kalamıyor. İlaç kullanınca sanıyor ki ilaçtan. Halbuki ilacı bırakınca bünye hemen normale döner. O kişiler ilaç kullanmasa bile geç hamile kalacaktı. Kimse kendinde sorunu aramayıp ilaçlara suçu yükler. Doğru değil.Bende hormanları çok etkileyecek bir şey istemiyorum çünkü bebek istediğinde olmayanları duydukça endişeleniyorum.
Pazar var kardeşim pazardan almıştır barkod falan yok bizim buradaki lahanalarda akrabam karar vermedi ben duyduğumda korktum domateslerin içi mevsiminde bile alınsa hatır hatır kokulu domates bulmaya uğraşıp duruyorum hani denetleme aldığım domateste barkod yok söyliyimAyneen oyle dedim isin uzmani olarak 10 sene akademik hayatin ardindan. Bostandan bahceden yola cikarak bi ulkenin topragina uretimine yorum yapmak dogru degil, bi akrabam diyorsunuz yani akrabaniz mi yön veriyor tarimin iyi yoluna kotu yoluna? :)
Herkesin kendi tograginda tercih ettigi yontemler vardir. Lahanadaki herhangi bi hormon tavugu bocegi öldürmez, lahanaya kullanilan asiri doz pestisit herbisit öldürür daha ilerisi insani da öldürür. Lahanada bi kist nematod kök cüruklügü lekelenme vs.. mutlaka bi hastaliga karsi ilac kullanilmistir. Hastalik yoksa ilac da yoktur. Eger kullandigi ilacta bi muhendis recetesi yoksa kendi urununu zehirlemistir akrabaniz, ki recete olmadigi belli, tarim bakanligi ozellikle zehirli ilaclari kesinlikle bi muhendis recetesiyle satisina izin veriyor onun harici yasak, alındiginda bayinin de cifticinin de basi derde girer. Varsa boyle bi durum burda yazmak yerine hemen sikayet edin bakanliga gorevlendirme yapiliyor aninda. Herkes kafasina gore ilaclama yaptiginda boyle yanilgilar oluyor, ulkede topragini isleyen ureten bilincli ciftciler de cok muhendisler tarafindan egitim veriliyor onlara, bu ciftciler bilgili donanimli. Siz de akrabanizin urunlerini degil iyi tarim uygulamali barkodlu urunleri kullanirsaniz sorun yasamazsiniz.Iyi gunler.
Aynen öyle canım valla ben adetim gelsin diye bekliyorum eşim adet gelmezsede strese girmez birşey demez zatnAnladım canım off kadınlar stres oluyor hep erkekler rahat eşim hiç takmıyor bir şey oldu mu vs diye
Prezervatife alışabildiniz mi ?Pezervatif daha iyi hemde zararsız ama geri kalan herşey zararlı 2 buçuk yıldır korunuyorum bence ne iyi korunma yöntemi
Alışılıyor ya, bwnim eşim son anda takmayı tercih ediyor, baştan çok sinir oluyordum ara vermek gerektiği için ama şimdi çok sorun olmuyor. Kullanılan tür önemli hangisi hoşunuza gidecek, anladığım kadarıyla tırtıklı çoğunluğun favorisi ki biz de onu tercih ediyoruz, gerçek ten hissi gibi olmasa da en azından bir dokusu var, iki taraf da o dokuyu hissediyorPrezervatife alışabildiniz mi ?