• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korunma yöntemi

OnlyTime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
108
0
116
Konya
arkadaşlar 25 gün sonra dügünm var.hap kullanmayı düsünmüordum ama, prezervatifin ilk zamanlarda kullanmanın sıkıntılı oldugunu duydum doğru mu acaba? şimdi hap kullanmak için geç mi kaldım ilk aylarda alışana kadar hapla korunsam ?

Son adetin ne zamandı canım?
Adetten sonra hemen kullanmaya başlamalısın...
Evlenmeden 1 ay önce başlasan iyi olurdu...
İlk ay tam korumayabiliyor çünkü...
Prezervatif ben hiç kullanmadım ama ilk etap için iyi olmadığını duymuştum...

adetinizin (kanama başlangıcı) ilk gününden itibaren eczaneden alacağınız yasmin isimli doğum kontrol hapını hergün yaklaşık aynı saatte alarak uygun bir korunma yöntemine başlamış olursunuz. canım eğer son adet tarihini bilmediğim içim bu şekilde genel yazdım.

prezervatif hususuna gelirsek. ilk gece ve ilk birleşmende prezewrvatif kullanmanı hekim olarak tavsiye etmiyorum. gergin olduğun bir gecede seni daha da çok gerebilir ve bazı bayanlarda da az hissetmekten kaynaklanan sıkıntılar ortaya çıkıyor.

eğer hiç bişey kullanmayacaksan doğum kontrol hapıda kullanmayacaksan ilk gece için ertesi gün hapını düşünebilirsin.

saygılar.

teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için 6 nisanda adet olcam dügün 23 nisanda:( yanii geç kaldım deilmi ek olarak korunmam gerekir uff:59:

dr a gitmeden sakın doğum kontrol hapı kullanmayın!!!

25 gün de az bi zaman zaten 22 tablet var bende evlenmeden 1 ay önce dr a gitmiştim ve yasmin önermişti vücuduma uygun olarak..
prezervatif eğer ilk ilişkiyse sıkıntı yaratır,hiç bişey anlamazsınız..

adetinin üserinden kısa zaman geçtiyse ya da adet tarihin yakınsa hap uygun bir seçin ben evliliğimin ilk zamanlarında 9 ay hapla korundum hiç bir şikayetim olmadı ilk zamanlar için de gerçekten en iyi yöntemin hap olduğunu düşünüyorum. hapın koruyuculuğu kullanmaya başladıktan sonra 15 gün içinde başlıyor prospektüslerinde de yazar zaten. adetin biteli 1 hafta bile olduysa sorun olmadan hemen yarın başlayabilirsin yok adetin çok yakınsa başladığı günden itibaren başlaman yeterli YASMİN çok iyi bir marka ve piyasadaki yan etkisi en az olan hap öneririm. doktorların ne önereceği pewk belli olmuyor. tahlil yapmadan verceği hap senin eczaneden kafana göre alacağın hapla aynı mantıktır. haplardan yana çok zarar gördüm kist tedavisi yüzünden o yüzden iyi biliyorum.*,

Son düzenleme:
tatlım zaten kafana göre hap alma... dr a danış o sana en doğru yolu gösterecektir...:34:

canım şu andan itibaren yani bugünden tezi yok ilk hapı içerek korunmaya başlamalısın. ilaçla vucudunu ne kadfar çabuk tanıştırısan koruyuculuğu ilk gece ve devamında o kadar yüksek olur.

prevervatif kullanmanı önermiyorum.

papatya adetime 6gün var adetin ilk günü kullanılmıyormu hap ?şimdi de içebilirmiyim yani ? zemheri vedigin bilgiler icin saol canm.yanii hapa başlasam adetin ilk günü, 15 gün sonra da dgün ozamanda korur öyle mi diosun ? saolun arkadaşlar cevaplar iiçin :38:

peki adetin ilk günü başlayınca diğer döngüye kadar koruma sağlıyor mu? Yani 15 gün gerçekten yeterli mi?
Çünkü eğer hala risk varsa, ertesi gün hapı kullanmak daha mantıklı gibi geldi bana?

arkadaşlar bugün doktora gittim dogum kontrol hapı için..bana neden kullanmk istedigimi benm için cok sakıncalı oldugunu söyledi.ben yani kısır yaptıgı yumurtalıkları tembelleştirdigi dogrumu dedm oda tabi dogru dedi dost acı söyler bu böyle dedi.ilginç geldi normalde doktorlar bi sakıncası olmadıgını söylerler halk arasında kısır yaptıgı söylenir gibi gelmişti bana ama böyle oldu vermedi yani ilaç napcagımı bende şaşırdım:85:

arkadaşlar bugün doktora gittim dogum kontrol hapı için..bana neden kullanmk istedigimi benm için cok sakıncalı oldugunu söyledi.ben yani kısır yaptıgı yumurtalıkları tembelleştirdigi dogrumu dedm oda tabi dogru dedi dost acı söyler bu böyle dedi.ilginç geldi normalde doktorlar bi sakıncası olmadıgını söylerler halk arasında kısır yaptıgı söylenir gibi gelmişti bana ama böyle oldu vermedi yani ilaç napcagımı bende şaşırdım:85:

Bence aile sağlığı merkezine de git. Ben de sneinle aynı drumdayım ve sadece ilk bir iki ay için kısa süreli bir çözüm olarak kullanıyorum. Bu şekilde yıllarca korunan insanlar var. Tamam sağlıklı değil, ama biz de yan etkilerini görmezden geldiğimiz için değil, zaruriyetten kullanıyoruz.

peki ne önderdi...

Bence en iyisi hapla korunmak. Kafanda hiç soru işareti olmuyor. Diğer türlü prezervatif yırtıldı mı çıktı mı bilmem ne diye düşünüp durursun. Adetini dört gözle beklersin. Hap kullanınca ne zaman adet olacağını biliyorsun en azından. Bir ay stres yapsan adetin gecikse uykusuz gecelerin başlar. Hapla hiç böyle dertlerin olmuyor.

Hap iyi de, fazla kullanmamak gerek. İlk birkaç ay kullanmanızda sakınca yok, uzun yıllar devam etmedikçe. Bir tanıdığım 8 sene hap kullandı, sonra çocuk sahibi olmak istediğinde(2. çocuğuna) öğrendi ki tüpleri tıkanmış. Baya uğraştı, tedavi gördü falan. Sonra hamile kaldı neyse ki. Yani bir süre kullanımda zararlı olduğunu düşünmüyorum, adet düzensizliği için tedavi amaçlı da veriyor doktorlar sonuçta. Alışkanlık haline getirmeyin ama.

Bence en iyisi prezervatif. Sonuçta korunma dediğimiz şey sadece hamilelik değil ki, hastalıklardan da korunmak gerek. Rahim ağzı kanseri, aids, siğiller vs. Prezervatifsiz ilişki çok tekinsiz geliyor bana. Yırtılmasından endişe ediyorsanız da 2 tane üst üste taktırın Bridget Jones gibi :60:

öncelikle direk hap kullan denilerek hap kullanılamaz. sigara içiyorsanız hapın etki oranı azalıyor. migreniniz varsa felç geçirme riski ortaya çıkıyor. doğum kontrol hapının tüm yan etkilerini inceleyip doktor tavsiye ederse kullanın.

Back