- 7 Aralık 2019
- 8.397
- 32.213
-
- Konu Sahibi Portakalli ordek
Hic bisey kullanmayin prezervatif haricinde. Olasi yumurtlama gunlerinde de her iliski sonrasinda da prezervatifi kontrol edin su ile sizinti yoksa bisey olmaz. Ilac falan kullanmayın ilerki zamanda cocuk olmasina engel olur bildiğiniz üzere. Hem bunundert etmeyin bi baktniz evlendikden aylar sonra cocuk istediniz belli olmaz3 hafta sonra evleneceğim. Çocuk istemiyoruz ve korunmayı düşünüyoruz. Prezervatif kullanırız dedik ama düşükte olsa ihtimal varmış. Spiral taktırsam hem korkuyorum hem kayabilirmiş. İgne vuruyorlarmış. Nerde vuruyorlar ki igneyi.Hap kullansam çocuk isteyince sıkıntı olur diyorlar. Prezervatife ek ne kullanabilirim? Şöyle bir sıkıntım da var. Benim adetlerim düzenliydi. Ama 5 6 aydır düzensiz. Mesela geçen ay 20sindeydi.Bu ay bilmiyorum ne zaman olur? 2 yıl önce doktora baktırdım kist falan yok dedi ama neden düzensiz acaba?
Kimi gerçekten uretim hatasi oluyor ama geneli kullanim hatasi. Yanlis saklama, tarihi gecmis urun, takarken yirtma vs2 sene sadecz prezervatifle korunduk hiç hamile kalmadım, o patlak çatlaklar kime denk geliyor bilmiyorum. Bence en güzel korunma yöntemi bu, hormonlarınızla oynamamış olursunuz.
Kimi gerçekten uretim hatasi oluyor ama geneli kullanim hatasi. Yanlis saklama, tarihi gecmis urun, takarken yirtma vs
Prezervatifin bence en önemli artisi hastaliktan koruma avantaji. Özellikle partnerlerin gecmiste baska cinsel iliskisi varsa.
Aa o zaman hap mı kullansam acaba. İgne şişiriyor yani. İstemiyorum igne. Hapı nasıl alcam peki doktor mu yazcak. Ee benım adette duzensız ofBen çok uzun bir zaman hapla korundum, yeni evliyken en rahatı o çünkü. İğne tavsiye etmiyorum özellikle 3 aylık olanını, çünkü her ilaç her bünyede aynı etkiyi yapmıyor. Bana kilo aldırmayan hap başkasını şişiriyor. Hamilelik konusunda hapın çok etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ben iki hamileliğimi de planladığım tarihlerden 2 ay önce hapı bırakıp prezervatifle korundum bünyem temizlensin diye. Korunmayı tamamen bıraktıktan 1 ay sonra hamile kaldım. Başka bir sağlık probleminiz yoksa hap tek başına hamile kalmanızı geciktirmez
Evet bende bi arastırayım da ondan sonra başlıyacagımhamilelikten sonra hangi yontemle korunsak diye bende dusunuyorum. Prezervatifle hic zevk almiyorum, hap da yuk gibi geliyor sanirim aylik igneler en iyisi ama yan etkisini arastirmak lazim
Hap konusu muamma, doktorlar da kafasına göre yazıyor. Öyle dur senin değerlerine bakalım hangi hap sana uygun falan demiyorlar. Bir tanesini öneriyorlar gidip alıyorsun. Araştırıp en az yan etkisi olanı seçmek lazım ki herkeste aynı etkiyi de göstermiyorlar. Şu an en çok tutulanı yasmin, ben mira nova isimli bir başkasını kullandım. Eğer vucudunda olağan üstü bir şişkinlik ya da başka bir yan etki görürsen gelecek ay bir başkasını deneyebilirsin. Adet düzensizliği sorun değil o düzenliyor zaten erektiği şekilde başla hapın koruyuculuğu 2 haftada devreye giriyor. Yani ilk başladığında 2 hafta başka şekilde de korunman lazım, sonraki aylarda böyle bir önleme gerek yok. Tercihi sen yapacaksın. İstrdiğin yöntemi seç ama hepsini internetten güzlce araştırAa o zaman hap mı kullansam acaba. İgne şişiriyor yani. İstemiyorum igne. Hapı nasıl alcam peki doktor mu yazcak. Ee benım adette duzensız of
Peki hapı doktor mu yazması lazım gidip kendim eczaneden alabilir miyim? İgne deniyecektım ama o da hap gibiymiş zaten. Aslında prezervatif kullanacağız ama garanti olsun istiyorum. Hapı bırakınca ama isteyince hamile kalabilirim dimi?Hap konusu muamma, doktorlar da kafasına göre yazıyor. Öyle dur senin değerlerine bakalım hangi hap sana uygun falan demiyorlar. Bir tanesini öneriyorlar gidip alıyorsun. Araştırıp en az yan etkisi olanı seçmek lazım ki herkeste aynı etkiyi de göstermiyorlar. Şu an en çok tutulanı yasmin, ben mira nova isimli bir başkasını kullandım. Eğer vucudunda olağan üstü bir şişkinlik ya da başka bir yan etki görürsen gelecek ay bir başkasını deneyebilirsin. Adet düzensizliği sorun değil o düzenliyor zaten erektiği şekilde başla hapın koruyuculuğu 2 haftada devreye giriyor. Yani ilk başladığında 2 hafta başka şekilde de korunman lazım, sonraki aylarda böyle bir önleme gerek yok. Tercihi sen yapacaksın. İstrdiğin yöntemi seç ama hepsini internetten güzlce araştır
Ama her ay farklı tarihte. Doktora gidecegim biKist yoksa stresten dolayı olabilir. Doktorunuzla görüşün, size en uygun doğum kontrol yöntemini doktorunuz belirler.
Ayy inşallah bende hap kullanıcam o zaman. İgneyle aynı şeymiş. Spiralden korkuyorum ben zatenEn güzeli doğum kontrol hapı , prezervatif olunca en incesini bile kullansak hiç zevk alamıyorum ben. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi gebelik planlamadan 1-2 ay önce hapı bırak hiç bir sorun olmaz.
Aslında prezervatifte iyi ama insan tereddütte kalıyor2 sene sadecz prezervatifle korunduk hiç hamile kalmadım, o patlak çatlaklar kime denk geliyor bilmiyorum. Bence en güzel korunma yöntemi bu, hormonlarınızla oynamamış olursunuz.
Hapı yazdırmanız gerekmiyor istediğinizi gidip alabilirsiniz. Ben isyediğim zaman hamile kaldım, başkaları hakkında yorum yapamamPeki hapı doktor mu yazması lazım gidip kendim eczaneden alabilir miyim? İgne deniyecektım ama o da hap gibiymiş zaten. Aslında prezervatif kullanacağız ama garanti olsun istiyorum. Hapı bırakınca ama isteyince hamile kalabilirim dimi?
Spirali ilk doğum yapılmadan takmıyorlar zatenAyy inşallah bende hap kullanıcam o zaman. İgneyle aynı şeymiş. Spiralden korkuyorum ben zaten
Iğne ve hap her ikiside hormon3 hafta sonra evleneceğim. Çocuk istemiyoruz ve korunmayı düşünüyoruz. Prezervatif kullanırız dedik ama düşükte olsa ihtimal varmış. Spiral taktırsam hem korkuyorum hem kayabilirmiş. İgne vuruyorlarmış. Nerde vuruyorlar ki igneyi.Hap kullansam çocuk isteyince sıkıntı olur diyorlar. Prezervatife ek ne kullanabilirim? Şöyle bir sıkıntım da var. Benim adetlerim düzenliydi. Ama 5 6 aydır düzensiz. Mesela geçen ay 20sindeydi.Bu ay bilmiyorum ne zaman olur? 2 yıl önce doktora baktırdım kist falan yok dedi ama neden düzensiz acaba?
Iğne ve hap her ikiside hormon. Ben dr tavsiyesi ile kullanmanızı öneririm. Ben o şekilde kullanmıştım. Kan tahlili ultrason kontrolü vs yapılıp öyle verilmişti bana. 3 hafta demissiniz hap ve iğne için kısa bir süre olabilir bu. Spirali de evlendikten sonraki korunma yöntemi diye biliyorum kızlık zarı sebebiyle. Yanılıyorsam düzeltilebilir.3 hafta sonra evleneceğim. Çocuk istemiyoruz ve korunmayı düşünüyoruz. Prezervatif kullanırız dedik ama düşükte olsa ihtimal varmış. Spiral taktırsam hem korkuyorum hem kayabilirmiş. İgne vuruyorlarmış. Nerde vuruyorlar ki igneyi.Hap kullansam çocuk isteyince sıkıntı olur diyorlar. Prezervatife ek ne kullanabilirim? Şöyle bir sıkıntım da var. Benim adetlerim düzenliydi. Ama 5 6 aydır düzensiz. Mesela geçen ay 20sindeydi.Bu ay bilmiyorum ne zaman olur? 2 yıl önce doktora baktırdım kist falan yok dedi ama neden düzensiz acaba?