Kortizol yüksekliği yaşayan var mı?

Bahar034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2018
315
113
Merhaba arkadaşlar kortizol değerim yüksekmiş belirtilerini çok fazla yaşıyorum düşüklüğünde işaç tedavisi varmış ama yüksekliğinde yok çözüm bulan yada bilen biri var mı?

Diyet, spor. Bu ikisini oturtarak yendim. Spor hafif olacak. Yuruyus. Her gun 1 saat... Gecmis olsun.

Ben de ciddi kilo yapti. Akabinde insulin direnci de cikti. Sac dokulmesi ve cene bolgesinde killanma oldu. Ve cok umursamadim. 60 kilodan 98 kiloya ciktim. Turkiye de endokrin bolumu baskanina gittim. Prof kendisi. Bana bir seker ilaci verdi. Diyet ve gunde 1 saat yuruyus verdi. Ve 70 kiloya dustum. Resmen yeniden dogdum. Ama cok inceleme yaptilar, hipofiz bezi tumorunden mi neler neler dusunduler. Vucudum yapiyormus. Ben careyi duzgun beslenerek ve yuruyus yaparak buldum. Sizin kilonuz ne durumda? Ayrica ben de o donem cok sinir yapti. Ucan kusa bile sinirleniyordum.

Bende üniversite hastanesine gittim göbek bölgemde yüzümde göğsümde sırtımda nerdeyse heryerimde erkek tipi kıllanma oldu saçlarım çok yoğun dökülüyo bi kaç testten geçtim kortizol ve dhea-s çok yüksek çıktı bu nedenle böbreküstü beine bakıldı çünkü böbreküstünde kitle varsa böyle belirtilere ve kortizol yükselmesine neden olurmuş ama böbreküstü bezinde kitleye de rastlanmadı. Doktor bana da vücudun üretiyo bunun ilacı yok dedi ben normal olmam gereken kilodan 15 fazlayım ama en çok göbekten alıyorum öyle bi yağlanma var ki anlatamam kol ve bacak ince göbek almış başını gitmiş görenler kaç aylık hamilesin diyorlar ayrıca bnde de insülin direnci var.. bazen keşke böbreküstünde bi sorun çıktıysa en azından tedavi olur kurtulurdum diyorum..

Ben de ciddi kilo yapti. Akabinde insulin direnci de cikti. Sac dokulmesi ve cene bolgesinde killanma oldu. Ve cok umursamadim. 60 kilodan 98 kiloya ciktim. Turkiye de endokrin bolumu baskanina gittim. Prof kendisi. Bana bir seker ilaci verdi. Diyet ve gunde 1 saat yuruyus verdi. Ve 70 kiloya dustum. Resmen yeniden dogdum. Ama cok inceleme yaptilar, hipofiz bezi tumorunden mi neler neler dusunduler. Vucudum yapiyormus. Ben careyi duzgun beslenerek ve yuruyus yaparak buldum. Sizin kilonuz ne durumda? Ayrica ben de o donem cok sinir yapti. Ucan kusa bile sinirleniyordum.[/QUOT
  1. Bende üniversite hastanesine gittim göbek bölgemde yüzümde göğsümde sırtımda nerdeyse heryerimde erkek tipi kıllanma oldu saçlarım çok yoğun dökülüyo bi kaç testten geçtim kortizol ve dhea-s çok yüksek çıktı bu nedenle böbreküstü beine bakıldı çünkü böbreküstünde kitle varsa böyle belirtilere ve kortizol yükselmesine neden olurmuş ama böbreküstü bezinde kitleye de rastlanmadı. Doktor bana da vücudun üretiyo bunun ilacı yok dedi ben normal olmam gereken kilodan 15 fazlayım ama en çok göbekten alıyorum öyle bi yağlanma var ki anlatamam kol ve bacak ince göbek almış başını gitmiş görenler kaç aylık hamilesin diyorlar ayrıca bnde de insülin direnci var.. bazen keşke böbreküstünde bi sorun çıktıysa en azından tedavi olur kurtulurdum diyorum..

Bende üniversite hastanesine gittim göbek bölgemde yüzümde göğsümde sırtımda nerdeyse heryerimde erkek tipi kıllanma oldu saçlarım çok yoğun dökülüyo bi kaç testten geçtim kortizol ve dhea-s çok yüksek çıktı bu nedenle böbreküstü beine bakıldı çünkü böbreküstünde kitle varsa böyle belirtilere ve kortizol yükselmesine neden olurmuş ama böbreküstü bezinde kitleye de rastlanmadı. Doktor bana da vücudun üretiyo bunun ilacı yok dedi ben normal olmam gereken kilodan 15 fazlayım ama en çok göbekten alıyorum öyle bi yağlanma var ki anlatamam kol ve bacak ince göbek almış başını gitmiş görenler kaç aylık hamilesin diyorlar ayrıca bnde de insülin direnci var.. bazen keşke böbreküstünde bi sorun çıktıysa en azından tedavi olur kurtulurdum diyorum..
Aynen benim de bakilmayan bir yerim kalmadi. Hipofiz, bobrek ustu bezleri mrlar ultrasonlar havada ucustu. Yasin kac bilmiyorum canim ama bir abla, kardes, arkadas tavsiyesi sana onlemini al. Once kesinlikle diyetisyene git. Tahlilerinle birlikte. Hemen diyete basla. Seninde hem kortizol hem insulin direncin varmis. Ikisi birbirini tetikliyor demisti doktorum. Ilk ay sadece diyetisyene git. Cunku yeme duzenin cok degisiyor. Bana yuruyusu 2. Ay baslamami soyledi. tercihen gunde 10 15 dakika yuru ilk etapta zorlanabilirsin demisti. 4 5 ayda duzene oturttum hepsini ve hamile kalana kadar da kilo almadim. Sekeri hayatimdan cikartmistim. Ve diyet yaptigim donemde kafeinli iceceklerden uzak durdum. Sen de 100 kilo olmak istemiyorsan hemen basla tedaviye...

Bir de insulin direncini kirmanin tek yolu hareket. Bunu sakin unutma. Masa basinda calistigim icin aldi gitti basini kilolar. Evden ise arabayla gitmeler, hafta sonu sakin bir hayat. Sonuc hastaliklar... insulin hemen normal seviyelerine geliyor. Kortizol da stres hormonu, yuruyus hareket stresi azaltiyor ve 5 6 ayda eski sagligindan daha iyi bir noktaya ulasiyorsun. Umarim tez vakitte sagligina kavusurun. Bu arada insulin direncim homa ir 4.5 gibiydi sanirim.kortizol referans araligi 0_20 iken benim 45 lerde cikmisti...

Bir de insulin direncini kirmanin tek yolu hareket. Bunu sakin unutma. Masa basinda calistigim icin aldi gitti basini kilolar. Evden ise arabayla gitmeler, hafta sonu sakin bir hayat. Sonuc hastaliklar... insulin hemen normal seviyelerine geliyor. Kortizol da stres hormonu, yuruyus hareket stresi azaltiyor ve 5 6 ayda eski sagligindan daha iyi bir noktaya ulasiyorsun. Umarim tez vakitte sagligina kavusurun. Bu arada insulin direncim homa ir 4.5 gibiydi sanirim.kortizol referans araligi 0_20 iken benim 45 lerde cikmisti...
Çok teşekkür ederim sizin tavsiyeleriniz benim için çok önemli çünkü derdi yaşamayan bilmiyo benimde kortizol 46 ymış bu mu strese neden oldu yoksa stres mi kortizole nedn oldu bilmiyorum ama çok stresli biriyim

Çok teşekkür ederim sizin tavsiyeleriniz benim için çok önemli çünkü derdi yaşamayan bilmiyo benimde kortizol 46 ymış bu mu strese neden oldu yoksa stres mi kortizole nedn oldu bilmiyorum ama çok stresli biriyim
Rica ederim ne demek. Bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana. Cozulmeyecek bir durum degil. Hepsi birbiriyle baglantili. Beslenme, hayat kosullari, trafik bile insa i hasta ediyor. Uzulme ve cozumsuz bir sey gibi dusunme. Azcik sabir ve iradeyle ustesinden gelirsin insallah. Gecmis olsun tekrar, iyi geceler..

Rica ederim ne demek. Bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana. Cozulmeyecek bir durum degil. Hepsi birbiriyle baglantili. Beslenme, hayat kosullari, trafik bile insa i hasta ediyor. Uzulme ve cozumsuz bir sey gibi dusunme. Azcik sabir ve iradeyle ustesinden gelirsin insallah. Gecmis olsun tekrar, iyi geceler..
Haklısınız. Bana çok iyi geldiniz sayenizde düzelebileceğimi anladım çok teşekkür ederim iyi geceler

Teşekkürler. Peki sizde de tüylenme saç dökülmesi ciltte bozulma gibi belirtiler varmıydı?
Merhaba Kortizol yüksekliğinden bahs etmişsiniz cildde bozulma bilgi verirmisiniz bende şüpheleniyorum cildim çok yanarak kirisiyo acıya aciya

Merhaba uzun zaman geçmiş ama kusuruma bakmayın, endokrin doktoru nende de kortizol yüksekliği olduğunu ve böbreküstü bezlerine bakmak için emar cekinmem gerektiğini söyledi ancak ben emardan korktuğum için gün bile alamadım. Siz emara girdiniz mi tamamen mi giriyoruz cihaza

Merhaba
Bendede kortizol yuksek cikti tumorden supheleniyorlar cok korkuyorum. Zaten bunun yuzunden ruh hastasi gibi herkese bagirip duruyorum herseye sinirleniyorum daha 6 aylik bebgim var . Bu konuda desteklerinizi bekliyorum . Sebepsiz yere arttigi oluyormu yoksa illako bir tumor vs kaynaklimi
Tansiyinum yuksek sekerim dusyor. Killanma ve kilo yok ama cildim.cok inceldi

Merhaba uzun zaman geçmiş ama kusuruma bakmayın, endokrin doktoru nende de kortizol yüksekliği olduğunu ve böbreküstü bezlerine bakmak için emar cekinmem gerektiğini söyledi ancak ben emardan korktuğum için gün bile alamadım. Siz emara girdiniz mi tamamen mi giriyoruz cihaza
Merhaba benim kortizol degerim yüksek çıkmış siz nasılsınız

Merhaba benim kortizol degerim yüksek çıkmış siz nasılsınız
Bana bi ilaç verip bir tane iç yarin tekrar test ver dediler. Sanırım chucing sendromu gibi bi rahatsızlık varmış onun için ilaçlı tahlil istediler o rahatsızlığın olmadığını anladılar. Mr istediler ama benim kapalı alan korkum olduğu için tedaviyi yarıda bıraktım

Bana bi ilaç verip bir tane iç yarin tekrar test ver dediler. Sanırım chucing sendromu gibi bi rahatsızlık varmış onun için ilaçlı tahlil istediler o rahatsızlığın olmadığını anladılar. Mr istediler ama benim kapalı alan korkum olduğu için tedaviyi yarıda bıraktım
Cnm cvp için çok teşekkür ederim çok sikintidayim öncelikle geçmiş olsun emardan bende korkardım ama ici rahat bence ihmal etme ne olur ne olmaz cnm neler yasadin belirtiler neydi? Ben yogun sitres yasiyorum erken yaşlanma yasiyorum senin degerin kacti

Merhaba üzerinden baya zaman gecmis ama nasil bi tedavi uygulandi size iyilestinizmi bende de ayni semptomlar var dr ne dedi size

X