merhaba arkadaşlar ben kadınlar kulubüyle koroid pleksus kistini ararken karşılaştım ve siteyi çok beğendim aranıza katılmak ve başımdan geçenleri sizinle paylaşmak isterim.
Benimde bebeğimde18 haftalık hamileyken maalesef beyninde 5.6 mm ve 5.7 mm aynı tarafta 2 tane koroid peleksus kisti saptandı doktorum önemli bişey olmadığını ayrıntılı ultrasonda incelenmesi gerektiğini eğer başka bir bulguya saptanmassa 24.hafta veya en geç 28.haftaya kadar kaybolacağını söledi ve 24. haftaya ayrıntılı ultrason için randevu verdi.allah kimsenin başına böyle bişey vermesin çok zor bişeymiş elebide söz konusu kendi canınızdan bile çok sevdiğiniz çocuğunuz söz konusu olunca dahada zor.
24.haftaya kadar bekleyemezdim başka bir doktora gittim ayrıntılı ultrasonda icelemeler yapıldı ve pleksus dışında başka bulguya rastlanmadı bu doktorda kendi doktorumla aynı şeyleri söyledi kaybolur tek başına bir anlam ifade etmiyor dedi.ama yinede insan çok üzülüyor ya geçmezse ya bişey olursa die düşünmeden duramıyorsunuz ve nihayet ağlaya sızlaya 24. hafta gelmişti o gün sanki kalbim yerinden çıkıcakmış gibiydi ya geçmediyse die ve allaha şükürler olsunki kistler kaybolmuştu geçmişti ve o anda dünyalar benim olmuştu.:sm_cool:
Başına bundan sonra böyle bişey gelen olursa lütfen eğer sadece koroid pleksus kisti varsa ve başka bulgular bulunmamışsa lütfen kendinizi ve bebeğinizi boş yere üzmeyin çünkü bebeğinizide tehlikeye atmış oluyorsunuz benim yaptığım gibi hergün stres hergün acaba geçermii uykusuz geceler ağlamadan 1 saat bile geçirmedim ama sonucunda erken doğum riskiyle karşı karşıya kaldım doktorunuza güvenin yada aklınızda sorular kaldıysa başka bir doktora gidin.
ALLAH İNŞALLAH hepimizin bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızı kısmet eder herkese hayırlı doğumlar.