• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum

evlivekedili

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2013
237
101
123
34
Merhaba kizlar,

Yaklasik 2 haftadir sag tarafimda tam olarak nerede oldugunu kestiremedigim bir agri basladi. Sadece belirli hareketleri yaptigimda hissedebiliyordum, kas agrisi gibi. Ciddiye almadim gecer diye ama agri daha belirgin olmaya basladi. PMS doneminde oldugum icin goguslerim zaten sis ve hassasti ama bu agrinin sag gogsumden geldigini farkettim. El muayenesi sonucu buyuk bir kitle buldum ve cok telaslandim. Dun doktoruma gittim o da muaeyene ile kitleyi buldu. Carsamba gunu ultrasona giricem. Doktorum hormonlardan dolayi olabilecegini, telaslanmamami soyledi. Aile gecmisimizde de kanser yok ama yine de cok korkuyorum.

Basina boyle birsey gelen var mi? Tesekkur ederim simdiden.

Geçmiş olsun Allah korktuğuna uğratmasın.
Bir arkadaşım yıllardır sol göğsünde bir kitle ile yaşıyor
Fakat kontrollerini aksatmıyor, büyüklüğünü her 6 ayda bir ölçüyorlar
Her kitle korkulu rüyalar gördürmesin size, bir sonucu görsün doktor sakin olun

Kanserden korkman normal ..korkmayan Yok ki bacım hepimiz korkuyoruz..düzenli kontrol yaptırın diye uzmanlar boşuna söylenmiyor.

benimde sol göğsümde var geçen yıl çıktı ultrasonla bakıldı büyük ihtimal yağ bezesi dedi doktor ama biyopsiye cesaret edemedim ne yalan söyleyeyim ha bu arada pms dönemlerinde şişiyor ve ağrısı koluma vuruyor :kahve:

Geçmiş olsun

Geçen birisi ile tanıştım 12 kisti varmış ve nerede ise sıfır beden modunda göğüsleri vs küçük

Yıllardır varmış kontrol ediliyormuş sıkınt yok dedi

Merhaba kizlar,

Yaklasik 2 haftadir sag tarafimda tam olarak nerede oldugunu kestiremedigim bir agri basladi. Sadece belirli hareketleri yaptigimda hissedebiliyordum, kas agrisi gibi. Ciddiye almadim gecer diye ama agri daha belirgin olmaya basladi. PMS doneminde oldugum icin goguslerim zaten sis ve hassasti ama bu agrinin sag gogsumden geldigini farkettim. El muayenesi sonucu buyuk bir kitle buldum ve cok telaslandim. Dun doktoruma gittim o da muaeyene ile kitleyi buldu. Carsamba gunu ultrasona giricem. Doktorum hormonlardan dolayi olabilecegini, telaslanmamami soyledi. Aile gecmisimizde de kanser yok ama yine de cok korkuyorum.

evet var. adet döneminde bazı kadınlar kol altı kısımlarında beze cıkartır yada memede şişlik olabilir. adet ile bunlar gecer. zaten onlar yeni olulşum degil lenf bezlerinin kendi bogumcuklarının şişmesinden kaynaklıdır.
eger o beze inmez büyür veya büyürken hem yayılıp hemde de acısız bir hale geliyorsa o zaman endişe etmelisin.
gecmiş olsun...
ayrıca dikkat et muhtemelen faranjit veya agırımsı gripte olacaksın

Merhaba kizlar,

geçmiş olsun korkma.
benim de olmuştu. zararsız dokular diye tabir edilen dokular olduğu söylendi. takip ettir demişti. ben de yine ağrıdığı bi dönem gittim . bi sıkıntı yok dedi doktor

benimde sol göğsümde var geçen yıl çıktı ultrasonla bakıldı büyük ihtimal yağ bezesi dedi doktor ama biyopsiye cesaret edemedim ne yalan söyleyeyim ha bu arada pms dönemlerinde şişiyor ve ağrısı koluma vuruyor :kahve:

Benimki de ayni sekilde koluma vurdu. Once spordan zannettim kas agrisi gibi cunku. Ama ondanmis demek ki:KK34:

Geçmiş olsun

Geçen birisi ile tanıştım 12 kisti varmış ve nerede ise sıfır beden modunda göğüsleri vs küçük

Yıllardır varmış kontrol ediliyormuş sıkınt yok dedi

Ailede ya da cevrede olmayinca panik yaptik hepimiz. Tesekkur ederim yorumunuz icin.

Geçmiş olsun inşallah iyi sonuç alırsınız. Benim bir arkadaşımda da kitle çıktı. Hemde oldukça buyuk bir kitleydi.göğüs ucunda yara bile olmuştu baya telaşlandik Sonra doktora gitti memogram çekildi korktuğumuz şey çıkmadi.Sadece arada kontrol ettirmesi gerekiyor o kadar. Hemen telaşlanmayin ama ihmalde etmeyin asla.

Ben de en son Allah korusun kanser korkusuyla gitmistim gogusle koltuk alti arasi bir yerde kitle vardi. Megersem lenf bezim sismis.
Doktorum agrili seylerde cok korkma kanser genelde sinsice ilerler demisti. Ama tedbir onemli elbet...
Korkma, Allah kimsenin basina vermesin insallah. Tum hastalara da sifa versin.

kanserli kitlenin ağrı yapması beklenmez diye biliyorum
o yüzden her regl sonrası elle muayene hayat kurtarır
umarım korktuğun şey çıkmaz
kanser hastalarınada şifa dilerim
görümcemde kanserli kitle tanısı kondu kitle alındı şimdi iyi
tesadüfen fark etmişti ağrı falan yokmuş

Benimde sag ve sol gogsumde kitle cikmisti.kadinlarda olabiliyormus.mr,ultrasyon hepsiyle bakildi temi cikti.ustelik cok siddetli agrilar cekiyordum ve ailemde hep kanser vakasi olmasina ragmen temi cikti.

Back