Korkuyorum, lütfen yardım edin, bişeyler söyleyin...

muntazaman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
365
151
103
23 haftalık hamileyim. dün doktora gittim rutin kontrollerim için. hamile kalmadan önce 75 kiloydum. ilk üç ay içinde çok kusmalarım olduğu için kilo verdim ve 69 kilo oldum. iştahım çok yok, canım yemek istemiyor. et özellikle hiç sevmiyorum. ama süt peynir yoğurt bunları çok severek yiyorum. neyse, ben çok yemediğim için kilo almadım, öyle 23 haftada hamile olanlar gibi karnım kocaman olmadı.
doktor bebeğin biraz kilosu düşük, haftasına göre 1-1,5 hafta geride dedi. o kadar moralim bozuldu ki...
doktora korkmalı mıyım dedim, kork tabii ye otur akşama kadar ye dedi bana... Ben zekasına bir şey olur diye çok korktum açıkçası, fakat bunun zekayla ilgisi olmadığını daha çok düşük kiilo boy ile ilgili olacağını netten okudum. ama içim rahat etmiyor. akşam etimi yedim yoğurdumu yedim sütümü içtim sabah kahvaltımda yumurtamı yedim sütümü içtim peynir yedim kuru üzüm kayısı, fındık yedim, multimineral ve vitaminlerimi aldım.. büyür herhalde di mi teyzeleri, benim küçücüüük kızım?

böyle olup da, bebeği gelişen haftasını yakalayan, geçen.. yav ne biliyim ne diyeceğimi de bilemedim. Allah'a çok dua ediyorum...

Araf Suresi Ayet 189 : Bize sağlıklı iyi bir evlat verdiğinde şükredenlerden oluruz. İnşallah sağlıkla mutlulukla huzurla evlatlarımızı bize ver Allahım.

canım bu hafta ben de ayrıntılı usg ye gittim hemen hemen aynı şeyleri söyledi doktorum.. ama kime sorduysam ilerleyen haftalarda yakalar o gününü merak etme diyorlar. sen ceviz ye bak, çok zorla kendini. bir de her gün taze yemek ye. ben zaten güzel besleniyordum ama bu aralar dahada dikkat ediyorum. eşim de kilo alırsan al bebeğin sağlığı daha öenmli diyor ve çok destek oluyor sağolsun.
ev yoğurdu yemeye çalış, keçiboynuzu pekmezi ye.. sulandırıp içebilirsin de. inşallah yakalar annesi merak etme. Allah yardımcın olsun. sen de bana dua et inşallah

bende 20 haftalık hamileyileyim.54 kiloyla hamile kaldım 4 kilo verdim. şimdi tekrar verdiklerimi alıyorum ywniden 54 kilo oldum. bende korkuyorum ama geçen kontrole gittiğimde gelişimi iyiydi. bulantı kusma nedir ne kadar zordur en iyi bilenlerdenim. zorla değil işte en sevdiğim şeyleri yemek bile işkence geliyor. bende çok dua ediyorum bebeğim gelişsin büyüsün varsın olan bana olsun diyorum ama bir iki hafta geriden gelmesi çok önemli bir şey değil. zmanla toparlarsın. doktorun seni yemen için korkutmak istemiştir. bende sağlıkçıyım ama işte bazen bilmek içinin rahatlamasına yetmeyebiliyor. elimizden geleni yapalım. rabbim meleklerimizi korur. bol bol dua edelim inşallah. hepimize hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar inşallah...

Sağolun teyzeleri. Aslında evet biliyorum, sağlık konusunda bilgisiz sayılmam. Ama konu bebeğim olduğu zaman muhakkak bir güzel şeyy duymak istiyorum kendim dışında.
Doktoruma sordum korkayayım mı çok kötü bişey mi dedim, kork tabii otur ye akşama kadar dedi. korkulcak durum olsa 1 ay sonra gel demezdi herhalde zaten diyorum kendimce hep.
sağolun çok. inşallah gelişir büyür. ha bir de biz anne baba da ufacık insanlarız. aslında kocamaaaan bir bebeğimin olmaması bi yerde gayet doğal. ama işte korkuyorum kendimi suçluyorum bakamıyorum ona diye. şimdi deli gibi yiyorum ama : )

1 2 hafta geride olursa çabuk toparlar kendini. önemli olan sizin yeme düzeniniz. ben de 22 23 haftaya kadar kilo almadım. sonrasında 8 kilo aldım 32.haftamdayım. hiç sevmeyerek et ve balık yiyorum. sırf bebeğim iyi olsun diye. bazen sevmesenizde bebeğiniz için yemeniz gereken şeyleri unutmayın. arada 1 2 hafta var ama yeterli derecede beslenmezseniz aradaki fark büyüyebilir. allah korusun

senin dikkat etmenle onun kilosunun ne ilgisi var yahu?
ona giden kanla ilişkili bişi bu
ayrıca geri demiş ama ne kadar geri bazen ölçümden ölçüme göre değişebiliyo bile.
zaten kadınları hep böyle gaza getiriolar ye ye bebek kilo alsın diyo sonra gelsin gebelikte alınan 30-40 kilo

yok canım o kadar da kritik bi durumun yokki:) merak etme bak yemeye başlamışsın bundan sonra o da büyücek hemen hiç korkma :)

yok canım o kadar da kritik bi durumun yokki:) merak etme bak yemeye başlamışsın bundan sonra o da büyücek hemen hiç korkma :)

aslansınız kaplansınız. benim kızım büyüsüüün abla olsuun, ben ona bandanalı tulumlar giydiririiim patiklerini de aldım süslü süslü çıngıraklı ayaklarını tutmayı öğrensin diyeee : )

bende ilk 3 ay 7 kilo verdim kusmaktan.şimdi fazlasıyla aldım ama bizimkiside ölçümlerde1 bazen 2 hafta geriden takip ediyor doktorum bunun yemeyle çok ilgisi olmadığını bebeğimin minyon ince kemikli olduğunu söylüyor çünkü bende ince uzun biriyim. kilosoda hep ortalama ne az ne çok hiç takma bende telaşlanıp iki dr a gittim bunun için ikiside çok pimpiriklisiniz ölçümlerde herzaman hafta tutmaz diyorlar birisi doç.bunu diyen

kilo acisindan haftan cok erken henuz korkma acigi rahatca kaparsiniz. ayrcia cok yemek onemli degil saglikli beslenmek onemli. demir hapina basladiniz mi cunku et az yiyormussun benim gb
sabah yumurta gunde iki kez sut, iki porsiyon et ve sebze aralarda da meyve ya da yogurt yemek fazlasiyla yeticektir. bebeginiz belki de minyondur biraz kiz cocuklari erkek bebekler kadar iri olmaz zaten.

daha varmış canım doğuma
bebek asıl şimdiden sonra kilo alır,büyür
sen beslenmene dikkat et,korkma bebeğin de inşallah toparlar

8 aylık hamile iken bebeğim 2250 idi. ocak ayında subat 27 doğum tarihim idi. 22 subatta sezeryan ile doğum yapmak zorunda kaldım. doğumdan 1 gunde tahlilerim yapıldı ve bebeğim 2800 dedi doktor ama doğumda bebeğim 3440 gr doğdu :) içini ferah tut.
kolay doğumlar tatlım

arkadaslar bende 34 haftadayım ama hıc kılo almadım kusmam falan olmaı ama cokda yıyemıyorum bebısımde cok almıyo normalınden dusuk su anda ben ama hıc almadım hamıle kaldıgım kılodayım normalmı bu

kızlar bu kadar telaş yapmayın... doğduktan sonra yeterince gıda konusunu düşüneceksiniz zaten... şaka bir tarafa sağlığı yerindeyse panik olmayın akışına bırakın.. bebekler alacakları kiloyu siz ne yaparsanız yapın kendilerine göre alıyorlar.. 5 aylık bir kızım var inanın hamileliğimde hiç süt içip kuruyemiş yeyimedeim. çalıştığım için düzenli besnemedim dersem yeri var. akşam yemeklerinde sağlam beslenmeye çalıştım. kızım 3600gr 50cm doğdu.ki ben 42kg hamile kalan biriyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…