-
- Konu Sahibi KomandoYareni
ben duydum gazetelerden takip ediyorum ama gerçekmiymiş peki bomba detaylı bilgisini bilmiyorumO an eklemeyi de unutmuşum, bir şey daha var. Bugün metrobüs olayı oldu İstanbul'da duyanınız vardır belki, tam tamına 10 dk ile kaçırdım o olayı şansıma. Önceki 2 metrobüsteyimdir sanırım. Yoksa baygınlık yaşardım kesin. Çok geçmiş olsun onlara da.
ben duydum gazetelerden takip ediyorum ama gerçekmiymiş peki bomba detaylı bilgisini bilmiyorum
aynen gerçek olup olmaması o şoktan sonra önemli değil ki o anları yaşamak çok zor elbette kiBen de haberlerden öğrendim saati duyunca şaşırdım erkek arkadaşım söyledi bana da bak sen indim yazdıktan bir 10 dk sonra diye. Sanırım yalanmış ama yine de o korku zaten yetmiştir insanlara.
bu ülkedeki askerlik sistemi baştan yanlış. erleri, acemi çocukları çatışmaya yolluyorlar yani ben en son duyduğumda öyleydi. yurtdışındaki ulkelerde profesyonel askerlik diye bişi var. bizde alıyorlar resmen çocukları anasının kucağında yolluyorlar doğuya. yanlış anlaşılmasın askere her zaman ihtiyaç vardır ve biz kurtuluş savaşında kadın erkek genç yaşlı demeden topyekün savaşmış milletiz yine Allah korusun öyle bi durumda kalırsak hepimiz savaşırız ama sistem yanlış, hiçbişi bilmeyen çocuğu çatışmaya yolluyorlar ve onlar şehit oluyor çok üzülüyorum. yani alınan onlemler hem profesyonel hem de acemi askerimiz için yetersiz. zamanında Bülent Ersoy oğlum olsa askere yollamam dedi diye topa tutulmuştu ama haklıydı bence. ne yazıkki askerlik yapmama şansları olmadığı için oğullarımızı askere yollamak zorundayız ama elinde olsa çoğu insan gitmez zaten askere. bu yazdığımdan vatanımı sevmediğim anlamı çıkmasın ben sadece terör yüzünden üzülüyorum. sadece asker değil polis için de durum çok tehlikeli ona değinmiyorum bile. askerlik sistemimizde de duzeltilmesi gereken çok şey var bence.
inşallah bişi olmaz ama bu şehit haberleri bu olaylar bu durumlar bitmez yani bitmeyecek bunlar çok zor. ne yapmışlar canım bomba var soylentisi mi yaymışlar metrobuste ? o kısmı anlamadım.1991'li erkek arkadaşım. Okul yüzünden uzadı biraz, şimdi gidecek hayırlısıyla ama gerçekten uyuyamıyorum bile bu yüzden. Ona da moral olsun diye hiç söylemiyorum korktuğumu.. Çok kötü dönemlerdeyiz Allah korusun..
inşallah bişi olmaz ama bu şehit haberleri bu olaylar bu durumlar bitmez yani bitmeyecek bunlar çok zor. ne yapmışlar canım bomba var soylentisi mi yaymışlar metrobuste ? o kısmı anlamadım.
Ben de korkuyorum ya. Gecen kuzene gelemk icin metrobuse bindim bi de is cikisi saati. Ben yusuf yusuf. Yarin donucem. Cok korkuyorum nasil donucem
istanbuldasın sanırım. ben geçen gün izmirdeydim ki izmir bambaşka bi dünya orda olmuyo böyle şeyler varsa da duymadım ama neyse izmir meydanda sanırım hdp eylem mi ne yapıyordu artık hangi yuzle yapıyosa neyse kalabalıktı baya ben ordayken işte sadece konuşma yapıyolardı ama nasıl uzaklaştığımı bilemedim ordan ne yapacakları belli olmaz. tabi orada da o akşam bir suru olay çıkmış o ayrı konu. insan korkuyor yani endişelerinde haklısınEvet öyle bir durum olmuş bugün. İnşallah hiçbir şey olmaz kimsenin canı yanmaz artık.. Gerçekten ben zaten herkes için dua ederdim abim de askerlik yaptı çok iyi biliyorum bu duyguları ama o biraz daha sakin zamanda gitmişti.
Merhaba öncelikle. Konum az önce yanlışlıkla tıklamam ile açıldı, harf hatası falan da olmuş başlıkta kusuruma bakmayın lütfen.
Ya benim korkularım var, nasıl derseniz şöyle; son zamanlarda yaşanılan olaylardan dolayı çok korkuyorum. Yani sosyal medyada sürekli bir bomba haberi falan var. Şuralardan kaçın bunlardan kaçın diye anonslar yapılıyor özellikle Twitter'da. Alışveriş merkezlerinden kaçar oldum belki yalan belki gerçek bazıları da sanki bu durumdan eğleniyor gibi hissediyorum. Acaba böyle korkak yaşamam doğru mu? Psikolojim bozuldu gibi hissediyorum. Erkek arkadaşım askere gidecek Ağustos'ta. Bu olaylar oldu olalı her gece korkuyorum sürekli insanları izliyorum herhangi zarar verirler mi diye. Askerlik olayı da beni üzüyor son olaylar yüzünden çok korkuyorum. Erkek arkadaşımın memleketi Doğu'da, acaba kütüğe göre mi belirleniyor yerler hala? Bir ara Doğu'lu olanlar sürekli Batı'da askerlik yapıyordu.
Benim sözlüm de kasımda gidecek ve ben de korkuyorum açıkçası.. Hayırlısı olur inşallah..1991'li erkek arkadaşım. Okul yüzünden uzadı biraz, şimdi gidecek hayırlısıyla ama gerçekten uyuyamıyorum bile bu yüzden. Ona da moral olsun diye hiç söylemiyorum korktuğumu.. Çok kötü dönemlerdeyiz Allah korusun..