- 30 Haziran 2016
- 873
- 870
- 38
-
- Konu Sahibi Lovedreams
kim kara çarşafa girmiş?
Kolay değil arkaadaşım o bu zamanda gerçi Trunp da tam şımarık çocuklar gibi ama neyse giremez kimse savaşa hele ki direk sıçak savaşa
ha olursa soğuk savaş gibi olur abd nin her yerde üssü var iki bomba atar nükleer bile atmasına gerek kalmaz Kore desen öle kafada bi başka ülke yok
Kimse şu zamanda savaşı göze alamaz zaten artık savaşa gerek kalmadan parçala, böl, yönet taktiği yaptıkları için işleri daha kolay oluyor bknz:arap baharı,pyd vss
Ben kimsenin çarşafına bisey demedim ki... Dedim ki ben giyeceğime, yani o kadar korkuyorsam demek ki kendi isteğimle girmemişim mecbur bırakılmışım, yani günün birinde öyle birşey olacaksa inşallah ölürüm. Yoksa kimin çarşafından bana ne ben kimsenin çarşafına karışılmasın kimse de benim yaşantıma karışmasın isterim. Kimseye de on yargıyla baktığım yok.Ben acik bir insanim cok tatlis kara carsafli komsularim oldu evlerine gidip geldigim hic bir gun senin basin acik diye rencide etmediler kendilerine benzetmeye calismadilar. Hic de isidle alakalari falan yok. Halkimizin kendi dini dokusu var orta dogu cografyasindan farkli. Farkli farkli tarikatlara mensup cogu ama hic gel bize katil diye baski da gormedim. Bana ters zaten tarikat cemaat mezhep olaylari. Tamamina karsiyim ama bu sekilde egilimi olan insanlari da yargilamam insanliklariyla degerlendiririm. Her sakalliyi her carsafliyi isidci sanmak biraz anlasilabilir ama abartili bir korku. Sapla samani karistirmamak lazim.
Araplasmaya Farslasmaya her turlu karsiyim. Buna dil, giyim, davranis hepsi dahil. Bana ters ama bu yonde egilimi olan insanlar beni rahatsiz etmiyor. Elestirme ve mudahale hakki gormuyorum kendimde. Ben giyer miyim o sekilde yasar miyim? Hayir. Mezheplere bile kulliyen karsiyim. Ama bu tamamen kendi tercihim baskalarina dayatmada bulunamam. Zaten dayatma ile de hicbir sey olmuyor. En iyisi birbirine zarar vermeden herkesin istedigi gibi yasayabilmesi. Kara, lacivert, bordo carsaflilar, salvarli sakalli amcalar öcü degildir kamu spotumu da ekleyeyim.Bizim millet.
Milletimiz carsafa, Arap usulu giyinmeya merak sardi gidiyor.
Istanbul Eminonune gittim bir kere, bildigimiz Arabistan, cuppeli sarikli amcalar onden yuruyor, arkalarinda 3-4 tane kadin karisi mi kizi mi belli degil rezalet bir goruntu.
Ortunmek isteyen insanlarimiz icin Anadolu stili ortunme gayet uygundur. Bakin Osmanli zamanindan, Selcuklu zamanindan beri Anadolu kadini ortunmesi budur:
Eki Görüntüle 2032265
Osmanli zamaninda kara carsaf, Arap stili ortunme de Turkce degil Osmanlica konusma da Istanbul'da yani Arap, Fars hayranliginin besiginde yaygindi. Anadolu kadini ise kendi kimliginden, dilinden, kulturunden, kiyafetinden vazgecmemistir.
Ben kendi kimligimiz varken baskasinin kimligine, kiligina burunmeyi anlayamiyorum. Bundan yuzyillar once bile, insanlar milli benligimizi korur sekildeydi. Son 20-30 yilda artan Araplasma sevdasini anlayamadim gitti. Isteyen ortunsun tabi, ama kim oldugunu unutmadan, kulturunden, milli benliginden vazgecmeden kendi kulturumuz dahilinde ortunsun (bence).
E kim sana niye carsaf giydirsin? Ben kendimi bildim bileli cocukluktan beri bir Iran olmayalim, Malezya olmayalim lafi var. 30 senedir duyuyorum bunlari. Bu ulkede her zaman dini egilimleri fazla olan her zaman da bunlardan korkan bir kesim var ama tamamen yersiz bir korku. Dini anlamda bir artis goremiyorum ben. Daha cok suyu cikti hatta.Ben kimsenin çarşafına bisey demedim ki... Dedim ki ben giyeceğime, yani o kadar korkuyorsam demek ki kendi isteğimle girmemişim mecbur bırakılmışım, yani günün birinde öyle birşey olacaksa inşallah ölürüm. Yoksa kimin çarşafından bana ne ben kimsenin çarşafına karışılmasın kimse de benim yaşantıma karışmasın isterim. Kimseye de on yargıyla baktığım yok.
yırtık pantolonlar, dekolte kıyafetler bunlar, dövmeler, afrika örgüsü vs vs bunlar anadolu ve selçuklu kültürü mü? arap hayranı değilim kimin ne giydiğine ve ne yaptığına karışan biri hiç değilim. alıntı yaptığım msjda sanki zorla çarşaf giydiriliyormuş bir algı vardı. tesettürlüyüm anadolu kültüründen ziyade emredildiği gibi kapanmayı tercih ediyorum. Kur'an' da çarşaf giyin diye bir ibare yok vücut hatlarını belli etmeyecek bollukta ve göğüsleri kapatacak şekilde örtünmekten bahsediyor. kendi adıma çarşaf giyer miyim giymem. giyeni de arap kültürü ve arap hayranlığı diye ötekileştirmem.Bizim millet.
Istanbul Eminonune gittim bir kere, bildigimiz Arabistan, cuppeli sarikli amcalar onden yuruyor, arkalarinda 3-4 tane kadin karisi mi kizi mi belli degil rezalet bir goruntu.
Ortunmek isteyen insanlarimiz icin Anadolu stili ortunme gayet uygundur. Bakin Osmanli zamanindan, Selcuklu zamanindan beri Anadolu kadini ortunmesi budur:
Eki Görüntüle 2032265
Osmanli zamaninda kara carsaf, Arap stili ortunme de Turkce degil Osmanlica konusma da Istanbul'da yani Arap, Fars hayranliginin besiginde yaygindi. Anadolu kadini ise kendi kimliginden, dilinden, kulturunden, kiyafetinden vazgecmemistir.
Ben kendi kimligimiz varken baskasinin kimligine, kiligina burunmeyi anlayamiyorum. Bundan yuzyillar once bile, insanlar milli benligimizi korur sekildeydi. Son 20-30 yilda artan Araplasma sevdasini anlayamadim gitti. Isteyen ortunsun tabi, ama kim oldugunu unutmadan, kulturunden, milli benliginden vazgecmeden kendi kulturumuz dahilinde ortunsun (bence).
yırtık pantolonlar, dekolte kıyafetler bunlar, dövmeler, afrika örgüsü vs vs bunlar anadolu ve selçuklu kültürü mü? arap hayranı değilim kimin ne giydiğine ve ne yaptığına karışan biri hiç değilim. alıntı yaptığım msjda sanki zorla çarşaf giydiriliyormuş bir algı vardı. tesettürlüyüm anadolu kültüründen ziyade emredildiği gibi kapanmayı tercih ediyorum. Kur'an' da çarşaf giyin diye bir ibare yok vücut hatlarını belli etmeyecek bollukta ve göğüsleri kapatacak şekilde örtünmekten bahsediyor. kendi adıma çarşaf giyer miyim giymem. giyeni de arap kültürü ve arap hayranlığı diye ötekileştirmem.
Turkiyede ic savas var bosver abd kore savasini. Ona dertlen.İyi geceler kk hanimlari bir derdim var benim çevremde ki insanlarla paylaşıyorum insanlar bir şey olmaz diyip geçiştiriyor, size sormak istedim gereksiz korku ve evham mı yaşıyorum yardım edin
Biliyorsunuz ki Ülke ve Dünya gündemin de var olan büyük bi sorundan bahsedeceğim. Kuzey Kore ve Amerika Birleşik Devletleri arasında ki nükleer savaş gittikçe kızışıyor, 3. Dünya savaşı kapıda yazıyor alt başlıklarda.
Ben korkuyorum endişe içindeyim zamanında çıkan 2 dünya savaşında çok masum insan katledildi çocuk, bebek, kadın, erkek, yaşlı insan öldürüldü. Savaşın izleri halen silinmemisken dünyadan yeni bir kara leke daha sürülecek geleceğimize
ABD Başkanı kendi vatandaşlarımızı düşüneceğiz ve bizde karşı atağa geçeceğiz diyor. Tamam ama ya diğer dünya vatandaşları ya biz ne olacağız.Neden savaşmak zorundalar ne için hiç mi tarih okumuyorlar kim kazanmış ki onlar kazanacak aksine dünya kaybedecek insanlık ölecek, biz öleceğiz, en önemlisi çocuklarımızın geleceği ölecek
Elimizden hiç birşey gelmiyor dua etmekten başka Allah a sığınıyorum sadece ama bizde insanız can korkumuz var. Gelecek kaygım daha çok çoğaldı. Bu yüzden ikinci çocuk isteğimi içime gömdüm ne olacağımız belli değil bir evladım var ve bir sürü bebek çocuk genç insanlarımız var korkuyorum kimse beni anlamıyor.
Söyleyin bana bu korkum çok mu anormal ben mi anormalim yoksa bu büyük devlet liderleri mi? Neden sadece kendi insanlarını düşünüyorlar da diğer insanları düşünmüyorlar.
Derdimi yazmak istedim konum siyaset değil gelecek kaygısı ve ölüm korkusu sadece...
ben sizin aksinize örtünmenin artık sadece tarz olmak için yapıldığını içinin boşaltığını düşünüyorum ve görüyorum. yıllardır aynı efsane çarşaflılar sakallılar arttı dindar kesim arttı şeriat geliyor gittikçe İran' a benziyoruz korkuları endişeleri. bütün bunlar yersiz tesettürlüyüm ve silik olduğumu düşünmüyorum. yıllardır örtülü olduğumuz için ötekileştirip sözde bizim haklarımız savunularak bizi yıldırmaya sindirmeye çalıştılar. bunu bize yapan şeriat geliyor korkusu yaşayan kesim yaptı. son olarak yineliyorum kimsenin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor ben kimseye müdahale etmiyorum kimse de bana etmesinAblacim dovme, kupe, yirtik kot kisisel zevk siyasal ideoloji icermiyor, dini veya siyasal bir seyleri temsil etmiyor. Turkiye'deki ortunme, giyim kusam olmaktan cikti artik, zihniyetin degismesine dogru yol aliyoruz beraberce. Bu kafa, bu zihniyet, bu Arap sevdaliligi Turkiye'yi modern demokrasiye degil Afganistan'a goturur. Carsaf, Arap stili turban kadinlarin giyimi olarak kalmiyor, kadinlari toplumun gerisine itiyor. Modern, demokratik bir ulkeye bu zihniyet, kadinlarin ortulerin arkasinda saklanip siliklestigi bir kafa hic yakismiyor. Kadinlar kendilerini arka plana itiyor, kendilerini toplumdan soyutluyor. Bana sorarsaniz bu yuzden, carsaf vb giysiler halka acik yerlerde yasaklanmali. Fransa yasakladi, helal olsun dedim keske biz de ornek alabilsek.
Eger Iran "devrimi" oncesine bakarsaniz da, aynen bu sekil ilerlemis olaylar. Once kilik kiyafet degisiyor, sonra seriat zihniyeti iyice yayiliyor, ondan sonra Humeyni yzamanin geldigine karar verip ortaya cikiyor. Seriata bir gunde gidilmiyor yani, yavas yavas gidiliyor.
Aynı korku bi nebze bendede var. Dile getirmedim ama aklımdan gećirmiştim. Daha 6 aylık evliyim güzel ferah bi ülkede eşimle çocuğumla uzun yıllar geçirmek varken bi savaş kin kan nefretin içinde olmak ürpertti.
Inanın bu dönemler zaten yeni evliyiz diye ama ilerdede dueumlar kötüleşirse çocuk istemeyeceğiz.
Rabbim insallah bizleri korur.
Bizim millet.
Eki Görüntüle 2032265
isteyen istedigi gibi ortunur ya da acilir propaganda yapiyorsun resmen.. yonetim den de ses yok.. hic ozgurlukcu biri degilsin.Bizim millet.
Eki Görüntüle 2032265
CTurkiyede ic savas var bosver abd kore savasini. Ona dertlen.
Kaderde ne varsa yaşanır.
Ama dinamiklerini asla çözemeyeceğimiz ihtimaller yüzünden sonradan pişman olacağınız kararlar vermeyin.
Bir de..
Ya Zübeyde Hanım da sizin gibi düşünseydi ?
isteyen istedigi gibi ortunur ya da acilir propaganda yapiyorsun resmen.. yonetim den de ses yok.. hic ozgurlukcu biri degilsin.
Aynen ya. Ya ulkenin durumu vahim diye Zubeyde annemiz de cocuk getirmeseydi dunyaya, ya savas olmayan bir yerde huzurla buyutecegim yavrumu deseydi ve gitseydi... Ellerinden opuyorum o guzel annenin Ata'mizi yetistirdigi icin.
Ben erkek egemen teolojik yaklasimdan hic hazzetmiyorum kadinin okumasina gerek yok evde cocuk buyutmesi yeterli diyen amcalar acayip irite ediyor beni ama neyseki bu amcalar da donusum geciriyor ya da eski jenerasyonda kaliyor yavas yavas ve carsafli bayanlar eskisi kadar arka plana itilmiyor aile bireyleri tarafindan. Hobi olarak rusca, japonca, cince ogrenen resim cizen anime izleyip manga okuyan carsaflilarimiz var artik. Sanildiginin aksine hepsi malum partiye de oy vermiyor. Rahat ol kanka. Olay kafanin icinde bitiyor. Goruntu hikaye. Yalniz parti kelimesi de gecti artik bu konu kapanisa dogru gider :))Ne propogandasi yahu, fikrimi yazdim.
Kadinlarin kendilerini saklayip toplumun arkasina itmesinin neresi ozgurluk? Bu mesele kadinin istedigini giymesi/giymemesi degil, carsaf, turban, sraik, cuppe; etek, ceket veya ayakkabi degil kesinlikle bunlar artik siyasi simgeler bunu siz de biliyorsunuz ben de birbirimizi kandirmayalim burda. Bu is ozgurluk degil, bu ulkenin karanlik bir ucurumdan asagi yuvarlanmasi. Vara yoga ozgurluk yazmayin rica ederim bu arada, gulunc oluyorsunuz.
Dediklerin çok doğru özelikle Amerika nın başında bulunan o adam çıkmayacak savaşı bile çıkartabilir önceden de kore Amerika kavgası vardı ama bu kadar ileri boyutta değildi.Bir de su var ki, saatli bomba ulkeler disinda diger ulkeler de cok guvenli veya problemsiz sayilmaz. Vahset, fasizm, katliam, nefret, teror artik nerdeyse her yerde var. Yuzyillar gectikce, insanlar daha egitimli bilincli oldukca humanizm yukselir saniyordum ama aksine fasizm ve nefret yukseliyor.
Misal, Almanya'da asiri sag bir parti var, AfD. Bu parti multecileri kovacagiz dedigi icin yerel secimde Merkel'i yerle bir etti. Bu partinin lideri kadin televizyona cikip ben bireysel silahlanmayi destekliyorum, siniri gecen multeci gorurseniz cekin vurun dedi?!!?? Sirf multecileri geri yollicaz dedikleri icin en entel , liberal gecinen tayfa bile bu sekilde sacmalayan bir insana oy verdi hem de %15. Daha fazla oy almamasinin sebebi AB'yi terk edicez seklindeki soylem ve asiri sag olmalari. Insanlar Hitler'in yedigi nanelerden sonra asiri saga oy vermeye korkuyor, vermezler. Yoksa bu parti AByi terk edicez demesine ragmen, alin tufek diger insanlari oldurun demesine ragmen en az %30 toplardi eminim. Oy verenler de cahil cuheyla takimi degil, gayet egitimli kesimden de oy almislar. Tanidigim PhD mezunu da var, muhendis, doktor da var bu partiye oy veren. Boyle bir sacmaliga nasil oy verdiklerini anlamakta gucluk cekiyorum gercekten.
Sagduyu degil, cilginlik yukseliyor yani dunyanin cogu yerinde. AfD'yi gectim Trump'a kim oy verir Allah askinaTrump'im turunc civcivim benim
Trump secimi kazandigi icin sevincten aglayan insanlar gordu bu gozler. Ben artik sasirirken zorlaniyorum.Bir de su var ki, saatli bomba ulkeler disinda diger ulkeler de cok guvenli veya problemsiz sayilmaz. Vahset, fasizm, katliam, nefret, teror artik nerdeyse her yerde var. Yuzyillar gectikce, insanlar daha egitimli bilincli oldukca humanizm yukselir saniyordum ama aksine fasizm ve nefret yukseliyor.
Misal, Almanya'da asiri sag bir parti var, AfD. Bu parti multecileri kovacagiz dedigi icin yerel secimde Merkel'i yerle bir etti. Bu partinin lideri kadin televizyona cikip ben bireysel silahlanmayi destekliyorum, siniri gecen multeci gorurseniz cekin vurun dedi?!!?? Sirf multecileri geri yollicaz dedikleri icin en entel , liberal gecinen tayfa bile bu sekilde sacmalayan bir insana oy verdi hem de %15. Daha fazla oy almamasinin sebebi AB'yi terk edicez seklindeki soylem ve asiri sag olmalari. Insanlar Hitler'in yedigi nanelerden sonra asiri saga oy vermeye korkuyor, vermezler. Yoksa bu parti AByi terk edicez demesine ragmen, alin tufek diger insanlari oldurun demesine ragmen en az %30 toplardi eminim. Oy verenler de cahil cuheyla takimi degil, gayet egitimli kesimden de oy almislar. Tanidigim PhD mezunu da var, muhendis, doktor da var bu partiye oy veren. Boyle bir sacmaliga nasil oy verdiklerini anlamakta gucluk cekiyorum gercekten.
Sagduyu degil, cilginlik yukseliyor yani dunyanin cogu yerinde. AfD'yi gectim Trump'a kim oy verir Allah askinaTrump'im turunc civcivim benim
Aynen bende gördüm o tür insanları adam bir tuhaf değişik enteresan karakterli. Dün haberde verdi Amerikalı bir adam Trump tavuğu yapmış 10 metre boyunda beyaz sarayın önünde sergiliyordu kendi insanları bile nefret ediyor türkiyede sempati duyanlar var.Trump secimi kazandigi icin sevincten aglayan insanlar gordu bu gozler. Ben artik sasirirken zorlaniyorum.