Korkuyorum çilek leke yapar mı

Ekilemranipulu

MelikeAhmet
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
60
12
32
Arkadaşlar dün Akşam çilek yedim sonra üşür gibi bacaklarımı ovuşturdum hamilelikte çileğin faydalarına bakacak derken bir gördüm ki çilek yeyip bir yerine dokunan da leke kalır diye şok oldum herkes yazmış gerçek başıma geldi bu diye bi taraftan korkuyorum bir taraftan da Allah'ın vereceğinden şüphe edip lekesini falan düşündüğüm için vicdan azabı çekiyorum

Ne alaka ? hani tekke turbeden gelen seyleri yerken dokununca olur derlerde cilegi ilk defa duydum bisi yapmaz... o zaman cilek aseren bir cok kisinin çocuğunun heryeri leke olmasi lazim... gönlünü ferah tut... fazla da yeme bu mevsimde cilek olsa olsa sera urunudur hormonludur pek faydasini goremezsin...

İmkansızmış gibi konuşanlar var ve olacaktır tabii ki ama benim sülalemde bu anlattığın leke olayı yaşanıyor canım. O dediğin leke hem 2 kardeşimde hemde kuzenimde oluştu canım. Benimde pembe bir doğum lekem var bacağımda, ayağımda da ten rengimden daha açık renke, aynı Türkiye haritası şeklinde bir lekem var yani korkacak çekinecek birşey yok. Sana has bir leken oluyor. O lekelerin olması için illa çilek olması da gerekmiyor canım...

Annem erkek kardeşimde senin gibi birşey (ne olduğunu hatırlamıyorum) yiyip elini alnına, kaş ortasına ve ensesine değdirmiş. Kardeşimin de tam o bölgelerde küçükken kırmızı leke gibi değilde bir kırmızılık kızarıklık vardı, sinirlendiğinde çıkıyordu. Şimdi 19 yaşında ve o kadar az görünüyor ki anca ailesi farkeder.

Diğer kardeşime hamile iken de bildiğin pembe gülün yapraklarını yiyordu annem neredeyse her gün ve karnına dokundu mu yerken bilmiyorum ama kardeşim doğduğunda tam göbek deliğinin yanında gül şeklinde kıpkırmızı bir leke vardı ve deri altında değildi yani dokunduğunda hissedebiliyordun lekesini. Şimdi 10 yaşında ve sadece 1 kırmızı nokta kaldı yani bu lekeler büyüdükçe geçebiliyor.

Kuzenime gelirsek, teyzem de yemiş ve ellerini 1 bacağına sürmüş acaba leke olayı gerçek mi diye. Kuzenim şu an sanırım 5-6 yaşında ve bacağı komple leke. Hastaneye bile götürmüşler bu ne diye çünkü onun ki baya bildiğin leke olmuş. Onunkine geçmez demişler ama kimse bilemez tabii.

Sana bunları anlattım ki korkacak birşey olmadığını anlayasın canım. Vicdan azabı biraz fazla, sakin ol. Bizde yaşandığı için belki ben yiyip dokunsam leke olur ama sende büyük ihtimalle leke olmaz canım sıkma kendini. İnanmazsan sana lekemin resmini çekip yollayabilirim :))

Son düzenleme:
Sizinki belki genetik bişidir yaa..
Kardeşlerde, teyze çocuklarında olması buyüzdendir sanırım..
Yani dokunmayla olduğunu düşünmüyorum şahsen..
Ama hamileyken sorulmadan alınıp yenilen bişide ( aģac dalından habersiz meyve alıp yemek gibi ) bebekte leke olabileceğini bende duymustum..

Genetik olsa tam dokunulan yerde çıkmaz bence canım mantıklı düşünürsek ama dediğin doğru da olabilir tabii ki, ne alaka imkansız demem fikrine :) Aynen dediğin gibi teyze tarafımda var sadece ama bir gariplik var benim annemle teyzelerimde zaten :))

Rüyalarında hamileyken bebeğine şu ismi koy diyen ak sakallı dedeyi bile görüyorlar. Ne zaman rüyalarında kırmızı et görseler akraba biri vefât ediyor, dizi gibi devam eden rüyalar, annemin bana gebeyken yolda yürürken yeşil erik olmayan mevsimde erik aşeripte, aynı o yoldan eve geri dönerken duvarın üstünde erik bulması vs... bizde bir gariplik var

yok ya çilek i bana da sölediler yeyince çocuğun yüzünde lekeler oluyormuş uzak durmak lazım ne kdr batıl desek de oluyo bunlar örneği çok fazla

Ben kizimda yedim canim eylulde dogum yaptim ve malum tum yazi hamile gecirdim. kizima hamileykende erik kiraz cilek hepsini yedim buarada ayvada yedim ve hic birsey olmadi Allahin izniyle. Bacaginda ve karninin yaninda hafif esmer kucuk bir leke var ama ondan oldugunu dusunmuyorum. Buarada ayva yiyenin gamzeli olurmus kizimin 2 tane gamzesi var ama ayvadan mi yoksa esimle bende gamzeliyiz ondan mi bilmiyorum :)

Kızıma hamileyken çilek sezonuna denk geldi günde 1 kilo yedim abartmıyorum öyle çok yiyorum ki eşim ekmek alır gibi alıyordu. Kızım dünya güzeli hiç bişeyi yok çok şükür

Benim de hem ensemde kem belimde pembe geniş bi leke var ama bunun onunla ilgisi oldugunu sanmıyorum anneme de herkes bişey yiyip kaşındıgını söylüyormuş :) ayrıca arkadaşımın 4 yaşında bi kızı var alnında kırmızı bir leke var çilek beni diyor doktorlar büyüdükçe kayboluyor azalıyor rengi genişliği falan! Korkulacak bişey degil hatta güzel bile görünüyor ama bunun yiyip içtiğin seylerle alakası yok bence

cahil cahil konuşmayın la, yukarıda Allah var gözünüzü seveyim

Öncelikle Allah yukarıda değil heryerde ileri fikirli üyeciğim. İkincisi, hiç birimizin gözünü sevmene ihtiyacımız yok sanırım hayatım. Herkes kendi fikrince yorumunu yazmış, akılları olduğu için kendilerine mantıklı gelen bir şey düşünüp yazmışlar ama sen o kadar zekisin ki, o kadar herşeyi bilirsin ki tek yazabildiğin şey saçmalıktan ibâret canım benim. Yazacak bir şeyin yoksa konu sahibinin konusunu kalabalıklaştırma bebeğim. Yorum yazmak için yazma la...

Kime ne yazacağımı sana soracak değilim. Gayet de esprili bir dille yorum yapmışım. Allah'ın nerede olduğunu da sana soracak değilim. İnsanlara çatmak için yer aramayın ! Terbiyesizlik sizin yaptığınız, benim esprili yorumum değil. Herkes özgürce fikrini söylüyorsa, benim bunu cahillik olarak görüyor olmam da özgürce bir fikirdir. Allah yukarıda değilmiş de mişmiş de mişmiş... İleri fikirli değilim. Çok da zeki değilim. Kibirli ve zeki olsam sana şuan cevap yazma tenezzülünde bulunmazdım. İnsanlık işte.

Bende var çilek lekesi.

ben de ciğer için aynı şeyi duymuştum bir se gül koklayınca leke olur derler. tabi her şeyi Allah taktir eder:)

İnsanlara cahil diyen bir insan terbiyeli olmaz ve terbiye öğretmeye kalkamaz. Miş miş şarkısını fazla dinlemişsin herhalde...

İnsanlara cahil diyen bir insan terbiyeli olmaz ve terbiye öğretmeye kalkamaz. Miş miş şarkısını fazla dinlemişsin herhalde...
Cahilliğin,hamilelik heyecanıyla telaşıyla herşeyi merak eden soran İnsanların hevesini heyecanını saçmalamayın la diyerek kaba basit bir dille söylemenden kaynaklanıyor.. ve cahilsin sokak ağzıyla konuşan birisin.. kırk yıldır tanıdığım insana bile la diye asla hitap etmem gelmişsin burda hiç tanımadığın insanlara şu konuşma şeklindeki basitliğe bak cahillik sadece bilgi bilmemek değil bence konuşmayı da bilmemek.. boşver arkadaşım böylelerine can sıkmaya bile değmez teşekkürler cevabın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…