- 27 Ağustos 2016
- 60
- 12
- 32
-
- Konu Sahibi Ekilemranipulu
Sizinki belki genetik bişidir yaa..İmkansızmış gibi konuşanlar var ve olacaktır tabii ki ama benim sülalemde bu anlattığın leke olayı yaşanıyor canım. O dediğin leke hem 2 kardeşimde hemde kuzenimde oluştu canım. Benimde pembe bir doğum lekem var bacağımda, ayağımda da ten rengimden daha açık renke, aynı Türkiye haritası şeklinde bir lekem var yani korkacak çekinecek birşey yok. Sana has bir leken oluyor. O lekelerin olması için illa çilek olması da gerekmiyor canım...
Annem erkek kardeşimde senin gibi birşey (ne olduğunu hatırlamıyorum) yiyip elini alnına, kaş ortasına ve ensesine değdirmiş. Kardeşimin de tam o bölgelerde küçükken kırmızı leke gibi değilde bir kırmızılık kızarıklık vardı, sinirlendiğinde çıkıyordu. Şimdi 19 yaşında ve o kadar az görünüyor ki anca ailesi farkeder.
Diğer kardeşime hamile iken de bildiğin pembe gülün yapraklarını yiyordu annem neredeyse her gün ve karnına dokundu mu yerken bilmiyorum ama kardeşim doğduğunda tam göbek deliğinin yanında gül şeklinde kıpkırmızı bir leke vardı ve deri altında değildi yani dokunduğunda hissedebiliyordun lekesini. Şimdi 10 yaşında ve sadece 1 kırmızı nokta kaldı yani bu lekeler büyüdükçe geçebiliyor.
Kuzenime gelirsek, teyzem de yemiş ve ellerini 1 bacağına sürmüş acaba leke olayı gerçek mi diye. Kuzenim şu an sanırım 5-6 yaşında ve bacağı komple leke. Hastaneye bile götürmüşler bu ne diye çünkü onun ki baya bildiğin leke olmuş. Onunkine geçmez demişler ama kimse bilemez tabii.
Sana bunları anlattım ki korkacak birşey olmadığını anlayasın canım. Vicdan azabı biraz fazla, sakin ol. Bizde yaşandığı için belki ben yiyip dokunsam leke olur ama sende büyük ihtimalle leke olmaz canım sıkma kendini. İnanmazsan sana lekemin resmini çekip yollayabilirim :))
Sizinki belki genetik bişidir yaa..
Kardeşlerde, teyze çocuklarında olması buyüzdendir sanırım..
Yani dokunmayla olduğunu düşünmüyorum şahsen..
Ama hamileyken sorulmadan alınıp yenilen bişide ( aģac dalından habersiz meyve alıp yemek gibi ) bebekte leke olabileceğini bende duymustum..
cahil cahil konuşmayın la, yukarıda Allah var gözünüzü seveyim
Kime ne yazacağımı sana soracak değilim. Gayet de esprili bir dille yorum yapmışım. Allah'ın nerede olduğunu da sana soracak değilim. İnsanlara çatmak için yer aramayın ! Terbiyesizlik sizin yaptığınız, benim esprili yorumum değil. Herkes özgürce fikrini söylüyorsa, benim bunu cahillik olarak görüyor olmam da özgürce bir fikirdir. Allah yukarıda değilmiş de mişmiş de mişmiş... İleri fikirli değilim. Çok da zeki değilim. Kibirli ve zeki olsam sana şuan cevap yazma tenezzülünde bulunmazdım. İnsanlık işte.Öncelikle Allah yukarıda değil heryerde ileri fikirli üyeciğim. İkincisi, hiç birimizin gözünü sevmene ihtiyacımız yok sanırım hayatım. Herkes kendi fikrince yorumunu yazmış, akılları olduğu için kendilerine mantıklı gelen bir şey düşünüp yazmışlar ama sen o kadar zekisin ki, o kadar herşeyi bilirsin ki tek yazabildiğin şey saçmalıktan ibâret canım benim. Yazacak bir şeyin yoksa konu sahibinin konusunu kalabalıklaştırma bebeğim. Yorum yazmak için yazma la...
Bende var çilek lekesi.Arkadaşlar dün Akşam çilek yedim sonra üşür gibi bacaklarımı ovuşturdum hamilelikte çileğin faydalarına bakacak derken bir gördüm ki çilek yeyip bir yerine dokunan da leke kalır diye şok oldum herkes yazmış gerçek başıma geldi bu diye bi taraftan korkuyorum bir taraftan da Allah'ın vereceğinden şüphe edip lekesini falan düşündüğüm için vicdan azabı çekiyorum
Kime ne yazacağımı sana soracak değilim. Gayet de esprili bir dille yorum yapmışım. Allah'ın nerede olduğunu da sana soracak değilim. İnsanlara çatmak için yer aramayın ! Terbiyesizlik sizin yaptığınız, benim esprili yorumum değil. Herkes özgürce fikrini söylüyorsa, benim bunu cahillik olarak görüyor olmam da özgürce bir fikirdir. Allah yukarıda değilmiş de mişmiş de mişmiş... İleri fikirli değilim. Çok da zeki değilim. Kibirli ve zeki olsam sana şuan cevap yazma tenezzülünde bulunmazdım. İnsanlık işte.
Cahilliğin,hamilelik heyecanıyla telaşıyla herşeyi merak eden soran İnsanların hevesini heyecanını saçmalamayın la diyerek kaba basit bir dille söylemenden kaynaklanıyor.. ve cahilsin sokak ağzıyla konuşan birisin.. kırk yıldır tanıdığım insana bile la diye asla hitap etmem gelmişsin burda hiç tanımadığın insanlara şu konuşma şeklindeki basitliğe bak cahillik sadece bilgi bilmemek değil bence konuşmayı da bilmemek.. boşver arkadaşım böylelerine can sıkmaya bile değmez teşekkürler cevabın içinİnsanlara cahil diyen bir insan terbiyeli olmaz ve terbiye öğretmeye kalkamaz. Miş miş şarkısını fazla dinlemişsin herhalde...