Korkuyorum çilek leke yapar mı

cahil cahil konuşmayın la, yukarıda Allah var gözünüzü seveyim :duduk:
Cahilliğin,hamilelik heyecanıyla telaşıyla herşeyi merak eden soran İnsanların hevesini heyecanını saçmalamayın la diyerek kaba basit bir dille söylemenden kaynaklanıyor.. ve cahilsin sokak ağzıyla konuşan birisin.. kırk yıldır tanıdığım insana bile la diye asla hitap etmem gelmişsin burda hiç tanımadığın insanlara şu konuşma şeklindeki basitliğe bak cahillik sadece bilgi bilmemek değil bence konuşmayı da bilmemek.. sen bizim mümkünse gözümüzü falan sevme yorum da yapma kalbinin kötülüğünü yansıtmışsın yorumunda.. çelişebilirsin

Arkadaşlar dün Akşam çilek yedim sonra üşür gibi bacaklarımı ovuşturdum hamilelikte çileğin faydalarına bakacak derken bir gördüm ki çilek yeyip bir yerine dokunan da leke kalır diye şok oldum herkes yazmış gerçek başıma geldi bu diye bi taraftan korkuyorum bir taraftan da Allah'ın vereceğinden şüphe edip lekesini falan düşündüğüm için vicdan azabı çekiyorum
Benim kardesimin bacaginda da vardi ama gecti sonradan Hurafe diyenler fazlasiyla olsada cilek ve cigere dikkat etmek lazim. Bende annemden yeni uyari aldim:) cilek yerken bak dikkat et falan oldu. Bunlari eskiden beri duyariz. Mutlaka vardir eskilern bir bildgi. Ama olmus artik kfana takip strst yapma canim lutfen.

Ben kizimda yedim canim eylulde dogum yaptim ve malum tum yazi hamile gecirdim. kizima hamileykende erik kiraz cilek hepsini yedim buarada ayvada yedim ve hic birsey olmadi Allahin izniyle. Bacaginda ve karninin yaninda hafif esmer kucuk bir leke var ama ondan oldugunu dusunmuyorum. Buarada ayva yiyenin gamzeli olurmus kizimin 2 tane gamzesi var ama ayvadan mi yoksa esimle bende gamzeliyiz ondan mi bilmiyorum :)
Ayvanin yuz kaslarina hasar verdigini, gamzenin de yuz kaslarindaki tahripten meydana geldigini duymustum. Hamilelikte ayva yediginizde cocugun yuz kaslarinda bu tahribiyet meydana geldigi icin gamzeli olurmus. Her ne kadar tipta bu bir sorun olarak degerlendirilse de ben kesinlikle gamzenin herkese yakistigini dusunuyorum:)

Ayvanin yuz kaslarina hasar verdigini, gamzenin de yuz kaslarindaki tahripten meydana geldigini duymustum. Hamilelikte ayva yediginizde cocugun yuz kaslarinda bu tahribiyet meydana geldigi icin gamzeli olurmus. Her ne kadar tipta bu bir sorun olarak degerlendirilse de ben kesinlikle gamzenin herkese yakistigini dusunuyorum:)
Kesinlikle çok yakışıyor canım

Benim kardesimin bacaginda da vardi ama gecti sonradan Hurafe diyenler fazlasiyla olsada cilek ve cigere dikkat etmek lazim. Bende annemden yeni uyari aldim:) cilek yerken bak dikkat et falan oldu. Bunlari eskiden beri duyariz. Mutlaka vardir eskilern bir bildgi. Ama olmus artik kfana takip strst yapma canim lutfen.
Artık yapmıyorum olacaksa da allahtan Can'ım sağol Allah razı olsn

Arkadaşlar dün Akşam çilek yedim sonra üşür gibi bacaklarımı ovuşturdum hamilelikte çileğin faydalarına bakacak derken bir gördüm ki çilek yeyip bir yerine dokunan da leke kalır diye şok oldum herkes yazmış gerçek başıma geldi bu diye bi taraftan korkuyorum bir taraftan da Allah'ın vereceğinden şüphe edip lekesini falan düşündüğüm için vicdan azabı çekiyorum
Ay canım kötü düşünme. Ben nar yedim çok hep yüzümü ovuşturdum sakın kötü düşünme. Bende düşünmüyorum.

annem bana hamileyken çok çilek yemiş ama çok şükür herhangi bir yerimde en ufak bir leke bile yok. sadece omzumda ırsi olan bir benim var o kadar. o da annemde, teyzemde, kardeşlerimde hep olan bir şey. yenilip içilenin bu kadar etki edeceğini sanmıyorum Allah'a emanet.

hiçç böyle şeylere takılma tamamen hurafe öyle olsa akşama kadar ellemediğimiz sebze meyve vs. kalmıyo yani o zaman hepsinin izi çıkması lazım bebekte

Cahilliğin,hamilelik heyecanıyla telaşıyla herşeyi merak eden soran İnsanların hevesini heyecanını saçmalamayın la diyerek kaba basit bir dille söylemenden kaynaklanıyor.. ve cahilsin sokak ağzıyla konuşan birisin.. kırk yıldır tanıdığım insana bile la diye asla hitap etmem gelmişsin burda hiç tanımadığın insanlara şu konuşma şeklindeki basitliğe bak cahillik sadece bilgi bilmemek değil bence konuşmayı da bilmemek.. sen bizim mümkünse gözümüzü falan sevme yorum da yapma kalbinin kötülüğünü yansıtmışsın yorumunda.. çelişebilirsin
teşekkürler.

Eklentiler

• 33jp8qe.jpg
    33jp8qe.jpg
    23,5 KB · Görüntüleme: 72
Hamileyken canım sürekli çileğe aşeriyoru ancak mevsim sebebi ile hormonlu gıdalar tüketmemeye çalışmama rağmen iki üç gün boyunca yedim. Oğlum doğduğunda ensesinden kafasına yayılan bir leke vardı doktorumuz lekenin çilek lekesi olduğunu belirtmişti. Hurafemi yoksa tesadüf mü bilmiyorum ama bu şekilde denk gelmeside düşündürmüyor değil.

X