Doğuma Hazırlık Korkulu rüya:SONDA

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende sezeryan oldum ameliyathaneye girmeden önce taktılar ellerinde uzun hortum gibi bişi vardı
aaa sonda mı takacaksınız şimdi dedim onlarda taktık bile dediler:)) hiç hissetmedim yani..

Bana da ameliyat olduğumda takılmış, ne zaman takmışlar bilmiyorum. Hiçbir rahatsızlık vermemişti diye hatırlıyorum.

a.s

Arkadaşlar vajina ile idrar yolu aynı değil. Vajinadan idrar gelmez.

kaydirigubbakcemile5

bana doğumda suni sancı verildi. sonra sezeryana alındım. suni sancıdan kurtulucam diye o kadar sevinçliydim ki sondanın takılmasını duymadım bile. korkutmayın kendinizi acı falan olmuyor, daha doğrusu o sevinç ve stresle hissedilmiyor çok a.s.

kendinizi kasmayın rahat olun acımaz..ayy sonda takacaklar çok acır diye düşünüp kasınca daha çok acır..

spinal sezeryan olduğum için uyuşulduktan sonra taktılar sondamı
dolayısıyla hiç bişey hissetmedimmmkaydirigubbakcemile3

:1shok: ay yine aklıma geldi ama acımıyor diyenler oldukça rahatladım azcık ep.anestezi yapılırken doktorumu ısırıp cımırdım acaba sondada kaç kişiyi ısırıcamdelikafadulden

vajina ve üretra için açıklama. Ukalalık değil sadece bilmeyenler için bilgilendirme. Böyle bir konu açıldığına göre bilmeyenler var demekki. Sonda üretra adı verilen öndeki girişten mesaneye uzatılır. iki delik de labia minörlerin içinde kalır. Erkeklerde ise idrar yolu ve üreme yolu için tek delik vardır.

Son düzenleme:
Bana da takıldı canım..Sinek ısırmış gibiydi..Sondayı çıkardıklarında arkadaşım da sordu hemen acımadı dedim, karşıdan acıyormuş gibi görünebilir.ınan benim canım yanmadı.

yaw arkadaşlar ben de sezeryanla doğum yaptım bana ne sonda ne de kum torbası uyguladılar bırak lavman bile yapmadılar...

ameliyata gireceğiz sonuçta sonda nedirki hiç acımıyormuş duyduğuma göre klitorisimizın alt kısmına takılıyor idrar yolumuz orası

amelıyatımda sondayı benı bayılttıktan sonra takmışlar, çıkarırken çok acıcak sandım ama hıç acımadı, tuvalet yaparken az bişey yandı o kadar. saç telı gıbı ıncecık acımaması lazım takılırken de.

evet benim arkadaşımda doğumuna aç gitti ne sonda takıldı ne de lavman yapıldı.bence şart değil illede takılması bende aç gitmeyi düşünüyorum.

ben hiç acı hissetmedim takılırken,hatta şükrettim iyiki takıldı diye....ben doğumdan 12 saat geçmesine rağmen idrarımı yapamadığım için takmışlardı...sonuç" oh be dünya varmış zemuszemus

bende sezeryan oldum, doğum yapacağım sabah hastanyee gittik, beni hazırladılar, ameliyat önlüğümü giydirdiler, hemşire sonda takcam bacaklarını arala demişti, bende anaaammm yaa o çok acıyomuş nolur takmayın filan dedim :roflol: yok ya rahat ol öyle acıma falan olmuyor, sadece birazcık yanma hissedeceksin, sen kendini kasma kasarsan o zaman acır dedi, o korkuyla belden aşşamı serbest bıraktım, bileklerimi sıktım, dediği gibi de birazcık yanma oldu, zaten birkac saniye sonra da idrarın gelmiş gibi hissediyosun, o akıyomuş zaten o ara , lavman meselesine gelince, ben de gece 12den sonra hiçbişey yemedim, su dahi içmedim, aç karnına gittim, ama her ihtimale karşı lavman yapıyor bazı yerler, benim de bağırsaklarımda hiçbişey yoktu, lavmandan saniyeler sonra tuvalete koştum ama hiçbişey yapamadım, bağırsaklarımdaki gaz çıktı sadece, yane bence kaka olmasa da bağırsaklardaki gazı çıkartma amaçlı olabilir diye düşünüyorum, ne lavman ne sonda acı vermedi bana, hissettiğim en büyük acı ayılırkenki acıydı, anestezinin etkisi geçince birden büyük bi acı hissettim, sonra ağrı kesici verdiler kendime geldim, şu anda 2.bebeğe çok korkuyorum açıkcası, ama o acılara değer, bebeğin sana masum masum gülümseyince iyiki doğurmuşum diyosun, sezeryandan sonra kendime ilk geldiğim zamanda anneme bebeğimi görmek istediğimi söylemiştim, o acının içinde bile bebeğini düşünüyosun yani, çok da umrunda olmuyo, doğum yapacak bütün arkadaşlar hayırlısıyla kurtulurlar inşallah, hiç korkmasınlar, kendilerini serbest bıraksınlar, o zaman acımıyo

sadece ilk takarlarken m i acıo?nedense bana her tuvaletin gittiğinde yanacakmıs gibi gelio yada hareket ettiğinde falan??işte insan ön yargılı olunca korkuo herseyden tabi birde milletin abartarak anlattıkları hikayeler...

canım abartılanlara inanma sende ben yazdım ya bebeğime taktılar acısa o ağlardı

aslında doğumla ilgili hiç bişiden korkmayacaksın herkes farklı seyler yasıo sonucta.ama bazen o kadar gercekçi anlatıolar ki :):) 2.dogumunu yapacak arkadaslarıma daha cok inanıom.bana saf saf git sen şimdi doguma.2ye cesaret edebılecen mi diolar.onlara inat hemen dogurayım da 2.yi görsünler :))

ya canım arzuco demiş ya bünyeye göre değişiyo böyle şeyler, mesela sezeryan olan bi çok arkadaşım 2. gün taş gibiydiler ya, sanki doğuran onlar diiil, hatta bi tanesi 4. gn çarşıya gezmeye gittiğini bile söyledi, bende sezeryan oldum ama 10 gün adam gibi kalkamadım yerimden, ben çok acı çektim yani, bi de sonda öyle her hareketinde acıtmıyo, rahat ol o yönden, kendini kasarsan acır, seni korkutmak değl amacım sakın yanlış anlama ama ben 2.ye cesaret edemeenlerdenim :roflol: ama şöyle de bişey var, o anı tekrar yaşamak için o acıları yeniden çekmeye de razı olurdum, yaşayınca göreceksin, çok güzel bi duygu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…