yani diğer anlattıklarında olduğu gibi bundada hemen hemen aynı seyleri yasamışız.bizde 1 sene görüştükten sonra nişanlandık.biraz ani oldu nişan tarihi kararımız. neyse nişa yapacagız onlar uzaktalar ben herşeyimi gidip nişanlımla aldım. kolturmaktan canım çıktı.bi yandan da çalışıyorum tabi. alışveriş yaparken bir Allahın kulu arayıp naptınız halledebildinizmi yetiştirebildinizmi diye sormadı. maddi durumları iyi olmadığı için herşeyi kendimiz yapalım dedik. yani iyi degil dediysem de çok ta kötü degil yani.neyse nişandan bir iki gün önce geldiler. yine çıt yok. hani arayıp kızım alışverişe gidelim yok neler aldın varmı eksiğin yokkk çıt çıkmadı. normalde bizde kız takı begenmeye götürülür. neyse yine sesimi çıkarmadım nişanlıma yansıtmadım.nişan günü geldiler biz evde yaptık. seninde tabirinle 2 teneke bilezik takıp. hepberaber gittiler. aslında gelen hediye hakkında böyle konuşmak istemem ama o günüm mahvoldu ya sinirim ondan tabi bikaç sey daha oldu onları atladım.yani beni arayıp deseki kızım bişeye ihtiyacın varmı ben yine gidipte onlara aman aman seyler aldırtmazdımki.ama yapılan sey zoruma gitti. anlayışsız yoktan anlamayan biri olsam ağzımla söyler herseyimide aldırtırdı paşa paşa.işte böyle
ya ben çok sinirli birisiyim.en ufak birşeyde bağırırım hemen evdekilere hep ters davranırım.yani bras sinir ve kapris var.kaynanamda bana yakın olcak evi çok sessiz bir kadın ama düğünden sonra aynı sessizliğini korurmu bilemicem.nişanlım beni çok idare edior.önceden acayp kızardım hemen herşeye.şimdi biraz duruldum.tabi bu nişanlım sayesnde ama yinede tam atamadım üzermden o siniri hırsı.
yani diğer anlattıklarında olduğu gibi bundada hemen hemen aynı seyleri yasamışız.bizde 1 sene görüştükten sonra nişanlandık.biraz ani oldu nişan tarihi kararımız. neyse nişa yapacagız onlar uzaktalar ben herşeyimi gidip nişanlımla aldım. kolturmaktan canım çıktı.bi yandan da çalışıyorum tabi. alışveriş yaparken bir Allahın kulu arayıp naptınız halledebildinizmi yetiştirebildinizmi diye sormadı. maddi durumları iyi olmadığı için herşeyi kendimiz yapalım dedik. yani iyi degil dediysem de çok ta kötü degil yani.neyse nişandan bir iki gün önce geldiler. yine çıt yok. hani arayıp kızım alışverişe gidelim yok neler aldın varmı eksiğin yokkk çıt çıkmadı. normalde bizde kız takı begenmeye götürülür. neyse yine sesimi çıkarmadım nişanlıma yansıtmadım.nişan günü geldiler biz evde yaptık. seninde tabirinle 2 teneke bilezik takıp. hepberaber gittiler. aslında gelen hediye hakkında böyle konuşmak istemem ama o günüm mahvoldu ya sinirim ondan tabi bikaç sey daha oldu onları atladım.yani beni arayıp deseki kızım bişeye ihtiyacın varmı ben yine gidipte onlara aman aman seyler aldırtmazdımki.ama yapılan sey zoruma gitti. anlayışsız yoktan anlamayan biri olsam ağzımla söyler herseyimide aldırtırdı paşa paşa.işte böyle
slm canım.
sizde nasıl oldu bilmem ama ben çok zor zamanlar geçirdim diyebilirim.Yani mecazi anlamda.mutlaka bunlar geçici şeyler önemli bile değildi çoğu ama sinir bozucu moral bozucu şeylerdi.
Şöyleki kısaca anlatayım,
nişanlımla 2 yıldır tanışıyoruz,benim kan kardeşim onların can ciğer komşuları,o tanıştırdı bizi. neyse sevgililik falan derken 2009 eylülde isteme oldu ama ne söz. biz sivaslıyıs onlar erzincanlı. bizde istemeye fazla kişi gitmez bir aile büyüğüyle annesi babası gider kız tarafındada bir büyükle anne baba olur. ama bunlar 30 kişi gelicez dediler bütün teyzeler amcalar dayılar falan.
dedik evimiz küçük sığmayız olmaz falan neyse ikna etti annem,15 e indirdiler.istemede bizimle beraber 20 kişi atlattık.istemede bir bilezik taktılar ama teneke bile gü
nişan yapmayın dediler bizde öyle şeyler yok gerek yok dediler,annem bizde adettir bir tek kızım var başka kimsem yok dedi nişan yaptık. yemekli çok güzel restaurantta,harikaydı.ama ordada tutturdular yüzüğü kız tarafı taksın diye,bizdede asla kız tarafı takmaz ayıplanır kız tarafının ağırdan alması beklenir.neyse hadi dedik bişey olmaz benim amcam taktı.nişanda onların tarafından kimse birşey takmadı 1 lira bile.sadece kayınvaliden incecik tenekeden bir kolye taktı.bizde nişanda erkek tarafı takılarını takar düğündede yine takar ama ağırlık nişandadır.
Neyse bunuda geçtik kurban bayram geldi, yine tık yok.bizde bayramda nişanlı kıza koç gönderilir,alışverişe çıkılır bayramlık alınır sonra kayınpederinin eli öptürülür falan,ama bunlarda yine hiçbirşey yok.
sonra bizim o arkadaş demişki bunlara niye yapmadınız bakın onların adetleri falan böyle böyle diye,onlarda bizim adetimizde yok deyip çekildiler
ya ben çok sinirli birisiyim.en ufak birşeyde bağırırım hemen evdekilere hep ters davranırım.yani bras sinir ve kapris var.kaynanamda bana yakın olcak evi çok sessiz bir kadın ama düğünden sonra aynı sessizliğini korurmu bilemicem.nişanlım beni çok idare edior.önceden acayp kızardım hemen herşeye.şimdi biraz duruldum.tabi bu nişanlım sayesnde ama yinede tam atamadım üzermden o siniri hırsı.
i.t.o döktürmüşkaydirigubbakcemile3
ya kızlar böyle şeylere takılmayın bence bende ufaktan böyle sorunlu muhabbetler meydana geldi..aman kim takar...
ama takmıştım o kafadan bu kafadan ses..şöyle söyliyim mesala bohça işi eski adetlerde eskiden köylerde çorap, iç çamaşırları bunlar çok önemli şeylermiş..kolay bulunmazmış..ama şimdi öyle degilki...onlar bana gecelik alsa nolur almasa ne olur..
hem bende erkege almış olurum..bende masraf yapmış olurum..oda aynı hesap aslında..ne gerek var aşkıma alıcama kendime ve kendi zevkime göre alırım..onların getirdigini begenmeyebilirm..boşa paralrıda gitmiş olur..bazı şeylerde oldu zaten..örnegin bayram bıhçası geldi bana..ama nişan bohçası biz aşkımla anlşatık gerek yok dedik..anam bu adetler hiç bitmez...kiii
sadece dügünden sonra el öpmek için bohça götürcem ailelre onlarda bana yüz görümlülügü v.s.aklinialirimsmile
uzun lafın kısası almadı etmedi demeyin yaaaa
önemli olan aşkımızzzzzzopuyorumnanaktan
böyle şeyler insanı yıpratıyor valla..CADIARZU
işte bu nişanlılık evresinde çıkmak gibi olmuyor aileler girince zedeliyorlar yorgun düşüyor insan...evlilik hevesinden bezdiriyorlar..sonra bizde bir anda evlilikten tırsar hala gelmiş oluyoruz yaklava:
öyel degil işte saygı ve sevgi oldukça....karşımdakini bildikçe hiç korkum yok sizinde olmasın....sevgiyle kalın kızlaryerimseniben
ito vay tek çoçuksun sen şımarıksındır sen şimdi:smiley-cool:
boşver canm sıkma canını bazı kaynanalar böyle geline önem vermiyo. her anne oğlunu gelininden kıskanır bazen bizdede oluyo biz konuşurken bizi dinliyo bakıom konuştuğumuza yorum yapıo sinir oluyom. aslında kaynanamın kalbi çok temiz fazlaca saf aramızda iyi ama öyle yapıncada sinir oluyom. bir konuda nişanlıma birşey yapmasını söylüyom annesi yüz veriyo yanımda yapmadı bir defa sonra konuştum benim yanınmda annene şımarma diye ben ne dersem o olacak dedim o son oldu sonra.. birde şu var mesela bir şey olmasını istiyosun ya kaynananlar karşı gelecek biliyosun. nişanlın senin istediğini değildwe ben böle istiyorum desin ben hep öle dedittiriyorum sende yap tatlım herşey bir defa oluyo hiç bir şey yaşanmamış olmasın herşey nişanlında bitiyo kandır onu o yapar her dediğini gerekirse ailesinede baskı uygular.. neyse karmakarışık şeyler yazdım sanırım anlarsın umarım....guclubacismile
işte benim hikayem bu kadar kızlar.bu arada nişanlın nasıl derseniz dünya tatlısıdır benim sevgilim, bu hareketlere oda çok kızdı ama çoğundada yapacak birşey yoktu zaten,nişanlım dışarda büyümüş aileden uzakta pek bilmez adet falan. açıkçası birazda ben ona anlatmadım bunların çoğunu. huzurunu kaçırmayayım diye. boşverdim.
tek kardeşler hep öyle olurya hemşo :) ondan dedim
Ya zaten benim zoruma giden nişanlımın ailesinin durumları gayet iyi.ama benim gözüm zaten tok yani gördüm geçirdim herşeyi. çok şükür onların alacaklarının iki katı var bende babam sağolsun.önemli olan böyle günlerde kız tarafının gönlünü hoş tutmaktır bizde adet,teklif etselerde şunu alalım bunu alalım zaten yok diyecektim.
Neyse bakalım ben mümkün olduğunca hem onun ailesinden hemde kendi ailemden uzak durmayı düşünüyorum. uzak derken mecazi anlamda. kendi ailemi karıştırmayacağımki onunda ilesinin karışmaya hakkı olmasın.
Ne yalan söyleyeyim sözlemeden önce ailem ,çevrem, hatta şimdiki nişanlım( o zamanlarki sevgilim ) herkes bana şımarıksın off falan derdi.sevgilim şımarıksın falan ama seviyorum seni napalım derdi.
Ama sözlendikten sonra herkes çok değiştiğimi eskisi gibi olsam neler neler olmayacağını söyleyip bana şaşıyolar. niyeyse bana bir ağırlık hanfendüüüü oldum galiba hihoyyytbayanssulusmileopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3
Ne yalan söyleyeyim sözlemeden önce ailem ,çevrem, hatta şimdiki nişanlım( o zamanlarki sevgilim ) herkes bana şımarıksın off falan derdi.sevgilim şımarıksın falan ama seviyorum seni napalım derdi.
Ama sözlendikten sonra herkes çok değiştiğimi eskisi gibi olsam neler neler olmayacağını söyleyip bana şaşıyolar. niyeyse bana bir ağırlık hanfendüüüü oldum galiba hihoyyytbayanssulusmileopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3
Slm cnm bende 2009 eylülde söz yaptım. Benimde nişanlım hep ailesinden dışarıda okudu dışarıda yetişmiş. Çok şükür ailevi bi sıkıntımız yok ne görümcelerimle ne de nişanlım ve ailesi ile dünya tatlısı insanlar resmen gözümün içine bakıyorlar :1rolleyes: Bende nişan yapmadım sözüm zaten nişan gibi olmuştu baya kalabalık ve eğlenceli geçmişti ben abiye felan giymiştim fotoğraflar felan çekildikhihoyyyt Ama tabiki şuan düğün telaşında mutlaka sıkıntılar oluyo.Sende ne kadar güzel yansıtmamışsın kendi içinde halletmişsin sineye çekerek. Allah herkese hayırlı geçim versin hayırlı kapılar açsın . Herşey bi şekilde tamamlanıyo gelip geçiyo öyle ya da böyle ... Hepimiz mutlu ve huzurlu beraberliklerimizi tamamına erdiririz inşallahhhhh bi an önce.
topik almış başını gidiyor :
walla ne yalan sölimm bende evn tek kızıyım ve çoookk kapris ve şımarığııımmm ama bazen bu şımarıklığım işe yarıo :jeyyar: tabi yerine göre.ama benm nişanlım melek gibi bi insan onun değişeceğini hiç zannetmiorum.çok doğal aramızda konusamadığımız konu yoktur.Allah'ıma dua ediorum bu inşallah hep böle gider.biz ii olduğumuz sürece herkes iidir bizim gözümüzde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?