slm canım.
sizde nasıl oldu bilmem ama ben çok zor zamanlar geçirdim diyebilirim.Yani mecazi anlamda.mutlaka bunlar geçici şeyler önemli bile değildi çoğu ama sinir bozucu moral bozucu şeylerdi.
Şöyleki kısaca anlatayım,
nişanlımla 2 yıldır tanışıyoruz,benim kan kardeşim onların can ciğer komşuları,o tanıştırdı bizi. neyse sevgililik falan derken 2009 eylülde isteme oldu ama ne söz. biz sivaslıyıs onlar erzincanlı. bizde istemeye fazla kişi gitmez bir aile büyüğüyle annesi babası gider kız tarafındada bir büyükle anne baba olur. ama bunlar 30 kişi gelicez dediler bütün teyzeler amcalar dayılar falan.
dedik evimiz küçük sığmayız olmaz falan neyse ikna etti annem,15 e indirdiler.istemede bizimle beraber 20 kişi atlattık.istemede bir bilezik taktılar ama teneke bile gü
nişan yapmayın dediler bizde öyle şeyler yok gerek yok dediler,annem bizde adettir bir tek kızım var başka kimsem yok dedi nişan yaptık. yemekli çok güzel restaurantta,harikaydı.ama ordada tutturdular yüzüğü kız tarafı taksın diye,bizdede asla kız tarafı takmaz ayıplanır kız tarafının ağırdan alması beklenir.neyse hadi dedik bişey olmaz benim amcam taktı.nişanda onların tarafından kimse birşey takmadı 1 lira bile.sadece kayınvaliden incecik tenekeden bir kolye taktı.bizde nişanda erkek tarafı takılarını takar düğündede yine takar ama ağırlık nişandadır.
Neyse bunuda geçtik kurban bayram geldi, yine tık yok.bizde bayramda nişanlı kıza koç gönderilir,alışverişe çıkılır bayramlık alınır sonra kayınpederinin eli öptürülür falan,ama bunlarda yine hiçbirşey yok.
sonra bizim o arkadaş demişki bunlara niye yapmadınız bakın onların adetleri falan böyle böyle diye,onlarda bizim adetimizde yok deyip çekildiler