• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korkularınız varmı sizinde?

ncakir89

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
1.126
3
358
Bursa
arkadaşlar sizinde korkularınız varmı evlendkten sonra herşeyn tersine döneceğine.bilmiyorum şuan okadar mutluyumki aşkımla evlendkten sonra bu mutluluk olmıcakmış gibi gelio. mafoldumben en çok korktuğum şey aşkımın bana yalan sölemesi.etrafımda çok yalanla dolanla dönen evlilkler var.bakıorumda kadınlar hep katlanıo bişeklde çekiolar bu üzüntüyü.ama ben izin vermem böle birşeye.yaşamakta hiç istemiorum.ama ne bilim hep korkuorum.bazen öle bi an gelioki soğuorum evlilkten hiç evlenesim gelmio.anne evnde herşey çok güzel seni karşılıksız seven birileri var yanında seni yüzüstü bırakmazlar.ama evllk şans işi.şimdi herşey mükemmel görünüo belki gözümüze.hani derler ya bir yastığa başını koymadan anlayamazsın die.

offfffffff çok korkuorum. bilmiyorumkismile

annenin evindekinden çok farklı oluyo ailesiyle kendi aileni kıyasladıkça böyle alışmadım dedikçe artıyo hayal kırıklıkların fakat korkuyla bekleme üzerine olumsuz düşünceleri çektikçe bi müddet sonra korkularının gerçekleşip seni bulduğunu görebiliyosun.titiz davranıp önlem almaya çalışmak en büyük hatam oldu.daha olmadan bile acı çekmeye erken başlamış oluyosun,korkuyla bekleme mutluluğu hakediyorum ve bunu sağlayacak de yerimseniben

ya ne bilim canım bir türlü yenemiorum şu korkularımı çok ii bir insan nişanlım gerçekten beni sevidğini hissettiro bana ama...ama demek istemiorum ya mutlu olmak istiorum ben kocişiimle hemde çoooookkk mutlu olmak istiorum.

Kızlar slm.
Bu kadar güzel bir konu olabilir ancak tebrikler.
Benim okadar sorunum varki aslında ama korkularımı nişanlım bastırıyo galiba.Nişanlıma güvenmekten başka çare bulamıyorum.Tanışmamızda beraberliğimizde hiçbir sorun yoktu, taki aileler isteme için tanışana kadar. ıstemeyle benim korkularım başladı, Ailelerin adetleri uymadı, biraz oldu bittiye getirdiler herşeyi,nişanda dahil hiçbirşey istediğim gibi olmadı.bakalım düğün ve ev kurmada neler yaşarız.
Bütün sorunları kapatan nişanlımın iyi niyeti ve beni sonsuz sevdiğine önemsediğine beni inandırması

Kızlar slm.
Benim okadar sorunum varki aslında ama korkularımı nişanlım bastırıyo galiba.Nişanlıma güvenmekten başka çare bulamıyorum.Tanışmamızda beraberliğimizde hiçbir sorun yoktu, taki aileler isteme için tanışana kadar. ıstemeyle benim korkularım başladı, Ailelerin adetleri uymadı, biraz oldu bittiye getirdiler herşeyi,nişanda dahil hiçbirşey istediğim gibi olmadı.bakalım düğün ve ev kurmada neler yaşarız.
Bütün sorunları kapatan nişanlımın iyi niyeti ve beni sonsuz sevdiğine önemsediğine beni inandırması
üzüldüm snn adına canım ama nişanlın seni seviorsa ve değer veriorsa gerisi boş.parayla olucak işler zamnla olur.
canım benm nişanlımla ve ailesyle bir sorunm yok şimdilik.herşey güzel gidior her istediğimi yapmaya çalışıolar ve yapıolarda.ama benm sorunum korkularım evlilk sonrası korkularım.

üzüldüm snn adına canım ama nişanlın seni seviorsa ve değer veriorsa gerisi boş.parayla olucak işler zamnla olur.
canım benm nişanlımla ve ailesyle bir sorunm yok şimdilik.herşey güzel gidior her istediğimi yapmaya çalışıolar ve yapıolarda.ama benm sorunum korkularım evlilk sonrası korkularım.

Canım bizdeki sorunda aynı aslında, şuanda problem yok.yani herşey benim istediğim gibi oluyomuş görünüyo.yani çok güzel gidiyo herşey ama bu içler acısı çünkü evlendikten sonra bunun yok olacağından eminim.
ailesi umrumda değil nişanlım şuanda davrandığı gibi kalsın başka birşey istemem bilmiyorumkismile:kahve:

benimde korkularım vardı.ıster istemez insan evlenmeden önce bambaşka bir psikolojiye giriyor,ama eğer sevgisinden eminsen,kötü huylarınıda bilip,onlarla başa çıkabilirm diyorsan,(ki hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ) o zaman hiç korkmaya gerek yok.Evlendikten sonra nasılsa,şimdi de aynı,hatta daha da iyi,çünkü birbirine daha çok bağlanıyorsun,evlendikten sonra herşey daha güzel oluyor.

Canım bizdeki sorunda aynı aslında, şuanda problem yok.yani herşey benim istediğim gibi oluyomuş görünüyo.yani çok güzel gidiyo herşey ama bu içler acısı çünkü evlendikten sonra bunun yok olacağından eminim.
ailesi umrumda değil nişanlım şuanda davrandığı gibi kalsın başka birşey istemem

ya ne bilim hçi gtmek istemiorum anne evnden şidi herşey çok güzelle ve gelnce annemn evde olduğunu bliorum.biraz gecksn hemen arıorum annemi.ama evlennce offf bilmiyorumkismile

benimde korkularım vardı.ıster istemez insan evlenmeden önce bambaşka bir psikolojiye giriyor,ama eğer sevgisinden eminsen,kötü huylarınıda bilip,onlarla başa çıkabilirm diyorsan,(ki hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ) o zaman hiç korkmaya gerek yok.Evlendikten sonra nasılsa,şimdi de aynı,hatta daha da iyi,çünkü birbirine daha çok bağlanıyorsun,evlendikten sonra herşey daha güzel oluyor.

bir yanım bir an önce evlenp sevdiğimle beraber uyuyup uyanmak onun yanında olmak bütün dertlermizi birlkte aşmak istiorum ama bir yandanda böle ii evlenme boşver diorum kendime.

ya ne bilim hçi gtmek istemiorum anne evnden şidi herşey çok güzelle ve gelnce annemn evde olduğunu bliorum.biraz gecksn hemen arıorum annemi.ama evlennce offf bilmiyorumkismile

valla anne olunca söz konusu ben herşeyiyle korkuyorum. Şimdi rahat ohh işten çıkıyorum eve gidiyorum yemek hazır masa hazır çay bile hazır, sabah kalkıyorum herşey ütülü hazır dolapta seç beğen al :kahve: Hapşursam bile ah yavrum kıyamam hasta oluyosun sen kalkma hiç hemen ıhlamur falan filan der.
EE söz konusu evlenmekse bunların hepsi unutulacak :gitme:mafoldumben

Kızlar slm.
Benim okadar sorunum varki aslında ama korkularımı nişanlım bastırıyo galiba.Nişanlıma güvenmekten başka çare bulamıyorum.Tanışmamızda beraberliğimizde hiçbir sorun yoktu, taki aileler isteme için tanışana kadar. İstemeyle benim korkularım başladı, Ailelerin adetleri uymadı, biraz oldu bittiye getirdiler herşeyi,nişanda dahil hiçbirşey istediğim gibi olmadı.bakalım düğün ve ev kurmada neler yaşarız.

kendimi görüyorum sanki sende benmiyim acaba deyip nickine baktım yok degilmişim.bazen korkuya kapılıyor.böyle iyi acaba evimden hiç ayrılmasammı diyorum.bazende bir an önce evleneyim çok seviyorum diyorum uzadı bile diye düşünüyorum.benimde nişa oldu bittiye geldi biraz sorun yasadık.nişan hiççççç istediğim gibi olmadı hatırlamak bile istemiyorum.düğünümde öyle olurmu diye çok korkuyorum.dedim ya ama genel itibariyle güzel gidiyor.ama insan ister istemez korkulara kapılıyor.

ito yani bu kadar olur vallahi ya aynen. eve gidiyorum. annem hiç kıyamaz zaten bana kuruluyorum basköşeye mis gibi yemegim hazır.çayım çorbam hazır..elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz annem sagolsun. ama elin oğlu öylemi diyomuşum ve baslıyomusum erkekleri kötülemeye işin espirisi tabide Allah herkese anlayışlı anlaşabileceği bir eş huzurlu bir yuva nasip etsin gerisi gelir...:lepi:

kendimi görüyorum sanki sende benmiyim acaba deyip nickine baktım yok degilmişim.bazen korkuya kapılıyor.böyle iyi acaba evimden hiç ayrılmasammı diyorum.bazende bir an önce evleneyim çok seviyorum diyorum uzadı bile diye düşünüyorum.benimde nişa oldu bittiye geldi biraz sorun yasadık.nişan hiççççç istediğim gibi olmadı hatırlamak bile istemiyorum.düğünümde öyle olurmu diye çok korkuyorum.dedim ya ama genel itibariyle güzel gidiyor.ama insan ister istemez korkulara kapılıyor.

slm canım.
sizde nasıl oldu bilmem ama ben çok zor zamanlar geçirdim diyebilirim.Yani mecazi anlamda.mutlaka bunlar geçici şeyler önemli bile değildi çoğu ama sinir bozucu moral bozucu şeylerdi.
Şöyleki kısaca anlatayım,
nişanlımla 2 yıldır tanışıyoruz,benim kan kardeşim onların can ciğer komşuları,o tanıştırdı bizi. neyse sevgililik falan derken 2009 eylülde isteme oldu ama ne söz. biz sivaslıyıs onlar erzincanlı. bizde istemeye fazla kişi gitmez bir aile büyüğüyle annesi babası gider kız tarafındada bir büyükle anne baba olur. ama bunlar 30 kişi gelicez dediler bütün teyzeler amcalar dayılar falan.
dedik evimiz küçük sığmayız olmaz falan neyse ikna etti annem,15 e indirdiler.istemede bizimle beraber 20 kişi atlattık.istemede bir bilezik taktılar ama teneke bile gü
nişan yapmayın dediler bizde öyle şeyler yok gerek yok dediler,annem bizde adettir bir tek kızım var başka kimsem yok dedi nişan yaptık. yemekli çok güzel restaurantta,harikaydı.ama ordada tutturdular yüzüğü kız tarafı taksın diye,bizdede asla kız tarafı takmaz ayıplanır kız tarafının ağırdan alması beklenir.neyse hadi dedik bişey olmaz benim amcam taktı.nişanda onların tarafından kimse birşey takmadı 1 lira bile.sadece kayınvaliden incecik tenekeden bir kolye taktı.bizde nişanda erkek tarafı takılarını takar düğündede yine takar ama ağırlık nişandadır.
Neyse bunuda geçtik kurban bayram geldi, yine tık yok.bizde bayramda nişanlı kıza koç gönderilir,alışverişe çıkılır bayramlık alınır sonra kayınpederinin eli öptürülür falan,ama bunlarda yine hiçbirşey yok.
sonra bizim o arkadaş demişki bunlara niye yapmadınız bakın onların adetleri falan böyle böyle diye,onlarda bizim adetimizde yok deyip çekildiler

çok uzun oldu ama çok komikti paylaşayım dedim.devamı,
bizde peki dedik tabi annem hayatta tek kelime etmez böyle şeylerde,ama içinde burukluk olduğunu farkettim.
düğün için, bizde düğün adetide yok nikahtan alınır gelinler dediler. babam dediki tamam ben kızıma düğün yaparsım o isterse, bu lafı duyunca kayınvalidem yok esra isterse biz seve seve yaparız dedi.
bakalım şimdi nolacak 27 haziran için düğün yerini ayarladık

işte benim hikayem bu kadar kızlar.bu arada nişanlın nasıl derseniz dünya tatlısıdır benim sevgilim, bu hareketlere oda çok kızdı ama çoğundada yapacak birşey yoktu zaten,nişanlım dışarda büyümüş aileden uzakta pek bilmez adet falan. açıkçası birazda ben ona anlatmadım bunların çoğunu. huzurunu kaçırmayayım diye. boşverdim.

süper bir konu olmuş. ben sadece kendimde var bu korku zannediyordum meger herkeste varmış. evlenen arkadaşlarıma hep soruyorum evlilik nasıl diye iyi ama sorumluluk istiyo falan diyolar. bende hep o sorumluluk altından kalkabileck miyim diye düşünüyorum.bide ailesiyle yakın olacağım için sorun yaşamaktan korkuyorum sanırım en büyük korkum bu. hiç bu zmana kadar sorun olmadı allaha şükür aramızda evlenince herşey değişirse. gerçekten evlilik şans işi bakalım şansımıza ne çıkacakbilmiyorumkismile

işte benim hikayem bu kadar kızlar.bu arada nişanlın nasıl derseniz dünya tatlısıdır benim sevgilim, bu hareketlere oda çok kızdı ama çoğundada yapacak birşey yoktu zaten,nişanlım dışarda büyümüş aileden uzakta pek bilmez adet falan. açıkçası birazda ben ona anlatmadım bunların çoğunu. huzurunu kaçırmayayım diye. boşverdim.

yani diğer anlattıklarında olduğu gibi bundada hemen hemen aynı seyleri yasamışız.bizde 1 sene görüştükten sonra nişanlandık.biraz ani oldu nişan tarihi kararımız. neyse nişa yapacagız onlar uzaktalar ben herşeyimi gidip nişanlımla aldım. kolturmaktan canım çıktı.bi yandan da çalışıyorum tabi. alışveriş yaparken bir Allahın kulu arayıp naptınız halledebildinizmi yetiştirebildinizmi diye sormadı. maddi durumları iyi olmadığı için herşeyi kendimiz yapalım dedik. yani iyi degil dediysem de çok ta kötü degil yani.neyse nişandan bir iki gün önce geldiler. yine çıt yok. hani arayıp kızım alışverişe gidelim yok neler aldın varmı eksiğin yokkk çıt çıkmadı. normalde bizde kız takı begenmeye götürülür. neyse yine sesimi çıkarmadım nişanlıma yansıtmadım.nişan günü geldiler biz evde yaptık. seninde tabirinle 2 teneke bilezik takıp. hepberaber gittiler. aslında gelen hediye hakkında böyle konuşmak istemem ama o günüm mahvoldu ya sinirim ondan tabi bikaç sey daha oldu onları atladım.yani beni arayıp deseki kızım bişeye ihtiyacın varmı ben yine gidipte onlara aman aman seyler aldırtmazdımki.ama yapılan sey zoruma gitti. anlayışsız yoktan anlamayan biri olsam ağzımla söyler herseyimide aldırtırdı paşa paşa.işte böyle

ama sağlık olsun tabi inşallah eşlerimiz evlenince korktuğumuz gibi degişmezler önemli olan da onlar zaten gerisi teferruat:kahve:

Back