Korkularım yersiz mi ? Çevremdekiler haklı mı ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.170
6.969
398
Şöyle başlayayım evliliğimin 1 yıla yakın zamanı vajinismus ile geçti tedavi oldum.Tedaviden 2 ay sonra hemen hamile kaldım bebeğimi kaybettim 3 ay sonra tekrar hamile kaldım pıhtılaşmadan şüphelendi doktorum oksapar iğne kullanıyorum kan sulandırıcı. Şu an 7 aylık hamileyim doğuma az kaldı ama 7 ay bana hiç kolay geçmedi sürekli evhamlandım bu bebeğimi de kaybeder miyim öyle mi böyle mi korkusu had safhada.Çevremde kimi duysam sezaryen olmayı hiç isteme normali dene diyor gittiğim hastanede ikisi doğum da aynı fiyat.Bende doğumdan korkmak değil de içeride bebeğin kalp atışı duracak ya da oksijensiz kalacak sıkışıp kalacak korkusu çok baskın iğne doğumdan 24 saat önce bkrakılıyor ya o 24 saat içinde doğmazsa pıhtı atarsa diyorum kafam çok doldu her kafadan başka ses çıkıyor.Bana kalsa direkt sezaryen diyeceğim günümü doldurup günlerce beklemek beni korkutuyor ama ya çevrem haklıysa sezaryen cidden zorsa pişman olursam ağrıdan sızıdan bebeğimle ilgilenemezsem gerçekten em kolayı normal doğumsa diyorum.Vajinismus geçmişim de var muayeneydi oydu buydu derken hortlar diye ödüm kopuyor.Doktorum daha fikir vermek için erken diyor bende vajinal varis varmış o ilerlerse normal yaptıramam diyor siz benim yerimde olsanız bu kadar evhamlı olsanız yine de normali dener miydiniz ?

2 normal dogumum var. Bu kadar korkunun uzerine direk sezeryan olurdum... ayrica normal dogum hicte kolay degil. Onunda bir iyilesme sureci var oturup kalkmak zor (kendi adima iki dogumda kesili ve 2.dogumun kesili ve yirtik olusmustu zordu yani) anne olmanin her turlusu zor ve emek istiyor ama sizin yerinizde olsam sezeryan olurdum ....

Çevrendekiler değil doktorun ne derse ona bak sen. Ha 24 saatte doğmazsa sezaryen ekibi herdaim hazırdır zaten. Anında dönerler ameliyata. Geçmiş olsun şimdiden :anne:
Doktorum sadece varis ilerlerse sıkıntı olabilir onun dışında engel yok diyor ama tabii bunun çatı muayenesi var daha

Bu sizin değil doktorunuzun vermesi gereken bir karar bence. Ben normal doğurdum evet acısı fazla ama bebek içinden çıktığı anda bitiyor sezaryen ise ameliyat, günlerce acısı sürüyor, dikişlerle yaşıyorsunuz bir süre. Kendinizi en iyi siz tanırsınız psikolojik olarak hazır değilim diyorsanız doktorunuzla konuşun

Bu sizin değil doktorunuzun vermesi gereken bir karar bence. Ben normal doğurdum evet acısı fazla ama bebek içinden çıktığı anda bitiyor sezaryen ise ameliyat, günlerce acısı sürüyor, dikişlerle yaşıyorsunuz bir süre. Kendinizi en iyi siz tanırsınız psikolojik olarak hazır değilim diyorsanız doktorunuzla konuşun
Tabii ki ben de doktoruma bıraktım kendimi ama korkularım çok fazla can acısını falan da geçtim içeride bir şey olacak korkusu beni ürküten

2 normal dogumum var. Bu kadar korkunun uzerine direk sezeryan olurdum... ayrica normal dogum hicte kolay degil. Onunda bir iyilesme sureci var oturup kalkmak zor (kendi adima iki dogumda kesili ve 2.dogumun kesili ve yirtik olusmustu zordu yani) anne olmanin her turlusu zor ve emek istiyor ama sizin yerinizde olsam sezeryan olurdum ....
Ya tabii ikisi de zordur kendince hepsinin zorlukları var bilirsiniz doğum yaklaştıkça herkesin bir fikri olur anne adayının kafası karışır aynen o durumdayım

Ya tabii ikisi de zordur kendince hepsinin zorlukları var bilirsiniz doğum yaklaştıkça herkesin bir fikri olur anne adayının kafası karışır aynen o durumdayım
Evet ama buna dr unuzla karar verirceksiniz zaten. Onemli olan sekki semali degil tum acilar unutuluyor yeterki saglikla kavusin yavrunuza. Simdiden hayirli dogumlar diliyorum Allah yardimciniz olsun ☺

Ben kızımı sezeryanla doğum yaptım.Her kişinin bünyesi farklıdır ama çok da zor değil.Yani normal doğumda kolay değil onuda yaptim.Ben normal doğuramam diye kendim istedim sezeryan.Etrafin doğumu normal yap normal dogur baskisi beni strese soktu ve doğum korkusu ile tansiyonum 18 e çıktı.Doktor mecburi sezeryani 37+0 da yaptı.Sonrasinda bu kadar stres yapıp erken dogurmama üzüldüm.1 gece kalıp ertesi gün eve dönünce kahvaltı hazırladım çok da iyiydim.Ağrım sızım yoktu.Stres olmayın kendinizi doktorunuza bırakın içinize sinmeyen birseyi de etrafın sözüyle baskısıyla da yapmayın

Bebeginiz kıymetli bana tüp bebek doktorum transferden önce tutup tutmayacagi bile belli değilken direk sezeryan kıymetli gebelik kıymetli bebek demişti şuan ki doktorum da zorunlu sezeryan diyor direk.Riske atmayın bu aşamaya zor gelmişsiniz ikisi de doğum ikisi de annelik zor doğum olur bebek nefes alamaz kordon dolanır bir sürü ihtimal var ben olsam o cesareti alamazdım

Kayınvalidemin 20 tane iç dış dikişi olmuş çok canı yanmış normal doğumda 3 ay oturamamış o bile normal doğum en temizi sen bilirsin ama dene bir diyor ee 3 ay oturamamışsın ama diyorum görümcemi sezaryen doğurmuş o daha zordu diyor 🙄

Sezaryan olacak bir anne adayi olarak yaziyorum. Benim sorunum basur. Daha oncede ameliyatliyim ve doktorumla paylastigimda hemen sezaryan yapalim istersen dedi. Zaten ilk gunden benim istedigim buydu. Cevrem normal dogumdan yana olsada kimse bisi demedi. Normal dogumdada sezaryandada risk vardir. Korkulari olan psikolojik olarak normal dogumdan korkan panik olan bir insana illada normal diye diretmek cok yanlis. Ozelikle „eskiler“ ve bazi kadinlar buna dogum yapmis gotuyle bakmiyo. Kolaya kaciyormusuz gibi. Tabi onlar catir catir doguruyor. Cok sinir oluyorum bu konuya.

Bir dogum oncesi kursu alma sansiniz varmi bir ebeden? Belki korkularinizi yenebilirsiniz. Ama yok asla yapamam diyorsaniz benim gibi kesin kararli durun baskalarinin karsisinda. Bu arada normal dogumdada vajinal ve anal yirtilmalar soz konusu ve bunlarda oyle kolay seyler degil yerinligine gore

Herkesin dogumu farkli ,Ikiz dogum yaptim,yasim var epiduralla sezeryan oldum ,o kadar zor ki o kesiyle dogum sonrasi ,
Baska bir arkadasimda normal dogum yapti ,kesisi oldu oda cok zorlandi ,
Burada sizin ne istediginiz ve doktorunuzun yonlendirmesi onemli ,kimseyi dinlrmeyin etraftan

Şöyle başlayayım evliliğimin 1 yıla yakın zamanı vajinismus ile geçti tedavi oldum.Tedaviden 2 ay sonra hemen hamile kaldım bebeğimi kaybettim 3 ay sonra tekrar hamile kaldım pıhtılaşmadan şüphelendi doktorum oksapar iğne kullanıyorum kan sulandırıcı. Şu an 7 aylık hamileyim doğuma az kaldı ama 7 ay bana hiç kolay geçmedi sürekli evhamlandım bu bebeğimi de kaybeder miyim öyle mi böyle mi korkusu had safhada.Çevremde kimi duysam sezaryen olmayı hiç isteme normali dene diyor gittiğim hastanede ikisi doğum da aynı fiyat.Bende doğumdan korkmak değil de içeride bebeğin kalp atışı duracak ya da oksijensiz kalacak sıkışıp kalacak korkusu çok baskın iğne doğumdan 24 saat önce bkrakılıyor ya o 24 saat içinde doğmazsa pıhtı atarsa diyorum kafam çok doldu her kafadan başka ses çıkıyor.Bana kalsa direkt sezaryen diyeceğim günümü doldurup günlerce beklemek beni korkutuyor ama ya çevrem haklıysa sezaryen cidden zorsa pişman olursam ağrıdan sızıdan bebeğimle ilgilenemezsem gerçekten em kolayı normal doğumsa diyorum.Vajinismus geçmişim de var muayeneydi oydu buydu derken hortlar diye ödüm kopuyor.Doktorum daha fikir vermek için erken diyor bende vajinal varis varmış o ilerlerse normal yaptıramam diyor siz benim yerimde olsanız bu kadar evhamlı olsanız yine de normali dener miydiniz ?

tatlim ben ilk dogumumda normal dogum takintili idim. sonra anladim ki onemli olan nasil dogurdugum degil. onenli olan saglikla dogurmak. millete aldiris etme. guvendigin bir doktor bul ve ona inan. doktorun sen ve bebek icin ne iyiyse onu yapsin. saglikla kucağınıza alin.

bir de dogum konusunda objektif kimse gormedim. herkeste bir fanatizm var. normal yapan normal yap diye baski yapiyor sezeryan olan sezeryan ol diye. ikisinin de kendine gore arti ve eksileri var.

Son düzenleme:
Siz sadece doktorunuzu dinleyin.

Ben de kan sulandırıcı kullandım bazı sebeplerden dolayı spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım.10 dk içinde bebeğimi gördüm.

Sulandırıcı kullandığınız için doktorunuz önlem alıyor merak etmeyin.
Ameliyata girmeden varis çorabı giymemi istediler doğumdan sonra 4 gün daha kullandım ayrıca Doktorumun isteği ile doğumdan sonra 10 gün daha sulandırıcıyı vurdum.
Şimdiden güzel kavuşmalar diliyorum..Sağlıcakla inşallah

Kayınvalidemin 20 tane iç dış dikişi olmuş çok canı yanmış normal doğumda 3 ay oturamamış o bile normal doğum en temizi sen bilirsin ama dene bir diyor ee 3 ay oturamamışsın ama diyorum görümcemi sezaryen doğurmuş o daha zordu diyor 🙄

tamamen bünyeyle alakalı. arkadaşım normal yaptı 1 ay oturamadı dikişlerinden. ben sezeryan yaptım hastaneden eve geldim evi süpürdüm gelen giden olur diye.

Doktorum sadece varis ilerlerse sıkıntı olabilir onun dışında engel yok diyor ama tabii bunun çatı muayenesi var daha
Çatı muayenesi diye birşey yok aslında. Doğuma hazırlık eğitimi alabilirsiniz. Doula ya da ebe ile çalışabilirsiniz bu konuda. Hala korkularınız çekinceleriniz devam ederse sezaryen olursunuz. Ama tercih ve sonuçlarının sorumluluğu yine size ait olacaktır.

Back
X