- Konu Sahibi AdayAnneyim
-
Merhabalar anneler,
nasil yazacagimi veya nasil kendimi anlatacagimi bilmiyorum ama bu lohusalikla mi alakali bir$ey bilmiyorum payla$mak istedim.
Bebegim dogali 2 hafta oluyor ve evde yalniz kaldigimda bende bir korku ba$liyor yani sanki bir$eyler ters gitcek bebegimle ilgilenemeyecekmi$im gibi o aglayinca susturamayacakmi$im gibi...
Bilmedigim bir slklntl...
Ben yalnizim yanimda kimse yok e$im ak$am i$e giden ve gece gelen birisi Allah'tan saatleri öyle gece uyumak bilmediginde e$im eve gelmi$ oluyor ve onun biraz kucagina alip bebegin gazini çikarmasi veya o an ihtiyacim olan herhangi bir$eyi bana getirmesi bile içimi rahatlatiyor...
Ha, kötü bir$eyler oluyormu? Hayir olmuyor ama içimde o farkli hissi kaybedemiyorum anlamadim gitti.
Bir de hergün hergün her$ey ayni gidiyor... yatiyorsun bir agit sesiyle uyaniyorsun bebeginin altini temizliyorsun, emziriyorsun, gazini çikariyorsun, yatiriyorsun, ...
Firsat bulabilirsen uyanmazsa yatiyorsun.
Hep böyle mi gidecek? Içinizden " Eeeh, annelik öle kolay bi$ey degil ali$caksin!" felan diyenleriniz olabilir. Bende kolay oldugunu dü$ünmüyordum zaten sirf bu yüzden hep bekledim 30uma girmeden de çocuk sahibi olmak istedigimden hamile kaldim zamani geldi artik diye ama bazen bunalima giriyorum sanki.
Örnegin hep böle mi olacak? Kipirdamaya korkuyorum gözüm saatte kaçta yatirdim, kaçta kalkti, kaç saat uyumali, kaçta kalkmali?.. bunlarin hesabini yapiyorum.
Ilerde ben çali$cam, zaman olcakki birlikte di$ari ali$veri$e veya biryere gitmemiz gerekecek ozaman napacam? Nasil uyku saatlerine mi denk getiricem hadi düzenini bozarsam? Uykusu felan kari$irsa ozaman ne olcak?....
2hafta olmu$ $imdiden pes mi ediyosun felan diyenleriniz olmasin sakin.
Amaninnn :44: yok öyle bir$ey duymadim ögrenmekte istemem.henuz cocugum yok ama hanı hep konusulur ya etraftaa bende duydum mesela lohusa yalnız bırakılmaz 40 gun hep mezarı acıktır derler ya acaba sıze bu tarz bırısı bı sey mı anlattı..
bence bol bol dua edın...
mesela benım esımde gece calısıo bende evde tek cok korkuorm dua okuyunca cok rahatladıgımı hıssedıorm... deneyın sızde :) bebegınızıde allah saglıklı buyutmeyı nasıp etsın.. inşallah..
Merhabalar anneler,
nasil yazacagimi veya nasil kendimi anlatacagimi bilmiyorum ama bu lohusalikla mi alakali bir$ey bilmiyorum payla$mak istedim.
Bebegim dogali 2 hafta oluyor ve evde yalniz kaldigimda bende bir korku ba$liyor yani sanki bir$eyler ters gitcek bebegimle ilgilenemeyecekmi$im gibi o aglayinca susturamayacakmi$im gibi...
Bilmedigim bir slklntl...
Ben yalnizim yanimda kimse yok e$im ak$am i$e giden ve gece gelen birisi Allah'tan saatleri öyle gece uyumak bilmediginde e$im eve gelmi$ oluyor ve onun biraz kucagina alip bebegin gazini çikarmasi veya o an ihtiyacim olan herhangi bir$eyi bana getirmesi bile içimi rahatlatiyor...
Ha, kötü bir$eyler oluyormu? Hayir olmuyor ama içimde o farkli hissi kaybedemiyorum anlamadim gitti.
Bir de hergün hergün her$ey ayni gidiyor... yatiyorsun bir agit sesiyle uyaniyorsun bebeginin altini temizliyorsun, emziriyorsun, gazini çikariyorsun, yatiriyorsun, ...
Firsat bulabilirsen uyanmazsa yatiyorsun.
Hep böyle mi gidecek? Içinizden " Eeeh, annelik öle kolay bi$ey degil ali$caksin!" felan diyenleriniz olabilir. Bende kolay oldugunu dü$ünmüyordum zaten sirf bu yüzden hep bekledim 30uma girmeden de çocuk sahibi olmak istedigimden hamile kaldim zamani geldi artik diye ama bazen bunalima giriyorum sanki.
Örnegin hep böle mi olacak? Kipirdamaya korkuyorum gözüm saatte kaçta yatirdim, kaçta kalkti, kaç saat uyumali, kaçta kalkmali?.. bunlarin hesabini yapiyorum.
Ilerde ben çali$cam, zaman olcakki birlikte di$ari ali$veri$e veya biryere gitmemiz gerekecek ozaman napacam? Nasil uyku saatlerine mi denk getiricem hadi düzenini bozarsam? Uykusu felan kari$irsa ozaman ne olcak?....
2hafta olmu$ $imdiden pes mi ediyosun felan diyenleriniz olmasin sakin.
Cevap veren annelere tek tek te$ekkür ederim,
her biriniz bunlarin atlatilcak bir duygu oldugunu söylüyorsunuz in$allah öyledir. Örnegin bugün penceremden içeri güne$ dogmu$ ve güzel bir uyku yapmi$im bebi$imden önce uyandim. Kalktim oturma odasini havalandirdim, süpürdüm ve paspas bile yaptim sevdigim lavanta kokulu ilaçla (hatta hastaneden çikali daha yeni süpürdüm evi o derece yanii...)
Neyse böyle moralim çok güzel yerindeydi ve $uana kadar da yerinde birazdan gecenin sessizligi sokaklara felan çöktügünde nasil olurum bilmiyorum...
Sonra bebi$im uyandi e$im uyandi biraz sevi$tik kizimizla sonra emi$tik :78:ve yatirdim.
E$imle yan yana oturup bi hamilelik öncesi halimizi dü$ündüm. $imdi bebi$ vardi ve her$ey ona endeksliydi. Di$ari çikip yapmamiz gereken i$ler var ve bebegin uyandigi bir saatte getiricem yada uyudugu bir saatte annemi felan eve çagircaktim ki ben di$ari çikabileyim.
Emziren anneler bunu nasil ba$ariyorsunuz?
Bebegin bir günü diger güne uymuyor uyuma saatleri de degi$ik. Ben bozulmasindan çok korkuyorum evime henüz gelen giden olmadi ama yakindir gelcekler çünki hasta oldugumu rahat olmadigimi biliyor herkes.
Allah tüm annelerin yardimcisi olsun uzaktan mini minacik görüp sevdigimiz bebi$lerin ne çok ilgiye ihtiyaci varmi$ yavdediginiz gibi geçici bir his duygu olur da atlatirim bir de çok kafaya takan biri olarak en ufak $eyleri takiyorum ho$ degil.
genellikle yalniz annelerde oluyor bu .. bende yapayalnizdim esim ise gidince kala kaliyorduk bebekle
bide kolik yani gaz sancilari olan ve cildirircasina bagiran moraran ve surekli aglayan bi bebekle yalnizdim
artik aglamadigim an yoktu
bebegi emziriyordum agliyordum
yatiriyordum uyuyordu az sonra uyanacak deyip agliyordum
yani surekli agliyordum
42 gunde kurtuldum bu bunalimdan ..
cunku bebegimin gaz sancilari gecti ve sokakta evde pusette surekli uyuyan bi bebek haline geldi
cok seviyor benim oglum disariyi onu pusete koyup atiyordum kendimi disari
hava almak hem bebege hem sana cok iyi gelir gunduzleri disariya cik
ve aksamlarida yalniz kalmaktan sakin korkma
insan emzir alt degistir gaz cikar uyut kaldir yika tekrar yedir derken bebegi sevmeyi unutuyor
onu bol bol sev, onunla bol bol konus onu kokla ve yuzune surekli gulumseyerek bak inan butun dertlerini unutuyorsun
kolay gelsin canim
benimki suan 6 aylik oldu ve inan cok cabuk gecti bu kadar hizli buyuyecegini tahmin edemiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?