Benim de mayısta fsh 9, lh 19 çıktı. Ki önceki yıllar fsh 5'ten yukarı hiç görmemiştim. Sağlıklı beslenmeye dikkat ettim, ben önceden bulduğu her şeyi yiyen bir insandım. Karatay diyetini takip etmeye çalıştım, 50 gün filan geçti, iki adet süresi yani. Bu ay, temmuzun başında tekrar ölçtürdüm. Fsh çok düşmüş bu sefer 3.6, lh 13.7 olmuş. Ben de pkoluyum. Bizde fsh yükselse bile geçici oluyor galiba pko nedeniyle rezerv zaten fazla. Bu arada Amh 16 çıktı mesela o da ayrı bir sorun ama kesinlikle erken menopoz değil, tam tersi çok fazla yumurta olduğu için kaliteli yumurtlama olmuyor. Ben yine de devam ediyorum sağlıklı beslenmeye. Her şeye dikkat ediyorum artık bu ay daha da ilerlettim sağlıklı yaşam kriterlerimi... teflon tava kullanmamaktan tut, antibiyotikli yumurta tüketmemeye kadar. Birkaç ay sonra tekrar ölçtüreceğim çünkü sadece 50 gün sağlıklı beslenmeye çalışmak bile bu kadar hormonları düzelttiyse daha da iyiye gideceğine inanıyorum ben. Bir de polikistik over hakkında yazılan harika bir kitap var özet yapmaya çalıştım, tavsiye ederim:
Dr. Felice Gersh, kendisi de PCOS'lu emekli bir jinekolog. Hayatı boyunca çevresinde hep PCOS'lu kadınlar olmuş ve hayali bir gün semptomları bastırmak yerine PCOS'u gerçekten iyileştirecek bir tedavi bulmak olmuş. Emekli olduktan sonra uzun bir süre PCOS nasıl iyileştirilir üzerinde durmuş ve...
www.kadinlarkulubu.com