Canım korkusuz olmak diye bir şey söz konusu değil insan için zaten, hatta hiç bir canlı için. Küçücük bir böcek de, en gelişmiş uygar insan da korku duyar. Cesaret denilen şey korkmana rağmen eylemini sürdürmek ya da harekete geçebilmektir zaten. Yani cesur insanlar korkusuz değildir, bu yanılgıya sakın kapılma.
Bu gerçeği benimsemeye çalışırsan korkmaktan korkmazsın. Korku hayatta kalmamız için gerekli olan ilkel duygularımızdan neticede, reddedilebilecek bir şey değil, bastırılması değil varlığının kabullenilmesi gereken bir şey. Bunu kabul et önce, kendini, insan olduğunu, zaaflarını, zayıflıklarını kabul et. İleride ölümden korkarsan da korkuna rağmen yaşayıp yaşlanıp yaklaşacaksın ölüme. Cesaret göstermek korkuya rağmen hayatın farkına vararak, tadına vararak yaşamak olacak o durumda da.
Yani korkmak tü kaka bastırılması gereken bir şey değil, onunla yaşamayı öğrenmek için zihnini rahatlama yollarını bulmaya çalışabilirsin. Çok baş edemezsen ve hayatına bu kaygılar hakim olursa bir kaygı bozukluğu durumu söz konusu olabileceği için bir psikiyatrist yardımcı olabilir. Sen şuan aslında korkmaktan korkmuyor, korku konusunda kaygı duyuyorsun, korkmaktan kaygılısın sanıyorum.