• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kopya çekmeye vesile mi oldum?

ordinary

🇹🇷 Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil 🍉
Pro Üye
7 Mart 2013
6.455
19.435
448
Kızlar merhaba,
Az önce aldığım bir haber sonrası keyfim fazlasıyla kaçtı. Aşırı derecede pişmanlık duyuyorum.

Bir arkadaşım doktora yeterliliği sınavı için sınava hazırlanıyordu ve takıldığı konular vardı. Ben de soruların cevabını yapay zekaya sahip olan sohbet uygulamasından bulup bu arkadaşla paylaştım. Aklına takılan başka soru varsa oraya sorabileceğini söyledim.

Gel zaman git zaman bu arkadaş uzaktan eğitimden dolayı yeterlilik sınavına çevrim içi katılmış. Tahmin edin napmış? Hocalara fark ettirmeden tavsiye ettiğim o sohbet uygulamasından kopya çekmiş. Muhtemelen kalacağı bir sınavdı ama geçmiş. Konulara hakim değildi, ki aynı alandan olup konuya hakim olan arkadaşı bile kalmış sınavdan. Jüri zorluyor anlayacağınız.

O kişi için kopya çekmek normal bir durum. Hak, hukuk vs bilmez. Geçen haftalarda lafını geçirmişti, uyarmıştım kopya konusunda. Bir fayda etmemiş demek ki.

Vicdanım o kadar rahatsız ki. Oturup ağlayasım var. Yardım ettiğime bin pişman oldum. O uygulamadan sınav esnasında faydalanacağı hiç aklıma gelmezdi.

Sanırım vicdanımı rahatlatmaya ihtiyacım var. Ben o uygulamayı önerdiğim için bundan mesul muyum? O uygulamadan bahsetmeseydim kopya çekmekte zorlanacaktı, yine çekmeye çalışırdı bir türlü

Forumda Nihat Hatipoğlu olsaydı bunun günahısı nedir diye de sorardım 🤣

En iyi cevap
Suç fakültede bence eşşek değiller ya artık generative AIdan haberleri olmasın ... yani artık bilimsel makalelerde bile, makaleyi verirken bir bölüm oluyor etik konularla ilgili bu makaleyi yazarken yapay zekadan yardım aldın mı diye. İçerik değil ama yazım dilini düzeltmek için kullandıysan kabul ediliyor mesela.

Suç fakültede, insanlar o sınava yıllarca hazırlanıyor böyle bir iş şansa bırakılıp uzaktan sınav mı olur?? PhDne değer veriyorsan adam gibi atlar gidersin sınava. Böyle bir saçmalığı ilk kez duydum PHD yeterlilik sınavı uzaktan olamaz. 5 para etmez bir fakülte, onların verdiğin PhDnin de hiçbir değeri yoktur bence.

Adam gibi birkaç ünv hariç zaten diğer okullardan PhDyim diyenlere zaten şüpheyle yaklaşıyorum, fakültelerde...
bu kadar duyarlı olmak nasıl bir duygu ben bunu daha çok merak ettim🤦‍♀️
banane ben yardımcı olmak için site önermişim. gerisi onu ilgilendirir günahı sevabı kul hakkı vs vs. ben niye sorumluluk hissedeyim.
Kaç kişinin hakkına girmiş olacağı için kendim buna sebep oldum diye suçluluk hissediyorum. Çok farklı konularda da bunu yapıyorum. Mesela birilerini tanıştırmıştım ve daha sonra uygun olmadıklarını görmüştüm. Neden vesile oldum ki diye ağlayıp durmuştum 😂

Kopya da hassas konu benim için. Kopyacılar yüzünden çekmedik mi ve çekmiyoruz mu? Ufak bir puanla bile nereler kaçırılıyor veya başarısız sayılıyor. Hak yiyenlere beddua edenler yardım ve yataklık edenlere de ediyorlar. Bilmeyerek ben de sebep oldum. Bu da bir etken benim için.

Takıntıdan, hassasiyetten, kuralcılıktan oluyor sanırım. Çiçek koparamıyorum uzun zamandır mesela (Geçen haftalarda bir cesaret iki üç tane papatya kopardım). Hayvan öldürmüş gibi eş tutuyorum. Kötü şeylere de vesile olmak istemiyorum. İki tanıdığımın arasını yapayım demiştim, birkaç gün içinde pişman olup bozdum. Pek uygun değillerdi çünkü. Ne bunalımlara girmiştim. Kabul ediyorum, yorucuyum 🤣

Yorumlara istinaden kararımı verdim. Her şeyi bu kadar kontrol etmemem lazım ama huyumu da biliyorum. En garantisi kötü niyetlilere daha fazla yardımda bulunmamaya çalışmak.

Yüz yüze gelince meseleyi enine boyuna öğrenip kızla ciddi bir konuşma yapacağım. Muhtemelen de ilişiğimi keseceğim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim :KK68: Vicdanen daha rahatım. Kendimle ilgili problemlerimi çözmem gerekiyor. Kendimden niye bu kadar ödün veriyorum bilmiyorum. Buna kafa patlatayım biraz da.

Arkadasiniz olduguna emin misiniz? Hakkinda boyle dusundugunuzu bilseydi keske. Siz olmadan da o sinavi bir sekilde gecerdi o size tesekkur amacli abartmistir senin sayende gectim falan demistir hosunuza gidecegini dusunerek. Doktoradan gectigimde hakkimda buna benzer haketmedi vari dusunen birileri olduysa onlari allaha havale ediyorum. Ben kopya cekmedim ama insanlar basariyi kiskaninca nereden saldiracaklarini sasiriyorlar. Baska bir yonumu kendince elestirip yine beni dr olmaya deger bulmayan olmus olabilir. Ve bu tur insanlar benden uzak allaha yakin olsun. Ha bir de yakin arkadasim sandigim biri de sunumumu elestirmisti istemedigim halde. Bana hic iyi niyetli gelmediniz
Siz niye triplere girdiniz şimdi

Kaç kişinin hakkına girmiş olacağı için kendim buna sebep oldum diye suçluluk hissediyorum. Çok farklı konularda da bunu yapıyorum. Mesela birilerini tanıştırmıştım ve daha sonra uygun olmadıklarını görmüştüm. Neden vesile oldum ki diye ağlayıp durmuştum 😂

Kopya da hassas konu benim için. Kopyacılar yüzünden çekmedik mi ve çekmiyoruz mu? Ufak bir puanla bile nereler kaçırılıyor veya başarısız sayılıyor. Hak yiyenlere beddua edenler yardım ve yataklık edenlere de ediyorlar. Bilmeyerek ben de sebep oldum. Bu da bir etken benim için.

Takıntıdan, hassasiyetten, kuralcılıktan oluyor sanırım. Çiçek koparamıyorum uzun zamandır mesela (Geçen haftalarda bir cesaret iki üç tane papatya kopardım). Hayvan öldürmüş gibi eş tutuyorum. Kötü şeylere de vesile olmak istemiyorum. İki tanıdığımın arasını yapayım demiştim, birkaç gün içinde pişman olup bozdum. Pek uygun değillerdi çünkü. Ne bunalımlara girmiştim. Kabul ediyorum, yorucuyum 🤣

ben hiç çiçek koparmam öldürmüş oluyorum diye.
ama başkasının günahını üstüme alınmam. 🤷‍♀️

Nihat Hatipoğlu Burhan der ki:
Senin amacın sorularına yanıt vermekti, kopya çekmesi değil. Ben olsam kendimi asla sorumlu hissetmem. O kişi kötü amaçla kullandıysa ben napıyım.? 🧿

Bu şekilde çok yıpranırsınız. Fazla takıntılı, kuruntulu geldiniz bana. Biraz rahat olmaya bakın, olamıyorsanız bir uzmandan yardım alın

Bu şekilde çok yıpranırsınız. Fazla takıntılı, kuruntulu geldiniz bana. Biraz rahat olmaya bakın, olamıyorsanız bir uzmandan yardım alın
Yıprandım zaten, hiç kaçırır mıyım? 😂 Rahat tarafım da var ki aşırı rahatlığım da sıkıntı. Bir gün ortayı bulmayı hedefliyorum. Psikiyatriye de üşeniyorum. Hayırlısı, bakalım.

Yıprandım zaten, hiç kaçırır mıyım? 😂 Rahat tarafım da var ki aşırı rahatlığım da sıkıntı. Bir gün ortayı bulmayı hedefliyorum. Psikiyatriye de üşeniyorum. Hayırlısı, bakalım.
Hiç üşenmeyin. Psikoterapi kendimize yapabileceğimiz sn büyük iyilik. Fayda gördükçe insan iyi ki gitmeye başlamışım diyor

Kızlar merhaba,
Az önce aldığım bir haber sonrası keyfim fazlasıyla kaçtı. Aşırı derecede pişmanlık duyuyorum.

Bir arkadaşım doktora yeterliliği sınavı için sınava hazırlanıyordu ve takıldığı konular vardı. Ben de soruların cevabını yapay zekaya sahip olan sohbet uygulamasından bulup bu arkadaşla paylaştım. Aklına takılan başka soru varsa oraya sorabileceğini söyledim.

Gel zaman git zaman bu arkadaş uzaktan eğitimden dolayı yeterlilik sınavına çevrim içi katılmış. Tahmin edin napmış? Hocalara fark ettirmeden tavsiye ettiğim o sohbet uygulamasından kopya çekmiş. Muhtemelen kalacağı bir sınavdı ama geçmiş. Konulara hakim değildi, ki aynı alandan olup konuya hakim olan arkadaşı bile kalmış sınavdan. Jüri zorluyor anlayacağınız.

O kişi için kopya çekmek normal bir durum. Hak, hukuk vs bilmez. Geçen haftalarda lafını geçirmişti, uyarmıştım kopya konusunda. Bir fayda etmemiş demek ki.

Vicdanım o kadar rahatsız ki. Oturup ağlayasım var. Yardım ettiğime bin pişman oldum. O uygulamadan sınav esnasında faydalanacağı hiç aklıma gelmezdi.

Sanırım vicdanımı rahatlatmaya ihtiyacım var. Ben o uygulamayı önerdiğim için bundan mesul muyum? O uygulamadan bahsetmeseydim kopya çekmekte zorlanacaktı, yine çekmeye çalışırdı bir türlü

Forumda Nihat Hatipoğlu olsaydı bunun günahısı nedir diye de sorardım 🤣

Doktora yeterliğin bir de sözlüsü var sonuçta. Orada da mı kopya çekmiş?
Yazılı için üzülmeyin googledan da bakabilirdi.

Doktora yeterliğin bir de sözlüsü var sonuçta. Orada da mı kopya çekmiş?
Yazılı için üzülmeyin googledan da bakabilirdi.
Yazılı yüz yüze oldu. Onda da kopya çekeceğim ortam olsun diye dua ediyordu. Ben de saçmalama, doktora öğrencisisin artık vs diye konuşma yapmıştım. Yazılıda çekememiş. Zaten bu uygulamayı sözlü sınavdan bir gece önce önermiştim.

Yazılı yüz yüze oldu. Onda da kopya çekeceğim ortam olsun diye dua ediyordu. Ben de saçmalama, doktora öğrencisisin artık vs diye konuşma yapmıştım. Yazılıda çekememiş. Zaten bu uygulamayı sözlü sınavdan bir gece önce önermiştim.
Kopya çektiğini anlamayan hocalarda sorun. Boşver çoğu üniversitede sallapati yapılıyor bu işler.
Benim yeterlik sözlü kısmım 1 saat sürmüştü 5 hoca tarafından çarpraz sorgu gibiydi. Kimisinin ise çok daha hafif geçiyor. Kendini suçlayacak bişey yok hocaları açsaymış gözünü

Bana da pek mümkün gelmedi bu şekilde kopya çekebilmesi. Konuşma sırasında yapay zekanın cevabını beklemek falan çok belli olur. Bir de başka yere bakıyor olsanız bile kameraya bakıyormuş gibi gösteren bi ai vardı adını hatırlamıyorum ama belki onu da kullanmıştır 😂
Yanlışlıkla intihal yaptıysam gibi takıntılı düşünceler beni bunaltıyor bazen. Sonra bu tipleri görünce biraz rahatlıyorum 😅 Bugün online bi sınavım vardı kendi notlarımdan bazı cümleleri kopyalayıp yapıştırdım. Kendi yazdığım metni başka yere yapıştırırken bile bok gibi hissettim, kendimi sahtekar olmadığıma ikna etmeye çalışırken bu konuyu görmek beni biraz tetikledi 🤓
Kendi kendinizden intihal yapmayın derdi bi hocamız
Biz bunlara bile dikkat ederdik😀

Filmlerden nasil banka soyulur temali seyler izliyoruz ama banka soymuyoruz. Ya da filmdeki taktikle bankayi soysak gunahi filmi yazanin mi? Hepimizin iradesi akli var siz isterseniz binbir yol gosterin yapacak adam siz gostermeseniz de yapar yapmayacak adam yapmaz. Vicdaniniz gayet rahat olsun

Back