Köpüklü Türk Kahvesi

arkadaşlar bir yerde izlemiştim. arif

fincan için 1 tatlı kaşığı kahve, bir tatlı kaşığı şeker ve fincan sayısı ve ölçüsü kadar suyu iyice karıştırıp ocağa koydu. tam kabardığı zaman bir kere daha karşıtırdı ve fincanlara koyarak ikram etti.

çok güzel görünüyordu cokacimcoook ama ben denedim olmadı. yani kendi usulüme göre yaptığım zaman genelde oluyordu yaparım ama olmadı :sm_confused:

belki siz denediğinizde olur. bu da benden denenmiş bir tarif olsun :teytey:

zaten klasık tarıf budur canım sositososito karısTırsmadan yapılır

benim için kahve eşittir haz.türk kahvesini tek geçerim,cappicinoda severim.buz gibi soğuk suyla karıştırmadan yaparım.yanında kuş lokumu veya çikolata çok hoş oluyor ama,kilo yapıyor.tek başınada başımın üstünde yeri var.

benim için kahve eşittir haz.türk kahvesini tek geçerim,cappicinoda severim.buz gibi soğuk suyla karıştırmadan yaparım.yanında kuş lokumu veya çikolata çok hoş oluyor ama,kilo yapıyor.tek başınada başımın üstünde yeri var.

buz gibi suyla yaptım dün harika köpürdü canımsositososito

eskıden hıc sevmezdım ama sımdı tam bır turk kahvesı tıryakısı oldum..damla sakızlıyı merak ettım ..degısık oluyodur emınım...

Türk kahvesini bitterle ikram ettim;ilk defa deneyen arkadaşlar oldu;o kadar çok sevdiler ki...
Kahveyle müthiş bir uyum sağlıyor..Muhakkak deneyin derim ben de..[/U]

bende türkkahvesi tiryakisiyim, arkadaşlar güzel yapdığımı sölerler kaç
fincan olursa olsun köpüklü olur ama içinden köpük almıyorum anlatayım.
önce cezveye suyu koyuyorum daha sonra kahveyi en son şeker ocağa
koymadan iyice karıştırıyorum ve birdaha hiç karıştırmıyorum kısık ateş
ve bakır cezve harika oluyor bol şekerli benimde tarifim bu ya bu damla
sakızlı heryerde varmı ilk kez duydum ben...

Ya Libyana'cim,nedense ben Türk kahvesini
pek güzel yapamam yaaaa.
Severim icmesini ama esim sevmediginden
pek yapilmiyor bizde.Sürekli yapsam kesin
ustasi olurdum ama yilda bir yapyorum belki.
Ama sen kesin harika yapiyorsundur,benim maharetli
arkadasim.

Ya Libyana'cim,nedense ben Türk kahvesini
pek güzel yapamam yaaaa.
Severim icmesini ama esim sevmediginden
pek yapilmiyor bizde.Sürekli yapsam kesin
ustasi olurdum ama yilda bir yapyorum belki.
Ama sen kesin harika yapiyorsundur,benim maharetli
arkadasim.

kaydirigubbakcemile3 Arkadasım ben de turk kahvesı davasında cok ıddıalı degılımdır acıkcası ama bak sutlusunu guzel yaparım kaymakluuuuşakkıdı
topu topu 1-2 senedır mutfak ıslerıyle alakalıyım oncedeeenn nerdee aarmut piş agzıma düşşş:roflol:
Annecım sagolsun ..Kıyamazdı kı bana okuldu dershaneydı sınavlardı derken oyy ..
ama ogretmıstır hepsını babam da superdır mutfak konusunda herkes kenı meslegınde basarılı olmakla beraber aşçılıkta da hunerlıdır:utangac: en becerıksz benım gelba:roflol: Optum canım:ecrin_bebek:

damla sakızlı türk kahvesini şiddetle taavsiye ediyorummm....geçen akşam arkadaşlara yaptım yanınada çakıl çikolata koydum hasssta oldular a.s.

damla sakızlı türk kahvesini şiddetle taavsiye ediyorummm....geçen akşam arkadaşlara yaptım yanınada çakıl çikolata koydum hasssta oldular a.s.

Kızlar canımı cektırdınız hııkaydirigubbakcemile3
Burada bulacagımızı sanmıyorum
sıze ceza bana Turkıyeden damlasakızlı yollayacaksınız:oklava:
Ben de sıze lokumlu ve hurmalı kurabıyelerden yollarım:sm_cool:sositososito

Kızlar canımı cektırdınız hııkaydirigubbakcemile3
Burada bulacagımızı sanmıyorum
sıze ceza bana Turkıyeden damlasakızlı yollayacaksınız:oklava:
Ben de sıze lokumlu ve hurmalı kurabıyelerden yollarım:sm_cool:sositososito

olurrr seve seve yollarım libyana :1hug:

damla sakızlı bende istiyorum yollayın çabuk. nerde bulcaz onu ya cidden? bu arada buz gibi suyla yaptım fark etmedi fazla ya :uhm:

bir kahvekolik olarak bu başlığa yazmam gerekir diye düşündüm. kahveyi ben şahsen 3 farklı şekilde yapıyorum. birincisi yukarıda anlatılan gibi. ikincisi su yerine süt koyarak ( çok hafif oluyor), üçüncüsü ise şeker yerine bitter çikolata koyarak. :kahve: :delphin:

bitterle gercekten harika oluyor.. Yada az şekerli yapıp içerken ağza kahveli şeker alındıgında..
canım istedi :utangac:

Libya kahvesi var bir de kızlar
Köpük möpük olmuyor çok ama tadı fevkaladenin fevkinde..;p
Her akşam içiyoruz iftardan sonra yanında lokum ve cıkolatayla alışkanlık yaptı;*

Son düzenleme:
kahveyi telveli seven bir arkadaşım baştan fincanlara yarım çay kaşığı kuru kahve atardı hemde köpüklü oluyo

damla sakızlı bende istiyorum yollayın çabuk. nerde bulcaz onu ya cidden? bu arada buz gibi suyla yaptım fark etmedi fazla ya :uhm:

arkadaşlar yalnızca kahve satan yerlerde bulunuyor bide aktarlarda fln ben damla sakızlı,çikolatalı ,kakuleli hatta fındıklı hepsini buluyorum..yolliyim size yafff a.s.

kızlar bende kahveyi çok severim kahve fincanlarının içine kahve şekerini koy suyunu ılık olarak fincanların içine koy fincanları ocaklrın üzerine koy kısık ateşde kaynayınca al aman dikkat taşmasın peçeteyle fincanları tutarak al afiyet olsun harika oluyor.

Ben de geldim ben de tiryakiyim günde 2 içeriz mutlaka.
Hele yorgunsam acaip ihtiyaç duyarım.Bir de kahvaltıdan sonra keyif kayfemi ihmal edemem.
Muhabbet varsa,manzara güzelse,karşımda deniz uzanıyorsa,efkarlıysam,şiir yazıyorsam..vs vs hep ihtiyaç duyarım.Bende köpüğünü eşit paylaştırırım sonra bi karıştırırım 2-3 kere daha alırım köpüğü sonra eşit paylaştırırım fincanlara.Ama bende 4 ten fazlasını köpürtemiyorum:(:(:(

kızlar kolay köpüklü kahve tarifi buldum ve şimdi de hemen denedim sonuç enfes muhteşem harika .............bi tatlı kaşığı kahve,şeker,su koyuyosunuz ve bi çimdik de karbonat.bi kere karıştırıp altını yakıyosunuz ve kısıyosunuz tabiki
ilk anda tedirgin oldum acaba acı olur mu diye ama olmadı tadı da enfes oldu üstelik ve köpüğe inanamadım:1shok:
ha bu arada karbonatı ben et pişirirken de koyarım çabuk pişer ve yumuşacık olurkaydirigubbakcemile2

Back
X