- 10 Ekim 2020
- 1.997
- 8.772
- 88
- Konu Sahibi muhtesemgatsby
-
kedı ve kopek baktık..Merhaba, gerçekten tecrübesiz olduğum hayvan bakımı konusunda yardım almak amacıyla yazmak istedim. Köpek sahibi arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Ailece hayvanları seviyoruz ve genelde 'goldenlar çok tatlılar, keşke biz de sahiplensek' muhabbeti geçer ama bugüne kadar konu hiç ciddiye dönmemişti. Bizimkilerle bugün ilk defa oturup nasıl olur acaba diye düşündük, çok da heyecan yaptık. Babam özellikle baya heveslendi zaten sever hayvanları bir de apartmanda arkadaşı var, onun köpeğiyle de duygusal bağ kurmuş. Kafasına takmış bu aralar kısacası sahiplenme işini.
Yani buraya kadar her şey hoş tamam ama babam hiç zahmete gelemez. Köpeğimiz olsa sevmeye gelince en çok onun seveceğine eminim ama zor olan bakımını da benim üstüme atarlar gibi geliyor. Annem deseniz her konuda hobi olarak şikayet eder. Sever ama mızmızlanır da diye tahmin ediyorum. Ben doğmadan önce bir kedileri varmış yaşlılıktan ölmüş ama çocukları gibi bahsederler hala.
Bana gelince şimdi heveslendiğim için yaparım modundayım ama normalde de her konuda böyleyim. Hevesle başlarım bir şeylere ama devamı gelmez. Altından kalkamazsak diye de korkuyorum. Kafam çok karışık.
Bir de şimdi size saçma gelebilir ama bizim eve acilen sevgi verilebilecek başka bir üye gerekiyor. Yani eşek kadar oldum artık yine de annem beni kucağına alarak sevmeye çalışıyor. Odamda oturup vakit geçireyim diyorum babam peşimden geliyor 'salona gel sıkıldık' diye. Köpeğimiz olsa onunla ilgilenirler biraz ben de rahat ederim diye düşünüyorum.
Uzattım biraz kusura bakmayın ama bu işin altından kalkamayacak profilde insanlar olarak görünüyorsak yazmanızı isterim. Köpek bakımının artı ve eksilerini her yönüyle öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
bunu diyorsanız bence hayır... hayvan sahiplenmekle evlat sahibi olmak eşit özveri istiyor bence. sonuna kadar düzgün bakabilmek gerekirBana gelince şimdi heveslendiğim için yaparım modundayım ama normalde de her konuda böyleyim. Hevesle başlarım bir şeylere ama devamı gelmez. Altından kalkamazsak diye de korkuyorum. Kafam çok karışık.
gerçekten mi?? ne yalan söyleyeyim çok şaşırdım yaBir de şimdi size saçma gelebilir ama bizim eve acilen sevgi verilebilecek başka bir üye gerekiyor. Yani eşek kadar oldum artık yine de annem beni kucağına alarak sevmeye çalışıyor. Odamda oturup vakit geçireyim diyorum babam peşimden geliyor 'salona gel sıkıldık' diye. Köpeğimiz olsa onunla ilgilenirler biraz ben de rahat ederim diye düşünüyorum.
Zavallı köpek çişini kakasini tutabildigi kadar tutup balkona yapıyor yaniApartman dairesinde oturuyorsanız iyi düşünün. Burda biri var işe giderken köpeği balkona bırakıp kapı kitliyor. Köpek gelip geçene havlıyor. Yazık. Hem komşulara en çok da hayvancağıza.
Muhtemelen. Ama goldenı olan bi kız da var. O her gün dışarı çıkartıp tuvaletini yaptırıyor.Zavallı köpek çişini kakasini tutabildigi kadar tutup balkona yapıyor yani
Ya çok teşekkür ederim güzel sorularınız için. Kendimizi değerlendirmemiz açısından çok iyi oldu.Kopekler kedi gibi değiller. Kum egitimleri yok. Mutlaka günde birkac kez dışarıya çıkarmanız gerek. Bunu yapabilecek biri var mı?
Disaridan sonra pati temizliği, haftada 1 2 banyosu yaptırılacak bunlari yapabilir misiniz?
Mama aşı masraflari bir sure sonra sorun olusturur mu?
Apartmanda yaşıyorsanız apartman kurallarında evcil hayvan beslemek yasaktir gibi bir ibare bulunuyor mu? Bundan emin olun. Komşulariniz sorun cikaracak insanlar mı? Sonucta köpek bu, havlayacak devamli.
Bir yere tatile gidecekseniz, bırakacağıniz kimse yoksa her otel hayvan kabul etmiyor. Eden de çok nadir bulunuyor. Hayatınız kısıtlanacak. Buna razı mısınız?
Aklima gelen sorun gibi durumlar bunlar. Umarim barinaklardan sahiplenirsiniz.
Sadece ben bunaldığım için değil aslında, onlar için de iyi olur diye düşündüm.bunu diyorsanız bence hayır... hayvan sahiplenmekle evlat sahibi olmak eşit özveri istiyor bence. sonuna kadar düzgün bakabilmek gerekir
gerçekten mi?? ne yalan söyleyeyim çok şaşırdım ya
ben sizin kalbinizde iyi niyet olduğunu biliyorum ama hayvan sahiplenmek için uygun olduğunuzu düşünmüyorum
biraz beni salsınlar diye almak istiyorsunuz ama o hayvanda da sıkılacaklar, sonra bakımıdır,varlığıdır göze batmaya başlayacak hayvanın.
temizliği,ilgisi,aşısı vb sorumlulukları herkes birbirine atacak, sonra da bakamıyoruz sahiplendirelime varacak sonu...
ailecek hayvanları seviyoruz golden sahiplensek falan demişsiniz ama lütfen beni yanlış anlamayın, sizi kırmak da istemem ama bu pek hayvan sevmek değil
eğer gerçekten bir hayvana aile olma düşünceniz varsa cins gözetmeksiniz,yardıma ihtiyaç duyan bir köpeği sahiplenmelisiniz,yani cinsi sizin için önemli olmamalı.. cins gözetiyorsanız köpek istemenizin asıl amacı sahiplenmek değildir, hevesle evcil hayvan almaktır...
eğer benim gerçekten tek amacım sahiplenmek olsaydı,mahallemde,sokağımda bulunan, kimsesiz, yardıma ihtiyaç duyan mazlumlardan birini alırdım.. bağrıma basardım..
dediğim gibi yanlış anlamayın asla kırıcı olmak istemem ama benim de tüylü bir evladım var, canını yerim diye sevdiğim...
ve asla sizin düşüncelerinizle sahiplenmedim oğluşumu, canım gibi gördüm,evladım gibi bakıyorum ona...
yani demem o ki yukarıda belirttiğiniz amaçlarla alacaksanız bence hiç almayın lütfen
aileniz gerçekten garip, canı sıkılıp sizi çağırmalar falan.. bu durumdan bunalmanızı anlıyorum,çareler düşünmenizi de anlıyorum ama bunun çözümü hayvan sahiplenmek değil,lütfen başa bir çözüm bulun :))
Barınakta da golden bulursunuz. Hem bir canı kurtarmış olursunuz. Hem de rezil koşullarda üretilen ve satılan cins hayvan satıcılarına bir katkınız olmamış olur. Anne köpekler hayatlarinin sonuna kadar doğurtuluyorlar. Bir sure sonra rahimleri asagi sarkıyor. Türlü hastaliklar geçiriyorlar. Ureticiler hiç acımıyor. Çünkü onlar icin anne köpek para demek. Her yavru binlerce lira demek. Bu çarka kimsenin kuruşu geçmemeli. Ama babayi nasil ikna edersiniz bilmiyorum.Ya çok teşekkür ederim güzel sorularınız için. Kendimizi değerlendirmemiz açısından çok iyi oldu.
- Gezdirme konusunda hiç sıkıntı olmaz.
-Temizlik ve banyoyu da hallederiz diye düşünüyorum.
-Apartmanda köpeği olan çok kişi var, sıkıntı yok o konuda.
Yani diyeceğiniz her konuya cevabım olumlu sadece barınaklarda bulamazsak bizimkiler satın alırlar gibi geliyor. Bu konu da tartışmaya çok açık. Mesela babam direkt köpek istese sahiplenme aşamasına gelince bir cinse karar verilse sorun olmaz bence. Bizim lafın gelişi golden muhabbetimiz vardı ama adam baştan kafasına koymuş özellikle o cinsi. Sonuçta her hayvanın da huyu farklıdır, belki kendisinin heves ettiği gibi olmayacak. Her ihtimali düşünerek ve öz eleştiri yaparak karar vermemiz gerektiğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?