Yaw Allah askina sirf muhalefet olmak icin yazanlar var:) hayvanlari koruyacaz diye insanlari yerdiginizin farkindasiniz insallah. He insanlar toplatilsin, keske mumkun olsada hayvana insana iskence edenleri gercekten toplasalar buna itiraz etmez normal bi insan.
Kiz korkuyo ve kimseyi korkulari var diye suclayamazsiniz. Benim evimin onunde sahipli bi kopek tasmasini takmadigi icin sahibi, cocuklar ve benim uzerime firladi. Kucuk bi kopekte degildi benim kadardi. O anda ben reflex olarak bi tane tekme atsaydim, sahibi bana kizabilir miydi? Hic sanmiyorum polise bile giderdim bunun icin. Ben ona bi guzel kizdim ama kopegini tasmasiz bir sekilde boyle birakmayacagini bilmesi gerektigini soledim... yaa ozur dilerim. He dile ozur cocuklarim korktu bende dahilim buna cunku daha ana kucaginda cocugum vardi o anda yanimda. Hayvan bu ne yapacagi belli olmaz her zaman. Ki bu bahsettigim evcil bi kopekti. Burdaki konu 15-20 tane asisi olnayan ac sokak kopegiyse son derece hakli konu sahibi. Hayvan sevmiyo degilim kesinlikle cocuklarimin kendi hayvanlari var.
Bu ulkede neye cozum bulunuyor da hayvanlara bulunulsun
Sizin yapmaniz gerrken sey , tedirgin olmamak , takin kulakligi kulaginiza acin bir muzik , muzige odaklanarak gecin yanlarindan
Tedirginliginizi hissederler ve daha cok havlarlar cunku sizin korkunuz onlar icin tehlike sinyali demek , o yuzden havlayip hirliyorlar sizi korkutarak kendilerini korumaya calisiyorlar
Korkan bir insan icin zor olmali ama yine de odaginizi degistirip sakin ve emin adimlarla yanlarindan gecerseniz hicbirsey yapmazlar
Beni alıntılamadan " köpekler kurtlardan evcilleştirilmiştir " yazıma , bin bir türlü beddua ile cevap veren şahısla polemiğe girmek yerine, direkt kibleyeceğim. Azıcık oku da gel!
Yemek ver bir şey yapmazlar demek de ilginç, çete " pack" hayvanı bunlar, alanlarına girmeyin ne demek. Zaten dipdibe yaşıyor ınsanlar geçecekleri başka yol yoksa, o insanlar nereden bilsin o köpek çetesinin alanı nerede başlıyor nerede bitiyor. Daha üç hafta olmadı komşumuzu ki kendisi kanser tedavısı görüyor ısırdı birisi, diğeri yazlık komşumuzun ayağını çok kötü ısırdı aylarca tedavi gördü kadın o kadar feci bir ısırıktı. Hadi siz büyüksünüz ya çocuklar? Küçük çocuklar hedef halinde yani av, ne demeye millete kızıp bağırıyorsunuz anlamıyorum. Dünyanın hiç bir medeni ülkesinde böyle bir sorun yok. Sertifika ile köpek verecek, sigortalatacaksın öyle aldım sıkıldım sokağa saldım yok. Sırf bu yüzden tatil yerleri hevesini aldıktan sonra , onları sezon sonu sokağa atana yüzlerce cins köpek ile dolu.
Bu Erinç Pütün. https://www.ulusal.com.tr/yurt/dehseti-otopsi-dogruladi-h53152.html
Yine aynı şekilde fabrikanın köpekleri tarafından öldürülen ve videosu nette olan güvenlik görevlisi çocuğu koymuyorum bile çünkü çok çok üzücü:S
Bunlarda dünyadan bazı haberler.
Hindistan'da sokak köpekleri çocuklara şaşırıp oldurmusler ve nedenı araştırılıyormuş. https://www.washingtonpost.com/news...out-why/?noredirect=on&utm_term=.d0cdb2443b2e
İngiliz kadın Yunanistan'da sokak köpeklerin saldırısına uğradı ve olduruldu ve vücudunun bazı kısımları yenildi! https://www.thesun.co.uk/news/45333...aged-to-death-dogs-greece-celia-hollingworth/
Herkes kendi doğrusunu yazıp duruyor.hayvan hakları diye açmadım konuyu , korkusu diye açtım. Beni tanımadan merhametimi ve çocuklarımı büyütmemle ilgili söz etme hakkını nasıl bulursunuz kendinizde..Allah kitap biliyorsanız,benden bu şekilde bahsettiğiniz karaladığınız için , helallik almanız gerektini de biliyorsunuzdur inşallah..
Lütfen çeteleşmiş köpeklerden nasıl korunup,korkmayacağım hakkında yorum yazın arkadaşlar.diğer yorumlara cevap vermeyeceğim..
valla şimdi daha da korktum
çok üzücü haberler
çözüm bulunması gereken bir konu bu
saygılar..
Aynen ole, bu isin dinle alakasi yokki. O en guzel dinin dediklerini uygulasa zaten oyle yapmazdi. Tamamen insanlikla ilgili bi durum bu. Herkes normal bi insan olamiyor. Evet herkes ozgurde eger ben senin hayvanin yuzunden stresten oluyosam orda, benim ozgurlugume saldiri vardir.Daha beterini ben yaşadım, herhangi bir sokaktan herhangi bir evin önünden geçerken bahçeden ufak cins uzun tüylü bir köpek fırladı üzerimize atladı nasıl bagırıyor. Bende köpekten korkarım ama tek sakince yatanların yanından geçebiliyorum ama sürü halindeyse, yada agresifse çok korkuyorum. Eşim yanımdaydı o olmasaydı ne yapardım. sahibi müdahale etmedi, öyle bakıyor. Eşimin paçasından ayrılmıyor ben korkudan öleceğim ne yaptığımı hatırlamıyorum. Eşim merhametliydi de vurmadı vursa köpek ölür sahibi öylece bakıyor sonra ben bağırdım ne bakıyosun çeksene şunu neyi bekliyosun dedim aldı dönüp arkasını bahçeye girdi insan bir özür diler 1 bardak su verir dedim etrafta bakkal yok titremekten yürüyemiyorum üstelik dini hassasiyetlerini kıyafetine yansıtmış güya en güzel dini yaşayan biriydi. O köpegin şiddet gördüğüne eminim. Bu sitede sırf yazmak için yazan çok, burda yazılanlar ile sokakta yaşananlar çok farklı. Konu sahibi belediye ile görüş, o köpekler oraya bırakılmıştır, küpe numaralarına bakılsın ve ait oldukları yere götürülsün.
Yaw Allah askina sirf muhalefet olmak icin yazanlar var:) hayvanlari koruyacaz diye insanlari yerdiginizin farkindasiniz insallah. He insanlar toplatilsin, keske mumkun olsada hayvana insana iskence edenleri gercekten toplasalar buna itiraz etmez normal bi insan.
Kiz korkuyo ve kimseyi korkulari var diye suclayamazsiniz. Benim evimin onunde sahipli bi kopek tasmasini takmadigi icin sahibi, cocuklar ve benim uzerime firladi. Kucuk bi kopekte degildi benim kadardi. O anda ben reflex olarak bi tane tekme atsaydim, sahibi bana kizabilir miydi? Hic sanmiyorum polise bile giderdim bunun icin. Ben ona bi guzel kizdim ama kopegini tasmasiz bir sekilde boyle birakmayacagini bilmesi gerektigini soledim... yaa ozur dilerim. He dile ozur cocuklarim korktu bende dahilim buna cunku daha ana kucaginda cocugum vardi o anda yanimda. Hayvan bu ne yapacagi belli olmaz her zaman. Ki bu bahsettigim evcil bi kopekti. Burdaki konu 15-20 tane asisi olnayan ac sokak kopegiyse son derece hakli konu sahibi. Hayvan sevmiyo degilim kesinlikle cocuklarimin kendi hayvanlari var.
Aynen ole, bu isin dinle alakasi yokki. O en guzel dinin dediklerini uygulasa zaten oyle yapmazdi. Tamamen insanlikla ilgili bi durum bu. Herkes normal bi insan olamiyor. Evet herkes ozgurde eger ben senin hayvanin yuzunden stresten oluyosam orda, benim ozgurlugume saldiri vardir.
Yahu insan civcivden de korkabilir, aridan da, ben de balondan korkuyorum mesela...
Her korku mantikli olmak zorunda degil, ve korkunun cozumu asla "bisey yapmaz" da degil. Ben biliyorum mesela sismis balonun bana bisey yapmayacagini ama korkuyorum, bu beni fasist mi yapar?
Korkuyla nefreti karistirmayin arkadaslar, kadin sokagimdaki kopek cetelerini nasil zehirlerim diye sormuyor, korkuyorum ne yapabilirim diye soruyor, anlamak bu kadar zor omamali
Sende ALLAH rızası için gözlerinle okuyup mantığını kullan birazcık çok az bak. Senle ne alakası var. Başka biriyle konuşmamıza yazdım onu ben oda cevap verdi. Baya bi alıntılaştık onunla ne alaka kendi üstüne alınıyorsun.
Ben sana konu başında tavsiyelerimi yazdım korkunu çok anlayışla da karşıladım. Nasıl ki yüksekten korkan birine korkma demek saçmaysa köpekten korkana da korkma demek saçma. Sahipli küçük ırk köpeklerle vakit geçirerek başlayabilirsin.
Korkma sen kalabalık yerdesin, yani aslında sen de bir grubun içindesin. Ama boş arazi vs tehlikeli olabilir. Yanına söyledikleri aletlerden al.
-Köpekten korkuyorumYahu insan civcivden de korkabilir, aridan da, ben de balondan korkuyorum mesela...
Her korku mantikli olmak zorunda degil, ve korkunun cozumu asla "bisey yapmaz" da degil. Ben biliyorum mesela sismis balonun bana bisey yapmayacagini ama korkuyorum, bu beni fasist mi yapar?
Korkuyla nefreti karistirmayin arkadaslar, kadin sokagimdaki kopek cetelerini nasil zehirlerim diye sormuyor, korkuyorum ne yapabilirim diye soruyor, anlamak bu kadar zor omamali
Ne kadar yapıcı bir yorum cidden. Bazı yorumları okudukça sasırıyorum konu sahibi sadece korkusundan bahsetmiş kötü bişey dememiski.Kendimi bildim bileli hayvanseverim ve cocukluktan beri evimde kopek var , cevremde de hep hayvanseverler vardir ama buradaki gibi dusuneni hic gormemistim
Arkadaslar sokakta kopek ve kedi olmaz , olmamali , tabi ki caresi öldurmek degil , kisirlastirmak , bu insanlar icin degil zaten o canlari korumak adina yapilmali ,uygun bir kisirlastirma programiyla cogalmalari engellenmeli ve sokaklarda kedi kopek kalmamali , bu zaten 20 senedir konusulan ve uygulanmaya calisilan bir yontem
Gercek hayvanseverler kopek sahiplendirirken bile kisirlastirma sartini kosul olarak koyarlar ki yeni canlar sokaga dusmesin , sokakta zulum gormesin , aclik cekmesin , karda kista sogukta donarak olmesin
Yani bunu bilmeden , dusunmeden nasil sokakta hayvan olmali diyebiliyorsunuz anlamak mumkun degil
Ve barinak kosullarinda duzeltilmeli , canlar icin saglikli hale gelmeli
Pet shoplarda hayvan satisi yasaklanmali , insanlar barinaklardan sahiplenmeli
Gercek bir hayvansever bunlari savunur
-Köpekten korkuyorum
Mama ver su ver ısırmaz parcalamaz
-kanserim 3. Evre
Stresten uzak dur
-panik atağım var
Asansöre binme hersey kafanda geçer
Cem Yılmaz'ın vardı ya benim kaynimda da var aynı rahatsızlıktan. İşte Türk insanın sorunlara bulduğu care
merhaba, en başa kadar bakmadım doğru olabilir ama inanın konu bu değil, korkuyu nasıl yenme ve çözüm.. o yüzden başkalarıyla da polemiğe gerek yok, herkes aynı şeyi düşünemeyebilir veya korkuları ve sevgileri farklı olabilir. farklı bir forum açılsın, hayvanları seviyorum,köpeklere nasıl bakarız tarzı orada yazsın herkes. çünkü bu şekilde konular konular uzuyor ..ben bir kaç yorum dışında çözüm bulabileceğim bir öneri ile karşılaşmadım.lütfen beni de anlayınız..
kardeşimin küçük köpeği var evinde bakıyor. onunla sorun yaşamıyorum, çete sürü halindeki köpeklerle sorun yaşıyorum.yenemiyorum maalesef bu durumu
Ne kadar yapıcı bir yorum cidden. Bazı yorumları okudukça sasırıyorum konu sahibi sadece korkusundan bahsetmiş kötü bişey dememiski.
Abartmiyorum hamileyken bazen dışarı çıkmadığım bile oluyordu kedi, köpek korkumdan. Biliyorum bişey yapmaz ama elimde değilki. Aniden üzerime doğru gelen bir hayvan olunca direk irkiliyorum ve cok korkuyorum mesela. Asabilecegim bişey değil maalesef. Kendi halinde yatıp uzanan hayvanlar problem değil şükür :) Onların yanından geçebiliyorum.
Bazı köpekler cidden tehlikeli olabiliyor. Geçen yürüyüş yolunda beslenmesi yasak olan bi hayvan tasmasiz kendi halinde dolaşıyordu ama belediyeyi aramak durumunda kaldım. Neden? Çünkü ordan yüzlerce bebekli insan geçiyor benim gibi. Ya bişey olsa Allah korusun o zaman bunun faturası kime kesilecek?
tek köpeklerden korkun yoksa bu mama verme fikrini çok kişi söylemiş ama gerçekten doğru. İş yerimin orada sürü halde gezenler ilk başlarda bizede havlıyorlardı beslemeye başladığımızdan beri kuyruk sallaya sallaya bizimle birlikte yürüyüp geri dönüyolar. Onun dışında korkunu kendi kendine nasıl yenebilirsin inan bilmiyorum. Psikolojik bir durum çünkü.. Burada atışanlar da ben dahil:) senin korkunla uzaktan yakından alakası yok. Elinde olan bir durum değil korku. Yoksa sende istersin tabi ki korkmamayı. Bizim kızdıklarımız çözüm olarak barınaklara kapatılsın diyenlere karşı. Ki zaten belediye aldığı yere bırakmak zorunda. Bilip bilmeden atıp tutanlara kızıyoruz.
tek köpeklerden korkun yoksa bu mama verme fikrini çok kişi söylemiş ama gerçekten doğru. İş yerimin orada sürü halde gezenler ilk başlarda bizede havlıyorlardı beslemeye başladığımızdan beri kuyruk sallaya sallaya bizimle birlikte yürüyüp geri dönüyolar. Onun dışında korkunu kendi kendine nasıl yenebilirsin inan bilmiyorum. Psikolojik bir durum çünkü.. Burada atışanlar da ben dahil:) senin korkunla uzaktan yakından alakası yok. Elinde olan bir durum değil korku. Yoksa sende istersin tabi ki korkmamayı. Bizim kızdıklarımız çözüm olarak barınaklara kapatılsın diyenlere karşı. Ki zaten belediye aldığı yere bırakmak zorunda. Bilip bilmeden atıp tutanlara kızıyoruz.
Benim olduğum yerde de çok fazla sokak köpeği var özellikle geceleri coşuyorlar. Bir kez ısırılmıştım ayağımdanama diyorum ki barınağa gidip aç kalıp uyutulacaklarına burada arkadaşlarıyla yaşasınlar ısırılırsam da iki haftada iyileşiyo zaten
Konu sahibi,benim kizkardesim köpekten,kediden,hatta civcivden bile korkardi :) yemin ederim civciv pesinde kostugunda kaçardı
Eve ne zaman köpek alındı korkusunu yendi. Kedi korkusunu yenemedi ama
Gecen sene bu zamanlar,suanda baktığı kediyi buldum sokakta,o zamanlar nişanlıydım. Bana dediği aynen şu
Ya o kedi gider evden ya da ben !
Ben onu hic kaale bile almadım. Gidicek biri varsa kendisi giderdi :) kedi daha yavru ama sokakta buldum haline üzüldüm aldım. Kediyi sevmek istiyor elini tam uzatiyor geri cekiyor falan.
Senelerdir evimizde kopek var bu arada ondan korkmaz
Yeter artik gitsin alışamıyorum falan diye mesaj çekiyordu bana disaridayken.
Simdi 1 sene olcak kedi o evde
Ohoooo kedinin agzini ağzının icine sokuyor öpüyor neler neler kopegin pabucu dama atıldı..
Yani korkusunu eve hayvan alinca yendi demiski kendine ben mecburen bununla ayni evde yaşayacağım napim demis oyle alışmış kopek ilk geldigi zaman kanepelerin uzerine cikardi kosarak odasina kapıyı kapatırdı yalan degil simdi koskoca kopekleri bile seviyor :) ve benim bir tanidigim kopekten o kadar korkuyordu ki yolunu değiştirip ise giderdi suanda kopegimi kucagina alıyor
Gerci benim aşkım minicik 3 kg :) kopekten korkan bile alıştı benim bebegim sayesinde.yine bir arkadas cok korkuyordu bize gelince mecburen baska odaya koyardim köpeği,suanda kız evinde 2 tane terrier besliyor.senin de olmali birtane bambaska birsey.
Hep kopeklerin insanlara saldırılarını vermişsiniz bravo size. Birde insanların hayvanlara yaptıklarını verseydiniz. Madem tarafsızsınız onlarıda yazın bekliyoruz. Dünyadan haberlerBeni alıntılamadan " köpekler kurtlardan evcilleştirilmiştir " yazıma , bin bir türlü beddua ile cevap veren şahısla polemiğe girmek yerine, direkt kibleyeceğim. Azıcık oku da gel!
Yemek ver bir şey yapmazlar demek de ilginç, çete " pack" hayvanı bunlar, alanlarına girmeyin ne demek. Zaten dipdibe yaşıyor ınsanlar geçecekleri başka yol yoksa, o insanlar nereden bilsin o köpek çetesinin alanı nerede başlıyor nerede bitiyor. Daha üç hafta olmadı komşumuzu ki kendisi kanser tedavısı görüyor ısırdı birisi, diğeri yazlık komşumuzun ayağını çok kötü ısırdı aylarca tedavi gördü kadın o kadar feci bir ısırıktı. Hadi siz büyüksünüz ya çocuklar? Küçük çocuklar hedef halinde yani av, ne demeye millete kızıp bağırıyorsunuz anlamıyorum. Dünyanın hiç bir medeni ülkesinde böyle bir sorun yok. Sertifika ile köpek verecek, sigortalatacaksın öyle aldım sıkıldım sokağa saldım yok. Sırf bu yüzden tatil yerleri hevesini aldıktan sonra , onları sezon sonu sokağa atana yüzlerce cins köpek ile dolu.
Bu Erinç Pütün. https://www.ulusal.com.tr/yurt/dehseti-otopsi-dogruladi-h53152.html
Yine aynı şekilde fabrikanın köpekleri tarafından öldürülen ve videosu nette olan güvenlik görevlisi çocuğu koymuyorum bile çünkü çok çok üzücü:S
Bunlarda dünyadan bazı haberler.
Hindistan'da sokak köpekleri çocuklara şaşırıp oldurmusler ve nedenı araştırılıyormuş. https://www.washingtonpost.com/news...out-why/?noredirect=on&utm_term=.d0cdb2443b2e
İngiliz kadın Yunanistan'da sokak köpeklerin saldırısına uğradı ve olduruldu ve vücudunun bazı kısımları yenildi! https://www.thesun.co.uk/news/45333...aged-to-death-dogs-greece-celia-hollingworth/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?