• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek kokusu sinen evden o koku gidermi?

Afedersiniz ama ben de konu sahibine yorum yaptım sadece fikrimi söyledim siz gelip üstünüze alındınız, herkesin midesi herşeyi kaldırmaz titizlik meselesi bu. Gerisi konu sahibine kalmış. O mantıkla düşünürsek her hayvanı Allah yarattı domuzu da yılanı da. Bazılarını necis kabul etti ben nasıl inkar ederim, karşı gelirim buna haşa? Melek konusunu ben kafamdan uydurmuyorum açın hadis-i şeriflere bakın ben dinî konuya dikkat ederim siz uymazsınız beni ilgilendirmez doğru tektir ve değişmez size köpeklerinizle mutluluklar konu kapanmasın.

Konu sahibi evime melek girer mi girmez mi diye sormamis. Evi temizleyebilir miyim , koku geçer mi diye sormuş.

Konuyu alip cevirmeyelim.

Merhaba hanimlar,

Suan yasadigim kiralik evden onumuzdeki subat ayinin sonunda tasinmis olmam lazim (uzun hikaye), yani en fazla 2 ayim kaldi. Ev satin alma imkanim yok, kiralik eve cikmaliyiz. Ben Hollandada yasiyorum ve burda kiralik eve tasinmak yani ev bulmak biraz zor oluyor.. o yuzden bi ev bulursak hemen tasinmak istiyoruz, yoksa baska bir ev 2 ayin icinde zor bulunuyor.

Gelelim asil sorunumuza: bi kiralik ev var buldugumuz ve bizim 1ci sirada oldugumuz (sistem boyle hollandada). Biz bu evi istiyoruz ama evin icine girdigin andan itibaren oyle bi koku geliyorki, afedersiniz ahir gibi nerdeyse. Icinde zor durduk diyebilirim! Meger en son kiracinin 6/7 tane kopegi varmis.. ev zaten temiz kullanilmamis ve bazi yerlerde idrar vardi (kopegin). Kopeklere karsi birseyim yok ama inanin sirf bu kotu koku yuzunden, zor durumda oldugumuz halde, evi istemedigimizi soylemek istiyorum.. ama suan oyle bir sey demek bizim icin cok zor :KK43:(

Nasil olacak yani bu koku nasil gider, daha dogrusu gidermi? Evin icinde esya yok, perde vs. cikartilmis ama yer dösemesi var. O dösemeyi cikartinca alti kim bilir ne haldedir (küf?!). Temizlenirse ve yeni yer dösemesi, boya vs. yapilirsa bu koku gidermi acaba? Tecrubesi olan veya bana yardimi dokunabilen herkesten rica ediyorum bildiklerinizi bana anlatin lutfen.

Simdiden yardimlariniz icin tsk ederim En Büyük KK
Elbette gider. İdrar olan yerler temizlenirse hemen geçer hem de. Ama dediğiniz gibi dosemeyi kaldirtirin alti pistir anlattiginiza gore..boyanizi yaptirin bir gun de havalandirin mis gibi olur

Hayvan bedlenirde hijyenede dikkat 10 tane cwmasir suyu al kovalara bosaltt maske tak dok yerlere bol deterjanli ertesi gundevyeri remizle
Aklima bu geldi de

Camasir suyu sakin kullanma kokuyu gidermez uzum sirkesini kullanacaksin o kokuyu yok ediyor

İdrar diyor hanım efendi, ahır gibi diyor. Temizlense bile benim aklıma gelir, önceden ahır gibi olduğu. Sevmiyorum diyemem ama asla evime 6-7 köpek sokup onlara işetecek kadar değil. Hem uzaktan severim evime sokmam asla. Köpek olan eve melekler de girmiyormuş, ben evimde ibadet ediyorum :) köpek pis bir hayvan ayrıca. Kedi tercihimdir :) Hayvan sevgisinin merhametin herşeyin bir ölçüsü var. Abartı gerekmez.
Evet meleklerin kopek fobisi var, kopek bulunan ortama giremiyolar. Te allahım. Kopegin evde beslenemeyecegine dair kuranda hicbir ayet yok, ibadet edeceginize acın kutsal kitabınızı bi okuyun. AllAhın yarattıgı bir canlıyı asagılamak kimin haddine?

yurtdışında hayat ne zormuş aboow :KK57: :KK59:
Gözünü sevdiğim memleketim En Büyük TÜRKİYE:KK68:

İyi de yerde idrar varsa ev tabi kokar.
Dip köşe temizleyip, çamaşır suyuyla filan, boya badana yapılıp havalanırsa birşey kalmaz.
Yalnız döşeme dediğiniz halıfleks filan mı, parke mi?
En kötü onları da yenilersiniz bi sıkıntı kalmaz.

teyzemin evinde iki tane köpek var pincher la şivava cinsi yanlış yazmış da olabilirim o evinde drmat tekstil kötü koku giderici kullanıyodu kumaşlara falan sıkıyo onu dene güzel de kokusu var internetten almış olabilir bi bak

Hayvanları çok severim ama idrar kokusu düşününce bile kötü geldi. Önce bir yerleri iyice temizleyin hala koku geliyor ise döşemeler değişip altları temizlenmeli, ayrıca ilk boya badana yapın boya badana evresinde yerleri sürekli silin. Ertesi gün eve girin koku varsa döşemeleri değiştirmek şart

Temizleyince gider abartmayin. Çoğu insandan iyidir hayvanların pisliği daha az mikropludur. Bilip bilmeden hayvanlar hakkında pis de bilmem ne diye konusmayin. Bende memleketteki evimde 10, öğrenci evimde 2 kedi ile yasiyorm. Ve kendimde dahil tüm insanlardan temiz onlar. Bakimini yaparsan da tüy sorunu olmaz bilinenin aksine. Yani bilip bilmeden bazi seyleri konusmayacaksin..( Lafim bazı uyeleredir onlar kendini bilir.)

Bizim eve melek girmiyor o zaman:KK14:
İbadet edilen odaya almazsınız köpeği hepsi bu.. Hani bu şekilde inanılıyorsa..

Kedilerse doğada hic yıkanmadan tertemiz olarak yaşayan tek canlı. Her zaman miss kokarlar.
Tükürükleri antibiyotik benzeri madde icerir.Ve yalanarak temizlenirler:KK39:

Evinizin döşemelerini değiştirtme imkanınız varsa bunu yapın ve badana tabii.. Hepsi bu:KK52:

Biri de yılan ciyan da besleyin evde falan demiş. Onlar evcil değiller bi kere:cool:

Ayol 10 ay önceki konuymuş ya bu:KK70::KK70:
Kim hortlattı cabık diyin bana:KK45:

Back
X