• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek davranışlarından anlayanlar yardım lütfen

pyanaya

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
173
327
53
arkadaşlar merhaba. benim iki tane köpeğim var biri kısır diğeri değil. kısır olan yıllarca sokaklarda yaşamış defalarca doğurmuş daha fazla işkence çekmemesi için kısırlaştırdık. ilk başlarda her şey normaldi ama son birkaç aydır köpeğim deliler gibi genital bölgesini yalayıp sonra bana halleniyor :KK70: aslında komik gibi görünüyor ama ciddi bir sorun olabilir diye düşündüm. veterinerlere sordum farklı farklı şeyler söylüyorlar artık onlara da güvenemiyorum. (önceden sıkıntısı olmayan köpeğimi ameliyat etmeye çalışan veterinerler çıktı karşıma bu yüzden... pek çoğunun işi gücü para) neyse sonuç olarak köpeğim neredeyse her gün bacağıma, koluma nereme denk gelirse çiftleşme hareketi yapıyor ve delirerek yapıyor bunu. kısır bir köpek neden bunu yapar bilgisi olan var mı? başka köpeklerle çiftleşmiyor sadece bana, ablama, anneme falan yapıyor. üstünlük sağlamak amaçlı yaptığını dusunmuyorum çünkü afedersiniz yalayıp yalayıp yapıyor bu hareketi ve o bölgesinde sorun mu var acaba diye düşünmeye başladım. teşekkürler şimdiden

Lyanna Mormont Lyanna Mormont bilir belki.
Köpeklerden çok anlamam ama sağlık sorunu gibi geldi bana, bir veteriner görse iyi olur.

veterinere gittim ama pek çok farklı neden söylüyorlar. muayene lazım diyorlar. muayene için söyledikleri ücreti ödeyecek durumum yok bu aralar maalesef. öğrenciyim ve muayene için para biriktiriyorum ve bu da kendimi çok suçlu ve kötü hissetmeme sebep oluyor o yüzden en azından fikir sahibi olmak adına sizlere sorayım dedim belki başına gelen olmuştur :(

Benim kopegim var ama disi oldugundan hallenmesi yok bize ama kisir erkek kedimde oluyordu ve bizim vet, hormonlar alinsa da icgudusel ciftlesme istegi hala duruyor demisti 🤷‍♀️ Simdi tekrar bakinca sizinki de disiymis, dogurtulmus kismini atlamisim ben kusura bakmayin. Arada bizimki de kendini yalayip kendi etrafinda falan donmeye basliyor, cildiriyor gibi hareketler. Belki hormon salgilanmasinin devam etmesine sebep olacak bi parca unutulmustur icerde 😞

veterinere gittim ama pek çok farklı neden söylüyorlar. muayene lazım diyorlar. muayene için söyledikleri ücreti ödeyecek durumum yok bu aralar maalesef. öğrenciyim ve muayene için para biriktiriyorum ve bu da kendimi çok suçlu ve kötü hissetmeme sebep oluyor o yüzden en azından fikir sahibi olmak adına sizlere sorayım dedim belki başına gelen olmuştur :KK43:

Tabi ki köpeği görmeden bir teşhis koymaları mümkün değil. Biriktir paranı götür yavruyu bir görsünler.

Benim kopegim var ama disi oldugundan hallenmesi yok bize ama kisir erkek kedimde oluyordu ve bizim vet, hormonlar alinsa da icgudusel ciftlesme istegi hala duruyor demisti 🤷‍♀️ Simdi tekrar bakinca sizinki de disiymis, dogurtulmus kismini atlamisim ben kusura bakmayin. Arada bizimki de kendini yalayip kendi etrafinda falan donmeye basliyor, cildiriyor gibi hareketler. Belki hormon salgilanmasinin devam etmesine sebep olacak bi parca unutulmustur icerde 😞

bana bunu aynen bir veteriner söylemişti. içinde parça unutulunca olabiliyormuş. gerçekten de böyle azgınlık döneminde gibi hareketler sergileyip kendi etrafında dönüp yapıyor bu hareketleri. sanırım sebebi bu... çok üzülüyorum. çok zor bir hayat yaşadı bu köpek zaten. ev ortamına bile çok zor alıştırdım. şimdi böyle görünce canım yanıyor :(

bana bunu aynen bir veteriner söylemişti. içinde parça unutulunca olabiliyormuş. gerçekten de böyle azgınlık döneminde gibi hareketler sergileyip kendi etrafında dönüp yapıyor bu hareketleri. sanırım sebebi bu... çok üzülüyorum. çok zor bir hayat yaşadı bu köpek zaten. ev ortamına bile çok zor alıştırdım. şimdi böyle görünce canım yanıyor :KK43:
Benim kopegimi sahiplendigimde kisirlasmisti zaten o yuzden operasyon nasildi bilemiyorum ama benimki bu dedigimi 40 yilda 1 yapiyor o yuzden cok endiselenmiyorum ama sizinki icin yurutebilecegim tek mantik parca unutulmus olmasi, umarim yanlis dusunuyorumdur 😞🙏

biraz cahil yazacagim ama neden ciftlestirmeyi dusunmedin? kisirlastirilmis hayvan ciftlesmez diye bir sey mi var? oyleyse yazin ben de ogrenmis olayim :)

Benim kopegimi sahiplendigimde kisirlasmisti zaten o yuzden operasyon nasildi bilemiyorum ama benimki bu dedigimi 40 yilda 1 yapiyor o yuzden cok endiselenmiyorum ama sizinki icin yurutebilecegim tek mantik parca unutulmus olmasi, umarim yanlis dusunuyorumdur 😞🙏

peki bu çok mu tehlikeli bir şey bir bilginiz var mı? köpeğimin yaşı var bayağı...

biraz cahil yazacagim ama neden ciftlestirmeyi dusunmedin? kisirlastirilmis hayvan ciftlesmez diye bir sey mi var? oyleyse yazin ben de ogrenmis olayim :)

ciftlesmiyor ki. garip bir şekilde kısır olmayan köpeğim de ciftlesmiyor. zaten ikisi de erkek köpek gibi tuvalet yapıyorlar falan. ikisi de sokaktan, erkek köpeklerden alıştılar herhalde. mesela kısır olmayan köpeğimin yaşı da küçük ama çiftleşme dönemi geldiğinde erkek köpeklere saldırıp kovuyor.... çok komik...

Back
X