işte bende bu yüzden evcil hayvan alınırken çok derince düşünülmesi taraftarıyım.
siz teselli olabiliyorsunuz ama evcil hayvanlar terkedilmişlik duygusundan kurtulamıyor.
kusura bakmayın yaranıza tuz basmak için söylemiyorum bunu ama hayvan beslemeye karar verirken defalarca düşünülmesi için söylüyorum..
seni çok iyi anlıyorum.. benimde bir tane miniğim var.. 6 aylık oldu.. deli gibi düşkünüz eşim ve ben.. hatta bana karşı çıkan( köpek alacağım deyince)ailem bile çok seviyor.. nereye gitsem çocuğum gibi yanmda.. akıllı usludurda.. daha bir süsümü dahi kırmadı evde.. süslere yanaşıp kokluyor bir , cıss yapınca geri çekiliyor kerata..ben hastalandığımda etrafımda pervane olup garip sesler çıkarıyordu.. artık ailemizin bir ferdi canım o benim..
köpeğinizde aşılar, yengenizde köpekle çok içli dışlı olmadıkça sorun olmazdı.. bebekte zaten gelip köpekle oyanayamayacğına göre..
yabancı ülkelerde hemen her ailede köpek kedi olurken ve çocuklar hayvan sevgisiyle büyürken, işte bizlerde sakıncalı, zararlı diye diye hayvan sevgisi denen şey kalmadı. çouklar sokaklarda kedilere, köpeklere zarar verir hale geldi malesef..
köpeğinizi sürekli ziyaret edin elinizden geldiği kadar.. olurde evleneceğiniz zaman eşiniz izin verirse kendi evinizde bakabilirsiniz..
Ben cahil insanların hayvan tüyünden kist olacaklarını sanmalarına artık alıştım ama koskoca bir tıp insanı nasıl böyle karacahil olabilir ki? Hayvan tüyleri aynı bizim saçlarımız gibi proteinin bir çeşidi olan keratinden yapılmıştır dolayısı ile saç ve tüy aynı yapıya sahiptir...Bununla beraber hayvanları düzenli olarak 45 günde bir tek bir tablet yutturuyorsun ve kist mikrobu sorunu ortadan kalkıyor, bu kadar basit ve 5 liraya çözülebilecek bir şeyi doktorlar neden bu kadar büyütürler.Nefret ediyorum bu karacahillerden...Sen üzülme hayatım umarım ilerde evlendiğinde eşinle birlikte bakacağın tatlı bir köpişin olur, üstelik çocukların ev hayvanları ile büyümesi hem şefkat hemde sorumluluk duygusunu geliştirir...[/QUOT
Kesinlikle katiliyorum,7 yasindaki dort ayakli oglumuz her yaz tatile bile bizle geliyor, evimizin sadik bekcisi, tatli canavarimiz olmadan bir hayat nasil gecer diye hergun dusunuyoruz. Tum yazilanlari hayretle ,dehsetle okudum, sorumluluk tasiyamacaksaniz niye kopek alipta onlari da mutsuz edersiniz???kötükedihüso
benimde sevimli mi sevimli dünyalar tatlısı bir köpeğim var bize geldiğinde bir aylıktı şimdi iki yaşında ona o kadar alıştık ki anlatamam eşim ilk geldiği sıralar çoook karşı çıkmıştı çocuklar ve ben ikna edene kadar akla karayı seçmiştik şimdi bizden daha çok seviyor diyebilirim kendini zorla sevdiriyor işten geldiğimde hemen üzerime atılıyor saatlerce oturduğu yerden gözlerime bakıyor nereye gitsem evin içinde peşimde mutfakta bulaşık yıkarken yanımda benden hiç ayrılmıyor ama o kadar zeki bir köpek ki sabahları işe giderken hiiiç beni üzmüyor antrede oturup kapıdan dışarı çıkmama bakıyor ama hafta sonu hissediyor mu nedir bilmem bakkala da gidecek olsam hemen üzerime atılıyor kapıyı tırmalıyor yerim ben onu köpeğim olmadan önce köpeklerini bu denli sevenlere deli muamelesi yapar gibi bakardım şimdi ben onlardan daha beter oldum birde şu tüyleri dökülmese süper olacak zaten tüylü değil ama yinede kısa kısa o tüyleri dökülüyor dökülmesini engellemek için ne yapacam onuda bilmiyorum