köpeğimi çok özledim :(

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
40
merhaba kızlar,

ıkı sene once annemle labraodor cınsı bır kopek almaya karar verdık...ve daha once kopekler hakkında hıc bır bılgımız olmamasına ragmen karar verdıgımız gıbı gıttık aldık ve bır yasına kadar bızımle kaldı...adı mişaydı..sıyah labrador..o kadar guzel bırseydı kı..ve o kadar ozen gosterdık kı..gozumuzden sakındık resmen..egıtımı vs herseyın en ıyısı olsun dıye dıdındık durduk..ama kendısı o kadar hıperaktıftı kı...evı bırbırıne katıyordu resmen..ıkı dk oturamıyorduk,sureklı bır yerlerı kemırıyor ayakkabıları alıyor kacıyor,bır yerlere bır seyler saklıyor,havlıyor vs..ama bız hepsının ustesınden gelıyorduk..annemın en cok ıcıne oturan yenı eve tasınmıstık ve esyalar vs yenıydı tabıı mısa sagolsun ne parke bıraktı ne mobılya :):) belkı ızlemıssınızdır marley ve ben dıye bır fılm vardı jenıffer anıston ın ordakı kopegın sıyahı gıbı :) sımarık laf anlamayan delı dolu bır seydı :) hayatımda ılk defa kopegım oldu..ve onun sevgısını hıc bır ınsan da gormedım dıyebılırım sıze..kopek sahıbı olanlar benı cok ıyı anlarlar...neyse oyle boyle derken bır sene gectı..bu sırada yengem(abımın eşi)hamıleydı..bız mısayı alırkende hamıleydı aslında ve benım tek hayalım mısa buyumus olucak ve bebekle oyun oynıycaklardı vs..ama yengemın dr u hamıleyken bıle kopegın kılının zararlı olabılecegını soyledıgı ıcın bıze gelmemeye basladı.(haklı olarak)veterınerle gorustum sorun mu dıye bana kesınlıkle sorun olmadıgını soyledı ama yıne de yengemın ıcıne sınmedı tabıı..daha sonra bebek dogdugunda da bebek ıcın zararlı oldugunu soylemıs dr..ben yıne veterıner le gorustum..veterıner yıne bır problem olmıycagını soyledı..ama abımler anneme bebegı gerektıgınde bırakamıycaklarını soyledıler..bı sure bebek bıze geldıgınde mısa yı bakıcısına bırakıyorduk..bı sure boyle ıdare ettık..gecen yaz a dogru artık annem karar verdı ve ya bebek ya mısa gıbı bır sorun cıktı ortaya..ve bız mısa yı bakıcısına verdık...aradan 1 sene gectı..ve hala onu cok ozluyorum..bır kac gere gıdıp gordum ama bır daha gıtmedım,gıdemedım..onu orda oyle gormek ıcımı parcaladı resmen...
hıc aklımdan cıkmıyor..aglarken yanıma gelıp uslu uslu oturması..uyurken benı yataktan atması :) korıdor da delı delı kosturup odama gırıp ustume cıkıp uyandırması..sokakta camurlara gırıp cıkması :) yıkamamız :) hastalıgında sbh a kadar uyumamamız...
keske elımde bır guc olsa ve onu gerı alabılsem..ama yok maalesef...
bugun yıne anılarım deprestı ve paylasmak ıstedım..cok buyuk bır dert degıl belkı bazıları amaaan dıyıp gecıcek ama paylasmaya ıhtıyacım vardı..
tesekkur ederım...

işte bende bu yüzden evcil hayvan alınırken çok derince düşünülmesi taraftarıyım.
siz teselli olabiliyorsunuz ama evcil hayvanlar terkedilmişlik duygusundan kurtulamıyor.

kusura bakmayın yaranıza tuz basmak için söylemiyorum bunu ama hayvan beslemeye karar verirken defalarca düşünülmesi için söylüyorum..

seni çok iyi anlıyorum.. benimde bir tane miniğim var.. 6 aylık oldu.. deli gibi düşkünüz eşim ve ben.. hatta bana karşı çıkan( köpek alacağım deyince)ailem bile çok seviyor.. nereye gitsem çocuğum gibi yanmda.. akıllı usludurda.. daha bir süsümü dahi kırmadı evde.. süslere yanaşıp kokluyor bir , cıss yapınca geri çekiliyor kerata..ben hastalandığımda etrafımda pervane olup garip sesler çıkarıyordu.. artık ailemizin bir ferdi canım o benim..

köpeğinizde aşılar, yengenizde köpekle çok içli dışlı olmadıkça sorun olmazdı.. bebekte zaten gelip köpekle oyanayamayacğına göre..

yabancı ülkelerde hemen her ailede köpek kedi olurken ve çocuklar hayvan sevgisiyle büyürken, işte bizlerde sakıncalı, zararlı diye diye hayvan sevgisi denen şey kalmadı. çouklar sokaklarda kedilere, köpeklere zarar verir hale geldi malesef..

köpeğinizi sürekli ziyaret edin elinizden geldiği kadar.. olurde evleneceğiniz zaman eşiniz izin verirse kendi evinizde bakabilirsiniz..

gerçekten zor.. benim annemde yıllarca bir kediye bakmış ve kedi kaybolmuş annem çok üzüntüler çekmiş. ınsanlar nasıl alışıyorsa evet hayvanlarda insanlara bir o kadar alışıyor.. Olan olmuş üzülme demekte olmaz ama ne yapacaksın.. Belki bebek biraz daha büyüyünce kabul ettirirsin ve geri alırsın.

işte bende bu yüzden evcil hayvan alınırken çok derince düşünülmesi taraftarıyım.
siz teselli olabiliyorsunuz ama evcil hayvanlar terkedilmişlik duygusundan kurtulamıyor.

kusura bakmayın yaranıza tuz basmak için söylemiyorum bunu ama hayvan beslemeye karar verirken defalarca düşünülmesi için söylüyorum..

cok dogru dıyorsunuz aslında ama hıc dusunemedık kı bebek dogunca boyle olacagını..abımlerle de konustuk cunku basından alıyoruz dıye..onlar da bır sey demedı bız de aldık..ama ıste sonra dan doktor zararlı demıs..

gıdıp gormeye yuregım el vermıyo..eger gıttıgımde benı gorur ve kosarsa ben onu bır daha orada bırakıp donemem..

bız maalesef egıtımını cok yanlıs verdık..cıftlıge vermedık,egıtmen tuttuk..haftada bır eve gelıp bırlıkte egıtımını verdık ızmır de olmadıgımız zamanlar da da pansıyon olarak egıtmenıne bıraktık..orada zaten kuduruk olan hayvan daha da kudurtuldu..tamamen bızım cahıllıgımız ve hatamız..egıtmenle bırlıkte daha ıyı egıtım verırız dıye gozumuzun onunde olur dıye hata yaptık sanırım..egıtmenıne bıraktıgımızda orada baska kopeklerde oluyordu bır nevı o da tatıl yapıyordu,kosuyor,oynuyordu..bıze geldıgınde de aynı seylere devam etmeye calısıyor,evı bırbırıne katıyordu..bır de bebek olunca tuzu bıberı oldu..

ılerde mutlaka alıcam zaten keske mısayı gerı alabılsem..ama artık onu almam zor..egıtmenıne vermıstık o da cıftlık actı ve mısa yı oraya goturdu..sanırım dısı dıye cıftlestırıcek..yabancı yer olmasın bunalıma gırmesın dıye vermıstık bız egıtmenıne hıc bır talebımız de olmadı araba kafesıne kadar herseyını verdık adama..cıflık olayını duyunca cok kavga ettım adamla..nıye aldıgınız bellı oldu kullanıcaksınız dıye ama adam bende kopegımle orada yasıyorum dedıgınız gıbı degıl dedı ve ne zmn arasam ıyı mutlu vs dıye gecıstırdı..gıdıp gordugumde de sankı mısa bızım evdekı mısa degıl de baska bır kopek..yerınde durmayan hayvan daha da kudurmus orda..sımdı onu tekrar eve,ev ortamına alıstırmak cok zor olur..o yuzden onu gerı almam da cok zor bu saatten sonra..

evet tamamen bızım hatamız ama dedıgım gıbı egıtmenıne bırakırken olayın buralara gelecegını hıc bılmıyorduk bıze hıc bır sey soylememıstı..x bırıne veya bır cıftlıge bırakmakta ıstemedık..ıyılık yapalım derken sanırım daha da kotu yaptık...:eek:klava:senağlama

o kopek adına çok uzuldum canım nasılda uzulmuştur onu terk ettınız dıye allaha buyuk konuşmamak gerekır fakat bnde eger köpeğe bakılamayacaksa ömrunun sonuna kadar alınmaması taraftarıyım o haywan ıcın ılk acı deneyımı olmuştur o haywanları haddınden çok sewerım we bnm de bır tane köpeğim birtanede kuşum war allahıma hep duwa edıyorum bızı hıc bır zaman ayırmasın dıye becede gıdıp görmmsenız daha ıyı belkkde tam sızı unutmusken gene görunce sıze olan özlemı depreşıyordur eger bırdaha gerı alamayıcaksanız ona acı wermeyın bu arada nekadar sacma bısey ya çocuk ya köpek boyle ınsanlardan hıc haz etmem onun yerı ayrıdır onun yerı ayrıdır bnm bı yengem olacak bnm köpeğimden rahatsız olacak acık acık ewıme gelme derım olur bıter ama herhalde sız sewıyorsunuz yengenızı neyse üzülmeyın belkı bır gun kendı ewınız oldgu zaman alırsınız beebeğinizi geri kendınızı bu kadar uzmeyın desemde ınsan genede cok uzulur ama ne dıyımki:enbuyukkk:

aslında yengemı sevıyorum tabıı ama olay daha cok abım ve bebek ıcın boyle gelıstı dıyebılırım..yengem hamıleyken zaten gelmıyorlardı..bızde cok fazla uzerıne dusmedık..ama ne zmn bebek oldu ve o zmn bebegı gorememeye basladık..o zmn kotu oldu ıste..annem babaanne bende hala yım sonucta ve maalesef bıze bırakmadılar gelmedıler... :KK43:
bende dedıgınız sebepten oturu gıtmıyorum gormeye..unuttuysa eger bır daha gorup uzulmesını ıstemıyorum..ben bencıllık yapıp bır ıkı saat gormek ıcın gıdıcem snr evıme gelıcem ama o orda uzulucek..bunu yasatamam..zaten bızım yuzumuzden yeterı kadar uzuldu..
canım kızım benım:gitme:

seni çok iyi anlıyorum.. benimde bir tane miniğim var.. 6 aylık oldu.. deli gibi düşkünüz eşim ve ben.. hatta bana karşı çıkan( köpek alacağım deyince)ailem bile çok seviyor.. nereye gitsem çocuğum gibi yanmda.. akıllı usludurda.. daha bir süsümü dahi kırmadı evde.. süslere yanaşıp kokluyor bir , cıss yapınca geri çekiliyor kerata..ben hastalandığımda etrafımda pervane olup garip sesler çıkarıyordu.. artık ailemizin bir ferdi canım o benim..

köpeğinizde aşılar, yengenizde köpekle çok içli dışlı olmadıkça sorun olmazdı.. bebekte zaten gelip köpekle oyanayamayacğına göre..

yabancı ülkelerde hemen her ailede köpek kedi olurken ve çocuklar hayvan sevgisiyle büyürken, işte bizlerde sakıncalı, zararlı diye diye hayvan sevgisi denen şey kalmadı. çouklar sokaklarda kedilere, köpeklere zarar verir hale geldi malesef..

köpeğinizi sürekli ziyaret edin elinizden geldiği kadar.. olurde evleneceğiniz zaman eşiniz izin verirse kendi evinizde bakabilirsiniz..

fotograftakı sızın kopegınız mıııı??????tam bı tuy yumagı :)

bence yengeniz çocuğuna rakip görmüş köpeği resmen...

evimde iki köpeğim var. çocuklu bebekli insanlar geliyor asla köpeğimi ne bir yere kapatırım. ne de evden uzaklaştırım. siz onun parazit ilaçını aşısını yasptırdığınızda hiçbir sorun çıkarmazdı. bilinçli kendini geliştirmiş dr. lar da bunu bilir.

neyse artık olan olmuş.... umarım köpek gittiği yerde mutludur ve çok seviliyordur. sizde sakın o evdeyken bir daha hayvan sahibi olmayın. hem siz böyle üzülüyorsunuz hem o.... çok üzüldüm.. Allah sabır versin. ben balayında bile ikisinide öyle çok özledim ki.. albümümde var resimleri görebilirsin oradan. insan çok bağlanıyor elde değil.

onceden anlamazdım bu kadar nasıl sevılır ınsan yerıne konur fln dıye ama o sevgı bambaskaymıs...o farklı bır bosluk..
bende dedım asıları tam zatn bı sey olsa bana olur ılk basta dıye ama ıste dınletemedık...

ıkısıde muhtesemmıs :) uzun omurler versın allah ıkısıne de :KK70: masallah ıkı kopek bakmak yurek ıster :KK70:

eğlenceli güzel birşey ama sorumluluk ve yük çok daha fazla hele ikiside büyük ırk olunca... şimdi evlendim. biri annemde(golden) biri bende(rott) ama yinede hergün anneme gelirken getiriyorum.
evimde kuş balık falanda besliyorum. hayvanlarla vakit geçirmek güzel bir duygu.

benimde sevimli mi sevimli dünyalar tatlısı bir köpeğim var bize geldiğinde bir aylıktı şimdi iki yaşında ona o kadar alıştık ki anlatamam eşim ilk geldiği sıralar çoook karşı çıkmıştı çocuklar ve ben ikna edene kadar akla karayı seçmiştik şimdi bizden daha çok seviyor diyebilirim kendini zorla sevdiriyor işten geldiğimde hemen üzerime atılıyor saatlerce oturduğu yerden gözlerime bakıyor nereye gitsem evin içinde peşimde mutfakta bulaşık yıkarken yanımda benden hiç ayrılmıyor ama o kadar zeki bir köpek ki sabahları işe giderken hiiiç beni üzmüyor antrede oturup kapıdan dışarı çıkmama bakıyor ama hafta sonu hissediyor mu nedir bilmem bakkala da gidecek olsam hemen üzerime atılıyor kapıyı tırmalıyor yerim ben onu köpeğim olmadan önce köpeklerini bu denli sevenlere deli muamelesi yapar gibi bakardım şimdi ben onlardan daha beter oldum birde şu tüyleri dökülmese süper olacak zaten tüylü değil ama yinede kısa kısa o tüyleri dökülüyor dökülmesini engellemek için ne yapacam onuda bilmiyorum

yaa çok üzüldümmm.. :KK43: yine de yaşıyor olduğu için sevindim...

4 gün önce 9 senedir baktığım kızım, muhabbet kuşum ellerimde öldü :KK43:( çok zor onlarsız kalmak...

Ben cahil insanların hayvan tüyünden kist olacaklarını sanmalarına artık alıştım ama koskoca bir tıp insanı nasıl böyle karacahil olabilir ki? Hayvan tüyleri aynı bizim saçlarımız gibi proteinin bir çeşidi olan keratinden yapılmıştır dolayısı ile saç ve tüy aynı yapıya sahiptir...Bununla beraber hayvanları düzenli olarak 45 günde bir tek bir tablet yutturuyorsun ve kist mikrobu sorunu ortadan kalkıyor, bu kadar basit ve 5 liraya çözülebilecek bir şeyi doktorlar neden bu kadar büyütürler.Nefret ediyorum bu karacahillerden...Sen üzülme hayatım umarım ilerde evlendiğinde eşinle birlikte bakacağın tatlı bir köpişin olur, üstelik çocukların ev hayvanları ile büyümesi hem şefkat hemde sorumluluk duygusunu geliştirir...

Ben cahil insanların hayvan tüyünden kist olacaklarını sanmalarına artık alıştım ama koskoca bir tıp insanı nasıl böyle karacahil olabilir ki? Hayvan tüyleri aynı bizim saçlarımız gibi proteinin bir çeşidi olan keratinden yapılmıştır dolayısı ile saç ve tüy aynı yapıya sahiptir...Bununla beraber hayvanları düzenli olarak 45 günde bir tek bir tablet yutturuyorsun ve kist mikrobu sorunu ortadan kalkıyor, bu kadar basit ve 5 liraya çözülebilecek bir şeyi doktorlar neden bu kadar büyütürler.Nefret ediyorum bu karacahillerden...Sen üzülme hayatım umarım ilerde evlendiğinde eşinle birlikte bakacağın tatlı bir köpişin olur, üstelik çocukların ev hayvanları ile büyümesi hem şefkat hemde sorumluluk duygusunu geliştirir...[/QUOT

Kesinlikle katiliyorum,7 yasindaki dort ayakli oglumuz her yaz tatile bile bizle geliyor, evimizin sadik bekcisi, tatli canavarimiz olmadan bir hayat nasil gecer diye hergun dusunuyoruz. Tum yazilanlari hayretle ,dehsetle okudum, sorumluluk tasiyamacaksaniz niye kopek alipta onlari da mutsuz edersiniz???kötükedihüso

benimde sevimli mi sevimli dünyalar tatlısı bir köpeğim var bize geldiğinde bir aylıktı şimdi iki yaşında ona o kadar alıştık ki anlatamam eşim ilk geldiği sıralar çoook karşı çıkmıştı çocuklar ve ben ikna edene kadar akla karayı seçmiştik şimdi bizden daha çok seviyor diyebilirim kendini zorla sevdiriyor işten geldiğimde hemen üzerime atılıyor saatlerce oturduğu yerden gözlerime bakıyor nereye gitsem evin içinde peşimde mutfakta bulaşık yıkarken yanımda benden hiç ayrılmıyor ama o kadar zeki bir köpek ki sabahları işe giderken hiiiç beni üzmüyor antrede oturup kapıdan dışarı çıkmama bakıyor ama hafta sonu hissediyor mu nedir bilmem bakkala da gidecek olsam hemen üzerime atılıyor kapıyı tırmalıyor yerim ben onu köpeğim olmadan önce köpeklerini bu denli sevenlere deli muamelesi yapar gibi bakardım şimdi ben onlardan daha beter oldum birde şu tüyleri dökülmese süper olacak zaten tüylü değil ama yinede kısa kısa o tüyleri dökülüyor dökülmesini engellemek için ne yapacam onuda bilmiyorum

canım tüylerin dökülmesini engelleyemezsin ama azaltmak için tavuklu mamalardan yedirme. Tavuk hem tüy dökümünü azdırıyor hem de derisinin altında yaralar oluşturuyormuş. Bize veteriner kesinlikle yasaklamıştı tavuk yedirmeyi.

bendeseni cok iyi anliyorum canim benimde bir kedim vardi ve oldu onun icin gunlerdir agliyorum ve onu hic unutamiyorum icimden cikmiyor ahcanim banim ya onu cok ozluyorum

X