benim de kedim olduğu için epey araştırma yaptım,sonuç olarak hayvandan insana geçen hastalıklar aslında hayvandan değil parazitlerinden geçiyormuş.Parazit yumurtaları kıllara yapışıyor,bi şekilde ciğerimizle temas ederse çok zararlı olabiliyormuş.ama eminin ki siz bütün aşılarını yaptırmışsınızdır...insanların ezberden konuşması beni artık deli ediyor.O kadar zararlıysa barınaklarda çalışan ya da veterinerlik yapan kadınlar hamile kaldığında ne yapıyor???
bence en iyisi doktorunuzla konuşun,eğer bi sorun yok derse devam edersiniz birlikte yaşamaya,var derse de geçici süreliğine annenize verirsiniz...
Bu arada hayırlı olsun minik meleğiniz,Allah çocuğunuzu size bağışlasın
yelizcim tebrik ederim öncelikle :)
Zaten sen bu konuda çok duyarlısın o yüzden sakın vazgeçme vs demeyeceğim biliyorum seni
Ama tabi bu tür şeyler duymak sinir bozucu oluyor
Aşıları tamsa,bakımı temizliği tam yapılıyorsa hayvanın bir zararı olmaz insana
Bu görüş ülkemizde çok yaygın malesef
Evinde hayvan besliyorsan evin mutlaka pistir,hastalık kapmaya müsaittir,koku olur vs vs
Biz de çok duyuyoruz bu tür şeyleri
Doktorla veterinerle görüştürün yakınlarınızı,açıklamayı onlar yapsın
Ayrıca bir hayvanla büyüyen çocuklar çok daha merhametli duyarlı oluyorlar
sayın konu sahibi lütfen ama lütfen hamileliğiniz için köpeğinizden vazgeçmeyin onu bırakmayın
bakın rusyaya yada başka bir ülkeye kadınının 2 çocugu var bebek köpekleriyle oyun oynatıyor ve bebekler gayet saglıklı
eğer köpeğinizin temizliğini aşılarını düzenli olarak yaptırırsanız hiç bir sorun olmaz eminim bu düşüncenizi köpeğiniz hissetmiştir çok üzülüyordur
ben anlamıyorum ülkemdeki insanları aaa bebeğin mi var köpek olmaz mikrop kapar ya siz manyakmısınız? o zaman bebek halıdaki tozdan camdaki el izinden bile mikrop kapar yeter bu kadar cahil olmayınn yaa sakınan göze çöp batarmış eski toprak kadınları çocuklarını topragın üstünde büyütüyorlarmış binbir böcek çalının içinde sapa sağlam taş gibi anne anne babaannelerimiz düşünün yaaaaaaaaa bide bize bakın kafayı yicem
aman arkadasım üzme kendini. bak bende 2 tane bir tanede annemde 3 tane köpek var.
aşılı özellikle parazit hapları kullanıldığı sürece hiçbirşey olmaz. köpüşümle birlikte uyuyoruz hala.
peki o köpeği versen ahı tutsa başına kötü şeyler gelse bunun hesabını kim verecekmiş. bana ver diyenelere öylediyorum.
benim bir tanıdığım yıllar sonra tüp bebek yoluyla zor hamile kaldı. ve evde 8 yaşında köpekleri vardı. hamile kalınca ilk iş köpek çiftliğe gitti. köpek üzüntüden öldü intihar etti. kadında ölü doğum yaptı. bu benim öyle içime işlemiş öyle kulağıma küpe oldu ki. şimdi düşük tehlikem var evde hatıyorum. kocacığım hem bana hem de köpeklerimize bakıyor. hepimiz yatak odasına sıralanmış durumdayız :)
öncelikle Allah korusun Allahın izniyle hiçbirşey olmaz. hem kedi daha risklidir. kedi severler birle bir sorun yaşamıyor köpeklerde kolayca yaşamaz.
ben 48 yaşındayım size abla olarak bunları yazıyorum.
çevrenizdeki insanlara kulaklarınızı kapatın nolur.benim tüylüşümle kaç tane bebek büyüdü,hemde alt alta üst üste boğuşarak oynayarak.o kadar bağlanıyorlarki bizlere
biz evde olmadığımız zamanda bile üzülüyorlar.aşıları tam olduktan sonra hiç bir şey olmaz,yurt dışında böyle şeyler hiç sorun olmuyor.
tüylüşüm bize geldikten 4 sene sonra oğlum allerjik astım oldu(bizde genetiktir)doktora sordum,doktor ''köpeğinizin aşıları varsa merak etmeyin''dedi.çok şükür oğlum atlattı
rahatsızlığını.
tüylüşüm ebedi uykusuna daldı,keşke daha fazla olsaydı ömürleri
24 agustos 2010 senesinde 9 haftalık bebegim karnımda öldü 17 kasımda da zeytinle tanıştım ona bebegim gibi baktım o unutturdu bana ölen yavrumun acısını.Şimdi 5 haftalık hamileyim ben asla zeytini bırakmam ama çevremdeki insanlar en yakın arkadaşlarım ve ailem beni deli ediyolar bebegini düşünüyoruz diyorlar ama beni sinirlendirip onuda riske atıyorlar bide utanmadan biz biliyoruz biliyoruz diyorlar neyi biliyorlar ben anlamadım hala delirmek üzereyim.asla vazgeçmeme zeytinimden ben onu alırken hamile kalacagımı biliyordum sonuçta onu şimdi ne kimseye veririm nede sokaga atarımmmmmmmmmmmmmm
Sakın vazgeçmeyin:) Köpek candır... 5 yaşında bir melekte bende var. Bugüne kadar birçok köpek sahibiyle tanıştım. Bir kadın vardı bebeğiyle birlikte büyütmüş köpeği.
Günde 2 kere evi süpürüyorum, dışardan geldiğimizde başka hayvanla oynamışsa bi yıkıyorum demişti. Köpeğin dili bebeğin üstünde hep :) Aşısı var her şeyi var. Çokta bilinçli bir anneydi.
Sizde vazgeçmeyin. Sakın vazgeçmeyin. Boşverin insanları.... Köpekte evlattır öyle bi candır ki... Hem sizin herkesiniz var, onun sahip olduğu tek şey sizsiniz... İnsanlar bunu anlamıyorlar...
Köpeğim yok ama yine de yazmak istedim.
6 yaşında bir kızım var. Adı fıstık. Bir siyam.
Oğluma hamile kaldığımda bütün aile fıstığı ne zaman vereceğimizi sordu.
Bu konu bir kez açıldı. O konuşmada eşim de ben de net bir şekilde kızımızın bizimle kalacağını söyledik.
Oğlum neredeyse iki yaşında ve çok sağlıklı.
Kızımla çok iyi anlaşıyorlar.
Hangi doktora sorduysak hayvan bulunan evde alerji astım gibi hastalıkların nispeten daha az görüldüğünü, aksine çocuğun hayvanla büyümesinin daha iyi olduğunu söyledi.
Tavsiyem, çevrenize net bir şekilde tavrınızı koyun.
Ön yargılar bebeğiniz doğduğunda aralarındaki ilişkiyi görünce yıkılacaktır.
sizi ayakta alkışlıyorum o cana sahip çıktıgınız için dularım sizinle
Utandırdınız beni. Teşekkür ederim.
Ek olarak:
Bu konuyu hamileliğimde çok araştırmıştım.
Evet kedi köpek pisliği hamilelikte büyük risk taşır.
Ancak bu bakteriyi hayvanlardan almak oldukça zordur.
Pisliğe çıplak elle dokunup, elinizi yıkamadan ağzınıza soktuğunuzda alırsınız.
Doktorum bana iyi yıkanmayan sebzelerden daha kolay bulaştığını söylemişti toxoplazmanın.
Maydanozla bile geçer demişti.
Sonuçta onların arasında gezen hayvanlar aşısız.
Bir de evde hayvan besleyenler genellikle bağışıklık kazanmış oluyorlar.
Benim bağışıklığım yoktu.
Çözüm olarak gebeliğim boyunca kumuna dokunmadım.
Fıstık evimize geldiğinden beri bizimle yatar. Gebeliğim boyunca da bizimle yattı.
Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.