24 agustos 2010 senesinde 9 haftalık bebegim karnımda öldü 17 kasımda da zeytinle tanıştım ona bebegim gibi baktım o unutturdu bana ölen yavrumun acısını.Şimdi 5 haftalık hamileyim ben asla zeytini bırakmam ama çevremdeki insanlar en yakın arkadaşlarım ve ailem beni deli ediyolar bebegini düşünüyoruz diyorlar ama beni sinirlendirip onuda riske atıyorlar bide utanmadan biz biliyoruz biliyoruz diyorlar neyi biliyorlar ben anlamadım hala delirmek üzereyim.asla vazgeçmeme zeytinimden ben onu alırken hamile kalacagımı biliyordum sonuçta onu şimdi ne kimseye veririm nede sokaga atarımmmmmmmmmmmmmm
Yurt dışında milletin çocuğu kedinin köpeğin ağzına giriyor hiç hastalanmıyor da bizimkiler bir hassas oluyor...halbuki bizimkilerin de aşısı var temizler de...
Ama sonuçta toxoplazmaya yakalanma riskiniz var,bunu da düşündünüz mü?
annem anlatır hep bendde cok kuçukmuşum babamın kurt köpeği varmış. emekleyerek terastaki köğein yanına gitmişim. köpeği hep ısırmışım. annem beni bulduğunda azım yuzum tuy muş. senelerce kopek baktık biz bişeye rastamadık hede öle aşı felan değil. ama bu olmıcak demek de değil. bildiğim kadarıyla aşısını yaptırdınmı bişe olmuyor ama tabi tam oğrenmek lazım.
canım bırtane de zeytın ben de var
canım sakın ama sakın kımsenın lafına uyup da kopegınden vazgecme.
onlar cok hassas varlıklar,sevılıp sevılmedıgını hatta terkedıldıklerını bıle hıssedıyorlar .
ben de zeytınımı 2 haftalıgına mecburıyetten emanet etmıstım .
ama canım benım yaa terkedılmıs gıbı hıssetmıs kendını ,sessızlesmıs mamasını yemıyormus
hep uyuyormus .gozlerını kısıp mınık mınık yaslar akıtmıs .ablam anlattıgın da o kadar kotu olmustum kı
onlar da bızler gıbı hıssedıyorlar ve pıskolojılerı bozuluyor
senı o yuzden cok ıyı anlıyorum .sakın ondan vazgecme .
belkı aılen de haklı ,hamılelık surecını etkılıyebılır .haksızlar demıyorum .
ama ona gore de bakarsınız .zeytının temızlıgıyle esın ılgılensın bır sure .
banyo tırnaklarıyla esın ılgılensın .bır sure yardım etsın sana .
o zaman bır zararı olacagını sanmıyorum
sen kulak asma arkadaşım hep konuşur çok konuşurlar....
aynenn aynen bizde yaklaşık 5 yaşımdan beri evde kedi besliyoruz öyle aşı falanda yok tabi o zamanlar hatırlıyorum kedi boynuma dolanırdı ben uyurken öyle yatardık hiçte bişe olmadı hatta kolkay kolay hastalanmam bileee
ama tabi insanın cocuğu konu olunca iş değiebiliyo ne kadar temiz olduğunu bilsmde muhakkak kızımın ellerini yıkarım. ne biliyim işte bende muallakta kalıyorum duşununce
tabiki çok zor hem hayvan hem bebek bakmak ama allahın izniyle hiç bişi olmaz ben mesela köpek ve kedi var diye evi hergün süpürüyorum sirkeli suyla siliyorum önlemimi alıyoum.allah kısmet ederde bebegimi sag salim dogurursam ilk 3 ay falan çok yaklaştırmam zeytini
araştırmadıgınız ne kadarda belli toxoplazmaya sadece kedi ve köpek pisliginden bulaşmaz iyi temizlenmemiş ottan hatta etten bile bulaşır.aynı zamanda aşısı olan bi hayvanda bu virüs olmaz olsa bile insana bulaşması için direk hayvan pisliginin agız yoluyla temas edilmesi lazım.