• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpeğe çarpan da insan malesef

Siz bile aniden direksiyon kirmissiniz kopek yolun uzerinde diye. Arkadaki araba sizin araba yuzunden kopegi zaten goremez. Siz direksiyon aniden kirabildiysenis ne ala, ama arkadaki sofor goremedigi icin aniden carpmistir diye dusunuyorum. 6 yillik soforum, kopegi goremedigi icin carpmasi, yani "kaza" olmasi son derece beklenebilir birsey burda.

Benim anlamadigim, madem bu kadar uzuldunuz, bu kadar ilgilendiniz... Kopegin once duraksayip, sonra kalkip toparlayarak gittigine kadar izlemissiniz. Kopegi izleyecek firsati buldunuz ama icinizin yandigi kopege inip yardim etmediniz demek. Cok ilginc. O arkanizdaki soforun kesin durumunu bilemem, ne yapti, ne hissetti, ama bu konuda esas sizin umursamazliginiz goze carpiyor. Onceki konularinizdan anladigim kadariyla, bilip bilmeden insan yargilamaya merakli birisiniz. Biraz da igneyi kendinize batirin. Sanki siz elinizden geleni yapmissiniz da baskalari umursamamis gibi, marifet gibi anlatmissiniz bir de. Yani biri carpmis, siz de bakmissiniz. Elde var sifir. Kopege hicbirinizin hayri yok ki. Simdi sizin insanliginizi tebrik edip (uzuldunuz diye), baska insani yerden yere vuralim istiyorsunuz galiba. Yok oyle birsey. Bazi arkadaslar gaza gelip oteki soforu yermis, ama sizin de pek farkiniz yok yani. Baskasinin insanligini sorgulayacaginiza kendi insanliginiza da bir bakin su olayda.

Basliginizi soyle de degistirebiliriz "kopege carpan da insan, izleyip giden de insan malesef"

.

Son düzenleme:
Bu olayda bilerekmi çarpmış bilemiyoruz çünkü olayı görmedik.Ama malesef dünya o kadar kötüleşti.

Eski oturduğumuz yerde kedilerimiz dışarı çıkıp dolaşıp gelirdi ve kedilerimizi birisi saçma tabancasıyla vurmuştu eve kanlı yaralarıyla geldi kedilerimz mermiler çıkınca kediler kurtuldu ama o can acısından bir hafta yaraları kaanana kadar neler çektiler.5 kediyi birden kim neden vursun saçma tabancasıyla sırf zevk için yapılmış birşey.

Komşumuzun bahçesinde baktığı bir sokak kedisi vardı yavrularına yer yapmıştı küçük çocuklar yavruları bahçeye girip çalmış ve kafalarını kesmiş geri bahçeye atmışlar komşumuz bunu yine o çocukların arkadaşlarından öğreniyor hangi çocuk böyle birşeyden zevk alır nasıl bir çocuk yada nasıl bir aile yetiştirdi bu çocuğu.

Yine geçenlerde başka bir semtte yolda bir gurup küçük çocuk toplanmış yolun ortasında yerde bişeye bakıyorlar merak edip yanlarına yaklaştım yerde araba çarpmış bir kedi ölmüş ve gözleri yuvalarından fırlamıştı ama o küçük çocuklar ona eğlenerek gülerek bakıyordu bu çocuklar bu görüntüden zevk alıyor benim kanım donuyor yakındaki bir marketten poşet alıp kediyi poşete koyup eve getirdim ve ağlayarak gömdüm ben onu.

Şuan bile anlatırken içim acıyor ama malesefki artık çok az insan kalmış

Barınaklarda işkence edilmiş hayvanlarla dolu ve bunu yapanlar yine insanlar bundan zevk alıyorlar.
Ve ben artık bunları yapanların insan kılığında şeytanlar olduğunu düşünüyorum bir insan bunları yapamaz

boyle cocuk yetistiren aileleride hastaneye yatırmak lazım hangi cocuk kedinin kafasını kopartır yahu bir keresinde ufak bi cocuk kediye tas atıyor kovalıyor falan ki bnm bildigim cocuk dedinmi kedi kopek gorunce sevmeye calısır heneyse babasıda mal ordadikilmis izliyor cocuga bagırdım adam birsey diyemedi sorunlumudur nedir bu insanlar bazen hic evden cıkasım gelmiyor heryerde bi manyak hayvanlara eziyet etmek eglence olmus yoldan kendi halinde gecen bir kopege gidip satasmalar falan bazen diyorumki soyle insanlar olucagına yerine hayvan olsaymıs daha iyi olurmus insan dusunen canlı dersin ama hayvanların bazı insanlardan daha fazla dusunebildikleri kesin

Son düzenleme:
Şoförlüğünüzün Olmadığı Aşikâr.. Olsa İdi Eğer, Böyle Konu açıp Atıp Tutmazdınız..

Bir Anda Direksiyonu Kırdığınızda Siz Görmüş Oluyorsunuz. Arkanızdaki Değil.! Eğer Direksiyonu Kırabilseydi, Emin Olun Kırardı.. !

Otoban Vb. Yerler Bu Durumların En Tehlikeli Olduğu Yerler..

Bakın Bir Anımı Yazayım;

120-130 Km Hızla Gidiyorum Otobanda. Viraj Alıyorum. Birden Önümde Bir Köpeği Gördüm. Nasıl Geldiyse Oraya, Bir İleri Bir Geri Gidiyordu Yavrucak.

Seçeneklerim;

1-) 120-130 İle Gidiyorken , Arkamdaki De Muhtemelen Aynı Hızda İken Sol Şeritte Birden Duracaktım, Arkamdaki Bana, Onun Arkasındaki Ona Derken Feci Bir Zincirleme Kaza Olacaktı.

2-) Birden Sağa Kırıp Yandaki Araca Çarpacaktım, Sonrası Malum Taklalar Ve Ertesi Günü Öğlen Namazına Kaldırılıp Kaç Aileyi Perişan Edecektim..

3-) Sellektör, Korna, El , Kol Allah Ne Verdiyse Köpeğe Hoşt Hoşt Diyecektim..

Eğer Önüme Hamle Yapsa İdi, Felaketler Olacaktı.. Nitekim Benden Sonra O Köpeğin Sağ Kalmadığına Eminim.. Zira İnsanların O Anda Seçenekleri Yok...

Hayvanlara Çarpın , Öldürün Asla Demem.. Sırf Ölmüş Bir Kedinin Üzerinden Geçmemek İçin Karşı Şerite Fırladığımı Bilirim!

Şimdi Bir Kez Daha Düşünün O Yargılarınızı Yanınıza Alıp..

Görmüştür Diye Birşey Yok.. Dalgınlık Dikkatsizlik.. Olur Yani.. Üzücü Mü Üzücü.. Ama Bu Sizin Burada İsyan Edip, O Anda Sağa Çekip O Yavrucağı Veterinere Götürmediğiniz Gerçeğini De Değiştirmiyor!!!!

boyle cocuk yetistiren aileleride hastaneye yatırmak lazım hangi cocuk kedinin kafasını kopartır yahu bir keresinde ufak bi cocuk kediye tas atıyor kovalıyor falan ki bnm bildigim cocuk dedinmi kedi kopek gorunce sevmeye calısır heneyse babasıda mal ordadikilmis izliyor cocuga bagırdım adam birsey diyemedi sorunlumudur nedir bu insanlar bazen hic evden cıkasım gelmiyor heryerde bi manyak hayvanlara eziyet etmek eglence olmus yoldan kendi halinde gecen bir kopege gidip satasmalar falan bazen diyorumki soyle insanlar olucagına yerine hayvan olsaymıs daha iyi olurmus insan dusunen canlı dersin ama hayvanların bazı insanlardan daha fazla dusunebildikleri kesin

Evet kesilikle ailelerinin suçu çocuklarını yetiştirirken hayvan sevgisi aşılamıyorlar.Zaten o çocukları yetiştiren aileleride hayvanlara eziyet edenlerden oldukları için çocuklarınıda aynı şekilde yetştiriyorlar

belki gerçekten görmemiştir, sonucta siz onun gözünden bakmıyorsunuz dünyaya
dalgındır
şu an o adamı yargılamak kadar yanlıs sizin tavrınız
ben bazen önümdeki insana baktığım halde dalgınlıktan kim oldğunu farketmiyorum
sonucta hayvan düşmanı diyelim bu adam malını da mı sevmiyor, arabasına zarar gelir hiç mi düşüünmüyor
bu kadar kolay yargılamayın insanları

keske o zaman onun düşünemediğini siz yapsaydınız da bir veterinere götürseydiniz o köpeği
ben öyle bitecek sandım yazı
e siz de pek umursamamıssınız köpeği

O anki şartlarınızı bilmiyorum ama alıp veterinere götürme şansınız yok muydu...

Oradaki bir insan olsaydı da bırakabilecek miydiniz...

Dediğim gibi yargılama için değil ama keşke birşeyler yapsaydınız........

adamın gördüğünden ne kadar eminsiniz.:51:bence hiç kimse göz göre göre bir canlıya çarpmaz.

yolda durup köpeği alıp bir veterinere götürseydiniz?
aceleniz mi vardı?

Biz serviste gidiyorduk.Servis şöförümüz kırdı direksiyonu.
Arkamızdaki araba dibmizden gelmiyodu zaten bilip blmeden ahkam kesilmiş suçlanmışım.
Uçağa yetişmem gerekiyodu imkanım yoktu.Serviste bisürü yolcu vardı uçağa yetişecek olan.
Yorum yapmak için yorum yapılmış gereksiz gereksiz!
Yok direksionu kırıp geçende insan çarpanda!bu nedemek o insanla aynı kefedemiyim yani bumudur!

Hiç seviyemi bozmayacağım.
Gördüğünden eminm.
Pardon sizde ne kadar eminsiniz adamın köpeği görmediğinden ...

Burda başımdan geçen bir olayı paylaştım.
Burnumdan getirdiniz.
Amaç ne anlamadım ya neyse...

O adama hayvan dediğim içinde suçlamış bi kişi.
Kimse köpeği çarpanı savunup avukat kesilmesin.

O adam iyiki çarpmış diyecek bazılarınız az kaldı.
Nasıl bi dünyada yaşıyosak biz direksiyonu kırıp geçtik diye bile suçlanıyorum burda..

Adam köpeğe çarptı mı çarptı nokta.

Kimse konu açması o vakit.
Atıp tutup konu açmışsın yazmış yukardaki şahıs.
Konu açarken kimseden izin alacak değilim değil mi.
Yorum yaparken herkes laflarına dikkat etsin.
Değilse yorum yapmasın .
Hayret bişey ahkam kesmediğim kalmıştı bi oda olmuş!!!

belki gerçekten görmemiştir, sonucta siz onun gözünden bakmıyorsunuz dünyaya
dalgındır
şu an o adamı yargılamak kadar yanlıs sizin tavrınız
ben bazen önümdeki insana baktığım halde dalgınlıktan kim oldğunu farketmiyorum
sonucta hayvan düşmanı diyelim bu adam malını da mı sevmiyor, arabasına zarar gelir hiç mi düşüünmüyor
bu kadar kolay yargılamayın insanları

keske o zaman onun düşünemediğini siz yapsaydınız da bir veterinere götürseydiniz o köpeği
ben öyle bitecek sandım yazı
e siz de pek umursamamıssınız köpeği

Haklı :44::44::44::44:

:46::46:

Biz serviste gidiyorduk.Servis şöförümüz kırdı direksiyonu.
Arkamızdaki araba dibmizden gelmiyodu zaten bilip blmeden ahkam kesilmiş suçlanmışım.
Uçağa yetişmem gerekiyodu imkanım yoktu.Serviste bisürü yolcu vardı uçağa yetişecek olan.
Yorum yapmak için yorum yapılmış gereksiz gereksiz!
Yok direksionu kırıp geçende insan çarpanda!bu nedemek o insanla aynı kefedemiyim yani bumudur!

Hiç seviyemi bozmayacağım.
Gördüğünden eminm.
Pardon sizde ne kadar eminsiniz adamın köpeği görmediğinden ...

Burda başımdan geçen bir olayı paylaştım.
Burnumdan getirdiniz.
Amaç ne anlamadım ya neyse...

O adama hayvan dediğim içinde suçlamış bi kişi.
Kimse köpeği çarpanı savunup avukat kesilmesin.

O adam iyiki çarpmış diyecek bazılarınız az kaldı.
Nasıl bi dünyada yaşıyosak biz direksiyonu kırıp geçtik diye bile suçlanıyorum burda..

Adam köpeğe çarptı mı çarptı nokta.

Adam belki köpeği görmemiştir.

Sakin olun biraz.

Sakin olmak yada olmamak hiç mesele diil.
Mesele burda yazılanlar ve yazanlar.
Adam melek olmuş ben neredeyse şeytan.
Direksiyonu kırdık diye saldırılcam neredeyse olaya bak.

Sakin olmak yada olmamak hiç mesele diil.
Mesele burda yazılanlar ve yazanlar.
Adam melek olmuş ben neredeyse şeytan.
Direksiyonu kırdık diye saldırılcam neredeyse olaya bak.

Özellikle yorum yapmadım, çünkü hemen hemen emindim köpeğe yardım edemeyecek durumda olduğunuzdan. Aksi halde köpeğe çarpan sürücüye bu kadar kızmazdınız. Bu nedenle cevap yazmanızı bekledim.

Siz o anki durumunuzdan bahsetmeyince köpeğe yardım etmediğiniz izlenimi doğdu burda. Emin olun hepimiz çok üzüldük köpeğin yaralanmasına.

Keşke inip yardımcı olma durumunuz olsaydı. Ama ne yazık ki olmamış. Sizde sıkmayın canınızı, ben bizler gibi hayvanseverler olduğu müddetçe bu canilerin azalacağını ve hatta toplumdan dışlanacağını düşünüyorum. Önemli olan bizim çocuklarımızı nasıl yetiştirdiğimiz.

anlatış şeklinizden dolayı emin olamamakla beraber sanki arabayı siz kullanıyormuşsunuz ve siz kırmışsınız direksiyonu gibi algıladım ben, o nedenle acelenizin olup olmadığını sordum.
serviste yolcuysanız tabi ki yapılabilecek bir şey yok.

anınızı anlatıp, içinizi rahatlatmaya çalıştığınızın farkındayım. bazıları gereksiz yüklenmiş.

lakin o adamın da görüş görmediğini bilemeyiz.

sadece o adamın bence asıl suçu, köpeği çarptıktan sonra gördüyse ( ki çarptıktan sonra kesin görmüştür ), durup veterinere götürmemesi..

bence sizin bu konuda verilmesi gereken mesaj, herkesin birbirini suçlaması yerine; yolda yaralanan, çarpılan hayvanlar için veterinerlerin ücretsiz olduğu.
yoksa nasıl çarpıldığı çarpılmadığı mühim değil. önemli olan sonrası bence

Kimse konu açması o vakit.
Atıp tutup konu açmışsın yazmış yukardaki şahıs.
Konu açarken kimseden izin alacak değilim değil mi.
Yorum yaparken herkes laflarına dikkat etsin.
Değilse yorum yapmasın .
Hayret bişey ahkam kesmediğim kalmıştı bi oda olmuş!!!

Ayy Üzerime Alınayım Şekerim ..

Anca Diyebileceğin Bu İşte.. Sana Hiç Kimsenin Yazmadığı Kadar Sıralı Bir Olay Ve Seçenekler Yazdım.. Bunlara Cevap Veremedin De Yazma Etme Mi Diyorsun..

Bunca İnsan Seni Eleştiriyorsa Boşuna Değildir Değil Mi..

İyi Yorumlara Eyvallah, Seni Suçlayanlara Yazmayın He.. Yok Yaa.. :37: :33:

Anca Diyebileceğin Bu İşte.. Sana Hiç Kimsenin Yazmadığı Kadar Sıralı Bir Olay Ve Seçenekler Yazdım.. Bunlara Cevap Veremedin De Yazma Etme Mi Diyorsun..

Servisteymiş, durması imkansızmış, uçağa yetişecekmiş. O yüzden sizin sorulara cevap vermemiştir.
Çünkü dediği gibi serviste gidiyorsa yapılacak bir şey yok.
Ben de ilk sizin söylediklerinize katıldım hatta beğendim.
Kendi kullanıyor olsaydı ben de kızardım.
Ama kendi kullanmıyormuş.

Bir insanın bile bile göz göre göre bir canlıa çarpma ihtimalini düşünmeden bir kenara koyuyorum;

Tamam her kazanın muhtemel sebeblerinden biri gibi görmemiştir,gördüysede direksiyon kırması muhtemel olmamıştır falan...

Eeee peki vurduğunuda mı farketmemiştir bu sürücü???

Vurduktan sonra hani görmemiş ya(!) yahu ben neye vurdum diye durmaz mı insan?

Köpeği gördüyse durumuna bakmaz mı?

''Aaaa kalktı kalktı tamam bişeyi yok,it işte '' diye mi düşünüldü yoksa havaalanı yolunda o arabada mı uçağa yetişiyordu?

Evet üstüne alın tatlım :22:

Bunca insan beni eleştirmiyor sadece tektük çıkmış :51:

Ne o kıskandınmı da ortaya attın kendini şekerim hı ? :ssz:

Hayvanseverim var mı ötesi :3:

Suçlanacak bi tarafım yok alimallah :ssz: haksız yere suçlanmaya itirazım :ssz:

He buarada bana hiç kimsenin yazmadığı kadar olay ve seçenek yazmşın ya boşa yorulmuşsun :32:

Bu kadar yarışma kimseyle :33:

Hadi öpüldün şekerim :ssz:

Servisteymiş, durması imkansızmış, uçağa yetişecekmiş. O yüzden sizin sorulara cevap vermemiştir.
Çünkü dediği gibi serviste gidiyorsa yapılacak bir şey yok.
Ben de ilk sizin söylediklerinize katıldım hatta beğendim.
Kendi kullanıyor olsaydı ben de kızardım.
Ama kendi kullanmıyormuş.

Servisteydim durma ihtimalim yoktu.

Hadi durdum uçağı kaçıracaktım ve servisteki onca kişininde bileti yanmış olacaktı.

Ki onların bu konuya bakış açısı nasıl olur bilmem.

Bi iki kişi bağırdı sadece düşünün.

Çarptıktan sonra durup alabilirdi.

Servisteydim durma ihtimalim yoktu.

Hadi durdum uçağı kaçıracaktım ve servisteki onca kişininde bileti yanmış olacaktı.

Ki onların bu konuya bakış açısı nasıl olur bilmem.

Bi iki kişi bağırdı sadece düşünün.

Çarptıktan sonra durup alabilirdi.

Evet haklısınız... Maalesef. Bazen engel olunamıyor bazı şeylere.
Hadi kendi biletini geçtim onca insanın biletini yakmakda sorumluluk işi. :(

bundan 4-5 sene önce bir arkadaşımın halasının kızı şehirler arası yolda giderken önüne köpek çıkmış ve direksiyonu kırmış,
direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı yola geçmiş ve tırın altına girmiş,
arabada 3 ölü:50:
ne kadar direksiyonu kırmamalıyım diye düşünsemde bu bir refleks, saniyelik bir olay,
beyin zaten direksiyonu kır sinyallerini gönderiyor...

Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Ama oldu ki karşılaştınız ve bir şey yapamıyorsunuz facebook'taki hayvansever gruplarına köpeğin yerini bildirin elbet gidip bakan olacaktır. Hiçbir şey olmazsa bana mesaj atın. Bu mesajı okuyan herkesin aklında olsun lütfen. Hatta 155'te ilgileniyor artık hayvanlarla. :43:

Son düzenleme:

Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Ama oldu ki karşılaştınız ve bir şey yapamıyorsunuz facebook'taki hayvansever gruplarına köpeğin yerini bildirin elbet gidip bakan olacaktır. Hiçbir şey olmazsa bana mesaj atın. Bu mesajı okuyan herkesin aklında olsun lütfen. Hatta 155'te ilgileniyor artık hayvanlarla. :43:

Aklımda olacak teşekkür ediyorum...

Back
X