• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya///42

19ev8.gif

gunaydın herkese...belınaycıdım...nasılsın ....sultan kızz nezleyın valla oluyorum...
burnum dusecek sılecem dıye....yaralım...sende ıyısındır umarım...

aramıza yenı katılan arkadaslar olmuş....hoşgelmısler....herkeslerı opucuk yolluyorum...
cunkı nezleyım...hepınıze gecer...saglıcakla kalın...kuşlarım...

Geçmis olsun :1hug: insallah iyilesirsin tez zamanda yaa
ben iyiyim duygu'cum çok sukur iste
isle, evlilikle, misafirle, evimle, herseyle ugrasiyorum :1hug:
sukurler olsun bu gunumuze...
islerim de asiri yogun...
yilbasinda bir kaç gun gitmek istiyoruz tr ye esimle, bilet bakmam gerek, onu konusuyordum ya sultanla...diyatlar ates pahasi...kendi memleketimize bile gidemiyoruz yaa :çok üzgünüm:

hic sorma bacim, zaten kriz miz diye aldi basini gidiyo fiyatlar.
hersey de bi zam bi zam yani
hele dedigin gibi ucak biletleri, son 1-2 yilda iyice dellendi kiz o ne.
türk hava yollari iyidir bacim ama fiyati gercekten cok pahali.
baska sirketlere bakin.
condor, germanwings, öger, pegasus, air berlin < filan
umarim uygun bisi bulursunuz :1hug:

Birde ne oldu biliyormusun ? turk hava yollari çok fazla bilet satamadigi için, artik buradan uçus yapmayacakmis, gitmek isteyen almanyaya gidecekmis, ne saçma ya
allah allah
almanyadan daha pahali bile olsa, biz ailecek hep burdan gittik
Çok üzgünüm çoook
sinir bozucu yaa
zaten biletler pahali birde simdi bu dert çikti basimiza..
isin yoksa birde taaa almanyanin neresine git uçaga binmek için
çok kiziyorum bu sirkete çokkkk
bizleri dusunen yok yaa
bende baska sirket seçicem artik :dilcikar:

kızlar size bişeyler sormak istiyorum. konyaya gelin gidicem biliyorsunuz. tabi kaynanam değişir de iyi bir insan olursa:oklava:
üniversiteyi de konyada okudum. hep derlerdi konyalılar cimri olur, konya kaynanasından kork falan diye. kesinlikle hepsi öyledir demiyorum ama benimki öyle malesef. mesela bizim burda nişanda kıza alyans ve tektaş dışında en azından altın bir set takılır. bazıları kızın kollarını donatır bilezikle. ayrıca nişan bohçası yapılır içine parfüm, makyaj seti, gecelik, iç çamaşırı, eşarp, seccade gibi şeyler konur. ama konyada nişan bohçası yapılmazmış, nişanla düğün arasında dürü diye birşey hazırlanırmış içine bütün aileye hediyeler konurmuş. bence dürü değil de bohça daha mantıklı. ve nişan kız tarafında olduğuna göre bizim adetlerimiz geçerli olmaz mı? bunlar beni mi kandırıyor yoksa yabenneyaptımki

kızlar size bişeyler sormak istiyorum. konyaya gelin gidicem biliyorsunuz. tabi kaynanam değişir de iyi bir insan olursa:oklava:
üniversiteyi de konyada okudum. hep derlerdi konyalılar cimri olur, konya kaynanasından kork falan diye. kesinlikle hepsi öyledir demiyorum ama benimki öyle malesef. mesela bizim burda nişanda kıza alyans ve tektaş dışında en azından altın bir set takılır. bazıları kızın kollarını donatır bilezikle. ayrıca nişan bohçası yapılır içine parfüm, makyaj seti, gecelik, iç çamaşırı, eşarp, seccade gibi şeyler konur. ama konyada nişan bohçası yapılmazmış, nişanla düğün arasında dürü diye birşey hazırlanırmış içine bütün aileye hediyeler konurmuş. bence dürü değil de bohça daha mantıklı. ve nişan kız tarafında olduğuna göre bizim adetlerimiz geçerli olmaz mı? bunlar beni mi kandırıyor yoksa yabenneyaptımki

Oncelikle konyaya gelin geliyormussun, hosgeldin canim
umarim yuvanda huzurlu, mutlu olursun...
bir kere, konyanin adetleri agirdir, bohçalari, duruleri çok agirdir
hersey dort dortluk hazirlanir...
bizde nisan bohçasi vardir
duru ye gelince dugunde yapilir, o zaman butun aileye hediyeler alinir
nisan kiz evine ait belkide ama yinede kiza bilezikler takilir, altinlar takilir, ve bohçasi dort dortluk yapilir, nisan elbisesi de oglan evine aittir...
bohçada, kiyafet, parfum, makyaj, terlik, ayakkabi, parduse, vs...alinir...
yani biz merkezindeyiz, ve basta ailem olmak uzere, komsularimiz, arkadaslarimiz, hepimiz gelin alirken yapmisizdir...
ama kayinvalideni bilemicem canim...
ortak bir karar alin, senin adetin benim adetim yapmayin
anneler konussunlar, ortak karar alinsin
iyi geçinmeye çalis canim ya...inan sonra o kuçuk tartismalar hiç bitmiyor
evlenince de kin gitmiyor, daha kotu oluyor sogukluk girince
umarim sorunlar çikmaz
mutluluklar a.s.

Oncelikle konyaya gelin geliyormussun, hosgeldin canim
umarim yuvanda huzurlu, mutlu olursun...
bir kere, konyanin adetleri agirdir, bohçalari, duruleri çok agirdir
hersey dort dortluk hazirlanir...
bizde nisan bohçasi vardir
duru ye gelince dugunde yapilir, o zaman butun aileye hediyeler alinir
nisan kiz evine ait belkide ama yinede kiza bilezikler takilir, altinlar takilir, ve bohçasi dort dortluk yapilir, nisan elbisesi de oglan evine aittir...
bohçada, kiyafet, parfum, makyaj, terlik, ayakkabi, parduse, vs...alinir...
yani biz merkezindeyiz, ve basta ailem olmak uzere, komsularimiz, arkadaslarimiz, hepimiz gelin alirken yapmisizdir...
ama kayinvalideni bilemicem canim...
ortak bir karar alin, senin adetin benim adetim yapmayin
anneler konussunlar, ortak karar alinsin
iyi geçinmeye çalis canim ya...inan sonra o kuçuk tartismalar hiç bitmiyor
evlenince de kin gitmiyor, daha kotu oluyor sogukluk girince
umarim sorunlar çikmaz
mutluluklar a.s.

bunları duyduğum iyi oldu.
o kadar kırgınım ki o kadına şu anda,
o kadın dediğim insana ömrümce anne demeyeceğim.
durumları da yok değil ha, herşeye paraları var.
demek ki kandırılıyorum bizim adetimiz değil diyerek.
annem istemez bişey, bende istemiyorum zaten artık.
Allah bildiği gibi yapsın onu.
tek derdi oğlunun annesinin bulduğuyla değil, kendi sevdiğiyle evlenmek istemesi.

canım kahvemm.oncelıkle hayırlı olsun.....allah mutlu etsın...

canım senın bohca dedıgınle...konyanın durusu aynı sey.....dugune yakın ...gelının her esyası alınır...a dan z ye aklına gelırse...hatta cuzdanına bıle harclık konur....
SOZDE...yuzuk takılır...belkı bır ıkı bılezık takılır...ama canım konyanında ılcelerı yada koylerı var buralarda bıle adetler farklı farklı oluyor....

konyada duru...aıleyede konur...babaya anneye varsa kardeslere...baya agırdır...
erkek tarafınada konur aynı agırlıkta....
ve bu duru ışıne cok onem verılır....

bızde gelın aldık...ama konya dsından geldıgı ıcın gelınımız...konusup anlastık.....
eger anlasma olursa o karsılıkla...daha ıyı oluyor...sonradan sen sunu yaptın yok yapmadın ...kavgası olupta can sıkılmıyor....

bencede aıle buyuklerı konusup...bılmedıgınız adetelerı ogrenıp ona gore adım atın canım...

allah tamamına erdırsın...optum canımcıgım....darısı basıma...amın den bakıyım...
amıııııııııııınnnnn.....

tek derdi oğlunun annesinin bulduğuyla değil, kendi sevdiğiyle evlenmek istemesi.

canım o guzel canını sıkma....olur her dugunde boyle can sıkmalar....
ama kın gutme...bosver allaha hava et...
hem bır omur boyle kusmeylede olmuyor...sonucta ıyı yada kotu aılen olucak...
sevdıgının hatrına gormezden gel...kırılmıs olabılırsın....
umdugunuda bulamamıs olabılırsın....ama buyukluk sende kalsın...
sonucta sevdıgının annesı...uzulme...optum...

canım senın bohca dedıgınle...konyanın durusu aynı sey.....dugune yakın ...gelının her esyası alınır...a dan z ye aklına gelırse...hatta cuzdanına bıle harclık konur....
SOZDE...yuzuk takılır...belkı bır ıkı bılezık takılır...ama canım konyanında ılcelerı yada koylerı var buralarda bıle adetler farklı farklı oluyor....

konyada duru...aıleyede konur...babaya anneye varsa kardeslere...baya agırdır...

bızde gelın aldık...ama konya dsından geldıgı ıcın gelınımız...konusup anlastık.....
eger anlasma olursa o karsılıkla...daha ıyı oluyor...sonradan sen sunu yaptın yok yapmadın ...kavgası olupta can sıkılmıyor....

bencede aıle buyuklerı konusup...bılmedıgınız adetelerı ogrenıp ona gore adım atın canım...

allah tamamına erdırsın...optum canımcıgım....darısı basıma...amın den bakıyım...
amıııııııııııınnnnn.....

saol canım benim darısı başıma. ben ve ailem bize şunu yapın bunu yapın diyecek kişiler değiliz. ama konya adetlerinde yoktur deyip de kandırılmak hiç hoşuma gitmedi. kadın beni sevmedi sevemedi işte, zaten nişan tarihide belli edilemedi bi türlü. şeytan diyo vazgeç yol yakınken.

amıııııııııııınnnnn.....

saol canım benim darısı başına. ben ve ailem bize şunu yapın bunu yapın diyecek kişiler değiliz. ama konya adetlerinde yoktur deyip de kandırılmak hiç hoşuma gitmedi. kadın beni sevmedi sevemedi işte, zaten nişan tarihide belli edilemedi bi türlü. şeytan diyo vazgeç yol yakınken.

canım kahvem nerelısın sen ve okuldanmı tanıstınız....
ve ayrıca sevıyorsan onunda sevdıgıne ınanıyorsan neden vazgecesın kı....
valla konyanın adetı fılan yok dedıyse....eeh yalan soylemış...
olmazmı agır agır adetlerı var...bazende gereksız adetler....
her yerı adetı olurda konyanın olmazmı....ama ıyı tarafından dusunelım...belkıde sıze zorluk olmasın dıyede demış olmazmı???

ha senı sevmıyormuş....boş ver oglu sevmış ya...
hem ondan ıyı bır elektrık alamzsanda...sınırne sınırıne ...hurmet et...ıcınden gelmesede belkı utanır...
ayıp yanı oglunun esı olucak..kendını sevdırıp sana sahıp cıkıcagı yerde ayıp etmış ama sen ıyı davran bosver....

ben istanbulluyum duygucum. konyada tanışmıştık ben son sınıftayken. bize zorluk olmasın diye düşünecek kapasitede birisi değil ki o. amacı beni yıldırmak besbelli. sürekli hayretler içindeyim. siz böyle yazınca bi şok daha yaşadım konya adetleri konusunda. bende ona hürmet edecek bi his kaldı mı duygucum o kadar şey yaptı ki anlatsam sığmaz. hani bazı ilçelerinde değişir demişsin ya, mesela oralardada benim anlattığım tarzdamı bu olaylar, çok salağım dimi hala iyi tarafından düşünmeye çalışıyorum.

Kahvekoligim arkadasimm takma canim üzülme :1hug:
senin kaynana hakkat cadi yaaa
benim arkadasimin abisi evlenmisti, kiz tarafi nevsehirliydi.
ay onlarda öyle sacma sapan adet uyduruyolardi, bizde söyle böyle diye.
bohca filan olmaz olurmu ya konyada
ilce den ilceye degisiyor ama
dürü de yaparlar bizde, ama o dügüne yakin yapilir dügüne 1-2 hafta kala, kiz tarafi, erkek tarafina gider dürü filan götürür. anneye babaya bütün aileye biseyler konur
nisan bohcasida yapilir ama, erkek tarafi kiz tarafina getirir biseyler falan filan..

nisan kiz evinde yapilr ama
yicek icecek, meyvesi tatlisi, cerezi herseyi erkek tarafi getirir:dilcikar:
sende cin ol kizim , kaynanan istedigi gibi oynatmasin kötükedihüso :oklava:

ah be sultanım artık değişik düşünceler içindeyim. kafam o kadar karışık ki. belki başka bilen konyalı arkadaşlar vardır diye bakıp duruyorum. tam olarak nişanda neler yapılır edilir umarım yazan olur duygu ve yaralım gibi.

ah be sultanım artık değişik düşünceler içindeyim. kafam o kadar karışık ki. belki başka bilen konyalı arkadaşlar vardır diye bakıp duruyorum. tam olarak nişanda neler yapılır edilir umarım yazan olur duygu ve yaralım gibi.

üzülme bitanem düzelirr:teselli:
herkeste olur böyle seyler , böyle aksilikler
of ya hastayim kafam basmiyo, ben iyilesince konusalim olurmu :bbo::a015:

ders181atiyeox41ui7.gif

GECMIS OLSUN SULTANIM....
BENDE AYNIYIM...
BELINAYIM....GECEN INCE GIYINIP CIKTIM DISARI ŞİFAYI KAPTIM TABI....
YARALIM KAHVEM...SARI MELEK...BEYAZ MELEK....
VE DIGER ARKADASLAR....HAOENIZINDE GUNU AYDIN OLSUN...OPTUM HERKESLERI....
HEMŞOCUKLARIM....

Canim...isin zor...sultanin da dedigi gbi kaynanan az degil hani
olmaz olur mu adet himm yesinler..hele hele konyanin adeti oyle agir ki :delphin:
bak mesela aklima gelmedi evet, nisan kiz evi yapar ama, bohçasi, elbisesi, altini, içecegi, çerezi oglan evine aittir
cadi...isine gelmedi tabi...
bak bebem...iyi dusun...simdiden kin tutma, pozitif olmaya bak, sozlun seni sevmis istemis, bosver kaynanan sevmesin o onu ayibi...
benimde kaynanam beni sevmiyor, ama oglunun hatirina yuzyuze bakiyoruz iste
onlarin da adetleri vardi ama isine gelmeyince, bizde adet yok dedi
az kavgalar etmedik..aslinda onun ipligine muhtaç da degildik ama enayi yerine koymak istedi bizi, bizde sonuna kadar savastik zorla aldirdik annemle...gerçi ne oldu biliyormusun ? herseyi nisanlim aldi..ve ben :çok üzgünüm:
o kadinin hiç bir hakki yok uzerimde, evimde...:dilcikar:

sen sozlunle konus...aileler konussun
sen fazla araya girme...iyi olmaya bak, inan araya sogukluk girdi mi tamam...devami geliyor maalesef
aha bak bana geleceklermis bu haftasonu, simdiden midem bulaniyor :delphin:
sen oyle olma...kotu olma simdiden ama ezdirme de.
bak kaynananin kizi olaydi konyaliya vereydi nasilda adetleri yerine getittirdi :mymeka:

Canim duygucum bende seni optumm
gunaydin hemsolar, nasilsiniz bakalim ?
kiz sultan...turkiye isi yas galiba :-(
4 gun için dunyanin parasini istediler (800&#8364; falan)
dusunsene !! hadi bir ay izin olsa neyse...ama 4 gun için çok fazla degilmi ?
baska bir yer bakiyorum simdi...

kizlar nasilsiniz ? anlatin ne yapiyorsunuz ? ne var ne yok ?
operim herkesi

Canim...isin zor...sultanin da dedigi gbi kaynanan az degil hani
olmaz olur mu adet himm yesinler..hele hele konyanin adeti oyle agir ki :delphin:
bak mesela aklima gelmedi evet, nisan kiz evi yapar ama, bohçasi, elbisesi, altini, içecegi, çerezi oglan evine aittir
cadi...isine gelmedi tabi...
bak bebem...iyi dusun...simdiden kin tutma, pozitif olmaya bak, sozlun seni sevmis istemis, bosver kaynanan sevmesin o onu ayibi...
benimde kaynanam beni sevmiyor, ama oglunun hatirina yuzyuze bakiyoruz iste
onlarin da adetleri vardi ama isine gelmeyince, bizde adet yok dedi
az kavgalar etmedik..aslinda onun ipligine muhtaç da degildik ama enayi yerine koymak istedi bizi, bizde sonuna kadar savastik zorla aldirdik annemle...gerçi ne oldu biliyormusun ? herseyi nisanlim aldi..ve ben :çok üzgünüm:
o kadinin hiç bir hakki yok uzerimde, evimde...:dilcikar:

sen sozlunle konus...aileler konussun
sen fazla araya girme...iyi olmaya bak, inan araya sogukluk girdi mi tamam...devami geliyor maalesef
aha bak bana geleceklermis bu haftasonu, simdiden midem bulaniyor :delphin:
sen oyle olma...kotu olma simdiden ama ezdirme de.
bak kaynananin kizi olaydi konyaliya vereydi nasilda adetleri yerine getittirdi :mymeka:

kaynanamın kızı yok malesef görseydim bi:oklava:
gece sözlümle güzel güzel konuştuk. zavallım o da arada kaldı aslında en kötü durum onunki. ev işine gelince, eltimin evini onlar yaptı yani kaynım elini cebine atmadı. ama ondada şöyle bi durum olursa şaşmam ki benim aklıma gelen başıma geliyor, senin maaşın iyi kendin yap diyebilirler çocuğa. sözlüm çok iyidir, eli bol hatta müsriftir, görseniz o aileden öyle biri nası çıkmış dersiniz.

yaralım canım ya bende öyle düşünüyorum. keşke oraya giderken zorla olmasaydı, yada onlar geleceğinde kötü hissetmeseydim. keşke kaynana değil annelik yapsaydı bana. ama ben güçlü durursam bana zarar veremez değil mi? Allah çok büyük şimdi ben muhtacım ona ilerde o bana muhtaç olacak. gerçi ben yazık yürekliyimdir, yine kıyamam.

çok tsk ederim kızlar destek verdiniz bana. çok sinirliydim yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum ve sakinleştim. anneme olayı anlattım ama fazla konuşamıyorum, kötüyüm sanmasın, o benden çok üzülür. kimseye anlatamayıncada buraya patladım. dün gece de baya bi ağır şeyler yazmışım. tekrar saolun kızlar.Şeniz

kaynanamın kızı yok malesef görseydim bi:oklava:
gece sözlümle güzel güzel konuştuk. zavallım o da arada kaldı aslında en kötü durum onunki. ev işine gelince, eltimin evini onlar yaptı yani kaynım elini cebine atmadı. ama ondada şöyle bi durum olursa şaşmam ki benim aklıma gelen başıma geliyor, senin maaşın iyi kendin yap diyebilirler çocuğa. sözlüm çok iyidir, eli bol hatta müsriftir, görseniz o aileden öyle biri nası çıkmış dersiniz.

yaralım canım ya bende öyle düşünüyorum. keşke oraya giderken zorla olmasaydı, yada onlar geleceğinde kötü hissetmeseydim. keşke kaynana değil annelik yapsaydı bana. ama ben güçlü durursam bana zarar veremez değil mi? Allah çok büyük şimdi ben muhtacım ona ilerde o bana muhtaç olacak. gerçi ben yazık yürekliyimdir, yine kıyamam.

çok tsk ederim kızlar destek verdiniz bana. çok sinirliydim yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum ve sakinleştim. anneme olayı anlattım ama fazla konuşamıyorum, kötüyüm sanmasın, o benden çok üzülür. kimseye anlatamayıncada buraya patladım. dün gece de baya bi ağır şeyler yazmışım. tekrar saolun kızlar.Şeniz

Biz bunun için variz canim benim :1hug:
sen hiç uzulme, ne zaman istersen yazabilirsin, elimizden geldigi kadariyla destek çikariz
guçlu ol...ezdirme kendini yeter
sevdiginle de el birligi yap, birbirinizi aileler yuzunden yipratmayin sakin
bak bana neler yasatti kaynanam..daha da anlatmak istemiyorum cunku sinirlerim bozuluyor ama simdi çok rahatim
beni soguttu kendinden, kendi de biliyor artik ona duskun olmadigimi
ben ona annecigim, canimin içi derken, o beni itti
sevgimi bitirdi
ama asla saygisizlik etmiyorum..cunku ailem oyle yetistirmedi beni
ezdirmiyorum da
çok da huzurluyum evimde. hiç karismiyor zaten firsat vermem asla
gelirse bir bardak çayimi içer gider ama aramiyorum sormuyorum.
ama illa ki bir gun pisman olacaktir...gun gelir devran doner...:1hug:
siz mutlu olun, birbirinizi sevin, sayin...hersey olun zamanla...
operim seni kolay gelsin
guzel haberlerini bekliyoruz a.s.

selam kizlaar ben geldimkaydirigubbakcemile4

kahvekolikcigim ya yerim seni takma güzelimŞeniz, senin kaynananinda akli basina gelicektir elbet, gelmesede biz getiririzkötükedihüso

yaralim kiz sen belcikadami yasiyodun CADIARZU? biletler almis basini gitmis kiz 4 gün icin 800 euro verilirmi ayyyyyyy cok fazlaaaaa.:1shok:
bacim valla degmez 4 gün icin,:1no2:
ama yilbasi ya denk geliyor ya,
veya noel zamanina,
o yüzden öyle pahali:bbo:

Back